(Vlastní) Běžné budovy (POZOR, nejsou použiti Minifigové!!!)

Založil Luky1987, 17.03.2010, 09:55:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Který koncept se Vám nejvíce líbí?(obrázky viz příspěvek číslo 164 strana 6)

1
2
3
4
5
6
7
8

Gibur

Opravdu pěkné,s minifigy to ožilo,ale přijde mi to takové jednotvárné.Avšak v každém případě  ;)
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Robbed

Továrna mi přijde jedna z nejlepších :D. Figové tomu opravdu dodali život, ale ještě lepší by podle mě bylo postavit i přilehlé silnice, aby vozidla nestála ve vzduchoprázdnu. Ale už tak to asi 'sežralo' velké množství dílků..

Luky1987

Ty chybějící silnice, to je dobrá poznámka, člověk zjistí, že to divně vypadá, až když to má rozebrané...
Příště bude i silnice ;)

Hardegon

Mně se hlavně líbí ten krásný vývoj, kdy na začátku byly jednodušší stavby a nyní tu prezentuješ takovýhle obrovský model se spoustou zajímavých technik a prvků. Minifigové tomu dodaly ten poslední chybějící detail. Super. Jen tak dál.

Glesgi

Tak toto je fakt úžasné, ty proste nemáš konkurenciu :) a tí minifigovia, no proste perfektné oživenie, a s tými cestami sa netráp vyzerá to super aj bez toho !

Luky1987

Tak hlásím dočasný návrat k Běžným budovám, teď momentálně marodím, takž mám habaděj času, nápadů a kostek,protože mám vše rozebrané.
Jako první nahazuji dva jednoduché domky, zkoušel jsem si šikmé střechy, které jsem použil u luxusního bungalovu, který právě čeká na focení ;)
Po delší době také opět menší komixová úprava ;)

Hardegon

Jsou někde, prosím, fotky bez té komixové úpravy? Zaujala mě ta druhá budova, ale špatně se mi tam luští použité techniky.

rukay

Musím se přiznat, že to to téma mi nějak uteklo  :'(, přestože se velice o architekturu zajímám (hodlám tímto směrem upnout i své další studijní kroky).
   Na druhou stranu musím říci, že ve většině tvých domů bych bydlet nechtěl  :-\ :-\. Uznávám, že se velice věrně držíš dnešního moderního trendu obytných staveb, ale právě to je podle mne problém. Samozřejmě mluvím teď spíše o osobním vkusu, než o tvém stavitelském umění. To chraň bůh. :-X
    Poctivě jsem přečetl celé téma a věnoval se detailům mezi jednotlivými stavbami, tudíž mi vůbec nevadí barevná jednotvárnost, ale spíše jednotvárnost druhová. Myslím že by jsi dokázal postavit něco ve futuristickém stylu, jako je (a vážně nerad dávám za příklad tak notoricky známou skladbu) Fred a Ginger "Tančící dům". Je jasné, že se chceš spíše věnovat stavbám "běžným" ale i ty jdou tvořit s určitou grácii. Apropo jako jsi předvedl u "zalomeného domu", i když jsem architektonicky stejný model vyděl na vástavě ve Veletržním paláci  >:D ;)(jestli tě takové "běžné stavby" zajímají rozhodně bych se tam stavil - jestli výstava ještě běží  :-\).
   Snad ještě jedna "výtka" - komiksová úprava mi nepřijde příliš šťastné řešení. Nemohl jsem si vychutnat pravé detaily tvých veskrze bezchybných staveb.  ;) A že někdy máš vážně dobré nápady!! :D (Narážím na dům s převisem - příspěvek str.:6 / 162 obr.:4) (Znám z architektonických časopisů)
:) :)
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

Luky1987

Díky za obsáhlý komentář, jsem rád, že mé vlákno zaujalo.
K té komixové úpravě - na těchhle malých jednoduchých domcích o žádné detaily nikdo nepřijde, žádné tam nejsou ;)

Luky1987

Tak bungalov byl dokončen, nafocen a upraven.
Myslím, že je to moje vůbec první budova s realistickými rozměry a dalo by se v tom bydlet - pokud jste minifig ;)

phoenicis

K tomu bungalowu: "V jednoduchosti je krása."
Myslím, že je to vydarená štúdia moderného domu. - Len tak ďalej ;)
Akurát to predsuté stĺporadie - niečo mi tam chýba - možno nejaký prístrešok, alebo tak...

otaznik

Bungalov není vůbec špatný, zajímavá je ta střecha svažující se do středu. Osobně bych ale preferoval méně rozdělená okna s většími skleněnými plochami.

rukay

Citace od: phoenicis kdy 25.02.2011, 11:13:29
Akurát to predsuté stĺporadie - niečo mi tam chýba - možno nejaký prístrešok, alebo tak...

Tak to mne zase přijde velice dobrý prvek. Už jsem ho docela dlouho na nějaké studii neviděl a tak mne velmi potěšil. Zároveň se přikláním k větším oknům. Zvláště když mluvíš o tom, že by dovnitř šel dát i minifig, šlo by se sna podívat jak moc tam proniká světlo. A myslím, že těmihle okénky to nic valného nebude. Ale jinak je vážně vydařený! :D
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

AdamKo

Bungalov je pěkný, čisté provedení, příjemná velikost ;)
Provedení střechy se mi zamlouvá, předsunuté sloupořadí tomu dává takový umělecký šmrnc.
Pokud bys předělával ta okna, určitě je nevyměňuj všechna - na některá místa krásně pasují!

