Vánoční výloha na rok 2025

Založil peki, 08.11.2024, 16:13:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Chikos

Citace od: poMOCník kdy 29.09.2025, 12:25:03
Citace od: poMOCník kdy 18.06.2025, 22:49:57
Citace od: Chikos kdy 07.06.2025, 12:07:19poMOCník - Ahoj, máme dva domy vedle sebe na náměstí. Já mám v plánu ten svůj opticky rozdělit na dva domy s obchody. (Kavárna a prodejna lyží a zimního oblečení) tak jen pro info, jestli si uvažoval o radnici, já ji stavět nebudu.  ;)

Až teď jsem si všiml, cos psal. Já taky nedělám radnici, leda že by se mi vešla na zbylých 20 studs. To by vlastně mohlo být docela vtipný :)

Tak oprava, nacpu tam takovou mini radnici, vychází myslím na 22 studs šířky :)

Já radnici nestavěl, tak že za mě jedině dobře, co by to bylo za náměstí bez radnice  ;) Pro mě bude jen důležitá výška boční stěny. Mě začíná sedlová střecha přesně ve výšce 25 bricků.

peki

Citace od: šipka kdy 21.09.2025, 13:52:58Hájenka U dubu téměř hotova. Konec v části navazující na Vaska domluven po celé délce na výšce 10 bricků + plate, počítáno od základní baseplate. Stezka domluvena s Poolem.

Boží

peki

Dorazí mi letošní vánočný sety. Viz diskuse zde

Výloha horské městečko
Jsem domluvený s Danem na "ikluzi" skřítků do sluje

Na koleje dáme vánoční vláček

Vešla by se někam ještě ta perníková chaloupka? Na náměstí nebo do parku jako stánek s občerstvením? (IZABELA,Pool,stavitelé domů někdo uvažoval o baru).

Cílem je propojit výlohu s nějakým vánočním setíkem, který si návštěvníci mohou koupit.

Pokud by někoho napadlo (jak umístnit i perníkový AT-AT nebo další vánoční sety nápady sem.

Výloha perníkové městečko

- perníková chaloupka
- Perníkové AT-AT
- možná vláček  (zatím si nejsem jistý)
  - nějaký podzemní modul (asi nový)
  - vlak pod továrnou

Uvidím co a kolik toho příjde. Nechci zasahovat do vašeho tvůrčího díla, hledám možnosti propojení vánoční výlohy a propagace nových vánočních setů. 

Pool

Já osobně mám tak z půlky pomalu hotovo, dokončil jsem na spodním modulu park, kterému místní říkají fialový park a na horním modulu jsem plánoval teď začít stavět kopec na sáňkování. Ale není problém změnit plány a když to sáňkování oželíme, tak tam na ten stoupající kopec k Šipkovému modulu mohu umístit tu chaloupku (pokud tedy se myslí ta malá https://brickset.com/sets/40809-1/Festive-Gingerbread-House  a pak jak tam plánuji vést tu cestičku směrem do města, na na ni bych mohl umístit ten kráčející AT-AT, jak jde směrem do města.

Izabella08

Citace od: peki kdy 01.10.2025, 17:26:38Dorazí mi letošní vánočný sety. Viz diskuse zde

Výloha horské městečko
Jsem domluvený s Danem na "ikluzi" skřítků do sluje

Na koleje dáme vánoční vláček

Vešla by se někam ještě ta perníková chaloupka? Na náměstí nebo do parku jako stánek s občerstvením? (IZABELA,Pool,stavitelé domů někdo uvažoval o baru).

Cílem je propojit výlohu s nějakým vánočním setíkem, který si návštěvníci mohou koupit.

Pokud by někoho napadlo (jak umístnit i perníkový AT-AT nebo další vánoční sety nápady sem.

Výloha perníkové městečko

- perníková chaloupka
- Perníkové AT-AT
- možná vláček  (zatím si nejsem jistý)
  - nějaký podzemní modul (asi nový)
  - vlak pod továrnou

Uvidím co a kolik toho příjde. Nechci zasahovat do vašeho tvůrčího díla, hledám možnosti propojení vánoční výlohy a propagace nových vánočních setů. 

