vánoční výlohy na rok 2024

Založil peki, 14.12.2023, 15:43:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Citace od: šipka kdy 09.10.2024, 19:27:42Další podzemní modul hotov. Záchody a umývárna. Průchod-vlez od Milana z náměstí a výtah do metra.

Luxusní, musel jsem ji jít hned odskočit, tak je to inspirující.

peki

Citace od: sharkabrick kdy 08.10.2024, 21:27:56Ahoj, takovýto podstavec ok? Přikládám i foto figurek co budou u domů.
Podstavec za Mne OK. MIlanV použiješ něco na náměstí?

peki

Výzva pro všechny,
prosím udělejte si inventuru vašich figů, ideálně takto. Dejte potom na kostky. Potřebuji (po zkušenostech elfové, perníci vesnička) udělat nějakou dokumentaci pro ukončení(návrat materiálu) projektu, které bude za hodně dlouho.

peki

Prosím o kontrolu rozměrů podzemního modulu:

podzemní modul (stěny budou v dark tan, zde bíle jsou z důvodu lepšího počítání výšky), dále plate 16x16 budou také bílé (zde co bylo po ruce )

podlaha (1)
plate 16x16 bílá
cihlo brick  2x1 dark red
plate 16x16 bílá

strop (1)
tile  2x4  dark tan
plate 16x16 bílá
cihlo brick  2x1 dark red
plate 16x16 dbílá

Stěny (3) výška 25  21 bricků zdi (nepočítá se podlaha nebo strop)
brick 2x4 dark tan
brick 2x2 dark tan

peki

Ještě k náměstí

Milane potřeboval by jsem aby jsi si s tím vyhrál a bylo to plné detailů. Věřím že ti Dita poradí :) Potřebuji teda to co bylo u elfů ve sluji dostat na náměstí u perníků.

inspirace zde:

odkaz

nebo igorus

Náměstí bude z leva a prava navazovat na modulární domky z dalšího modulu 48x48. Je tedy nutné vyřešit přechod/návaznost na moduláry.
Moduly navazující za náměstím budou mít 16 studů mezeru, přechod mezi náměstím a moduláry řeší peki (nebo pokud by jsi potřeboval místo mohu přenechat) 

peki

Aktualizace

K botanické zahradě přidány 2 skleníky. Alternativa k náhradě (pokud bude nutné) domu MilanV nebo čísti.

Daniel

Tak i já přidávám nějakou tu dokumentaci: pozdzemní modul č.1 - Perníčková strojovna zajišťující pohon k pouti, která bude nad tímto modulem.
Požadavky na instalaci - připojení na zdroj. Pár věcí se tam má i hýbat ;)

Druhý modul skoro hotov - fotku finálního dodám po víkendu.

peki

Dane supr, moc pěkné. Těším se na další modul.

peki

Upřesnění B4 pro Igoruse
Vycházím z toho že modul 48x48 bude bez zbytku zaplnění moduláry. Bavíme se o straně na kterou se někdo dívá když stojí před výlohou, tato strana musí zaplnit 48 studu, protože další moduláry se budou rovnat za tímto prvním modulárem (první řadou modulárů). Já mám rohový 16x16, takže máš pohledovou délku 32 studů (hloubka je jedno s tou si poradím, doporučuji 16-20 studů) . Nebo by jsi musel zabrat všech 48 studů, ale to mi zdá zbytečný.

linhi

Dnes dodám oba moduly nafocené,když já a to focení...

linhi

Zde jsou dva mé moduly, divadlo o perníkové chaloupce,pro perníčky trochu horor a pak modul vodní svět.

tomas.

Tak další pokus :)
Mohlo by takto být?

peki

peki

Citace od: linhi kdy 13.10.2024, 18:15:33Zde jsou dva mé moduly, divadlo o perníkové chaloupce,pro perníčky trochu horor a pak modul vodní svět.
Pěkné.
Vtipný(divadlo), zajímavý(akvárko) nápad
Luxusní zpracování.
Je vidět že jsi si s tím vyhrál. Oba podzemní moduly fungují samy o sobě jako MOC = chci si ho prohlížet kochat se detaily.

šipka

Druhý modul nad metro hotov. Trafika a občerstvení, při čekání na soupravu :)

sharkabrick

Ruce pro perníčka dorazily včas. Společně s domy beru do Olomouce. Paní Perníčkovou mám také balit? Peki..

Daniel

Finální fotky:
1) pozdzemní modul č.1 - Perníčková strojovna zajišťující pohon k pouti, která bude nad tímto modulem.
Požadavky na instalaci - připojení na zdroj.

2) podzemní modul č.2 - Podzemní kobky, kde musejí chudáci skřítci roztáčet hnací soustrojí, aby se perníci na pouti mohli pěkně bavit  ;) . Požadavky na instalaci - připojení na zdroj.

