Vánoční výloha na rok 2025

Založil peki, 08.11.2024, 16:13:37

Předchozí téma - Další téma

hobby, Chairudo a 2 Hosté prohlíží toto téma.

yoshimaka

Citace od: milanv kdy 16.10.2025, 16:10:29
Citace od: yoshimaka kdy 16.10.2025, 14:25:17Otevřený modulár je směrem k divákům - konektor trčí přímo do ulice na A6, takže by to snad mělo být cajk.
Druhá podmínka je být domluvený se sousedem směrem dozadu na konkrétní pozici pro konektor, tj. on na přesně stejném místě bude mít ústí "tunelu" skrz svůj model směrem (kamkoliv) dozadu.

Díky, juknu na to
Lust och fägring stor

yoshimaka

Citace od: Hardegon kdy 16.10.2025, 16:06:56
Citace od: yoshimaka kdy 16.10.2025, 09:57:01Tak tohle je B6 - jen si nejsem jist, zdali ten konektor na USB-C trčí správně na A6 - je to napojitelné?

Na první dobrou mě trklo do očí to naprosto rovné oddělení "zasněženo" a "nezasněženo". Jakože ke střeše je všechno barevné a letní a poslední vrstva Plate je najednou bílá a střecha je jako nevybarvená.

Sám hodně bojuju s nějakou úrovní "realistického"  sněhu, tak nahazuju k zamyšlení, jestli by se tam nehodila nějaká závěj, sníh na římse nebo rampouchy...

Ono  to není moc vidět, ale fotky jsou ze dvou fází a v té konečné jsou na střeše různé "sněhové útvary", které rozbíjejí jednolitost. Co se týče šikmin..tam mi úplně neseděla žádná z barevných kombinací, tudíž jsem zvolil sklon, na kterém by sníh neměl teoreticky držet a klouzal by dolů.. což se projevuje opět sněhovými chuchvalci na chodnících.
Lust och fägring stor

peki

Jak jsou na tom ostatní stavitelé? Termín instalace se blíží. Věřím že diskuse nad detaily zde prezentovanými pomůže ještě vylepšit vaše dílka v duch ani to dobré není dost dobré.

Věřím že se nám podaří udělat pěknou výlohu  :D 

Chikos

S manželkou máme z 90% hotovo.

Pool

Také dodělávám, po víkendu počítám hodím foto.

werny

VÁNOČNÍ TRHY se stánky, prodejem kaprů, stromků, zvoničkou, socháním ledových soch, vánočním stromem atd:)

Werny + Izabella1.jpg

peki

Supr, úplně na mne dýchla atmosféra vánočních trhů :) Ty ledové sochy jsou boží.

peki

Měl by někdo na půjčení pro cca 10 lego figů:
- brusličky
- hokejky

nějak je nemohu u sebe najít, ale určitě je někde mám  ;)

Díky

Hardegon

90%

peki

Pecka. Už se těším až to bude celé pohromadě ve výloze   :) 

peki

Jak probíhá stavba u dalších členů projektu, kteří zatím nepublikovali?

Půjčil by mi někdo prosím lego:
- hokejky
- brusle
- čepice/šály

Stimpi

Krátký report z průběhu.

Tvořím doplňkové moduláry. zadání je 3x16 nebo 13+32 a z toho jeden rohový.

Je to zatím koncept, kde ještě budu dolaďovat vzhled (některé části možná překopu úplně), zasněžovat a umístím i nějaký život.

Pojal jsem to stylem sousedů. Připravuju 9 modulů z nich vzniknou 3 moduláry, které je možné navzájem kombinovat. Rozestavit je možné do lajny nebo jako rohový.

Dva moduláry budou plus mínus v historickém stylu a jeden po zásahu divokého brutalistního architekta.

Daniel

Citace od: Stimpi kdy 24.10.2025, 12:32:51Dva moduláry budou plus mínus v historickém stylu a jeden po zásahu divokého brutalistního architekta.

Přemýšlím který má být ten druhý v historickém stylu? To napůl zazděný vězení?

Vasyk

Citace od: peki kdy 15.10.2025, 14:02:19Vašíku supr, bylo by možné před ten bar dát ještě "pár" venkovních stolů, třeba i do té dolní části, aby to vypadalo jako na sjezdovce u baru viz obr. Ten foto koutek se dá posunout. Santa taky nemusí "překážet" u vchodových dveří.

AT-AT bych otevřel, nechal děti chodit až do interieru AT-AT

Asi takto ?

peki

Supr.