Nám se na náměstí už bohužel nic navíc nevejde:(

peki

Citace od: Pool kdy 01.10.2025, 18:35:29Já osobně mám tak z půlky pomalu hotovo, dokončil jsem na spodním modulu park, kterému místní říkají fialový park a na horním modulu jsem plánoval teď začít stavět kopec na sáňkování. Ale není problém změnit plány a když to sáňkování oželíme, tak tam na ten stoupající kopec k Šipkovému modulu mohu umístit tu chaloupku (pokud tedy se myslí ta malá https://brickset.com/sets/40809-1/Festive-Gingerbread-House  a pak jak tam plánuji vést tu cestičku směrem do města, na na ni bych mohl umístit ten kráčející AT-AT, jak jde směrem do města.

Kopeček na sáňky/děti prosím zachovat. Uvidím až to dorazí jak je to velké a jestli se to někam vejde nebo to půjde jen do perníků.

Jedna "technická" ta fialová  ??? Prosím vyměnit za hnědou, pokud nemáš dílky hnědé listí (květy)  mám, zapůjčím. Díky.

Pool

Citace od: peki kdy 03.10.2025, 10:15:22Jedna "technická" ta fialová  ??? Prosím vyměnit za hnědou, pokud nemáš dílky hnědé listí (květy)  mám, zapůjčím. Díky.

Jestli myslíš tu barvu Dark Orange, tak tu bych potřeboval půjčit. Když to proložím s dark red, tak mi stačí půjčit 25 ks. Ale jinak toho fialového parku bude škoda, on by se tam určitě hodil, že by přitahoval pozornost  ;D .

peki

Citace od: Pool kdy 03.10.2025, 22:03:27Jestli myslíš tu barvu Dark Orange, tak tu bych potřeboval půjčit. Když to proložím s dark red, tak mi stačí půjčit 25 ks. Ale jinak toho fialového parku bude škoda, on by se tam určitě hodil, že by přitahoval pozornost  ;D .

Myslím fialovou, přikládám obrázek. Jako opravdu tomu nerozumím. Stavíme horské městečko. Jedna věc jak jak tam zapracovat aktuální vánoční sety (jak tedy po domluvě pojmeme podzemí, vlak či perníkový bar) druhá věc (bez domluvy) je dělat do parku stromy s fialovým listím.

Pool

Já to pochopil, nahradit fialové listí/květy za hnědé. Ovšem velký Plant Leaves 6 x 5 neexistuje ve hnědé barvě, proto píšu že myslíš asi to nahradit za Dark Orange barvu? Jen těch 25 ks Plant Leaves 6 x 5 v Dark Orange potřebuji půjčit, nějak došly.

Jinak jen tak na vysvětlenou mou logiku. Fialové květy na sněhu jsou běžné v našich končinách, to mi divné vůbec nepřijde, ale stromy s fialovými listy na zimu asi opadávají a nebudou v našich končinách běžné, to máš pravdu. Ale nepovažoval jsem to za úplně realistickou stavbu, když tam budou prvky fantasy jako perníčci, elfové, Santa atd, tak jsem netušil, že to bude problém. Nicméně to tady vždy publikujeme předem, takže jsem to předem nějak neřešil a když to není v konceptu s projektem, není problém to předělat.

peki

Citace od: Pool kdy Dnes v 15:00:03.. není problém to předělat.

supr. Mrnki na šipku, ideální "barevně" navázat na jeho modul (zasněžené stromy s hnedou větví) kytky v parku na horách jsou zapadané sněhem, co muže být vidět je hnědé křoví

Ty elfové pod zemí je taková srandička spojená s propagací letošních setů atd.

peki

Termín instalace vypadá to na úterý 4.11
Pokud by někdo nemohl začněme se bavit o dopravě
- O víkendu je Blansko
Jinak předpokládám že všichni staví (a pomalu dokončují)

yoshimaka

Citace od: peki kdy Dnes v 15:44:43Termín instalace vypadá to na úterý 4.11
Pokud by někdo nemohl začněme se bavit o dopravě
- O víkendu je Blansko
Jinak předpokládám že všichni staví (a pomalu dokončují)

Byla by nějaká ochotná duše, která bude vystavovat na Floře v Olomouci následně stáhnout model do Prahy?
Lust och fägring stor