Luky1987

Po delší době příspěvek, nevěděl jsem, kam to přesně dát, nakonec jsem zvolil své vlákno.
Přeci jen to běžné budovy jsou, nebo alespoň byly ;)
Jde o malou scénku průzkumu poválečné oblasti.

Anatyt

WOW! ;D Dosť dobré! >:D
Povedal by som, že zatiaľ najlepšia Tvoja scenéria. ;)

kryst.off

Pěkné! Vypadá to, že už je po válce hodně dlouho :) Jen mi přijde divný, že budovy jsou zdevastovaný, ale silnice v jejich okolí jako nová.
kryst.off

Rhox

Je to pěkný, ale strašně moc uhlazený, takto by to po válce určitě nevypadalo.

Petronel

Je pravda, že je to takové hodně uhlazené jak je u Lukyho zvykem  ;), ale úplně špatné to není...
Asi by měl být všude strašný bordel, zničené cesty a všude všelijaké krámy a suť, ale líbí se mi to...

Hlavně obdivuji a docela závidím tu ohromnou zásobu zelených stonků  ;D

Luky1987

Díky všem za komentáře a připomínky, příště to bude lepší ;)
(stonků mám 1200ks ;D)

peter

Přesně tak, ta uhlazenost je akorát na škodu a pro mne osobně tvé poslední modely kazí. Myslím, že je na čase začít ponechávat study a vyhlazovat jen opravdu tam, kde se to dá očekávat.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Luky1987

Jeden malý jednoduchý baráček, zkoušel jsem tenhle typ střechy a trošku si hrál s oblouky.
Asi zkusím postavit další městský blok, nebo alespoň ulici s pár domky ;)

germik

Super, další "běžná budova" :D
Mám jen dvě připomínky - 1) Těch komínů na střeše nebo co to je, je moc, stačil by tam jeden větší (třeba brick 2x4 a z něj round bricky)
2) Napojení střešních oken a střechy - Chtělo by to tam nějaký předěl - třeba okna o půl studu ustoupit, nebo tam dát nějakou okapničku (pár plateů 1x2 wit door rail)   
Jinak je to pěkné (ty oblouky), je vidět že dál pokračuješ ve svém stylu ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Colonel32

LOL, to nejsou komíny, to je raketomet.  ;D

Luky1987

Další běžná standardní budova ;)

germik

No nevím, ta kombinace barev a rustiky/hladkého zdiva se mi tam moc nelíbí :-\
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Luky1987

Mám na stole (pod stolem) rozdělané čtyři domky, ale ještě čekám na nějaké dílky z BL plus mám skoro vše v jedné větší Space stavbě, takže je nemohu dokončit.
Budou cca v horizontu 14ti dnů, tak jsem se rozhodl pro zasmání nahodit ještě pár starších kousků ze začátku roku 2010, kdy jsem s Legem začínal ;)
Jinak mám do konce léta s Běžnými budovami velké plány...

Ivansliz

Hezky jsi začínal. Když jsem viděl ty fotky, tak než jsem si přečel pár vět v tvojí zprávě, tak jsem si říkal, že není možné, abys tu TY prezentoval takové nové město. ??? Ne, že by některé stavby nebyly na starých fotkách hezké, ale tvůj pokrok (o 1000%) je oproti začátkům ve srovnání s tvými současnými stavbami, opravdu znatelný.

Také mám pár starých fotek ze svých začátků s městem a když se na ně dívám, tak nostalgicky vzpomínám. Ale ty fotky nejsou příliš valné kvality a nestihl jsem ze své historie zaznamenat bohužel všechno. :-\

Na blogu jsem průběžně vytvořil 3 články se starými fotkami. Mno asi je nakonec sjednotím do 1 článku... Ale též je to zajímavá podívaná do minulosti. Kvalitu fotek omluvte prosím. :-\

http://legomodely.blog.cz/0909/par-starych-fotek
http://legomodely.blog.cz/1103/par-starych-fotek-pokracovani
http://legomodely.blog.cz/1106/par-starych-fotek-pokracovani-2
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Luky1987

Jak jsem slíbil, tak činím, představuji první sled běžných budov.
Pracovně jsem je nazval - Výplňové budovy.
To znamená, že jsou jednoduché a rychle sestavitelné ze základních dílů a hodí se především do nějakých větších městských dioramat, kde je třeba vyplnit hodně místa. U nás v ulici je jich celá řada :)
Další na řadu přijde na řadu na české poměry téměř výšková budova.
Dle plánů bude použito celkem 370ks oken >:D

mizdas

Zase se Ti to povedlo, no co víc dodat  ::). Ale nevim, jestli jsem jediný na koho to působí poněkud šedě  ;D , ale mě se to takto celkem líbí, vždy Ti říkám (nejenom já) ať to oživíš, ale to už je hold tvůj styl a my už jsme si na to zřejmě zvykly  ;).