Výloha k propagaci nové řady F1

Založil peki, 08.11.2024, 15:55:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Aktuální info
odkaz
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
S radostí mohu oznámit domluvení nového společného projektu. Tentokrát to bude pro příznivce aut respektive F1.

Hloubka 2 baseplate 48x48
Délka 10 baseplate 48x48

Budeme stavět hangáry/garáže jednotlivých stájí s interierem (garáže budou osvětlené). Nad garáží pak bude ještě druhé patro - galerie buď prosklená nebo volný prostor s občerstvením.  Je 10 stájí hledáme tedy 10 stavitelů. Přené plány nákresy dodám během víkendu. Půjde o jakýsi jednotný modul (garáž) kde si pohrajete s interiérem. Vyřeším silné osvětlení. Horní patro budou dané parametry, některé věci budou stejné (např. zábradlí) některé budou zcela volné.

V zadní řadě bude také obří tribuna se stovkami panáčků

Přední řada bude startovní rošt kde budou jednotlivé vozy  (vždy 2 od každé stáje)

Určitě by se hodil i někdo kdo by mohl pomoci s výrobou samolepek pro jednotlivé stáje.

Tento projekt bude určen pro nižší počet stavitelů, budu vybírát mezi těmi co se přihlásí podle kritérií:

1) dodržování dohodnutých termínů a pravidel (opět jde svým způsobem o zakázku, kde já slibuji nějaké termíny, takže pokud někdo staví na poslední chvíli tak do tohoto projektu opravdu ne)

2) smysl pro detail a kvalita stavění

3) účastník nějakého společného projektu nebo MOC na akci kostek

Materiál na hrubou stavbu domluvím s LEGO, detaily budou na nás. Na stavbu bude poměrně málo času ještě upřesním asi prezentace od února.
Na druhou stranu hrubou stavbu (modulu) uděláme jednodušší. Bude to o tom tuningu garáže, který si každý stavitel bude moci průběžně připravovat.

Jestli bude nějaká odměna zatím nevím upřesním. Model zůstane kostkám, může kolovat po akcích. 2 měsíce bude v OC Černý most a potom asi 2 měsíce v Letňanech je tam nová obří výloha :)

peki

Aktuální info

stáje
1) Martindavid igorus BWT Alpine
2) Borun Red Bull
3) igorus Ferrari
4) Hacislav Sauber
5) Robkterýten Mercedes
6) vasyk Aston Martin
7) Izabella+werny McLaren
8 ) Sharkabrick CeshApp
9) linhi šipka Williams
10)stimpi Haas

11) hardegon tribuna (2 baseplate 48x48)
12 peki startovní dráha

Plánek dioramatu

1-10 stáje (viz seznam)
- přízemí 2 boxy na 2 auta se servisní týmem dané staje. MOdul bude rozměrově stanovený na vás bude interiér a gioráma boxu (včetně figurek).Dodám silné osvětlení aby bylo vidět do boxu

- první patro bude několik typů řešení první ho patra

žlutá tribuna (hardegon)

šedá startovací pole (peki)

peki

Zatím si s LEGO upřesňuji zadání. Bude to určitým způsobem zkratka, takže počet (viditelných)  figů velmi pravděpodobně nebude odpovídat skutečnosti, protože se na přidělené místo stáje nevejdou (to nám nevadí, protože jsou v jiné části diorámatu, kam není vidět :) )

Bude to  ofiko výloha k podpoře setů které budou v prodeji. Čili v této fázi expozice bez custom figů (jejich potiskování je LeGem zakázané). Samolepkami bylo myšleno a uvidíme kam bude možné zajít ofocení továrního aršíku a dozdobení (pokud bude třeba) interiéru boxu kde se servisuje formule (která bude v našem případě na startovním roštu všech 20 vozů 10 existujících stájí 10x2=20 formulí)

Představa je 10 stájí= 10 x 48x48 servisní box stáje (každá stáj má 2 vozy) viz přiložená foto. Nad tímto prostorem bude MOC smyšlená stavba  Paddle box potřebuleme najeké stavby do pozadí aby expozice ve výloze nebyla "placatá":
- prosklená budova
- občerstvení
- další nápady
- částečně VIP tribuna s občerstvením

pojedeme stylem modulárů, bude společné zábradlí a prostor který bude vždy volný (minimum- maximum) Budeme potřebovat aby byla stavba  s garáží/boxem pro F1 vyšší než běžný moduární dům (ideálně velikost staveb domů (ne orloje nebo Týnského chrámu) v projektu Václavák

2 baseplate 48x48 obří tribuna

Délka projektu 12 baseplate 48x48 (do OC černý most se vejde) pokud nebude socha. Nyní jsme na 11 baseplate 48 + 1 basepate 32

Druhá řada baseplate  (blíže k výloze) 48x48 20 formulí seřazených před startem.

