(Vlastní) Běžné budovy (POZOR, nejsou použiti Minifigové!!!)

Založil Luky1987, 17.03.2010, 09:55:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Který koncept se Vám nejvíce líbí?(obrázky viz příspěvek číslo 164 strana 6)

1
2
3
4
5
6
7
8

Colonel32

To je úplně megadobré.

Evokuje to ve mě chvaletické paneláky (cendix možná potvrdí)

cendix

Domy Lukyho jsou moc pěkné, ale v těch Chvaleticích, kde já bydlím, jsou trochu jiné(okna, dveře, balkony). Jel jsi přes Ch. autem nebo vlakem ;D

Colonel32

Mám tam babičku s dědou. Ale začínám být mírně OT  >:D

otaznik

Nevím, mně všechny ty stavby připadají stejné. Bude to tím, že autor používá neustále dokola stejné prvky (např. dlaždice kolem dveří apod.).
Plus je to mrtvé a bez detailů (možná je to vlastnost těchto staveb), jak už tu několikrát padlo.

Colonel32

Citace od: otaznik kdy 07.05.2010, 21:45:09
Plus je to mrtvé a bez detailů (možná je to vlastnost těchto staveb), jak už tu několikrát padlo.

Právě to se mi na tom líbí.

FilipS

Nevím, mně všechny ty stavby připadají stejné. Bude to tím, že autor používá neustále dokola stejné prvky (např. dlaždice kolem dveří apod.).
Souhlas.
Budovy jsou dobré, ale kromě rozměrových a barevných změn to je pořád to samé. Seká to jak Baťa cvičky.

Luky1987

Citace od: Diidy kdy 07.05.2010, 22:10:16
Souhlas.
Budovy jsou dobré, ale kromě rozměrových a barevných změn to je pořád to samé. Seká to jak Baťa cvičky.
Na jednu stranu máte pravdu, na druhou je to jako říci, že když má Octavia a BMW M5 čtyři kola, motor, dveře a stejnou metalízu, tak jsou stejná :). Rozdíl je v detailech a ty jsou podstatné. Navíc jsi Otazníku především sběratel, tudíž preferuješ především co největší rozmanitost, to je jen moje teorie, kdo někdy zkusil stavět jistě po nějakých dvaceti barácích zjistí, že nelze stavět pořád samé jedinečné stavby, každý si vytříbí svůj styl. Já jsem rád, že se mé stavby líbí alespoň někomu. Strohost je vlastnost, to je fakt, který je po menší procházce každým městem neoddiskutovatelný. Myslím, že na každé další stavbě jsou vždy nové prvky a určité změny, které nejsou vždy jen stavební, stačí změna konceptu (rodinná vilka, činžák, bungalovy, mrakodrap, kavárna...) Prostě z Tan bricků, černých střech  a bílých oken bič neupleteš ;)
Navíc jak říká Diidy, sekám to jak Baťa cvičky ;D, prostě hodně stavím, no, musím nahnat, co jsem v dětství ztratil, Legu se věnuji od 1.1.2010. Kdo hodně nestaví, nikdy se nezlepší.

Luky1987

Tak jsem sekal včera do noci + ještě dnes ráno, tohle jsem vysekal...
Někoho možná potěší změna barevnosti, viz šedobílý domek.
U stavby v barvě Tan jsem si zkoušel zapuštěná okna a masivní parapety.
Na modrém domku nic zajímavého není, jen tam prostě je :).
Hmotnost celkem 4880g, počet kostek - obrovský :o, doba stavby cca 7hodin.

