(Vlastní) Běžné budovy (POZOR, nejsou použiti Minifigové!!!)

Založil Luky1987, 17.03.2010, 09:55:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Který koncept se Vám nejvíce líbí?(obrázky viz příspěvek číslo 164 strana 6)

1
2
3
4
5
6
7
8

Luky1987

Díky, jsem rád, že už to všichni chápete ;)
V drtivé většině u mých děl není žádný příběh a roubovat někam minifigy násilím se mi nechce...

Colonel32

Citace od: Luky1987 kdy 19.07.2011, 19:34:41
V drtivé většině u mých děl není žádný příběh a roubovat někam minifigy násilím se mi nechce...

Skoro to vypadá, jakože v době kdy se ty budovy odehrávají už žádní minifigové nejsou.  ;D

mizdas

C32 :

Upřímě, když jsem to poprvé viděl, tak jsem si to také spojil s Apokalypsou, nebo zombíky obývající město :D ;D

Ivansliz

Colonel32, mizdas: Mě napadlo město po radioaktivním spadu, jako třeba Černobyl.

Ale budovy jsou hezké, to se opět musí nechat. :)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Luky1987

Citace od: mizdas kdy 19.07.2011, 20:58:49
Upřímě, když jsem to poprvé viděl, tak jsem si to také spojil s Apokalypsou, nebo zombíky obývající město :D ;D
Taky mě to napadlo, když jsem to měl vedle sebe na stole ;)
Menší post apo diorama mám taky v hlavě...

blackrabbit

Na můj vkus až moc uhlazené a jednotvárné.  ::) Zkus používat víc barev, různé tvary a hlavně minifigy. V poslední době mi příjde, že si se nikam neposunul. Všechny detaily na tvých stavbách se neustále opakují a působí to nudně. Toť můj názor.  :-\

EDIT: Existuje přece víc kostek než jen bricky, tile, window a slope.

Luky1987

Citace od: blackrabbit kdy 21.07.2011, 19:13:48
Na můj vkus až moc uhlazené a jednotvárné.  ::) Zkus používat víc barev, různé tvary a hlavně minifigy. V poslední době mi příjde, že si se nikam neposunul. Všechny detaily na tvých stavbách se neustále opakují a působí to nudně. Toť můj názor.  :-\

EDIT: Existuje přece víc kostek než jen bricky, tile, window a slope.

Kdyby sis přečetl příspěvky výše, tak bys věděl, že:

a) u těchto budov byla uhlazenost a jednotvárnost účelem - VÝPLŇOVÉ BUDOVY
b) použití palety šedé bylo účelem
c) minifigy nebudu do každého MOCu roubovat násilím, když nemá děj

Jinak od člověka, který za pět let představil na fóru co vím tři stavby, mi to přijde celkem vtipné ;)
Ovšem byly velmi pěkné, to musím uznat.
Každý má na svůj názor pochopitelně nárok.

Rhox

Citace od: Luky1987 kdy 22.07.2011, 07:14:12
Minifigy nebudu do každého MOCu roubovat násilím, když nemá děj.
Tys někdy někde nějaký měl? ;D

A myslím,že kritizovat může i člověk s nižším počtem staveb ;)

Hardegon

To je zase diskuze...  ::)

Od začátku tématu je to bráno jako "galerie" architektonických studií. Proč se pod každou stavbu objevují apely na užívání minifigů?

Rhox

Citace od: Hardegon kdy 22.07.2011, 20:04:15
Od začátku tématu je to bráno jako "galerie" architektonických studií. Proč se pod každou stavbu objevují apely na užívání minifigů?
Protože tu stavbu oživí a posunou ji zase někam jinam. A i u architektonických studií se používají fotky lidí,aby to nebylo tak prázdné ;)

Vlada

To je nekonečné téma, zda v Lukyho MOCích používat minifigy, či nikoliv. Jak vidno, názory lidí jsou dosti rozpolcené. Sám za sebe v tomto případě říkám, že minifigy do staveb nezakomponovávat, tedy alespoň ne do takovéto koncepce.