Nic jiného se nevejde. Další nápady pak můžeme použít pro naše případné pokračován společného projektu.

Obr dodám   

peki

Citace od: Stimpi kdy 22.11.2024, 09:55:13Myslim, že to bude na nás, resp. šéfovi projektu. Záleží kterou fázi závodu to má znázorňovat. Asi by nebyl problém aby některé monoposty byli na startovním roštu a kolem mechanici a některá ještě v boxu... Myslim že bude 10 ofiko stájí, to znamená min 20 aut plus třeba safety car...
Jinak těch setů s formulemy asi bude třeba trochu víc kvůli figům, případně alespoň samotné figy kvůli teamovým barvám.

Nějaké figy se vezmou jako torza (barvy +-, budou se brát na tribunu).
Boxy budou prázdne formule mají být na roštu (zatím představa) asi upravíme jako že závod běží a někde se servisuje (to je k diskusi na později)

Stimpi

Ještě prosím info ohledně nálepek, co bude třeba připravit.
Jestli to bude aktuální tak abych nad tím začal nějak přemýšlet.
Díky

peki

Prosím každého o kontrolu:
1)mám nominovanou stáj která je v setech na rok 2025
2)pokud ne napište si změnu (z toho co je ještě volné)
3) pište sem do vlákna ne SZ

Lego vyrobí 10 stájí, kostky budou propagovat těchto 10 stájí
dík

peki

1) Pročistil jsem vlákno, aby to případně někoho nemátlo.
2) Stáje přiděleny
3) pro stavitele stájí
- zadání přízemí viz tento obr.

upřesním ještě výšku. Ve stěnách můžete mít zabudované panely s obrázky/nálepkama. Upřesním jak bude poslení řada bricků ukončena (tile a nějaké plate), aby se na naší výstavě mohla horní část odebrat a bylo vidět přímo do depa

(pokud budeme chtít prezentovat jiným způsobem
- barva zdí ligt gray
- podlaha tile ligt gray

- zadání na horní patro upřesním barva bude ligt gray
- stáje budou prázdné auta jsou na závodním okruhu
- předem se domluvíme a u několika stájí bude 1 formule na pitstopu
(dovedu si představit 2- 3 stáje rozumně od sebe)
- bez dodatečných samolepek (vyjma obecných např, měření tlaku pneu, otáčky motoru atd.)
4) dráha,zeď, dráha před stajema na baseplate peki (řeší peki)
5) stav závodu rozjetý závod auta po celé ploše
6) omezení/různé
v rámci ofiko pravidel LEGO (nyní jedeme podle nich, neplatí pro naší výstavu). Nesmí být s těmito 10 auty žádné jiné auto (speed, city atd)

Je vše jasné?
dotazy?

Borun

Jako podlaha na baseplatu prijde už jen tile ? Pokud ano tak barva jednotná ?

Hardegon

Z pověření pana vedoucího: Musíte vybrat torsa na váš tým do garáží.

Prosím všechny šéfy stájí, aby si ideálně na PaB vybrali 2 (1+1 náhradní, kdyby první nebylo) torza na figurku, které bude nejlépe vystihovat vaši stáj/barvy.
Samozřejmě aby každá stáj měla unikátní.

Nominace zde přes Milanovo kouzelné tlačítko.

@martindavid - BWT Alpine
@Borun - Red Bull
@Igorus - Ferrari
@Hacislav - Sauber
@Robkteryten - Mercedes
@Vasyk - Aston Martin
@Izabella08 + @werny - McLaren
@sharkabrick - CeshApp
@linhi - Williams
@Stimpi - Haas

peki

Citace od: Borun kdy 26.11.2024, 12:31:08Jako podlaha na baseplatu prijde už jen tile ? Pokud ano tak barva jednotná ?

Ano tile.
Přízemí garáže, a nadzemní budova bude light gray (kostky +- dodám, +-tile taky).
Proto i tile light gray.
Je to univerzální barva věřím že každý nějaké kostky má nebo když si dokoupí tak později použije jinde.

Vasyk

Vasyk - Aston Martin
Torso, Bright Green Arms and Hands [Plain]Bright Green973c06h066368474Bricklink
Torso, Bright Green Arms, Yellow Hands [Plain]Bright Green973c06h016299168Bricklink
Hips and Bright Green LegsBright Green970c066368255Bricklink

