LEGO Technic Truck Trial - diskuze

Založil peter, 16.09.2006, 12:17:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Jste pro povolení vyššího napětí pro napájení vozidel než je 9V?

NE
1 (7.7%)
ANO
6 (46.2%)
Je mi to jedno
6 (46.2%)

Celkem hlasů: 13

Shmade

Uf, tak konečně mám pojízdný podvozek. Ještě na to zítra ráno a pak ještě někdy pozdě v noci naplácnu nějakou kabinu a můžu jet, ale chvilkama už jsem skoro propadal panice, že to nestihnu. Co můžu zatím porovnat jízdni vlastnosti původního a nynějšího vozu, tak je to tak půl napůl, v něčem byl lepší předchozí a v něčem je zas lepší ten současný. Co mě zatím potěšilo asi ze všeho nejvíc je to, že ty diferenciály mají opravdu smysl a jízda s odemčenými je opravdu o dost jiná než se zamčenými, auto se chová tak nějak ladněji. Co bude nevýhoda určitě je to, že u prvního vozu mi nepřeskočil podle mě převod nikdy žádnej, v tomhle to chvílemi hrká až se divým, že se nic nezlomí, ale to asi v terénu přijde :)  Co do vzhledu je současný vůz zatím dost hnusnej :) To se doufám nějak doladí tou kabinou, ale zatím je to takovej "traktor".  No nic jdu spát.

peter

Registrace byla ukončena a závod může být v sobotu odstartován. Dle dosavadních výsledků a zkušeností z loňského závodu se bude jednat opět o jeden z nejzajímavějších závodů. Závod, který navíc může hodně napovědět o celkovém umístění závodníků.

Do třetího závodu se zaregistrovalo těchto pět soutěžních posádek:

• Peter
  • Ass
  • Michal Moučka
  • Xtepn01
  • Shmade

V letošním mistrovství je po absolvování obou předešlých závodů na prvním místě zatím neohroženě Ass s dvěma prvními místy a 20 body. Druhý se stále drží Shmade s 16 body a o třetí příčku a 10 bodů se dělí Xtepn a Michal Moučka! Zejména boj o třetí příčku je tedy velmi vyrovnaný a dá se očekávat tuhý boj. Další zamíchání příček se dá ale také očekávat i na dalších pozicích, jelikož se na startu nejspíš objeví minimálně dvě úplně nová vozidla a sice Shmade a Petera. Shmade se chce pokusit zvrátit svoji dosavadní "smůlu" a opustit taktéž zatím jím neohroženou druhou příčku a vyhoupnout se na první. Peter má jistě zase za cíl prolomit jeho dosavadní technické problémy a odlepit se ode dna startovního pole a taktéž postoupit výše.

Z výše uvedeného se tedy dá opravdu očekávat velmi kvalitní závod. V neposlední řadě bych tímto chtěl pozvat i Vás diváky. Věřím, že závod se Vám bude líbit a pokud ne, tak se alespoň můžete projít lesem.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Rewolt

Viděli byste to zítra na nějakou sešlost po závodě jako minule??  8)
It's a trap!

Colonel32

Citace od: rewolt kdy 18.07.2008, 23:06:12
Viděli byste to zítra na nějakou sešlost po závodě jako minule??  8)

myslim, ze bychom rozhodne mohli - ale bohuzel v okoli Satalicke obory nemam zadne restaurace vyzkousene.

Shmade

Tak dostaveno, na ráno mi zbývá už jen zapojit pneumatiku a udělat ovladač.   Tak dobrou noc, nebo ráno...? :)

Michal Moučka

Kdo má chuť, tak na stránkách LTTT je opět poutavá reportáž od Petera.  ;)

peter

Citace od: Michal Moučka kdy 22.07.2008, 09:44:59Kdo má chuť, tak na stránkách LTTT je opět poutavá reportáž od Petera.  ;)

Přesně tak, reportáž jsem na stránky umístil již včera. V této souvislosti bych chtěl požádat všechny, kteří udělali alespoň pár fotek, zda-li by mi je neposlali, případně někam neumístili, odkud bych si je mohl stáhnout.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TomB

mám dotaz.
může být i naviják poháněn přes motor??
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

ass

Citace od: TomB kdy 30.07.2008, 13:53:14
mám dotaz.
může být i naviják poháněn přes motor??

Ano.

TomB

Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

peter

Letošní prázdniny, ale i mistrovství LTTT se nám přehouply do druhé půle a 4. závod se nezadržitelně opět blíží. Jelikož se 4. závod pojede mimo Prahu, zahajuji registraci již nyní.

4. závod letošního mistrovství LTTT připadl na úplně novou lokalitu a sice městečko Kadaň. Ze zkušeností z předešlých závodů je valná většina účastníků mobilní a tak by s dopravou neměl být nejmenší problém. Pokud by však někdo chtěl snížit své náklady na dopravu věřím, že se dá domluvit s ostatními a transport uspořádat hromadně s menším počtem vozů.

Registrace bude ukončena v pátek 15. srpna ve 20:00. Sraz účastníků 4. závodu bude pak již tradičně v sobotu ve 13:00 a sice na parkovišti u Základní umělecké školy.

Kdo bude z účastníků chtít, tak po skončení jízd v sekcích se přesuneme do nedaleké restaurace Střelnice, kde 4. závodní den zakončíme.

Startovní listina přihlášených posádek do 4. závodu LTTT:

• Michal Moučka
  • Ass
  • Shmade
  • Peter

peter

Pomalu se začínají registrovat první soutěžní posádky a tak není na škodu si jako vždy, tak i nyní představit v malé fotogalerii lokalitu. Jedná se o velmi krásné místo, které nabízí nespočet terénů. Stroje se dostanou jak na sypké, tak na pevné podklady. Též není nouze ani o nějaké ty kořínky a kořeny, či skalky až skály ;D však posuďte sami ...

Shmade

Místečko vypadá moc pěkně... doufám, že pojedu, protože po minulém fiasku mého vozu budu stavět opět nový, touto dobou však nemám postaveno zhola nic, tak snad to zas stihnu :)

ass

Tak koukej stavět, ať to stihneš a nějak to vypadá (funguje).  :) Ať už postavíš cokoliv, hlavně přijeď.

Michal Moučka

Citace od: Shmade kdy 06.08.2008, 19:00:46
Místečko vypadá moc pěkně... doufám, že pojedu, protože po minulém fiasku mého vozu budu stavět opět nový, touto dobou však nemám postaveno zhola nic, tak snad to zas stihnu :)
Musíš něco stihnout postavit a přijet! Závodí se u Asse a Ass je hodný kluk.  >:D Nezaslouží si, aby účast závodníků byla slabá.

Shmade

No já něco stihnu, ale co to bude... :)      Achjo, jsem neměl ničit ten první vůz, jde to se mnou z kopce.

Shmade

Mám lehkej dotaz na pravidla, nic se o tom nepíše, tak předpokládám, že zakázené to není...  Jde jednoduše o to, zda je možné použití tupláků? Pokud se bere to, že auta mají být podobná reálným, tak v tomto bych problém neviděl, protože hodně trucků to tak má...    :)

otaznik

Citace od: Shmade kdy 09.08.2008, 18:45:29
Mám lehkej dotaz na pravidla, nic se o tom nepíše, tak předpokládám, že zakázené to není...  Jde jednoduše o to, zda je možné použití tupláků? Pokud se bere to, že auta mají být podobná reálným, tak v tomto bych problém neviděl, protože hodně trucků to tak má...    :)

Tupláky samozřejmě nejsou problém.

peter

Čas se velmi krátí a pro registraci už tedy mnoho času nezbývá. K dnešnímu dni jsou zatím přihlášeni tři soutěžní posádky. Kdo bude další?

otaznik

Musím vám popřát pěkné závody, původně jsem chtěl jet pomoci se sekcemi, ale od začátku týdne mám na ruce dlahu a v tomto stavu bych spíše překážel...  :(

Shmade

Otaznik: Škoda, to nás tam bude asi opravdu málo :(   

peter

Včera, tj. 16. srpna se uskutečnil již 4. závod letošního mistrovství LEGO Technic Truck Trial. Tímto závodem jsme opustili lokality v Praze a podnik se tak přesunul za hranice našeho hlavního města. První z těchto venkovních závodů se uskutečnil v skutku nádherném městu - Kadaň.