Hardegon

Citace od: Daniel kdy 16.10.2024, 08:31:032) podzemní modul č.2 - Podzemní kobky, kde musejí chudáci skřítci roztáčet hnací soustrojí, aby se perníci na pouti mohli pěkně bavit  ;) . Požadavky na instalaci - připojení na zdroj.

Tak tohle je hodně přísný. >:D
Kromě nápadu a provedení, tak hodně oceňuju i výběr figurek. Dobře upečeno.

peki

Citace od: Daniel kdy 16.10.2024, 08:31:03Finální fotky:
1) pozdzemní modul č.1 - Perníčková strojovna zajišťující pohon k pouti, která bude nad tímto modulem.
Požadavky na instalaci - připojení na zdroj.

2) podzemní modul č.2 - Podzemní kobky, kde musejí chudáci skřítci roztáčet hnací soustrojí, aby se perníci na pouti mohli pěkně bavit  ;) . Požadavky na instalaci - připojení na zdroj.

Nápad provedení supr. Dám oba moduly hned pod pouť
Ten na manuální pohon bude "stará verze" řešení pohonu na pouti. Ten druhý bude modernizovaná/elektrifikovaná verze. Zkus to potom prosím rozvést do popisku modulů.
Uděláme vlákno kam půjde odkazem pšez QR kód z výlohy jít na popis/vysvětlení  modulů.

Oceňuji jako Hardegon ty figy, je vidět že to je promyšlené a propracované do posledního detailu. 

peki

Citace od: šipka kdy 15.10.2024, 17:28:03Druhý modul nad metro hotov. Trafika a občerstvení, při čekání na soupravu :)

Oba moduly jsou perfektní. Pokud bude čas (viz náš telefon) tak zkusit:
1) prohodit záchody s obchodní pasáží = vstup do podzemí přes obchodní pasáž
2) Uděluji vyjímku na propojené těchto 2 modulů. Je možné to otevřít jako ryxe pod továrnou. Jen je potřeba vyřešit pevnost konstrukce podzemního modulu, aby se to nebortilo při stěhovaní/instalaci/deinstalaci
3) otevřením se to oticky zvětší je možné přidat ještě najaké stolky s prodejem občerstvění
4) nechat study na docvakání figů dodá peki

5) Vyjímku na propojení/otevření podzemních modulů i pro robkterýten. Pod náměstím bude tedy konstrukce podzemních modulů stejně jako pod továrnou 

aktualizovaná mapa

peki

Citace od: sharkabrick kdy 04.10.2024, 23:56:49Pan a pání Perníčkovi.
Může být? (ruce někde objednám)

Vezmi oba. Ideální aby byl každý na podstavci jako socha (to co bylo u perníčka)

peki

Důležité
prosím o vtipné popisky vašich modulů do tohoto vlákna
https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=54601.0
dal jsem tam ilustrační příklad. Můžete vyzvat k hledání nějaké postavy, spočítání zvířátek atd.

MIlanV na to vlákno udělá QR kód bude ve výloze a asi i na stránkách LEGO

peki

Botanická aktualizace.
Přidávám figy, plním skleníky.

Robkteryten

Momentální stav metra je zde. Původně mělo být spojené volné prostranství,pak ksem to předělal na požadovanou možnost mít 2male stanice různě po pernikovu. Newim jestli to za 2 volné odpoledne dokážu smysluplne spojit. Navíc máme rozdělany ten náhradní modul.

peki

Citace od: Robkteryten kdy 16.10.2024, 13:42:59Newim jestli to za 2 volné odpoledne dokážu smysluplne spojit. Navíc máme rozdělany ten náhradní modul.

Já vím že dokážeš :)
Jestli pojedeš do Olomouce tak to můžeš udělat i v Olomouci během výstavy.

Kuba

Jsem se to pokusil tedy nějak rozčlenit, ty budovy, ať zmizí jednotvárnost. Tu krychli na rohu jsem zdi postavil prakticky znovu. Hnědý dům jsem vytáhnul nějaké okna, ať rozbiju pravidelnost. ten lentilkový zůstal.

J.

sharkabrick

Právě dokončeno. Pan a pání Perníčkovi včetně podstavců. Balím do Olomouce i pár náhradních dílů na příp. úpravu podstavců.

Robkteryten

@peki spojeno, detaily ještě dodělám, až se vrátím.

peki

Citace od: Robkteryten kdy 18.10.2024, 09:20:00@peki spojeno, detaily ještě dodělám, až se vrátím.

ještě nějaké postavičky :) stačí torza hlavy mám.

peki

Postavil jsem další rohový dům "Cafe".