vánoční výlohy na rok 2024

Založil peki, 14.12.2023, 15:43:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

sharkabrick

Peki taky mohu s podzemní modulem pomoc. Do večera promyslím téma a napíšu ti zprávu.

Hardegon

Citace od: peki kdy 23.10.2024, 09:34:21Nicméně nešťastná situace popsané výše která si vynutí celkové rozebrání výlohy (...)

Pokud se bude rozebírat dort, tak informativně...
Jednotlivé kusy dortu nejsou spojeny nikde žádnými kostkami. Celé to má v základu klasické kolejové oblouky, tak to stačí na místech viz obrázek rozdělit a pak zase spojit.
Na stranách to neni spojené vůbec. Na podstavci byl malý schod, tak koleje nezapadnou.

peki

Citace od: sharkabrick kdy 23.10.2024, 14:25:31Peki taky mohu s podzemní modulem pomoc. Do večera promyslím téma a napíšu ti zprávu.

Supr. Moduly mám připravené. Jen se tím nesmíme zdržovat ve čtvrtek, bude dost jiné "práce", respektiva zábavy.

O čem jsem přemýšlel je domluveno:
Vasyk dělá 2 moduly dortová bitva, což můž ebýt pojato jako točení perníkové verze SW

Já pracuji na 1 modulu pod botanickou zahradu Insektárium

Dále chci min 1 možná 2 moduly jako podvodní zábavní park. MOhli by navazovat na zábavní park, s tím že vchod by byl v nadzemní části, či jinak propojeno s lunaparkem. Instalace ve výloze k tomu přímo vyzívá.

Pak jsme přemýšlel o modulu knihovna/čítárna. Na pozadí regály knih ve předu stolečky s lampičkou a perníci si čtou.

Jedna věc jsou plány druhá je fyzická realizace a třetí čas. Čili pokud někdo příde pomůže, určitě to pomůže a si svoje nápady nechám na později.

Každopádně moduly postavené mám, mohu v Praze předat.

poMOCník

Ty moduly s kočkama se ti vážně povedly. Vypadají jak živé!

sharkabrick

Pokud mohu ujmu se knihovny. Moc ráda...

Dále mě napadlo:

-muzeum - galerie obrazy a předměty
- trezor
- mamku napadla třída či tělocvička (mohla bych "předělat" model co jsem měla v Praze na Festivalu kostek).

Kdo nemá čas stavět, hoďtě sem klidně nápady pro nás co můžeme.

Z ohlasu veřejnost se zdá zadní řada domů moc utopená, ale to předpokládám nejsme schopni obratem řešit a zvedat, tak jen zmínka pro někdy.

peki

Citace od: sharkabrick kdy 23.10.2024, 16:04:33Z ohlasu veřejnost se zdá zadní řada domů moc utopená, ale to předpokládám nejsme schopni obratem řešit a zvedat, tak jen zmínka pro někdy.

Je to cena za to že se dá za model chodit, takže jsme na 2 x (48x48). Domky mají dokreslit to ostatní, některé jsou ve předu jiné vzadu. Je to jako když se staví kolejiště, na něco je vidět více na něco méně.

peki

Citace od: sharkabrick kdy 23.10.2024, 16:04:33Pokud mohu ujmu se knihovny. Moc ráda...

Dále mě napadlo:

-muzeum - galerie obrazy a předměty
- trezor
- mamku napadla třída či tělocvička (mohla bych "předělat" model co jsem měla v Praze na Festivalu kostek).

Kdo nemá čas stavět, hoďtě sem klidně nápady pro nás co můžeme.

Ano nápady sem, už dříve jsem k tomu vyzíval. Tělocvičnu nebo něco v tom duch staví Dan nebo Valouch. Ještě vznikají 4 moduly pod pilu, které se do výlohy nevejdou, ale na výstavě budou.

peki

Nemá někdo nějakou fotku? Já jsem fotit nestíhal.

Robkteryten

Nenafotil někdo ten schod? Vzal bych kdyztak podložku co by se dala dát pod stolky

sharkabrick

Mám 2 od mamky...

fulda

Citace od: Hardegon kdy 23.10.2024, 14:44:52Pokud se bude rozebírat dort, ...
{OT}
Dort se nerozebírá, dort se krájí :)
{/OT}
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

Hacislav

Citace od: peki kdy 23.10.2024, 13:29:32jen sem napiš co by to obsahovalo, abych nebyl ve čtvrtek zaskočen :)

Co bych chtěl stavět:
"Dopékáná velkých perníčků"

---
Dále mě napadlo:
Modní přehlídka - Pokud by někoho zaujalo, pro mě to není. Jelikož to je figově dost náročné, a já jsem pokud jde o perníčkové figurky celkem nevybaven.

