Vánoční výlohy 2026

Založil peki, 05.03.2026, 08:24:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

Hardegon

Citace od: wynnova kdy 22.06.2026, 12:41:05Kruci,na těch bílých mi stojí hydroponie 🤔
Možná místo nich 1x1 LBG nebo bíle 2x2?

Prosím rovnou konkrétní LEGO ID dílů. Ideálně ten 1x1 ať je to kus za kus.

peter

Citace od: peki kdy 22.06.2026, 07:04:54Stručné info:
 - většina dílků naprosto v pohodě a závoz k nám někdy v týdnu 28, tedy začátkem července
- toto není je to nějaký zásadní problém?
Tile 1 x 1 with GrooveWhite3070b6550138Bricklink

Je mi divný, že tak obyčejný díl, jako je Tile 1x1 by nebyl. Nevím z jakého seznamu čerpáte, každopádně tile 1x1 je běžně označována číslem 307001. Zkuste tedy toto číslo.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

peki

Citace od: peter kdy 22.06.2026, 13:47:20Je mi divný, že tak obyčejný díl, jako je Tile 1x1 by nebyl. Nevím z jakého seznamu čerpáte, každopádně tile 1x1 je běžně označována číslem 307001. Zkuste tedy toto číslo.
OK
podle mně je problém s číslem.
U těch oken kdo je opravdu potřebuje na pojekt a kolik?

Hardegon

Citace od: peki kdy 23.06.2026, 07:18:25U těch oken kdo je opravdu potřebuje na pojekt a kolik?

To je vidět v aplikaci.
Primárně jde o letištní budovy. Bez nich to přežijeme, ale lepší je najít náhradu.
Navíc tam máme už i naklikaná okna.

Hardegon

Orel přistál. Začnu ho porcovat.

Hardegon

Docela to frčí. Půlka je hotová.

Jak doprava z Plzně? Máme nějaké domluvené spojky na předání?

peki

Citace od: Hardegon kdy 21.07.2026, 10:37:32Docela to frčí. Půlka je hotová.

Mohu převzít Prahu (a šipku).koncem týdne pojedu přes Plzeň (asi pátek). S tím že si to u měn musí lidi vyzvednout.
Ostatní asi doporučení indivinduálně zásilkovkou?
- pokud budeš souhlasit a máš kapacitu
- náklady pak uhradím (protihodnotou bude nějaký set do aukce)

Hardegon

Citace od: peki kdy 21.07.2026, 12:46:10
Mohu převzít Prahu (a šipku).koncem týdne pojedu přes Plzeň (asi pátek). S tím že si to u měn musí lidi vyzvednout.

PPL do boxu za 80,- je asi nejlevnější a pro mě nejjednodušší.

Klidně mi pošlete do zprávy adresy, kdo to bude chtít poslat.

peki

Citace od: Hardegon kdy 21.07.2026, 12:54:20PPL do boxu za 80,- je asi nejlevnější a pro mě nejjednodušší.

Ok Souhlas

Hardegon

Citace od: Hardegon kdy 21.07.2026, 12:54:20PPL do boxu za 80,- je asi nejlevnější a pro mě nejjednodušší.

Prosím, k adresám výdejních míst PPL mi připište i jméno, mail a telefon.

Hardegon

Citace od: peki kdy 21.07.2026, 12:46:10

Aby se zjednodušila logistika, budeme to nakonec primárně posílat přes PPL. Pokud si pro to někdo nepřijede sám do Plzně.

peki

Citace od: Hardegon kdy 21.07.2026, 18:02:04Aby se zjednodušila logistika, budeme to nakonec primárně posílat přes PPL. Pokud si pro to někdo nepřijede sám do Plzně.

prosím tedy všechny (i Praha a šipka) poslat adresu a mobil na Hardegona děkuji. Budu se těšit na vaše MOC poprosím i fototokumentaci ideálně i průběžnou ;D

Hardegon

Mám vytříděno. Během zítřka kontrola seznamů, balení a v pátek začnu posílat.

Hardegon

Zpracováno.

Nedorazilo:
Door Frame 1 x 6 x 6Green422056523920Bricklink
Tile 1 x 1 with GrooveWhite3070b6550138Bricklink
Tile 1 x 2 with GrooveDark Red3069b4165783Bricklink

Odesláno:
Pool
Izabela + Werny
Rades
Šipka
JardaProcházka
Cetonia
wynnova
sharkabrick
Chikos

osobně předáno Vasyk

Neodesláno (čekám na adresy výdejních míst):
Igorus
@Robkteryten

Peki vyzvedne osobně

Vyúčtování (ke dni 24.7.):
Práce: 0,-
Pytlíky: 141,-
Poštovné dle ceníku PPL 2x 119,- (větší balíky 25Kg) + 9x 78,- (střední).

Celkem (zatím neni kompletní): 1081,-
Pokud chcete někdo faktury, pošlu soukromě.
Nic neposílejte. Bude placeno z účtu kostek, které si na to vydělají aukcemi.

Izabella08

Ahoj Hardegone,

kostky dnes v pořádku dorazily...MOC DĚKUJEME a dáme se rádi do stavění!!!:)
Izabella a Werny

Izabella08

Hardegone,
pod základním modulem, viz Tvůj obrázek, je baseplate 48x48...a sice baseplate + cihla dark red + DBG plate a pak 21 DBG bricků...je tomu tak? A nahoře žádné tile a bez zastřešení?

Citace od: Hardegon kdy 03.06.2026, 10:43:51Předseda se vrátil z dovolené a já zjistil, že při domlouvání podzemního modulu byla špatná akustika. Nebude 16 bricků vysoký, ale 21 bricků.

Jinak je vše stejné.

Hardegon

Citace od: Izabella08 kdy 28.07.2026, 18:18:31Hardegone,
pod základním modulem, viz Tvůj obrázek, je baseplate 48x48...a sice baseplate + cihla dark red + DBG plate a pak 21 DBG bricků...je tomu tak? A nahoře žádné tile a bez zastřešení?

Citace od: Hardegon kdy 03.06.2026, 10:43:51Předseda se vrátil z dovolené a já zjistil, že při domlouvání podzemního modulu byla špatná akustika. Nebude 16 bricků vysoký, ale 21 bricků.

Jinak je vše stejné.

Jo. Žádné Tile jsme do plánu nedali.

@milanv tu ještě zmiňoval přípravu na osvětlení. To je ale velice jednoduché na provedení 😉

peki

Citace od: Hardegon kdy 28.07.2026, 18:23:38

Jinak je vše stejné.

@milanv tu ještě zmiňoval přípravu na osvětlení. To je ale velice jednoduché na provedení 😉

No ale osvětlení počítá se zastřešením podzemním modulem do kterého se přicvakne světlo (do stropu modulu) jako u perníčků. je to změna oproti F1 (světlo 1 generace)Takže asi Houstone máme problém na baseplate 48x48 nic nenacvaknu. Ten podzemní modul má lepší stabilitu pokud je zastřešený. Co tedy s tím?

cetonia25

Citace od: peki kdy 29.07.2026, 12:24:16
Citace od: Hardegon kdy 28.07.2026, 18:23:38

Jinak je vše stejné.

No ale osvětlení počítá se zastřešením podzemním modulem do kterého se přicvakne světlo (do stropu modulu) jako u perníčků. je to změna oproti F1 (světlo 1 generace)Takže asi Houstone máme problém na baseplate 48x48 nic nenacvaknu. Ten podzemní modul má lepší stabilitu pokud je zastřešený. Co tedy s tím?

No to máme - některým z nás totiž třeba chybí 36 16x16 plates v dbg na takové manévry.

Pool

Citace od: cetonia25 kdy 29.07.2026, 12:36:09No to máme - některým z nás totiž třeba chybí 36 16x16 plates v dbg na takové manévry.

Nastuduj pořádně celé vlákno, se to tu řešilo a speciálně na to jsem se i já dříve ptal. Horní část nebude zakrytá, potřebuješ 16x16 plate pouze na spodní část. Takže potřebuješ maximálně 18 ks DBG plate.

Hardegon

Citace od: peki kdy 29.07.2026, 12:24:16No ale osvětlení počítá se zastřešením podzemním modulem do kterého se přicvakne světlo (do stropu modulu) jako u perníčků. je to změna oproti F1 (světlo 1 generace)Takže asi Houstone máme problém na baseplate 48x48 nic nenacvaknu. Ten podzemní modul má lepší stabilitu pokud je zastřešený. Co tedy s tím?

Já furt jedu dle posledního hlášení osvětlovače...

Citace od: milanv kdy 12.06.2026, 14:51:37Z technických důvodů projektu jsme se shodli, že budou použita světla z formulí. Tj. platí vše, co jsem psal výše a na osvětlení se nic nemění. Pro jistotu přikládám obrázek s příkladem přípravy zadní stěny.
svetlo_uchyceni.png

Osvětlení se vsadí zezadu, nic se nemusí cvakat do stropu. Pochopil jsem to jako jednodušší variantu a nějaké diskuze o změně osvětlení přišly až po uzavření seznamu LB.

Stabilitu absence stropu nikde neohrozí. Nadzemní moduly jsou sami dostatečně samonosné.

cetonia25

Citace od: Pool kdy 29.07.2026, 14:13:18
Citace od: cetonia25 kdy 29.07.2026, 12:36:09No to máme - některým z nás totiž třeba chybí 36 16x16 plates v dbg na takové manévry.

Nastuduj pořádně celé vlákno, se to tu řešilo a speciálně na to jsem se i já dříve ptal. Horní část nebude zakrytá, potřebuješ 16x16 plate pouze na spodní část. Takže potřebuješ maximálně 18 ks DBG plate.

Tak pokud není třeba zastřešení, tak žádný problém.

peki

Citace od: Hardegon kdy 29.07.2026, 14:24:34
Citace od: peki kdy 29.07.2026, 12:24:16No ale osvětlení počítá se zastřešením podzemním modulem do kterého se přicvakne světlo (do stropu modulu) jako u perníčků. je to změna oproti F1 (světlo 1 generace)Takže asi Houstone máme problém na baseplate 48x48 nic nenacvaknu. Ten podzemní modul má lepší stabilitu pokud je zastřešený. Co tedy s tím?

