Vánoční výloha na rok 2025

Založil peki, 08.11.2024, 16:13:37

Předchozí téma - Další téma

hobby, Chairudo a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Citace od: Chikos kdy 28.10.2025, 11:24:35Poslušně hlásím, že máme s manželkou hotovo.

Supr, možná by jsem přidal pá figů. Případně se domluvit s pomocníkem (ten tam má "demonstraci":)  pomocníkovo figy trošku roztáhnout)

peki

Citace od: Pool kdy 25.10.2025, 18:33:29Mám téměř hotovo, už zbývá jen něco umístit na ten malý plácek v levém horním rohu, jinak to je dokončeno. Kopec z pravé strany navazuje na Šipkův, udělal jsem tam stejné stromy i to přízemní křoví. V parku jsem dal konvenční barvu podobně jako má Šipka ten velký strom. Nad parkem vlevo je malá parcela, kde bude přesahovat dům od yoshimaka.

Krásný :)

peki

Citace od: Jaroslav Procházka kdy 24.10.2025, 20:00:46Ahoj,
hlásím tedy doděláno, dorampouchovano, do sněženo, stříška předělaná.

Hezký večer všem
Jarda

Supr.

peki

Citace od: Stimpi kdy 27.10.2025, 10:47:49Posílám update a finální verzi. Zazděné vězení předěláno a konečně nasněžilo. Pokud nebude připomínek pokládám za hotové.

Zatím to není moc kompatibilní (úrovní detailů) s dalšími předvedenými moduláry. U moduláru je to hodě těžké. Doporučuji pokud nejsi architekt, inspirovat se reálným domem, který si pak upravíš a zjednodušíš. Volné moduláry budeme potřebovat později, čili je čas na přepracování.

peki

Chybí prezentace:
rybník peki (bude o víkendu, čekám na brusle/hokejky) mám postaveno
nádraží (igorus)
volné moduláry
- stimpi (prezentováno, zatím ne)
- linhi neprezentováno
- waf neprezentováno

Stimpi

Ok, na Čerňák tedy nepovezu a předělám.

Pokud bys to tam chtěl, tak prosím dej vědět, hodim to tam v sobotu, v týdnu budu mít fofr.
Dík

poMOCník

Citace od: peki kdy 30.10.2025, 09:14:27
Citace od: Chikos kdy 28.10.2025, 11:24:35Poslušně hlásím, že máme s manželkou hotovo.

Supr, možná by jsem přidal pá figů. Případně se domluvit s pomocníkem (ten tam má "demonstraci":)  pomocníkovo figy trošku roztáhnout)

Jo klidně, nechám tam všechny, ale je tam tlačenice a vyloženě vypadávají z chodníku.

poMOCník

Citace od: Daniel kdy 29.10.2025, 23:11:01Tak blaničtí rytíři museli přenechat skřítkům podzemní prostory (pod sjezdovkou).
Ještě dodělám rolbu do garáže a snad hotovo ;)

Tohle se mi hodně líbí! To je první případ stavby, kdy se ty nové velké listy krásně hodí a vypadají skvěle. A líbí se mi, jak všude možně vykukuje ta technic konstrukce. Dodává to tomu další rozměr. Spousta detailů, které zapadají do promyšleného celku. MOC jak má být!

Daniel

Citace od: poMOCník kdy 30.10.2025, 10:54:57
Citace od: Daniel kdy 29.10.2025, 23:11:01Tak blaničtí rytíři museli přenechat skřítkům podzemní prostory (pod sjezdovkou).

Tohle se mi hodně líbí! To je první případ stavby, kdy se ty nové velké listy krásně hodí a vypadají skvěle. A líbí se mi, jak všude možně vykukuje ta technic konstrukce. Dodává to tomu další rozměr. Spousta detailů, které zapadají do promyšleného celku. MOC jak má být!
Díky za chválu, ale zrovna ten strom je upravený tovární set ;D . Tohle je taková trošku skrytá reklamní kampaň na nové vánoční sety - něco jako zde má třeba i Vasyk zakomponované letošní novinky.

poMOCník

Citace od: Daniel kdy 30.10.2025, 15:20:11
Citace od: poMOCník kdy 30.10.2025, 10:54:57

Díky za chválu, ale zrovna ten strom je upravený tovární set ;D . Tohle je taková trošku skrytá reklamní kampaň na nové vánoční sety - něco jako zde má třeba i Vasyk zakomponované letošní novinky.

Já ten tovární právě viděl a vůbec se mi nelíbil. Nevím, co jsi s ním udělal, ale teď to prostě funguje líp.

peki

Citace od: poMOCník kdy 30.10.2025, 15:56:39Já ten tovární právě viděl a vůbec se mi nelíbil. Nevím, co jsi s ním udělal, ale teď to prostě funguje líp.

