LEGO Technic Truck Trial - diskuze

Založil peter, 16.09.2006, 12:17:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Jste pro povolení vyššího napětí pro napájení vozidel než je 9V?

NE
1 (7.7%)
ANO
6 (46.2%)
Je mi to jedno
6 (46.2%)

Celkem hlasů: 13

Slick7

Citace od: xtepn01 kdy 02.04.2008, 21:36:50
Citace od: Slick7 kdy 02.04.2008, 20:07:45
   Těší mě vaše nadšení pro triál a děsí mě vaše naprostá bezsoucitnost s lego dílky na tom použité, protože vám musí být jasné, že některé díly jsou odsouzené k vyhození. 

No to je jasné, všecko od motoru až po kola je na odpis, tak jsem to stavěl  :)
Kardanů mám naštěstí 3 (_)(_) ....

Ano, právě kardany jsou bohužel tím nejslabším článkem na těchto autech, proto jsem do toho nešel i když mě to dost lákalo, něco takového postavit.  :) :)

peter

Citace od: xtepn01 kdy 02.04.2008, 15:28:35Souhlasíte s používáním mazadel (libovolných)

Citace od: JardaL kdy 02.04.2008, 19:27:12
Mazání je IHMO dovolený. Loni Bejver taky mazal, aby mu to nerachtalo. Já jsem do převodů taky stříknul WD40....

PS: Jenom pozor na úkapy, aby Vám to z Trucku necákalo jako z protrženýho sudu.

Ano, proti mazání nic nenamítám. Ostatně loni neznám soutěžní vozidlo, které nebylo promazáno.

Jediné snad upozornění ohledně mazání je, jak už nadhodil i JardaL - viz. bod 5 pravidel - Ekologie ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

eNTy

Citace od: peter kdy 03.04.2008, 06:54:36
Ano, proti mazání nic nenamítám. Ostatně loni neznám soutěžní vozidlo, které nebylo promazáno.

Jediné snad upozornění ohledně mazání je, jak už nadhodil i JardaL - viz. bod 5 pravidel - Ekologie ;)

Já používám speciální modelářskou vazelínu na plasty, ta nestříká :)

peter

Tak a je to tady. Dnešním dnem skončí veškerá sranda a to zejména těm, co stále tvoří své vozy pro letošní ročník.

Termín prvního zahajovacího závodu letošního LEGO Technic Truck Trial je stanoven na 3.5.2008.

K dnešnímu dni má tedy ještě každý přibližně měsíc na stavbu či vylepšení svého vozu. Jelikož se snažíme navázat na loňskou sezónu, pojali jsme takto i místo prvního závodu. První závod se tedy uskuteční ve stejné lokalitě jako poslední loňský jen na trochu jiném místě. Prostor byl zvolen především z důvodu velmi pestrého rozložení různých povrchů. Díky tomu bude první závod velmi zajímavý pro všechny závodníky, jelikož zde otestují vozy jak na pevném, tak i na měkkém povrchu, ale také pro diváky, jelikož zde jistě nebude nouze o zajímavé momenty.

Termín prvního závodu je tímto známý a já přeji všem, kteří se chtějí aktivně letošní sezóny zúčastnit, mnoho zdaru v sestavení vozů a ať se nás ve startovní brance sejde co nejvíce. Závěrem několik málo obrázků z toho, co je na vás připraveno.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Shmade

Skvělá zpráva, rozhodl jsem se pro předělání vozu, tak aspoň vím, že to stihnu :)

eNTy

Pro ty z nás, kteří se vloni nezúčastnili, jaké je místo konání?

otaznik

Citace od: xtepn01 kdy 07.04.2008, 13:48:33
Pro ty z nás, kteří se vloni nezúčastnili, jaké je místo konání?

Čas a místo srazu bude upřesněno později.  ;)

Shmade

Jinak jen orientačně, jedná se o Prahu - Petřín.

Shmade

Ještě k těm fotkám - ta strouha s vodou vypadá fakt pěkně, ale upřímně doufám, že tou se nepojede, protože myslím, že při sjezdu by voda po konstrukci protekla celým autem od kol až po střechu a to by moje motorky asi nepřežily.  Kdyby pramen vyschnul bylo by to lepší :)

Shmade

A jen malý postřeh - nevím, jestli jsem to někde nepřehlédnul, ale myslím, že minulý rok bylo v pravidlech psáno i něco o minimální brodivosti - prostě aby se počítalo s tím, že se v nějaké sekci může vyskytnout vodní překážka o nějaké maximální hloubce. V letošních pravidlech jsem nic takového nenašel. Znamená to tedy, že se vodou jezdit nebude, a nebo naopak, že klidně i bude, ale bude pak záležet na každém jestli svůj vůz do této sekce s jistým rizikem pustí....?

peter

Jamesek

Jenom dotaz pro upřesnění. Loni byla v pravidlech zmínka o tom, že kola mají být až na konci os (náprav), letos hledám marně. Je povoleno co není zakázáno či nikoliv?