Já furt jedu dle posledního hlášení osvětlovače...

Citace od: milanv kdy 12.06.2026, 14:51:37Z technických důvodů projektu jsme se shodli, že budou použita světla z formulí. Tj. platí vše, co jsem psal výše a na osvětlení se nic nemění. Pro jistotu přikládám obrázek s příkladem přípravy zadní stěny.
svetlo_uchyceni.png

Osvětlení se vsadí zezadu, nic se nemusí cvakat do stropu. Pochopil jsem to jako jednodušší variantu a nějaké diskuze o změně osvětlení přišly až po uzavření seznamu LB.

Stabilitu absence stropu nikde neohrozí. Nadzemní moduly jsou sami dostatečně samonosné.

budeme se na to muset podívat, vzhledem k absenci dílku je to jedna varianta. druhá je doobjednání a výroba horního krytu nezávisle na dodavateli modulu. Ještě si to nechám projít hlavou :)

Hardegon

Citace od: peki kdy 29.07.2026, 16:39:27budeme se na to muset podívat, vzhledem k absenci dílku je to jedna varianta. druhá je doobjednání a výroba horního krytu nezávisle na dodavateli modulu. Ještě si to nechám projít hlavou :)

Peki, nějak asi nechápu, kde se teď najednou objevil problém... ???

Díly se objednaly dle všech domluv a vizualizací v tomto vlákně. Většina už je má doma. Někdo už i staví.
Podzemní moduly se zde upravily jen jednou, a to jen ve výšce a před objednáním dílů. Tím tedy nevznikla žádná komplikace.
Plán na uchycení světel tu Milan dal naprosto jasně s nákresem. Řešil jsem to s ním i napřímo.

Pomůže, když narychlo splichtím ukázkový podzemní i nadzemní modul plus přípravu na světla? Aby bylo vidět, že problém nikde neni?

sharkabrick

Ahoj prosím doupřesnit: Běžný řadový modul podzemí má šířku 48 a hloubku jen 32.

32 jsou vnitřní study nebo započteno i se zadní stěnou (širokou 2 study), čili zadní jen zpevněná, ale nezastavěná část desky, má na hloubku 16 nebo 14 studů?

Hardegon

Citace od: sharkabrick kdy 29.07.2026, 20:10:43Ahoj prosím doupřesnit: Běžný řadový modul podzemí má šířku 48 a hloubku jen 32.

32 jsou vnitřní study nebo započteno i se zadní stěnou (širokou 2 study), čili zadní jen zpevněná, ale nezastavěná část desky, má na hloubku 16 nebo 14 studů?

Vzadu má zbýt 16. Viz tady.

cetonia25

Kdo staví modul C1, nechť se mi prosím ozve. Rád bych vyřešil návaznosti modulů.

Pool

Citace od: cetonia25 kdy 29.07.2026, 21:33:05Kdo staví modul C1, nechť se mi prosím ozve. Rád bych vyřešil návaznosti modulů.

Já stavím C1.

peki

Citace od: Hardegon kdy 29.07.2026, 18:13:59Peki, nějak asi nechápu, kde se teď najednou objevil problém... ???

problém je ve vedení :)

máme 2 verze světel včetně délky kabelů:
verze pro F1 označovaná jako varianta č.1 omezený počet světel uchycení přes axe díru viz popis milanv. F1 měli v 1 "podzemním modulu" vždy 2 svetla (1 stáj= 1 podzemní modul= 2 formule= 2 boxy = 2 světla s kratším propojovacím kabelem = nedošáhne do  druhého podzemního modulu.

pokud svetlo fyzicky nezapojuješ kabeláři co je k dispozici problém nemůžeš viděť

verze pro perníčkové město označovaná jako varianta č.2 novější led diody, delší propojovací kabely mezi sousedními moduly, změna uchycení světla = kabel se protáhne dirou2x4 bric nebo 2x2 brick v poslední vrstvě zadní stěny. podle situace kde je lépe světlo protáhnout umístit se dá díra i při instalaci posunout nebo vyrobit. Co je důležité světlo se přicvakne study na strop = předpokládá to strp modulu.

Je to moje chyba sám jsem to špatně komunikoval a nikdo mne nopravil  ;D  Vyřeším to tak že vám dodám horní stropy vašich podzemních modulů. Použiji materiál z jiného již rozebraného projektu.

Tedy pro vás se nic zásadního nemění. v poslední řade zadní stěny vašeho podzemního modulu vynecháte jednu cihlu brick 2x2 nebo 2x4 tudy povede kabel. Horní strop dodám já (peki) na tento strop bude při instalaci přicvaknuto světlo.

Vyřeší se tím i stabilita modulu při balení a uskladnění, tento model bude vystaven ještě další kal. rok.

Je to nyní všem jasné?
sorry za kompikace  :)

sharkabrick

Za mě ještě 1 dotaz.
Milan psal, že světlo je délky 24. To ale asi bylo to na formule a tam musel být nad brick i plate.

Jak je dlouhé to pro perníčky?