Vasyk

Myslím, že až se bude stavět zase kolejiště na nějakou výstavu, tak budeš mít dost práce  ;), takhle v nějaké ulici spolu s životem to bude super.

mirek

Vasyk má naprostou pravdu, souhlasím. Chce to oživit. Třeba z jedné budovy udělat hospodu s předzahrádkou.

germik

Mě se všechny tvé stavby líbí - na ofiko setech mi vždycky vadilo právě to, že se to nepodobá žádným reálným stavbám, proto mě tak potěšily creator domy.
Rád jsem uvítal novou barvu (šedou). Ještě by se tam hodila třeba bílá, popř. tu TAN doplnit DARK TAN, a pak ještě začít používat červené střechy ;).
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Hardegon

Až těch dílů bude víc a ty budeš stavět celé ulice, tak se sem bude chodit člověk kochat. Nutno říct, že mezi místními staviteli CITY a TOWN se mi tvé budovy líbí nejvíc.  :-*

Luky1987

Děkuji všem za podporu, pokudbude v budoucnu nějaká další výstava, rád bych přispěl nějakou svojí stavbou, které se do té doby jistě hodně zlepší.
to Germik: Červených střech mám mraky, ale nějak se mi stavby s nimi nelíbí, černá je lepší. Ještě je dobrá DK Bluish Gray, ale to je silně nedostatkové zboží...
to mirek a Vasyk: Myslím, že mé stavby by v případě výstavy musel oživit někdo jiný ;)

Luky1987

Malý rodinný domek, pozor - s náznakem stromku ;)

Jinak mám z BL objednány bricky Dark Red a Dark Green a pár Plants na stromky, takže v budoucnu uvidíte zase něco nového...

Hardegon

Další parádní práce. "Vy nás tedy zásobujete..."  ;D

Citace od: Luky1987 kdy 11.05.2010, 18:53:55
Jinak mám z BL objednány bricky Dark Red a Dark Green a pár Plants na stromky, takže v budoucnu uvidíte zase něco nového...

Doufám že dost na celý dům (klidně i malý), aby byla celá krásná ulice.  :-*

Luky1987

Dark Green Brick 1 x 1 (x10)
Dark Green Brick 1 x 2 (x100)
Dark Green Brick 1 x 4 (x20)
Dark Red Brick 1 x 1 (x10)
Dark Red Brick 1 x 2 (x100)
Dark Red Brick 1 x 6 (x10)

Moc toho není, ale na takový rozměr jako byl šedý domek výše by to mělo stačit...

Igorus

Další parádní práce. Nechceš ale třeba vyzkoušet architekturu na způsob funkcionalismu? Schopnosti máš a byla by to příjemná změna...

Luky1987

Funkcionalismus je zajímavý směr, pro Lego jako stvořený, pěkné čisté linie.
Jen není snadné něco v tomto stylu vymyslet, budu se muset někde inspirovat.

germik

Poslední domek je (stejně jako ostatní 8)) mooc pěkný. když jsem viděl pod a nad okny ty pruhy z těch vroubkovaných bricků 1x2, napadl mě ještě jeden způsob - udělat pruhy vodorovné v úrovni oken, a ještě o půl studu ustoupené (stejně jako okna) - podobně jsme to měli na základce 8) ;)
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Igorus

Citace od: Luky1987 kdy 11.05.2010, 20:21:47
Funkcionalismus je zajímavý směr, pro Lego jako stvořený, pěkné čisté linie.
Jen není snadné něco v tomto stylu vymyslet, budu se muset někde inspirovat.

Tak vila Tugendhat tu už byla, což takhle Müllerova vila ?   

AdamKo

Citace od: Igorus kdy 11.05.2010, 21:15:24
Tak vila Tugendhat tu už byla, což takhle Müllerova vila

Ta mi příjde pro Lukiho jako až moc triviální, navíc nemá valbovou střechu ;).

K tomu malému rodinnému domku: Chválím použití sloupků u vchodových dveří - náznak průčelí, velice pěkně to oživí, rozvlní pravoúhlost stavby.

Luky1987

Citace od: AdamKo kdy 12.05.2010, 17:41:10
Citace od: Igorus kdy 11.05.2010, 21:15:24
Tak vila Tugendhat tu už byla, což takhle Müllerova vila

Ta mi příjde pro Lukiho jako až moc triviální, navíc nemá valbovou střechu ;).

K tomu malému rodinnému domku: Chválím použití sloupků u vchodových dveří - náznak průčelí, velice pěkně to oživí, rozvlní pravoúhlost stavby.
Stavba to byla ve své době jistě nesmírně moderní a odvážná, ovšem v Legu by to byla pouze krychle s pár málo okny, samé velké plochy bez ničeho...
Použití sloupků je zajímavé, použil jsem je poprvé, jen tak na zkoušku.