Jak jsou na tom ostatní?

nádraží (igorus)
rybník (peki)
bloky domů kolem náměstí
Park pool
stavitelé volných modulárů?

Stimpi

Citace od: Daniel kdy 24.10.2025, 14:35:25
Citace od: Stimpi kdy 24.10.2025, 12:32:51Dva moduláry budou plus mínus v historickém stylu a jeden po zásahu divokého brutalistního architekta.

Přemýšlím který má být ten druhý v historickém stylu? To napůl zazděný vězení?

Ano, je mozne ze to jeste prekopu az uvidim jak to bude vypadat pod snehem.

wynnova

Otevřený modular finišuje svou podobu. Zastřešuje se, zasněžuje se.
Po víkendu snad už budou publikovatelné fotky.

Chikos

Hlásím, že tři ze čtyř domů máme hotový a u čtvrtého doděláváme už jen střechu.

Jaroslav Procházka

Ahoj,
hlásím tedy doděláno, dorampouchovano, do sněženo, stříška předělaná.

Hezký večer všem
Jarda

Pool

Kopec z pravé strany navazuje na Šipkův, udělal jsem tam stejné stromy i to přízemní křoví. V parku jsem dal konvenční barvu podobně jako má Šipka ten velký strom. Nad parkem vlevo je malá parcela, kde bude přesahovat dům od yoshimaka.

Edit - fotky nahrazeny finální verzí.

Stimpi

Posílám update a finální verzi. Zazděné vězení předěláno a konečně nasněžilo. Pokud nebude připomínek pokládám za hotové.

Chikos

Poslušně hlásím, že máme s manželkou hotovo.

wynnova

Otevřené muzeum hlásí hotovo.

- střecha je oddělávací kvůli dostupnosti ke kablíkum (kdyby se něco potento) + náhradní LEDka
- @peki - můžeš pokračovat s mini zídkou, jestli by se ti hodilo...
- kablík by měl navazovat - domluveno s Chikosem, tak uvidíme, jak jsme uměli počítat

Více fotek zde:
https://drive.google.com/drive/folders/1W3bnn3FUbnN3Q27RAV0Osy6-PBbnQC2v?usp=drive_link

Tento odkaz s fotkami bude ve formě QR i na krabici - kvůli opravám

poMOCník

Citace od: Stimpi kdy 27.10.2025, 10:47:49Posílám update a finální verzi. Zazděné vězení předěláno a konečně nasněžilo. Pokud nebude připomínek pokládám za hotové.

To vypadá, že budeme mít dvě radnice? Myslel jsem, že jsem tu jasně deklaroval, že ji stavím já.

(Mimochodem populace v mé části města je čistě dílem dětí... což beru jako plus  ;D )

20251024_190150.jpg
(Kvalitu fotky omluvte, nejsem doma a tohle je jediné, co mám.)

20251003_095038.jpg

Stimpi

Bud v klidu to moje neni radnice ;) Je to proste vez, muze to byt brano i jako brana, protoze spodek ani nemusi byt videt.

Mimochodem jsou to ty modulary, ktere se ve vyloze ani nemusi objevit, jestli se nepletu jsou planovane az na pozdejsi instalace.

PS: posli foto i te tve radnice. Dik

poMOCník

Citace od: Stimpi kdy 29.10.2025, 16:06:36Bud v klidu to moje neni radnice ;) Je to proste vez, muze to byt brano i jako brana, protoze spodek ani nemusi byt videt.

Mimochodem jsou to ty modulary, ktere se ve vyloze ani nemusi objevit, jestli se nepletu jsou planovane az na pozdejsi instalace.

PS: posli foto i te tve radnice. Dik

Uf, jsem se lek :)

PS: tohle je radnice, jenom není vidět věž, jelikož se mi na fotku nevešla. Říkám, že to není moc dobrá fotka.

Daniel

Tak blaničtí rytíři museli přenechat skřítkům podzemní prostory (pod sjezdovkou).
Ještě dodělám rolbu do garáže a snad hotovo ;)

peki

Citace od: Daniel kdy 29.10.2025, 23:11:01Tak blaničtí rytíři museli přenechat skřítkům podzemní prostory (pod sjezdovkou).
Ještě dodělám rolbu do garáže a snad hotovo ;)

Supr.

peki

peki

Citace od: wynnova kdy 28.10.2025, 19:49:19Otevřené muzeum hlásí hotovo.

Boží, přebírám v Olomouci? Kdo mi předá?