Vánoční výlohy 2026

Založil peki, 05.03.2026, 08:24:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

sharkabrick

Mám ještě prosbu, může někdo udělat nákres podzemních modulů se jmény, jak budeme vedle sebe? děkuji

peki

Citace od: sharkabrick kdy 30.07.2026, 18:11:29Za mě ještě 1 dotaz.
Milan psal, že světlo je délky 24. To ale asi bylo to na formule a tam musel být nad brick i plate.

Jak je dlouhé to pro perníčky?
Je to jedno, světlo bude rovnoběžně se zadní stěnou

peki

Citace od: sharkabrick kdy 30.07.2026, 18:12:11Mám ještě prosbu, může někdo udělat nákres podzemních modulů se jmény, jak budeme vedle sebe? děkuji
provedu  :)

peki

Popis a rozdělení podzemních modulů dle dřívější dohody.

V zásadě platí že kromě modulů pod letištěm  (cetonia25,pool,Robkteryten) je umístění dalších modulů možné kombinovat podle toho co ve skutečnosti vznikne. Mám v záloze ještě autora 2 náhradních (řekněme rozšiřujících modulů) a jsem v krajním případě vybaven materiálem na dodání vlastního modulu  :)  Chci říci že chci :
- kvalitu ne kvantitu
- nápady pěkné provedení na úrovni AFOL MOC
- povinná (i pro nadzemní moduly) je dokumentace- uvítáme i průběžnou bude nějaké střelivo na soc sítě.

Níže přikládám plánek jak jsou moduly rozmístěné  na základě vašeho popisu, případně vaší volby umístění nebo podle toho jak mne to dneska napadlo poskládat že to má nějakou vazbu na nadzemní modul. Neděla bych z toho kovbojku. Zaměřte se hlavně na svůj modul jako na samostatný MOC.

Popis modulů

pod letištěm
0A cetonia25 musí být pod letištěm
0B cetonia25 musí být pod letištěm, ATYP chybí levá boční stěna
Na obou modulech bude laboratoř:
Řídící centrum a kancelář (úplně vzadu)
Testování nového prototypu saní před kanceláří
Průzkum techniky havarovaného letounu (motor a křídlo - kdyby někam @Hardegon zakomponoval zbytek, bude to pěkná návaznost scén)
Experimenty s raketovými soby
Testování jetpacku pro rychlejší doručení dárků.

1 pool jeskyně se stájemi, uskladnění balíků sena, žlaby pro sobi a občerstvení senem OK bude pod letištěm
2 pool navazující jeskyně s velkým nákladním výtahem a zaparkovanými náhradními sáněmi. OK bude pod letištěm  A klidně mohu udělat i průchod do C3, NE není potřeba
3 Robkteryten podzemni centrální velitelsví doručování OK bude pod letištěm
4 jardaprocházka Kantýna, bary, kavárny, výrobna svačin sebou a expedice na povrch a tak, no prostě takové gastro město v podzemí

pod vlakovým překladištěm
5 jardaprocházka kompletní skladovací prostory pro celou elfí zem
6 wynnova obchod se svetry, ponožkami a čepicemi + výrobna a barvírna + ovčí podzemní farmička.
7 wynnova podzemní farma, mix laboratorní hydroponie a kouzel ovoce, zelenina, kurník

pod městem
8 sharkabrikc šatna + koupená, sauna, welnes
9 sharkabrikc společenská místnos (šipky, bowling, krb, kulečník, čtecí kout(tak ať se neopakuje zábava z baru) ) + možná ložnice, příp. naznačení dveřmi že ložnice je vzadu.

pod průmyslovou zonou
10 Robkteryten bud testovnu hracek, nebo školící středisko na balení dárků
11 izabella dílny dárků KLASICKÝCH: mašinky, panenky, medvídci, autíčka až po SOUČASNÉ dárkové TRENDY: herní konzole, chytré hodinky a nejrůznější stavebnice + jsou stále modernější RETRO hračky.
12 izabella balící zóna+ expediční sklad: skřítci balící dárky do dárkového balení s mašličkami a popiskami + sklad připravených dárků k expedici, kde skřítci pomocí své techniky manipulují s dárky.

peki

Podzemní modul
je vysoký 21 bricků + podlaha (plate + brick + plate)

strop  (plate + brick + plate) dodá peki na instalaci

obr je jenom pro názornost (ne barevné schéma) co znamená výška podzemního modulu 21 bricků. Nesmějte se, nějaké moduly jme museli při instalaci do výlohy přeformátovat.

Toto je podzemní modul do tohoto projektu (baseplate + brik + tile)

Osvětlení podzemního modulu

V poslední řadě bricků (na tuto řadu položí peki strop je to řada  21)  zadní stěny vašeho podzemního modulu vynecháte jednu  brick 2x2 nebo 2x4 tudy povede kabel. Horní strop dodám já (peki) na tento strop bude při instalaci přicvaknuto světlo.

Světlo bude rovnoběžně se zadní stěnou situováno doprostřed modulu. Nestavte tedy scénku podzemí až do stropu. Počítejte (jako umělci s osvětlením z horní časti, světlo je možná posunout vice dozadu nebo více dopředu

peki

Jse vše kolem podzemních modulů jasné?
Prosba na poola můžeš prosím postavit podzemní modul  č.1 ba baseplate 32x32 +16x32 ? potřebuji aby nic nepřečnívalo bude na tebe kolmo modul cetonia 25. V krajním případě prosím řízni baseplate 28x 28 na deinstalaci ti dám novou.

Takže ta prosba je na cetonia25. Je potřeba postavit ten atyp modul na baseplate 32x32 +16x32 nebo uříznou baseplate 48x48 na formát 48x32 na instalaci ti pak dám novou

Pool

Mám to připravené a přikládám obrázek, jestli jsem to správně pochopil (ty šipky značí pohledovou stranu z výlohy).
Ale jestli to má být tak jak bylo dříve uvedeno:
Citace od: peki kdy 16.04.2026, 10:06:49toto je dobře

tak tahle úprava vcelku ničemu nepomůže. Hlavní je, aby to B0 cetonia25 měl zkrácené a neměl to na velké baseplate. Pokud to bude mít na velké baseplete, tak to k sobě stejně nedáme ať já budu mít tohle zkrácené či nezkrácené.

peki

Citace od: Pool kdy 31.07.2026, 12:47:53Mám to připravené a přikládám obrázek, jestli jsem to správně pochopil (ty šipky značí pohledovou stranu z výlohy).

tak tahle úprava vcelku ničemu nepomůže. Hlavní je, aby to B0 cetonia25 měl zkrácené a neměl to na velké baseplate. Pokud to bude mít na velké baseplete, tak to k sobě stejně nedáme ať já budu mít tohle zkrácené či nezkrácené.

Jo pochopil jsi to správně. A dokonce jsi opět našel mojí chybu :) Takže ta prosba je na cetonia25. Je potřeba postavit ten atyp modul na baseplate 32x32 +16x32 nebo uříznou baseplate 48x48 na formát 48x32 na instalaci ti pak dám novou 

Pool

Super, super, a já to mám nechat nebo zvětšit podklad zpět na velkou baseplate? Asi je to vcelku jedno a mohl by se to i nechat, že to ušetří pak skladovací prostor :D .

peki

Citace od: Pool kdy 31.07.2026, 14:44:58Super, super, a já to mám nechat nebo zvětšit podklad zpět na velkou baseplate? Asi je to vcelku jedno a mohl by se to i nechat, že to ušetří pak skladovací prostor :D .
Ano je to jedno
skladovaní budeme řešit Clermont má objevené krabice na hradní projekt kde je podstava také baseplate 48x48

cetonia25

Citace od: peki kdy 31.07.2026, 13:04:06
Citace od: Pool kdy 31.07.2026, 12:47:53Mám to připravené a přikládám obrázek, jestli jsem to správně pochopil (ty šipky značí pohledovou stranu z výlohy).

Jo pochopil jsi to správně. A dokonce jsi opět našel mojí chybu :) Takže ta prosba je na cetonia25. Je potřeba postavit ten atyp modul na baseplate 32x32 +16x32 nebo uříznou baseplate 48x48 na formát 48x32 na instalaci ti pak dám novou 

Bohužel nemám 32x32 a 16x32 ve vhodné barvě, takže jsem přistoupil ke kacířskému řešení  >:D s využitím z jedné strany poškozené baseplate 48x48.

peki

Tak ještě ty popisy 2 podzemních modulů

cetonia25

Citace od: peki kdy 01.08.2026, 07:24:07Tak ještě ty popisy 2 podzemních modulů

Dobře, udělám dnes test "co se vleze" a pak ti to pošlu. Mám sem, nebo do sz?

peki

Tohle je společný projet, vlákno na sdílení informací, pro stavitele. Takže vše sem nic SZ. Podívej se jak komunikují ostatní

cetonia25

Citace od: peki kdy 01.08.2026, 12:09:41Tohle je společný projet, vlákno na sdílení informací, pro stavitele. Takže vše sem nic SZ. Podívej se jak komunikují ostatní

Na obou modulech bude laboratoř:
Řídící centrum a kancelář (úplně vzadu)
Testování nového prototypu saní před kanceláří
Průzkum techniky havarovaného letounu (motor a křídlo - kdyby někam @Hardegon zakomponoval zbytek, bude to pěkná návaznost scén)
Experimenty s raketovými soby
Testování jetpacku pro rychlejší doručení dárků.

Může být

peki

Ok

Doporučení méně je někdy více :) ideální by bylo aby na první dobrou bylo jasné o co jde nebo zaujala nějaká scénka. 

cetonia25

Citace od: peki kdy Včera v 12:16:31Ok

Doporučení méně je někdy více :) ideální by bylo aby na první dobrou bylo jasné o co jde nebo zaujala nějaká scénka. 

Hlavní budou ty sáně, zbytek bude spíš tak okolo, pokud se vejde.