Michal Moučka

Toto pravidlo bylo dáno proto, aby někoho nenapadlo umístit kola třeba pod vůz. Letos se snažíme napodobit skutečné nákladní vozy, a tak se nepředpokládá, že by někdo kola umístil jinam než na konec náprav.

otaznik

Citace od: Jamesek kdy 08.04.2008, 09:11:58
Jenom dotaz pro upřesnění. Loni byla v pravidlech zmínka o tom, že kola mají být až na konci os (náprav), letos hledám marně. Je povoleno co není zakázáno či nikoliv?

Nedoporučuji přijít s autem, které kola na konci os náprav mít nebude, asi tak.  ;)

Jamesek

Citace od: Michal Moučka kdy 08.04.2008, 09:41:07
Toto pravidlo bylo dáno proto, aby někoho nenapadlo umístit kola třeba pod vůz. Letos se snažíme napodobit skutečné nákladní vozy, a tak se nepředpokládá, že by někdo kola umístil jinam než na konec náprav.
Předpokládat a zakázat je rozdíl. Právě proto se ptám ;) Ne, že bych to chtěl tak úplně zkoušet. Jen sonduju možnosti, na jaké překvapení se připravit i od ostatních závodníků - třeba ;)
A jak už jsme se několikrát přesvědčili v jiných diskuzích, i skutečné nákladní vozy mívají různé podvozky, které by málokdo předpokládal.

ad. Otaznik - OK, uvidíme ;)

eNTy

Muj kontejner z USA se celkem coura, tak doufam, ze to do zacatku kvetna stihne. Pokud ne, shanim na kratkodobou zapujcku (trvani zavodu) tyto dilky:
1x PF IR reciever
1x PF IR remote
1x PF extension cable

Shmade

xtepn01: Reciever a remote bych ti mohl půjčit, kablík nemám.

Colonel32

Citace od: xtepn01 kdy 09.04.2008, 12:32:57
Muj kontejner z USA se celkem coura

nejede ten kontejner nahodou s MSC?

eNTy

Citace od: Colonel32 kdy 09.04.2008, 13:20:33
nejede ten kontejner nahodou s MSC?

Těžko říct. Posíláno přes DHL, ale který konkrétní rejdař...to ví asi jenom jejich IS.

Shmade

Je možné, aby jeden účastník závodil s dvěma vozy? V pravidlech o této možnosti nic není.

otaznik

Citace od: Shmade kdy 12.04.2008, 11:49:02
Je možné, aby jeden účastník závodil s dvěma vozy? V pravidlech o této možnosti nic není.
Přímo napsané to není, ale dost bodů na to nepřímo odkazuje - lze závodit v jednom závodě (dnu) pouze s jedním vozem.

Shmade

Jsem přehlídnul, z toho je to jasné :)

otaznik

Citace od: Shmade kdy 12.04.2008, 13:19:19
Jsem přehlídnul, z toho je to jasné :)
"lze závodit v jednom závodě (dnu) pouze s jedním vozem" nikde v pravidlech napsané není, to jen já jsem to upřesňoval.  ;)
Každopádně díky za dotaz, je mnohem lepší se ptát teď, než se potom zbytečně dohadovat při závodě.

Shmade

peter: Kde mám změřit šířku? V nejširším místě? Zpětná zrcátka? Kabina? Nárazník?

peter

V nejširším místě profilu vozu, samozřejmě, že se do toho zrcátka nepočítají. Z loňských závodů bývalo nejširší místo na kolech.

Shmade

Kdyby si ještě někdo, tak jako já, nebyl úplně jistý, jak se měří přechodový úhel, tak sem dávám obrázek, ze kterého je to jasné.

ass

No, pokud si to dobře pamatuju, tak měli všichni v tom papíru napsanej úhel, kterej svíraj ta dvě ramena, nikoli rameno se zemí. Tj. ne 32.5°, ale 115°.

eNTy

Citace od: ass kdy 24.04.2008, 20:12:04
No, pokud si to dobře pamatuju, tak měli všichni v tom papíru napsanej úhel, kterej svíraj ta dvě ramena, nikoli rameno se zemí. Tj. ne 32.5°, ale 115°.

No, to je ale takovy cislo celkem na nic, ne? Stejne te zajima tech 32.5°, tech 115° ti moc nerekne - minimalne musis zacit pocitat.

ass

No, podle mě toho řekne mnohem víc, mně to řekne, jak 'ostrou' hranu ještě přejedu a na který už uvíznu.

Rewolt

Citace od: ass kdy 24.04.2008, 21:56:09
No, podle mě toho řekne mnohem víc, mně to řekne, jak 'ostrou' hranu ještě přejedu a na který už uvíznu.
- ostrá hrana se bude rovnat v (nejlepším případě ) = pod poloměr kola
- pak je tu nájezdový úhel od upatí kola k nejnižšímu bodu nárazníku
- a pak je tu ještě stoupavost a ta má co do činění s výkonem a převodováním motoru

vše je ,, podle mě ,,
It's a trap!