(Vlastní) Běžné budovy (POZOR, nejsou použiti Minifigové!!!)

Založil Luky1987, 17.03.2010, 09:55:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Který koncept se Vám nejvíce líbí?(obrázky viz příspěvek číslo 164 strana 6)

1
2
3
4
5
6
7
8

Luky1987

Citace od: AdamKo kdy 21.06.2010, 19:19:59
Co mě na posledních dílech zaráží nejvíc, je nelogičnost staveb:
Proč se má III. podlaží továrny vznášet v oblacích, proč nejsou vzniklé hluché prostory využity? (Tovární haly se přece staví tak, aby byly funkční a co nejméně komplikované.)
Proč má mít tak relativně ,,malý" provoz kancelářskou budovu srovnatelně velkou, jako velín jaderné elektrárny? - Pokud je to panelák, vystavěný pro zaměstnance továrny, nemůže splňovat základní hygienické normy (nechtěl bych v tom hluku bydlet ani za mák...) ???

Rovněž mi přijde nešikovné, obhajovat svůj konstrukční postup u běžné budovy - de facto továrního provozu - z 50.? let 20. století něčím tak nesmírně extravagantním a moderním, jako jsou mrakodrapy z Pekingu či Singapuru postavené na úplně jiném kontinentu za víc jak půl století !!!
Večer jsem  hledal inspiraci na Googlu, našel jsem zajímavé kousky, vše to jsou "průmyslové budovy" ovšem né typu Škodovka a jiné, které si u nás každý vybaví, když se řekne fabrika.
Ale i v ČR se najdou pěkné moderní budovy, ve kterých jede nějaká ta pokroková výroba.
Přidávám pár obrázků, jak vypadají, či mohou vypadat fabriky za humny.

hobby

Citace od: Luky1987 kdy 21.06.2010, 19:42:22
.... je to "jen Lego" ;)
Ano, souhlasím s tím. Lego je imaginární svět a jeho účelem je relaxace. Pokud bych v něm chtěl hledat logiku, měřítko, konstrukční principy ap. jako v reálném světě, musel bych s tím rychle skončit. Žádná ze staveb či modelů kohokoliv, nesnese srovnání a hodnocení z hlediska reality (snad jen modely v metrových rozměrech v Legolandu, ano). V tomto případě jsou jiné hodnotící faktory.
Například o měřítku zde bylo již několik témat (také chobotnice).
Jinak, tvoje stavby se mi většinou líbí, nebo když né líbí, tak mě aspoň zajímají. Udivuje mě tvoje tvůrčí potence. Musíš v tom 'ležet' spousty hodin. 8).

Colonel32

Teda, to co se mi na tvých stavbách líbilo nejvíce z nich pomalu mizí.

Luky1987

Citace od: hobby kdy 22.06.2010, 10:56:21
Citace od: Luky1987 kdy 21.06.2010, 19:42:22
.... je to "jen Lego" ;)
Ano, souhlasím s tím. Lego je imaginární svět a jeho účelem je relaxace. Pokud bych v něm chtěl hledat logiku, měřítko, konstrukční principy ap. jako v reálném světě, musel bych s tím rychle skončit. Žádná ze staveb či modelů kohokoliv, nesnese srovnání a hodnocení z hlediska reality (snad jen modely v metrových rozměrech v Legolandu, ano). V tomto případě jsou jiné hodnotící faktory.
Například o měřítku zde bylo již několik témat (také chobotnice).
Jinak, tvoje stavby se mi většinou líbí, nebo když né líbí, tak mě aspoň zajímají. Udivuje mě tvoje tvůrčí potence. Musíš v tom 'ležet' spousty hodin. 8).
Díky za podporu a pěkně zformulovaný názor na Lego, ve kterém se s tebou do puntíku shodnu.
Pokud se dnes dostanu domů včas, nafotím poslední průmyslové dílko ;)
Myslím, že se bude líbit i Colonelovi ;)

Luky1987

Další stavba, chtěl jsem si zkusit dát nějakým způsobem k sobě dvě stejné budovy, tentokrát snad nevyvolá tolik emocí ;)
Označil bych to jako malou jeřábovou dráhu, lépe by se celá stavba hodila do nějakého dioramatu, takhle je taková vytržená...

Colonel32

Colonelovi už se tvé stavby zase líbí.

Luky1987

Nemocnice - hmotnost 11,6 Kg 8), rozměry 75x75x35cm >:D

Luky1987

Vyhlašuji svoji první anketu.
Zajímalo by mě, co se průměrnému Afolovi v ČR nejvíc zalíbí.
Vybrané obrázky konceptů z poslední doby pro anketu níže.
Děkuji za Vaše hlasy.

Luky1987

Díky za hlasy v anketě, zatím to vypadá, že čím větší, tím lepší >:D

Teď se trošku odkloním od stávající řady novou stavbou, obchůdek s rovnou/šikmou střechou, je to jen malý pokus...
Teď mám rozpracovaný další MOC, na kterém budou požity ne jen pravé úhly stěn ;), snad bude zítra večer...