Říkám upřímně, že některé Lukyho stavby se mi líbí velice (průmyslové budovy), mají zvláštní architektonický styl, který si dovedu výborně představit v nějakém městském či průmyslovém dioramátu. Naopak některé stavby se mi nelíbí, připadají mi všední, ničím nevýrazné a řekl bych i jednolité co se barevné palety týče. Ale to je v pořádku, Luky zde představil celou škálu budov, a logicky některé se líbí více a některé zase méně.

Je dobře, že Lukyho smýšlení se odvíjí tím směrem, že minifigy do MOCů budov násilně nazakomponovává. Však si tam nějakého minifiga virtuálně představme, působil by vzhledem k budově a okolí velmi rušivě. Prostě a jednoduše minifig v takovémo skoro architektonickém MOCu by byl nežádoucím elementem. Toť můj názor. Luky, ať se Ti daří ve skvělé prezentaci  ;).

Luky1987

Hardegon a Vlada jako jedni z mála pochopili princip tohoto vlákna, děkuji zejména za Vladův/Vladovo příspěvek.
Dneska jsem vzal ven foťák a vyfotil baráky, které jsou jak v mé ulici, tak ve většině Plzně.
Jak můžete vidět, žádný Cafe Corner nebo Green Grocer to není, tohle jsou totiž běžné budovy a jsou jich tisíce ;)
A já je všechny postavím >:D

mizdas

No z těch fotek by mi od tebe sednul barák, který je na páté fotce, zkus se někdy pokusit barák podobného typu a barvy sestavit Ty s tím problém určitě mít nebudeš :D. Popřemýšlej o tom  ;) :D.

Luky1987

Hnusný jsou, to jo...
Proto jsem postavil něco pěkného ;)

germik

Mno, tomu říkám něco :D . Hezká vilka, někdy z první půlky dvacátýho století (blíž to fakt neurčím :-[ ;) )... Ty barvičky tomu hodně prospěly  :)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Kiko97

To orámovanie okien červenými múrikmi sa mi zdá dosť hrubé. Lepšie by to bolo tenšie alebo tak ako na dverách.

germik

No asi by stačilo půl studu... V tom případě by se docela zvýšila spotřeba plate 2x1 with 1 stud...
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

votrelec

Luky, poradim ti, hovoris, ze stavias bezne budovy a preto su taketo jednoliate. Ale ak si pozries tie skutocne budovy detailnejsie, tak zistis, ze aj bezne budovy maju rozne obzvlastnujuce/zaujimave prvky a nie je to len jednoliaty kus steny. Ich fasady su rozne osarpane, opadane, trcia z nich vselijake odkvapy atd. Rovnako, v realnom svete tiez nie je je vsetko robene do praveho uhla. Skus aj ine uhly. Lebo takto to vyzera, ze si sa v tvojom rozvoji zakysol. Skus sa posunut troska dalej.

kryst.off

Vilka je pěkná! Okna bych neřešil, mě se takhle líbí.
Vím že to není účel tohodle vlákna, ale mám jeden nápad na oživení - co takhle udělat jeden pruh trávníku hladký a do něj figa se sekačkou? Byť bude budova stejná, oživí to fotku  ;)
kryst.off

Luky1987

Citace od: votrelec kdy 24.07.2011, 14:47:28
Skus aj ine uhly. Lebo takto to vyzera, ze si sa v tvojom rozvoji zakysol. Skus sa posunut troska dalej.
Jistě, vezmu si příklad z tvých staveb  ::) :P
Doporučuji ti projít vlákno od začátku. V tomhle konkrétním dílku jsem například prvně použil venkovní schodiště a lehce tvarovaný terén.
Všechny drobné detaily z reálných staveb se nadají přenést věrně kvůli měřítku, ovšem i vyjímky se najdou, viz http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=31887.0 , ale to je trochu extrém >:D

kryst.off - díky za nápad, někdy zkusím ;)
kiko,germik - okna v přízemí jsou o půl studu vepředu oproti oknům v patře, ale je to blbě vidět, Plates 2x1 with stud je tam dost, zkoušel jsem, co vypadá lépe...

mizdas

Pěkný!  :D Jen bych doporučil pánu domu ať si někdy poseká zahradu!  >:D

germik

Jj, to je, ale spíš jsme mysleli jako to orámování oken, aby bylo oproti zdi předsunuto jen o půl studu ;)

Rhox

Napsal jsi to sám - jsou to obyčejný hnusný baráky, jenže stejně jako předloha je taková i ta LEGO stavba.