Když je ten stromek otevřený, klidně by stačila 1/2 tech listů tak to právě vypadá "úplně jinak". Stavba a technika konstrukce je opravdu zajímavá. Části stromku se nacvakávají na "pantíky" takže jde i demontovat a složit do krabice.

peki

Dotaz k osvětlení. Já dovezu prodlužku a časovou zásuvku. Vše ostatní (trafo/trafa) je pořešeno?

peki

Perníci OC Letňany. Poděkování:
- Mirkovi za přidělání podstavců
- Igorusovi a jeho otci za uskladnění a dopravu
- MIlanV za dodání výrobu osvětlení
- Hardegonovi a Míše za pomoc s dopravou (pře všechny komplikace klaplo)
- Vašíkovi za dopravu soch a pomoc s dopravou od Hardegona  :)
- Igorusovu aoti a MIlanV za pomoc s instalací

Ještě to není na 100 procent, ale podzemní moduly svítí a výloha byla ve 21:01 ve stavu kdy jsme ji mohli opustit. Fotky jsou už po zhasnutí světel.

S instalací soch je to naše největší instalace ve výloze.

Projekt po ukončení (zač. ledna) rozpustíme = peki/igorus vrátí stavitelům. Světla zůstanou v majetku kostek pro další spol projekty. Pokud si necháte moduly nebo se domluvíte ve skupinkách na nějaké zápůjčce je to na Vás.

Budeme vracet i projekt Staromák

Ladovská vesnička by měla jít nakonec do výlohy v Brně (pouze část). Náčelníkem byl/je igorus. Rozpuštění tedy nechám na něm.

poMOCník

@peki Nevím, jestli už se to tu řešilo, ale od kolika bude v úterý ta instalace? Nechají nás tam zase během otevírací doby?

peki

Citace od: poMOCník kdy 31.10.2025, 08:39:07@peki Nevím, jestli už se to tu řešilo, ale od kolika bude v úterý ta instalace? Nechají nás tam zase během otevírací doby?

Potvrdím, zpravidla od 18:00. Musí být hotovo do 21:00 já budu cca od 17:00. Moduly kolem náměstí v podstatě stačí předat. Věřím že instalace kromě sjezdovky bude jednoduší.

Chikos

Citace od: poMOCník kdy 30.10.2025, 10:49:49
Citace od: peki kdy 30.10.2025, 09:14:27

Rád využiju, nemám figurky se zimním oblečením

Jo klidně, nechám tam všechny, ale je tam tlačenice a vyloženě vypadávají z chodníku.

Hardegon

Citace od: peki kdy 31.10.2025, 08:06:34Perníci OC Letňany. Poděkování:
- Mirkovi za přidělání podstavců
- Igorusovi a jeho otci za uskladnění a dopravu
- MIlanV za dodání výrobu osvětlení
- Hardegonovi a Míše za pomoc s dopravou (pře všechny komplikace klaplo)
- Vašíkovi za dopravu soch a pomoc s dopravou od Hardegona  :)
- Igorusovu aoti a MIlanV za pomoc s instalací

Já díky za záchranu ve stavu nouze. Když se věci serou, tak pořádně.  :(

Výloha vypadá super. Hodím to na FB kostek.

peki

Znovu se ptám jaké povezu moduly z Olomouce?
- wynová domluveno

Izabela/werny?
yoshimaka ?

Hardegone jak s dopravou a hlavně instalací :)

Chairudo

Fakt nádhera, když bude po třídění chvilka doufám že to uvidím naživo  :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

werny

Citace od: peki kdy 31.10.2025, 15:14:14Znovu se ptám jaké povezu moduly z Olomouce?
- wynová domluveno

Izabela/werny?
yoshimaka ?

Hardegone jak s dopravou a hlavně instalací :)
Ano, izabella + Werny...předáno Yoshimakovi, který Ti to Peki dnes předá i se svým modelem.