Jaká byla zdejší lokalita, jaké bylo počasí a především jak proběhl samotný závod, ve kterém se již mohlo rozhodnout o letošním titulu mistra LTTT pro rok 2008 se můžete dočíst opět v krátké reportáži na webu LTTT. Celý závodní den pak byl ukončen ve velmi příjemné restauraci s pořádnou žranicí.

Tímto bych ještě jednou rád poděkoval všem, kteří se jednak zúčastnili samotného závodu, těm co přišli podpořit své favority a v neposlední řadě i pogratuloval vítězi.

Karel K

To jsou megaporce. To je mazec.  :o  :o  :o

:)

Krtecek

Zdravim Vás LEGO maniaci :-) uz od malicka se zajimam o LEGO a  mel bych zajem se také zapojit do závodění v LEGO Truck trialu a proto bych vás chtel poprosit o více informací co je k tomu potreba ( jake a kolik moturku ovladace atd . . . ) Dekuji za vsechny rady  . .

TomB

Citace od: Krtecek kdy 24.08.2008, 12:19:41
Zdravim Vás LEGO maniaci :-) uz od malicka se zajimam o LEGO a  mel bych zajem se také zapojit do závodění v LEGO Truck trialu a proto bych vás chtel poprosit o více informací co je k tomu potreba ( jake a kolik moturku ovladace atd . . . ) Dekuji za vsechny rady  . .
Kup si buldíka, 8287, propojovací kábly mezi 9v-pf, 8421,a 6 velkých kol.
Kdyz to budeš mít, můžeš si udělat auto až s čtyř-rychlostní převodovkou.
Taky by to chtělo koupit nějaké kardany a speciální dílky na nápravy.
A taky se koukni na tohle:
http://www.artpeter.net/trucktrial/Pravidla.php
Složení mých příspěvků:

Krtecek

Citace od: TomB kdy 24.08.2008, 12:48:00
Citace od: Krtecek kdy 24.08.2008, 12:19:41
Kup si buldíka, 8287, propojovací kábly mezi 9v-pf, 8421,a 6 velkých kol.
Kdyz to budeš mít, můžeš si udělat auto až s čtyř-rychlostní převodovkou.
Taky by to chtělo koupit nějaké kardany a speciální dílky na nápravy.
A taky se koukni na tohle:
http://www.artpeter.net/trucktrial/Pravidla.php

Takze jestli to dobre chapu tak si mam koupit stavebnici 8421 Jeřáb jo? v něm jsou potřebné díly? (kola atd ) ??? kde se daji sehnat ty kardany a díly na nápravy?
Dík

otaznik

Ne, to byla jen inspirace na stavebnice, které by ti mohly poskytnout díly, které by se při stavbě auta mohly hodit.

Nejdříve si přečti pravidla LTTT (viz odkaz výše), pak si projdi odkazy na tomto fóru na místa, kde se dají LEGO díly kupovat a až pak se případně ptej.  :P

peter

No a já bych ještě doporučil jednu důležitou věc a sice přijď se podívat na závody, aby jsi věděl, do čeho jdeš ;)

otaznik

Citace od: peter kdy 24.08.2008, 17:41:46
No a já bych ještě doporučil jednu důležitou věc a sice přijď se podívat na závody, aby jsi věděl, do čeho jdeš ;)

To je fakt. Asi nejlepší doporučení!  :D

Krtecek

Citace od: otaznik kdy 24.08.2008, 17:51:59
Citace od: peter kdy 24.08.2008, 17:41:46

To je fakt. Asi nejlepší doporučení!  :D

Rád se přijdu podívat, kdy a kde jsou další závody?