Luky1987

Moderní garsoniery pro svobodné pány. V bílém přístavku je výtah, který zastavuje u konkrétních bytů.

Micho

Pre mňa je to zatiaľ tvoja najzaujímavejšia stavba. Nie som síce architekt, sú tu iní, mne to však sedí.  :D

Je to síce relatívne jednoduché, ale veľmi sa mi páči architektúra, ktorá na každom poschodí pootočením vytvára veľmi zaujímavú štruktúru. Použitie farieb to len umocňuje a biela časť domu s výťahom to spája dokopy, pričom súčasne dáva jednotlivým poschodiam kontrast. Viacero takýchto stavieb v rôznom farebnom prevedení by mohlo vytvárať zaujímavé sídlisko .... Keď sa to doplní ešte nejakými drobnosťami v okolí a oživí ....  Výborné.  8) 8) 8)

germik

Výborně, další stavba :D :o. Jako asi všechny se mi moc líbí. Teď několik připomínek:  1) Okna na výtahové šachtě - ty mi tam moc neseedí - ny výtahu jsem ještě okna neviděl ;) 2) efekt pootáčení balkonů o 90° je zajímavý, lépe by ale (IMHO) vynikl, když by byl dům vyšší ještě o tři patra. 3) ta římsa mi přijde moc masivní - více by se tam IMHO dílky http://peeron.com/inv/parts/4510 v libovolné (nejspíš tedy DBG) barvě.
Jinak se mi moc líbí, že jsi konečně začal používat jinou barvu dlažby než černou ;) :D

Luky1987

Citace od: germik kdy 16.05.2010, 14:07:23
Výborně, další stavba :D :o. Jako asi všechny se mi moc líbí. Teď několik připomínek:  1) Okna na výtahové šachtě - ty mi tam moc neseedí - ny výtahu jsem ještě okna neviděl ;) 2) efekt pootáčení balkonů o 90° je zajímavý, lépe by ale (IMHO) vynikl, když by byl dům vyšší ještě o tři patra. 3) ta římsa mi přijde moc masivní - více by se tam IMHO dílky http://peeron.com/inv/parts/4510 v libovolné (nejspíš tedy DBG) barvě.
Jinak se mi moc líbí, že jsi konečně začal používat jinou barvu dlažby než černou ;) :D
Díky za tipy ;), původně měla být šachta obyčejné chodiště, už se mi nechtělo okna vydělávat.
Mám v plánu stejný koncept ještě trošku rozvést, do konce měsíce by měly dorazit velké zásoby Dark kostek z hromadného nákupu od Colonela+nějaký BL+nákup z Německého S@H a plánuji trošku vyšší stavbu ;).

Luky1987

Včera dorazily nějaké Dark Red a Dark Green kostky, tak jsem narychlo něco zkusil, jen jak to ladí vedle sebe...
Do konce měsíce čekám větší přísun kostek ze dvou různých stran, především hromada zelených a Dark Blue bricků a DKBG Tile 2x2, takže určitě bude nějaká veselá stavba větších rozměrů, mám v plánu zajímavou kancelářskou budovu ;)

Luky1987

Citace od: Luky1987 kdy 18.05.2010, 14:13:19
... mám v plánu zajímavou kancelářskou budovu ;)
Tak mi to nedalo a musel jsem si postavit prototyp, realita bude samozřejmě cca pětinásobně větší, zhruba na půdorysu dvou Baseplate 32x32. A každé patro bude jinou barvou >:D

Rhox

Citace od: Luky1987 kdy 18.05.2010, 18:20:44
A každé patro bude jinou barvou >:D
Nevím jestli tohle je zrovna nejlepší nápad, ale koncept se mi líbí:)

germik

Člověče brzdi trochu >:( ;D >:D, každý dva tři dny novej baráček, každej přequásnej :D. Jsem zvědav na tu kancelářskou budovu, s tou paletou barev který popisuješ, by to mohlo být mooc a moc zajímavý ;)