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hacislav

Citace od: peki kdy 23.10.2024, 16:27:52Nemá někdo nějakou fotku? Já jsem fotit nestíhal.

Obávám se, že celkovou fotku nemám.
Jelikož toto jsem chtěl fotit až se světýlky atd.
Takže během istalace jsme fotil "momentky".  :o

peki

A smomentkama čekáme na co ?

Vasyk

Peki, stačí takto ?

peki

Hacislav

Citace od: peki kdy 23.10.2024, 19:52:55A smomentkama čekáme na co ?

Na vhodně časové okno strojového času mého PC + mé hlavy.
To je tak, když místo toho, abych dělal na fotkách z Olmiku, sbírám data s instalace Perníčků. A když zpracovávám fota s Olmiku, tak neni prostor na Perníčky...

Lego town

Krásny projekt tu je vidieť ako tu dokážete postaviť dokonalý spoločný projekt. Dúfam že projekt bude v Ostrave na výstave.  :)

Hacislav

fanda

Teda chlapi (neviděl jsem na fotkách žádnou holku), já žasnu. Nádhera.

A na rozdíl od obyčejných kolemjdoucích, si umím představit, co času, logistiky a energie to vše stálo.

Klobouk dolů a palec nahoru.

poMOCník

Citace od: Hacislav kdy 26.10.2024, 01:36:36
Perníčkové městečko foto by Emil  Emilovič, on Flickr

album z instalace

Fotograf se pozná prostě. V tak nepříznivých podmínkách a stejně se ti povedly. Díky!

sharkabrick

Knihovna ve výstavbě. Na boční zdi mám připravené obrazy, uvidíme jak budou působit. Dlažbu budu řešit až vyzvednu v úterý modul.

Hacislav

Můj modul, toho času ve výstavbě krapet zmutoval v sochařskou dílnu...IMG_20241029_022042.jpg

peki

Citace od: sharkabrick kdy 26.10.2024, 22:26:11Knihovna ve výstavbě. Na boční zdi mám připravené obrazy, uvidíme jak budou působit. Dlažbu budu řešit až vyzvednu v úterý modul.
Paráda podobně jsem si to představoval :)

peki

Citace od: Hacislav kdy 29.10.2024, 02:30:35Můj modul, toho času ve výstavbě krapet zmutoval v sochařskou dílnu...IMG_20241029_022042.jpg

Dobré jdou tam rozhodně nové věci, jen mi uniká "jak to celé funguje". MOžná lépe znázornit to zapékání velkých perníčků :)

peki

Pod poutí vodní atrakce. Modifikace setu frieds.

peki

Prosím o popisky (pokud jde vtipně) vašich modulů do tohoto vlákna:
vlákno na popisky
Velké nadzemní moduly
ideálně všechny podzemní moduly

fotka  plus popis, pokud fotku nemáte domluvit se s Hačislavem chystá se tam jít fotit.
díky

Hacislav

IMG_20241030_005659.jpg

Tak tady je předfinální verze.

Popisek ještě dodám (možná i vtipný)
Taky ještě musím vymyslet kdy a jak to aspoň trochu slušně vyfotím, aby kovářovic kobyla...

V čtvrtek dodám modul a vezmu sebou i foťák...

poMOCník

Citace od: Hacislav kdy 30.10.2024, 01:34:46Tak tady je předfinální verze.

Popisek ještě dodám (možná i vtipný)
Taky ještě musím vymyslet kdy a jak to aspoň trochu slušně vyfotím, aby kovářovic kobyla...

V čtvrtek dodám modul a vezmu sebou i foťák...

Na flickru by řekli "NPU"!

peki

Zítra od 18:00 OC černý most:
1) oprava světel v podzemních modulech, nakonec to nacvaknu přímo na brick 1x16. Musíme ale rozebrat celou výlohu)
2) rozříření výlohy o modul 44x48
igorusovo malé náměstí (vánoční stromeček dodá vasyk) za ním bude pokračovat další modul 48x48 s domky, které jsou nyní provizorně po stranách podstavců. Doplnění 2 podzemních modulů Sarkabrick a Hačislav
3) zakrytí boků modelu
- strana u sochy mozaika peki
- strana u vchodu 4 podzemní moduly 2 vasyk SW 2 peki

účastníci:
peki
MilanV
Sarkabrick
Vasyk
Hačislav

možná igorus