Hardegon

Vrchol kopce hotov.

poMOCník

Nafoceno konečně, tentokrát včetně věže :)

DSC_7326_c.JPG

DSC_7327_c.JPG

DSC_7328_c.JPG

peki

Supr, ty figurky na střeše odstraňují rampouchy :) ?

peki

Potrádám fotky od:
- igorus
- peki (ale o víkendu jsem ho kontroloval, opravdu má postaveno :) )

xxxxx tyto stavby - volné moduláry,(včetně stimpi - fotil, stavěl předělává) budou použity na rozšířenou instalaci takže stimpi OK), ale dohoda byla že bude letos postaveno

- linhi (volal mi vím že staví, slíbil dokumentaci)
- waf (zatím se vůbec neozval, ostatní aspoň komunikují)

Moduly z Olomouce převezeny (1 krabice = modul 48x48)
Izabella a werny 2 krabice
wynová 1 krabice (bez pytlíčku s bruslemi :) )
yoshimaka 1 krabice

Z dřívěška
šipka 2 krabice
vasyk 2 Krabice

Stimpi

Peki, kdy je prosim odhadovany termin rozsirene instalace? Dik

waf

Citace od: peki kdy Včera v 09:31:57- waf (zatím se vůbec neozval, ostatní aspoň komunikují)

Ahoj všem. Omlouvám se za nekomunikaci, byl jsem celý týden pryč. Za chvíli to sem hodím.

peki

Citace od: waf kdy Včera v 13:58:53Ahoj všem. Omlouvám se za nekomunikaci, byl jsem celý týden pryč. Za chvíli to sem hodím.

1) Řešíme to tu celý měsíc.
2) Týden bez připojení na wifi (napsat jak sem na tom aspoň SZ)? Kde takové místo existuje?

Stavba do výlohy není levná záležitost jak z pohledu materiálu tak celkové energie, která je potřeba od návrhu na přípravu, objednávku a třídění kostek. Pokud někdo něco nepostaví na poprvé ( nebudu přebírat věci které nesplňují určitou kvalitu) ohrožujete potom:
- do výlohy se nedostanou další kvalitní věci, protože celkový model bude zkrácen
- dobré jméno kostek
- a celkem mne serXXXXX a je mi fuk že do této doby do bylo vždy OK. Rozmohl se nám tady tokový nešvar že na posledních projektech vypadne někdo z lidí u kterých to zatím bylo vždy OK

Takže opatření obecně pro všechny:
- nepostavíš do termínu vrátíš materiál (chápu je to hobby, v životě jsou důležitější věci 
- postavíš nedokumentuješ ve stanoveném termínu (ne den před instalací) nemáš nárok na dodatečnou odměnu

peki

Citace od: Stimpi kdy Včera v 09:53:28Peki, kdy je prosim odhadovany termin rozsirene instalace? Dik

Rozšíření instalace

Bude se týkat instalace do OC Leťnany jako vánoční výlohy na 2026. Stejně jako letos perníkové město. V7loha v OC Letňany je  delší o 2 x 48x48 a ještě je tam další místo na sochy. Jednu stranu soch bychom mohli obětovat takže bychom mohli zvětšit o pohledovou délku 4x 48x48.

Chtěl by jsem:

Pohledová délka
- rozšířit město proto se "už" letos staví moduláry. Podmínkou je ale náležitá kvalita.
- další možností je rozšíření sjezdovky, budeme řešit s Hardegonem zítra při instalaci

Pohledová výška
Přemýšlím o vybudování 1 patra podzemních modulů, pod stávající, tedy již pevěně usazený model. Je to ideální prostor (díky vyřešenému osvětlení) jak těm modelům přidat další hravý rozměr. V horní časti celek a venkovní detaily. V podzemní scénky a detaily ala sousedi. Zkrátka nutit lidi ještě více se zastavovat ale i tady na fóru se kochat detaily (pokud bude fotodokumentace). Rozumím tomu že postavit pěkný modulár je těžké. Podzemní modul pokud má nápad může zvládnout více i méně zkušených vystavovatelů. Tím neříkám že bude hotový za odpoledne (to tak možná hrubá skica).
- pod muzeem další podzemní patro
- pod barákem s interiérem sklep
- pod rybníkem třeba vodníka (legrácka pro děti)
- něco pod náměstím, bar, herna knihovna atd.
- pod parkem třeba vstup do  podzemí s mumiema nebo ´plně něco jiného
- nějaká důlní šachta pod horou
- řada dalších možností

Velikost modulu by byla stejná jako u perníků, délka 48 studů, hloubka 32 studů a výška tuším 26 bricků najdu a spočítám.

Sochy
uvidíme podle délky výlohy
- určitě sochy yeti na snowboardu (máme)
- sněhulák (máme)
- přistavyl by jsme dalšího sněhuláka frosty

waf

Citace od: peki kdy Včera v 14:16:071) Řešíme to tu celý měsíc.
2) Týden bez připojení na wifi (napsat jak sem na tom aspoň SZ)? Kde takové místo existuje?

To nebylo zamýšleno jako výmluva, je to samozřejmě moje chyba. To bylo zamýšleno jen jako omluva.

peki

Rybník
- hokej
- bruslení
- rybář
- otužilci
- nějaké stánky a cvrkot kolem