Hardegon

Tak toto je další parádní práce. Úplně vynikající na benzínku, obchod a podobně.  :o

FilipS

To zpracování střechy se mi moc líbí a palec nahoru za figa  :)

tazzy

Pěkné, konečně něco nového, jiného ;)

Icewalker

Také jsem rád za běžnou budovu, která se liší od těch předchozích. Ty byly dobré, ale pomalu všechny už "na jedno brdo". Jen tak dál, ještě více variability v tvojí tvorbě ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Luky1987

Pukusil jsem se o budovu s ne jen pravými úhly, a takhle to dopadlo.
Střecha je peklo >:D
Je to opět jen taková studie, co jde, a co ne...

AdamKo

Citace od: Luky1987 kdy 04.07.2010, 21:19:22

Tak touhle stavbičkou jsi mi udělal radost! Tato budova má totiž velmi hezky našlápnuuto stát se nádherným depem u železniční točny...
Díky za vzkříšení nápadu, už dlouho jsem se k něčemu takovému chtěl rozhoupat ;)

FilipS

Tenhle motýlek je úžasný, velice dobrá studie!  :D

Micho

Citace od: Luky1987 kdy 04.07.2010, 21:19:22

Držím palce pre ďalšie nápady a realizáciu, ide to veľmi dobrým smerom. Zaujímavá stavba.  8) 8) 8)

Luky1987

Postavil jsem něco, no, posuďte sami ;)
Nevím jak to nazvat, ale je to velice moderní...
Docela dlouho jsem si lámal hlavu, jak to udělat pěkně zaoblené a čisté, přikládám i foto detailu.

Luky1987

K anketě - suverénně vede "nemocnice", za což jsem rád, byl to můj VELKÝ favorit ;)
Nyní se trošku vracím k modro bílo a nyní i zeleno barevným stavbám.
Je to výrobna na stěžně z uhlíkových vláken pro luxusní lodičky.
Ve dvou modrých věžích probíhá vertikální výroba, nejde o můj výmysl, opravdu to tak chodí ;)

tazzy

Bez nejakych detailu mi to prijde jako porad stejna modro-bilo-zelena stavba tvorena z modulu, ktere jsou akorat prehazeny. Jedno jestli je to nemocnice, bytovka, vyrobna lodi, chce to pridat deatily nebo zmenit styl (coz jsem myslel ze jsi uz udelal, viz predchozi dve velmi dobre stavby) :-\

Luky1987

Styl mám v plánu změnit, ale trvá nějakou dobu, než se sejde takové množství kostek a stojí to haldu peněz ;)
Tak stavím z toho, co je, a co mě baví...
Ale třeba k těm detailům, myslím si, že na poslední stavbě je jich víc, než na těch bílých, to jsou jen takové nástřely...

Ivansliz

Skvělé :o

To co tu předvádíš tu nemá žádné obdoby. Řekl bych, že díky tomuhle můžeš rovnou z lega navrhovat domy jako architekt a používat je zcela veřejně. Jestli tu budeš tohle téma ještě chvíli rozšiřovat, tak se tahle rubrika stane pomalu ale jistě nejčtenější na kostkách ;)

Jiná témata zde nemají jakousi žádnou ucelenost nebo jak bych to řekl... Ale ty tu stavíš stále dokonalejší a obdivuhodnější stavby zajímavého stylu a přitom na nich nepoužíváš nějaký "přehršel" detailů. Jen tak dál!

Luky1987: Nejsi náhodou ve skutečnosti architekt? ::)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Luky1987

Citace od: Ivansliz kdy 09.07.2010, 13:13:56
Luky1987: Nejsi náhodou ve skutečnosti architekt? ::)
Náhodou ne ;), ale chtěl jsem být jako dítě.
Dnes chci představit opravdovou běžnou budovu.

mizdas

MŮJ BOŽE! To je fakt bezva, kolik že máš těch kostek? ;D

Luky1987

Citace od: mizdas kdy 23.07.2010, 09:08:36
MŮJ BOŽE! To je fakt bezva, kolik že máš těch kostek? ;D
To ti můžu říct přesně - z BL jich mám 14672ks a ze setů jich mám 7219ks ;)
Není to moc kostek, ale nakupuji cíleně jen to, co potom kompletně využiji ve svých stavbách...

mizdas

No tos mně překvapil že máš míň kostek než já  ;D já mám cca 30 tisíc. Ale zase skoro z půlky z nich nestavim  ;D.

Beruška32

Dost dobrý.Já bych to nepostavila. ::)
BBC

Igorus

Citace od: Luky1987 kdy 23.07.2010, 08:40:19
Dnes chci představit opravdovou běžnou budovu.

Že by návrat ke kořenům ?  ;D Moc pěkné!

Luky1987

Měl to být bílý dům s červenou střechou, ale nakonec je z toho dům s půlkou červené střechy, schází mi asi 200 slope 2x4 ::)
Ale i také domy stojí...

germik

Hezké, :D ale neseděj mi tam ty sloupce malých okének - tam bych čekal schody a na nich by rozhodně nebyla ta velká okna - když už, tak zvedlý o půl poschodí aby byly na mezipodestě ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik