vánoční výlohy na rok 2024

Založil peki, 14.12.2023, 15:43:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Pěší zóna, která bude oddělovat náměstí od zadní řady domů.

peki

Milane jak jsi na tom s náměstím?

Náměstí je hlavní. Vše co je za náměstím je stafáž = nevadí pokud to nebude vidět (bude mu "zaclánět" něco co je na náměstí).

Daniel

Citace od: peki kdy 18.10.2024, 10:22:20Pěší zóna, která bude oddělovat náměstí od zadní řady domů.
Těch domů už máš postavených tak akorát nad krb do Stráže, ne? :-)

peki

Citace od: Daniel kdy 18.10.2024, 11:57:15Těch domů už máš postavených tak akorát nad krb do Stráže, ne? :-)

Doufám že ještě něco do výstavy stihnu postavit. Kolem půlnoci jsem při hledání dílků, v krabici po Zuzce (friends), narazil na tento zajímavý dílek

peki

Citace od: Daniel kdy 18.10.2024, 11:57:15
Citace od: peki kdy 18.10.2024, 10:22:20Pěší zóna, která bude oddělovat náměstí od zadní řady domů.
Těch domů už máš postavených tak akorát nad krb do Stráže, ne? :-)

Dane díky za popis modulů ve vlákně
https://www.kostky.org/forum/index.php?topic=54601.msg308164#msg308164

Trochu jsem ho upravil :)

Ostatní kteří už mají postaveno :) prosím o podobné komentáře, díky.

Je ještě klasický dotaz kolik tam máme (máme) použito lego kostek. Tak kdo to nemá spočítané, prosím přes víkend opatrně rozebrat, spočítat a znova postavit.

Hardegon

Doplněno o svíčky a třešničku na dortu. Prezentaci sesmolim během dneška. Počet kostek odhanu s generátorem náhodných čísel velice přesně.

Colonel32

Citace od: peki kdy 18.10.2024, 10:24:35Náměstí je hlavní. Vše co je za náměstím je stafáž = nevadí pokud to nebude vidět (bude mu "zaclánět" něco co je na náměstí).

Přijde mi, že příliš používáš tu tu bílou výplň do okna ( Pane for Window 1 x 2 x 2 Lattice Diamond ). U jednoho domu to nevadí, ale ve chvíli, kdy je to dominantní vizuální prvek "každého druhého" (v tomto případě nejen řečnicky, ale i fakticky - mají to tři domy z šesti) už mi to přijde příliš, a hlavě u těch dvou domů nalevo, které jsou hned vedle sebe, a tak je to vidět o to víc. Nešlo by nějaké zkusit vyměnit za jinou barvu? (Moc možností není, ale mohla by zafungovat ta Medium levander)

waf

Tak jsem doplnil pár figurek.
20241020_140742.jpg

Pool

Od kolika hodin je zítra instalace v CČM,je to od 18 nebo 19 hod?

peki

Citace od: Pool kdy 20.10.2024, 20:17:31Od kolika hodin je zítra instalace v CČM,je to od 18 nebo 19 hod?
Pondělí 21.10 ob 18:00

Jaroslav Procházka

Ahoj,
posílám finální foto a foto perníků, které mají možnost se někam vytratit.
Ostatní jsou podle mě opravdu dobře schované a zpevněné.

Děkuji a večer se těším  v OC
Jarda

Robkteryten

Finální verze metra.

Robkteryten

Citace od: peki kdy 21.10.2024, 10:52:43
Citace od: Pool kdy 20.10.2024, 20:17:31Od kolika hodin je zítra instalace v CČM,je to od 18 nebo 19 hod?
Pondělí 21.10 ob 18:00

Parkování zase u Bambule? Jak to tam teď vypadá když aji rekonstrukci cčm?

roko86

Moje figurky hlavičky má Peki

peki

Citace od: Robkteryten kdy 21.10.2024, 14:15:04Parkování zase u Bambule? Jak to tam teď vypadá když aji rekonstrukci cčm?

Ano u Bambule zásobování

Jaroslav Procházka

Ahoj,

Prosím umí mi někdo poradit, kudy se k zásobování autem dostanu?
Byl jsem zde předloni, ale to jsem stál normálně na klasickém parkování nahoře.

Děkuju moc Jarda

Robkteryten

Citace od: Jaroslav Procházka kdy 21.10.2024, 16:24:42Ahoj,

Prosím umí mi někdo poradit, kudy se k zásobování autem dostanu?
Byl jsem zde předloni, ale to jsem stál normálně na klasickém parkování nahoře.

Děkuju moc Jarda
Praha, Hlavní město Praha
https://maps.app.goo.gl/BdYtNHLxxW4LNJ3dA

https://maps.app.goo.gl/g9R9SDiexW5RRdAz5

peki

Výloha vypadá supr, všem díky za zapojení do projektu, laťka opět posunuta výše. Pokud jsem byl na někoho v minulém období přísný tak to prosím neberte osobně. Někteří se chováte jako "olivy", ze kterých se pod tlakem lisuje kvalitní olivový olej. Není tlak není olej. Osobně upřednostňuji dodat vše (bez tlaku) v domluvené m termínu a kvalitě bez tlaku :)

Další věc:
Potřebuji opravit uchycení světílek = rozebrat výlohu příští čtvrtek od 18:0. Uvítal by jsem několik lidí (pražáků na pomoc).

Rozšířím instalaci
domlouvám s Vasykem a Igorusem. Máme o něco více místa díky jinému řešení podstavců.

sharkabrick

Peki, já příští čtvrtek mohu dorazit pomoc. Trávíme podzimní prázdniny u našich v Praze. Tak se mnou počítej ;)

tomas.

Hacislav

Peki svítí a točí se nyní městečko? Nebo se to bude spouštět až v čtvrtek.
Chtěl jsem se tam zítra stavit  přes den.

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

milanv

Citace od: peki kdy 16.10.2024, 11:18:20MilanV na to vlákno udělá QR kód bude ve výloze a asi i na stránkách LEGO
Originál je přesně v rozlišení 300 dpi na velikost (šířky) A4, abys s tím neměl práci - stačí vytisknout tak, jak je. Kdybys potřeboval jinou velikost, řekni si.
A pak mám ještě variantu s naším logem místo perníkových postaviček (vede na stejnou stránku).

Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: Hacislav kdy 22.10.2024, 19:03:50Peki svítí a točí se nyní městečko? Nebo se to bude spouštět až v čtvrtek.
Chtěl jsem se tam zítra stavit  přes den.

Nesvítí, protože některá světýlka popadala. Což pokud se nezapnou není moc vidět. Ale když se to rozsvítí tak to vypadá, jako když ti doma upadne zářivka a visí na stropě za 1 roh :)

Zkusím napřed posílit držení o další kostku, myslím že mám dokonce 2x2 (tu sklápěcí) nyní je 1x2, No a pro jistotu vezmu KRÁGL. Tohle je už v podstatě profesionální model, tam jsou tyto technologie povolené. 

Nicméně nešťastná situace popsané výše která si vynutí celkové rozebrání výlohy, beru jako výzvu a spojím jí s rozšířením stávající expozice. Je to možné díky novému řešení papírových podstavců, kterými máme k dispozici plochu 450 cm + prostor na sochu perníčka, který stojí mimo tyto podstavce.

Zbylo ještě několik domů.

Přidám tedy ještě malé náměstí od igoruse, za kteerým bude pokračovat blok domů. Nicméně toto řešení si vyžádá stavbu 2 podzemních modulů (něco přes víkend zkusím postavit)

Dále je zapotřebí nějak pěkně ukončit levou část (je tam vidět při vstupu do prodejny). Tady je prostor 32x(2x48) čili přesně na 2 podzemní moduly (respektive 4) které budou kolmo na stávající podzemní moduly. Dále nad touto plochou vznikne plocha (vedle zábavního parku), kterou bude potřeba zaplnit.

Pře víkend (respektive do příští středy 30.10 (instalace oprava bude čtvrtek 31.10) musí vzniknout:
6 podzemních modulů
- 2 podzemní moduly Vasyk
- 4 asi peki
řešení nadzemních modulů
- 48x48 malé náměstí igorus
- 48x48 za malým náměstím zbylé domky (peki)
- 32x48 (vedle pouti) zbylé domky (peki)
- 32x48 (vedle pouti) zbylé domky (peki)

peki

Citace od: milanv kdy 23.10.2024, 08:50:53
Citace od: peki kdy 16.10.2024, 11:18:20MilanV na to vlákno udělá QR kód bude ve výloze a asi i na stránkách LEGO
Originál je přesně v rozlišení 300 dpi na velikost (šířky) A4, abys s tím neměl práci - stačí vytisknout tak, jak je. Kdybys potřeboval jinou velikost, řekni si.
A pak mám ještě variantu s naším logem místo perníkových postaviček (vede na stejnou stránku).

prosím o popisky (pokud jde vtipně) vašich modulů do tohoto vlákna:
vlákno na popisky

Jaroslav Procházka

Ahoj,
máme i my volnostavitelé budov?

Děkuji hezký den Jarda

poMOCník

Citace od: peki kdy 23.10.2024, 09:34:21...
Pře víkend (respektive do příští středy 30.10 (instalace oprava bude čtvrtek 31.10) musí vzniknout:
6 podzemních modulů
- 4 asi peki
...

Pokud nebude dost podzemních modulů nebo nebudou včas, dá se to přece (dočasně) zazdít pěknou cihlobrickovou stěnou, to nikoho neurazí.

Nebo, kdyby se někomu chtělo, vyskládat na tu stěnu perníčkovou mozaiku nebo graffiti.

Hacislav

Citace od: peki kdy 23.10.2024, 09:34:21Pře víkend (respektive do příští středy 30.10 (instalace oprava bude čtvrtek 31.10) musí vzniknout:
6 podzemních modulů
- 4 asi peki

Jestli ti to pomůže, tak já bych se o postavení 1 podzemního modulu hlásil.
Tedy jestli jsou k dispozici bricky na stavbu samotného boxu, protože ty já v potřebném množství nemám...
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

peki

Citace od: Jaroslav Procházka kdy 23.10.2024, 10:02:25Ahoj,
máme i my volnostavitelé budov?

Děkuji hezký den Jarda

aktivitě se meze nekladou :)

peki

Citace od: Hacislav kdy 23.10.2024, 11:54:02Jestli ti to pomůže, tak já bych se o postavení 1 podzemního modulu hlásil.
Tedy jestli jsou k dispozici bricky na stavbu samotného boxu, protože ty já v potřebném množství nemám...
Modul mám připravený k předání, mohu zítra v Preze předat nebo nechat na tejném místě kde třídíme Lugbulk u jednoho kostkaře. Případně zítra (čtvrtek ráno) na václaváku při instalaci staromáku :)
jen sem napiš co by to obsahovalo, abych nebyl ve čtvrtek zaskočen :)

peki

Citace od: poMOCník kdy 23.10.2024, 10:43:22Pokud nebude dost podzemních modulů nebo nebudou včas, dá se to přece (dočasně) zazdít pěknou cihlobrickovou stěnou, to nikoho neurazí.

Nebo, kdyby se někomu chtělo, vyskládat na tu stěnu perníčkovou mozaiku nebo graffiti.

Tak věřím že zvládneme více. Konec konců je to už tak něco navíc, čili proč dělat věci navíc pokud je nedokážeme dotáhnout  >:D