vánoční výlohy na rok 2024

Založil peki, 14.12.2023, 15:43:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Citace od: Daniel kdy 03.10.2024, 10:05:18
Citace od: peki kdy 02.10.2024, 15:35:38Stále nemám potvrzeno co bude k dispozici od 19.10 (2 dny před instalací v OC Černý MOst) od:
19.10. budu mít hotovo, ale do Olomouce nejedu (jedině bych mohl případně předat někomu, kdo by jel okolo Jihlavy/ případně na benzínce na D1).

Ok. Domluvíme se spolu.

peki

Citace od: Skyrider kdy 02.10.2024, 18:40:35Svůj perníkový modulár, 32st. na délku, klidně mohu vzít už na instalaci do Olomouce. Vezmu mu i zvlášť krabičku, aby mohl jet potom s ostatními stavbami rovnou do Prahy na instalaci do výlohy.

Napřed to nafoť a dej do vlákna.Díky

peki

Při rozšiřování metra je prováděn archeologický průzkum.

peki

Zvládnul by někdo toto?

Igorus

Citace od: peki kdy 02.10.2024, 15:35:38Instalace pro Olomouc.

Stále nemám potvrzeno co bude k dispozici od 19.10 (2 dny před instalací v OC Černý MOst) od:
- igorus
- Dan
- linhi
- Milanv (minimálně náměstí, druhou prioritou jsou podzemní moduly)

Perníkové domy
roko 86 hotovo?
WAF hotovo?
Kuba děláš nějaké úpravy?
Skirider bude něco?

Jak s dopravou do Olomouce?

Na preinstalaci do Olomouce budou moje moduly a dům připraveny.

peki

Citace od: Igorus kdy 03.10.2024, 14:11:30Na preinstalaci do Olomouce budou moje moduly a dům připraveny.

Všichni mají povinnost moduly/stavby nafotit a prezentovat zde na kostách.
Důvody:
1) invenrazrizace/instalační manuál
2) požadavek LEGO (pro kontrolu před instalací do výlohy)
3) věřím že to bude zdroj vánočního/zimního materiálu pro náš FB

peki

Igorusy existuje ještě tento modul?
Je to 48x48 ?

waf

Já mám v zásadě hotovo.20241003_153112.jpg

Hardegon

Továrna na dorty hotová. (lepší detailnější fotky dodám)

Obsahuje:
- zásobárnu surovin (pytel mouky, hroudu cukru ze které vyřezávají kostky, krabici mléka, čokolády, sklenici lentilek)
- robota na míchání těsta (funkční,1 zabudovaný motor, kabel na připojení do zadní části)
- váhu na správné dávkování
- v horním patře odpočinková místnost

Celé to navazuje na Ryxeho podzemí, kde se dorty pečou a expedují.

Pokud by měl Mirek navíc 2 světla, bylo by to ideální. Zapojení by tady bylo naprosto v poho při instalaci v Praze.

Hardegon

Původně měla tahle dodávka být u dortu, ale už se mi tam rozumně nevešla. Nabízím do města na zaplnění ulice.

roko86

Jsem hotovej, do Olomouce nejedu přivezu 21.10 v 18 h na Černý Most Ten bílý dům je lentilkovy a hnědý je čokoládový

sharkabrick

Peki, perníčka jsem dnes zkusila, ale chybí mi tak půlka dílů . Ta nugatová je dost omezená.
Pokud se nikdo kdo má věští zásoby či BL obchod nenabídne, mohu příští týden chybějíci dílky objednat (snad budou v ČR dostupné).

peki

Citace od: sharkabrick kdy 03.10.2024, 20:36:01Peki, perníčka jsem dnes zkusila, ale chybí mi tak půlka dílů . Ta nugatová je dost omezená.
Pokud se nikdo kdo má věští zásoby či BL obchod nenabídne, mohu příští týden chybějíci dílky objednat (snad budou v ČR dostupné).
tak mohl by být klidně i hnědý nebo bílý :)

peki

Citace od: Hardegon kdy 03.10.2024, 15:49:41Továrna na dorty hotová. (lepší detailnější fotky dodám)

Obsahuje:
- zásobárnu surovin (pytel mouky, hroudu cukru ze které vyřezávají kostky, krabici mléka, čokolády, sklenici lentilek)
- robota na míchání těsta (funkční,1 zabudovaný motor, kabel na připojení do zadní části)
- váhu na správné dávkování
- v horním patře odpočinková místnost

Celé to navazuje na Ryxeho podzemí, kde se dorty pečou a expedují.

Pokud by měl Mirek navíc 2 světla, bylo by to ideální. Zapojení by tady bylo naprosto v poho při instalaci v Praze.

Budu se opakovat prostě kdo umí ten umí. Je to naprostá pecka. Obdivuji tvojí fantazii i stavební dovednosti. AUtički se bude hodit, klidně i více.

Možná by jsem zkusil na vršek dortu dát svíčky, nebo nějakou tu "třešínku":). Ale už teď je to naprosto dokonalé. Třeba zasadit do takové ty kulaté střechy co udělají půlku koule (4 kusy) a do nich zapíchnout svíčku :)

Světla budou 2
konektor redukce na motor 1

peki

Citace od: waf kdy 03.10.2024, 15:39:04Já mám v zásadě hotovo.

