Vánoční výloha na rok 2025

Založil peki, 08.11.2024, 16:13:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Citace od: hobby kdy 06.11.2025, 10:00:29Máte to opravdu krásné, vážení, radost to studovat. Ale jedno "mínus" tam je - to použité pozadí. Já vím, že to těžko ovlivníte, ale mělo by být neutrální - asi bílá pláň, obloha apod. Ty barevné, agresivní a obří tisky tomu škodí a platí to i pro sokl. Škoda, že tu obrovskou práci, šikovnost a um to "sráží".
Jo jo, to je dané prostě tím, že primární je propagace a ne poladit vše na co nejlepší vyznění modelu. To ještě dokážu očima "odfiltrovat", ale co je hrůza fakt šílená je ten silný reflektor, co bliká s vteřinovou frekvencí, aby upoutal. To je fakt na oči šílené.
Pán na Žlutém hradě

Pool

Citace od: milanv kdy 06.11.2025, 11:16:111. časovací zásuvku jsem nařídil podle skutečného času, takže odteď už sedí časy zapnutí a vypnutí jak mají (peki, nejedeš znovu do Letňan? Tam bude možná potřeba totéž.)

Tak to jsem musel zdrbat něco já, ale nastavoval jsem to normálně aby to svítilo od 9 do 21 hod a aktuální čas jsem tam samozřejmě taky dával v tu chvíli 20:30, takže nevím kde mohla vzniknout chyba :(.

milanv

Citace od: Pool kdy 06.11.2025, 12:52:13
Citace od: milanv kdy 06.11.2025, 11:16:111. časovací zásuvku jsem nařídil podle skutečného času, takže odteď už sedí časy zapnutí a vypnutí jak mají (peki, nejedeš znovu do Letňan? Tam bude možná potřeba totéž.)

Tak to jsem musel zdrbat něco já, ale nastavoval jsem to normálně aby to svítilo od 9 do 21 hod a aktuální čas jsem tam samozřejmě taky dával v tu chvíli 20:30, takže nevím kde mohla vzniknout chyba :(.

To mohlo vzniknout různými způsoby - od tvého přehlédnutí po vypnutí proudu v obchodě (a tím rozhození časovače). To už nezjistíme. Důležité je, že snad teď to nějakou dobu poběží správně. Blbé by bylo, kdyby ten proud vypínali nějak systematicky typu každou noc. To bychom ale řešili až to nastane, zatím bych to prohlásil za OK - jiné roky na Černém Mostě problém nebyl.
Pán na Žlutém hradě

yoshimaka

Jen tak se zeptám ohledně podzemí: Hodili by se někde do podzemí Blaničtí rytíři? Už dlouho si chci něco takového postavit, tak jestli je toto ta správná příležitost?

Milane: Děkuji, jestli sis všimnul a postavil basistu v otevřeném domě.

Jestli tam ještě někdo půjdete - přetočte ještě tmavě červenou střechu o 180 stupňů - nenavazuje tam střešní "zábradlíčko" a komín je také na druhé straně...
Lust och fägring stor

milanv

Citace od: yoshimaka kdy 06.11.2025, 13:25:32Milane: Děkuji, jestli sis všimnul a postavil basistu v otevřeném domě.
To jsem nezvládl, pardon. Zkoušel jsem to, ale jak je dům nalepený na výlohu, tak jsem se tam nedostal prsty. Leda by šlo nadzvednout střechu a dostat se tam shora. To jsem si ale bez tebe na telefonu netroufl.
Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: yoshimaka kdy 06.11.2025, 13:25:32Jen tak se zeptám ohledně podzemí: Hodili by se někde do podzemí Blaničtí rytíři? Už dlouho si chci něco takového postavit, tak jestli je toto ta správná příležitost?

Milane: Děkuji, jestli sis všimnul a postavil basistu v otevřeném domě.

Jestli tam ještě někdo půjdete - přetočte ještě tmavě červenou střechu o 180 stupňů - nenavazuje tam střešní "zábradlíčko" a komín je také na druhé straně...
Spíše  ne a už to bylo postavené Danem postavené má to publikované na začátku vlákna.
POd město spíše klasiku, jediná otázka je co z rybníkem tam bych si toho vodníka s hrnečky dovedl představit.

Milane kdo ti stavěl vodníka do strašidelného projektu ? Tuším že tam jsme něco takového viděl. Bylo by to na 2 moduly (rohové )

Pod les a skálu je otázka co :
- jestli nějakou důlní šachtu
- asi prostor i pro skřítky mim pod stávajícími skřítky

milanv

Citace od: peki kdy 06.11.2025, 13:32:59Milane kdo ti stavěl vodníka do strašidelného projektu ? Tuším že tam jsme něco takového viděl. Bylo by to na 2 moduly (rohové )
Vodnickou domácnost jsem stavěl já.

Ale teď jsem se tu ve vlákně trochu ztratil: znamenalo by to postavit perníčkovou verzi??
Pán na Žlutém hradě

yoshimaka

Citace od: milanv kdy 06.11.2025, 13:32:02
Citace od: yoshimaka kdy 06.11.2025, 13:25:32Milane: Děkuji, jestli sis všimnul a postavil basistu v otevřeném domě.
To jsem nezvládl, pardon. Zkoušel jsem to, ale jak je dům nalepený na výlohu, tak jsem se tam nedostal prsty. Leda by šlo nadzvednout střechu a dostat se tam shora. To jsem si ale bez tebe na telefonu netroufl.

V pohodě. Všechno je sice sundavací, ale hrozí zasukování osvětlení. Tak jen v případě nouze. Basista si dal šlofíka, to se také počítá :-)
Lust och fägring stor

peki

Citace od: milanv kdy 06.11.2025, 13:37:18Vodnickou domácnost jsem stavěl já.

Ale teď jsem se tu ve vlákně trochu ztratil: znamenalo by to postavit perníčkovou verzi??

Znamenalo by to:
pod tento modulul rybníka
dodat vodníka

https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=54627.msg311948#msg311948
respektive jeho domácnost. S perníkama to nemá nic společného
modul by byl rohovy 2x48 s tím že by se domluvilo jak bude řešen druhý modul 48x48 pod rybníkem směrem k městu. Orientační ukázka rohového modulu (tam co ti padal ten sloup)

poMOCník

Taky se přidávám ke chvalozpěvům. Ten model jako celek je naprosto úžasný, díky všem, že jsem se mohl účastnit takového super projektu!

Musel jsem pryč ještě před dokončením celé instalace, takže mám také v plánu další zastávku a všechno si v klidu prohlédnout.