Ovšem ta vilka už je zase něco jinýho, líbí se mi barvičky, jen bych trochu víc promakal a zvlnil terén, můžeš třeba celej ten baráček dát do jinýho úhlu než zbytek stavby.

A osobně bych si odpustil arogantní výroky ve směru "ukaž něco z vlastní tvorby a pak teprv něco říkej" jako reakci na konstruktivní kritiku. Články filmových a výtvarných kritiků mají taky svou vlastní váhu, ikdyž pisatel neumí malovat ani točit.

Colonel32

Citace od: Rhox kdy 24.07.2011, 20:14:53
A osobně bych si odpustil arogantní výroky ve směru "ukaž něco z vlastní tvorby a pak teprv něco říkej" jako reakci na konstruktivní kritiku.

No, já nevím. Zrovna Blackrabbita nepovažuji za něco příliš konstruktivního.

Rhox

Citace od: Colonel32 kdy 24.07.2011, 20:21:29
No, já nevím. Zrovna Blackrabbita nepovažuji za něco příliš konstruktivního.
Podle mě jak Blackrabbit, tak i votrelec přesně vypíchli to, co na těch stavbách chybí.

FilipS

Vila se povedla, ale přimlouvám se za oživení staveb. Nemusíš nutně někam dávat minifigy, co třeba kdyby si udělal jedno patro s interiérem a tam ses zkusil vyřádit.
To C32: Podle mě je sou oba kompetentní komentovat ostatní MOCy. Pokud jde o Blackrabbitovu konstruktivitu, tak např.: jeho hradlo je krásná stavba. Stejně tak by sme mohli vést diskuzi, jestli ty si kompetentní hodnotit něčí konstruktivitu.

Colonel32

Luky je evidentně nepochopený umělec, jehož dílo ocení až budoucí generace.  8)

blackrabbit

Citace od: Rhox kdy 24.07.2011, 20:14:53
A osobně bych si odpustil arogantní výroky ve směru "ukaž něco z vlastní tvorby a pak teprv něco říkej" jako reakci na konstruktivní kritiku.
Ano, přesně tak. Nechápu proč se oháníš tím, že někdo třeba tolik nestaví. Prezentuješ přeci tvůj výtvor a musíš počítat s tím, že na něj bude uvalena kritika. Za to, že to neskousneš my nemůžeme.

to C32: Tím, zda-li je moje kritka konstruktivní, či ne bych nechal na posouzení jiných členů fóra. Nedávno jsem si totiž náhodou pročítal téma "Nový film - Doktor Ox".

Colonel32

Citace od: blackrabbit kdy 25.07.2011, 01:11:41
to C32: Tím, zda-li je moje kritka konstruktivní, či ne bych nechal na posouzení jiných členů fóra. Nedávno jsem si totiž náhodou pročítal téma "Nový film - Doktor Ox".

Ah ano, legendární Doktor Ox. I mistr filmař se někdy utne, tohle byl ten případ. Jediné horší lego filmy které jsem viděl jsou ty, co teď natáčí mfstudio  ::)

Luky1987

Citace od: Colonel32 kdy 24.07.2011, 21:30:30
Luky je evidentně nepochopený umělec, jehož dílo ocení až budoucí generace.  8)
Díky všem za odpovědi 8)

Konstruktivní kritiku předvedli výše například rhox, germik a kryst.off když nadhodili ostění a osazení budovy do úhlu.
To je konstruktivní kritika, která někam vede, blackrabbitovi a votrelecovi příspěvky tohle dle mého nesplňují.
Možná by to chtělo založit vlákno - Co je to konstruktivní kritika?

Když někdo pořád dokola snad u každé stavby omílá, že jsou mé stavby jednolité a bez života, ať tohle vlákno nečte, očividně se mu nebudou totiž líbit nikdy ;)

Diidy - interiéry mám teď v plánu v sekci Space, ovšem asi to nebude žádný šlágr...