Máš nějaké perníčkové figurky? Pokud ano tak je tam před dům (do okna) dej. Napište potom k vaší fotce i počty/seznam figů

peki

Citace od: roko86 kdy 03.10.2024, 18:18:44Jsem hotovej, do Olomouce nejedu přivezu 21.10 v 18 h na Černý Most Ten bílý dům je lentilkovy a hnědý je čokoládový
Citace od: roko86 kdy 03.10.2024, 18:18:44Jsem hotovej, do Olomouce nejedu přivezu 21.10 v 18 h na Černý Most Ten bílý dům je lentilkovy a hnědý je čokoládový

Mám pro teby ty hlavičky, vezmi torza s sebou. Napište k vaší fotce seznam/druh figů pro inventarizaci. Ideálně fotka.[

peki

Motorů:
Chairudo 4
Skywalker 1
Hardegon  1
Dan 2
-----------
celkem  8

peki

Máme před sebou víkend, doufám že po něm se zde objeví něco od:
Dan
igorus
MilanV
linhi

co
Kuba (měníš něco ?)
pool hlásil úpravy
Skiryder zeptal se co je špatně, od té doby 0 reakce

sharkabrick

Pan a pání Perníčkovi.
Může být? (ruce někde objednám)

Pool

Zasílám upravenou, vylepšenou verzi. Na poslední fotce figurky, ale drží dobře, tak snad neodpadnou. Jinak ještě v rohovém obchůdku jsou navíc zavřeny další dvě figurky, ale jsou uzavřeny uvnitř, takže určitě nejdou ztratit.

Colonel32

Citace od: Pool kdy 06.10.2024, 20:19:11Zasílám upravenou, vylepšenou verzi. Na poslední fotce figurky, ale drží dobře, tak snad neodpadnou. Jinak ještě v rohovém obchůdku jsou navíc zavřeny další dvě figurky, ale jsou uzavřeny uvnitř, takže určitě nejdou ztratit.

Nemůžu si pomoct, ale ten břečťan mi přijde divnej, jak je nesouvislej. Dát pod to bílé plant leaves 4 x 3 už jsi zkoušel?

https://www.brickowl.com/cz/catalog/lego-plant-leaves-4-x-3-2423

Pool

Citace od: Colonel32 kdy 06.10.2024, 21:10:51Nemůžu si pomoct, ale ten břečťan mi přijde divnej, jak je nesouvislej. Dát pod to bílé plant leaves 4 x 3 už jsi zkoušel?

On to nemá být taky břečťan, jen nepravidelné zdobení ;D

peki

Citace od: sharkabrick kdy 04.10.2024, 23:56:49Pan a pání Perníčkovi.
Může být? (ruce někde objednám)
supr, zvládneš ještě nějaký podstavec pod figurku , která by představovalo sochu? Např, jako u sochy svobody. aspoň výška 1-2 minifigů

peki

Citace od: Pool kdy 06.10.2024, 20:19:11Zasílám upravenou, vylepšenou verzi.
Určitě se to vylepšilo.

peki

Aktualizace po neděli (v sobotu jsme byl na výstavě v Blansku, která byla supr).
Stavím nějaké domky navíc (pro jistotu). Na vojně bylo heslo velím si sám :)

peki

Asi jsem se špatně vyjádřil čekám zde na vaše reakce:
Kubo opravuješ něco viz připomínky výše.
Skyrider dokumentace pak se uvidí
Linhi jak jsi na tom zajímá mně foto
Dan?

S Igorusem a Milanv jsem domluvený.

sharkabrick

Ahoj, takovýto podstavec ok? Přikládám i foto figurek co budou u domů.

šipka

Další podzemní modul hotov. Záchody a umývárna. Průchod-vlez od Milana z náměstí a výtah do metra.

Kuba

Citace od: peki kdy 08.10.2024, 08:56:18Asi jsem se špatně vyjádřil čekám zde na vaše reakce:
Kubo opravuješ něco viz připomínky výše.
Skyrider dokumentace pak se uvidí
Linhi jak jsi na tom zajímá mně foto
Dan?

S Igorusem a Milanv jsem domluvený.

Ok předělám. jaksi jsem přehlídnul, že se po mne chce něco změnit, ale změním... chápu pokyn, rozčlenit budovu... u dvou mám nápad..

peki

Citace od: Kuba kdy 09.10.2024, 20:48:51Ok předělám. jaksi jsem přehlídnul, že se po mne chce něco změnit, ale změním... chápu pokyn, rozčlenit budovu... u dvou mám nápad..

Supr. Podívej se na Pomocníkovo domky a zkus ho překonat (pokus o překonání pomocníka platí pro všechny) :)

Inspirace i zde odkaz

Jinak je pořád možnost inspirovat se továrním modulárem a udělat nějakou modifikaci. Raději domky pohledová délka 16-20 studů než "stodoly 32 studů". U domu 32 studů to musí být majstrštik, který když uvidí někdo z LEGA na výstavě v Bilundu, tak  z toho udělá ne příští rok tovární set.

Pro stavitele tvých kvalit by to neměl být problém :)