Stimpi

Stimpi - Haas

Torso, Race Suit, Dark Blue/White Patches, 'PAGANI' print, Black Arms, Dark Bluish Gray HandsBlack973c03h12pr65556438063Bricklink
Torso, Black Arms and Hands [Plain]Black973c03h036245788Bricklink
Hips with Black Legs and White Boots PatternBlack970c03pat276501188Bricklink
Hips and Black LegsBlack970c039339Bricklink

werny

Torso, Racing Suit, Red/Bright Light Orange/Medium Azure Stripes print, Black Arms and HandsBlack973c03h03pr67776456013Bricklink
Hips and Orange Legs with Dark Red Knee Bands, Black Toe printOrange970c34pr23986415060Bricklink
Torso, Hoody, Zipper, Black/White Bright Light Orange Shapes print, Orange Arms, Yellow HandsOrange973c34h01pr00016491331Bricklink
Hips and Black Legs with Dark Bluish Grey Sash, Gold/Orange Armor printBlack970c03pr25676464356Bricklink

Vasyk

Citace od: Hacislav kdy 26.11.2024, 19:47:27
Citace od: Vasyk kdy 26.11.2024, 15:16:18Vasyk - Aston Martin
Torso, Bright Green Arms and Hands [Plain]Bright Green973c06h066368474Bricklink
Torso, Bright Green Arms, Yellow Hands [Plain]Bright Green973c06h016299168Bricklink
Hips and Bright Green LegsBright Green970c066368255Bricklink

No ehm, @Vasyk máme dosti podobnou barevnou kombinaci Černá + zelená.
Jen Aston Martin si více zakládá na "klasice" je takový "usedlejší", takže používá tu ošklivější a "pomalejší" zelenou...

Aston Martin = v řeči BL barev Green  / v řeči Lego barev Dark Green
Sauber = v řeči BL barev Bright Green / v řeči Lego barev Bright Green

----
Jinými slovy, pokud tvým technikům Aston Martin nějakým nedopatřením nebude schopen dodat patřičný ohoz, rádi uděláme přátelskou výpomoc a tvé techniky oblečeme do "našich barev"  >:D

V DKGreen jsem nenašel, možná jsem přehlédl. Koukal jsem na nový SPEED set a tam to vypadá na barvu co jsem zvolil. Ale mohu se mýlit. Nápad na vylepšení / změnu ?

Hacislav

@Vasyk právě se trapím nad PaB. V zelené je to dost slabé. Myšleno v řeči Lego barev Dark Green. Není tam žádné slušné torzo v Dark Green.

Aston Martin - má v reálu celý ohoz v zeleno tyrkysové...

Problém v tom udělalo Lego, protože Lego s Aston Martin s Tyrkysovou uhnulo k zelené...

Vymyslet kombinaci pro mě pro  (Sauber) není problém.
To je černá doplněná Bright Green.

Nepříjde mi dobré, aby jsme (@Hacislav a  @Vasyk) používali stejnou zelenou.
Napadají mě dvě varianty, buď barevně "uhne" Vasyk - Aston Martin nebo Hacislav - Sauber
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hardegon

Citace od: Hacislav kdy 26.11.2024, 20:04:03@Vasyk právě se trapím nad PaB. V zelené je to dost slabé. ZKusím něco vymyslet nahodit nějaký návrh.

Tenhle příspěvek pak upravím...

Torso Jacket with Lime Shoulders with Zipper and Lime Pockets Print, Lime Arms, Yellow HandsBlack973c18h01pr34296153136Bricklink

Colonel32

Šlo by to řešit tak, že si lidi na PaB vyberou torza dvě, z jednoho berou torzo, z druhého ruce, když se vhodná kombinace nenabízí přímo?

Hacislav

Hacislav - Sauber

Torso Jacket with Lime Shoulders with Zipper and Lime Pockets Print, Lime Arms, Yellow HandsBlack973c18h01pr34296153136Bricklink
Torso, Black Arms, Light Nougat Hands [Plain]Black973c03h026478958Bricklink

Hips and Black Legs with Yellow Reflective Stripe PrintBlack970c03pr04086143335Bricklink

milanv

Ahoj. Nestavím sice F1, ale jen chci nadhodit, že do mnoha MOCů jsem už byl nucený podobná torsa dávat - otočil jsem jim paže, aby byl potisk na zádech. Většina figů je v modelu tak, aby zezadu vidět nebyli, takže je to naprosto OK. V garážích to dokonce předpokládám. A pak už jde jen o těch pár, které vidět jsou zepředu i zezadu najednou (nějak bokem jako týpci nasazující pneu?) . Pokud jich zbude opravdu málo, dají se prostě koupit za své - a tím pádem kdekoliv jinde. Nebo vzpomenout na LEGO Movie 1 a půjčit si od manželky na chvíli odlakovač - o tom se pravidla od TLG nezmiňují :D
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Citace od: Hacislav kdy 26.11.2024, 21:13:521) nápad "uhne" @Vasyk - Aston Martin

Potřebuju tady finální rozhodnutí. Ne 3 varianty, pokud někdo něco. Domluvte se prosím přes SZ s Vaškem a nechte tady jen jeden příspěvek s torzem.

sharkabrick

Ahoj,
za mě ideálně
Torso Lab Coat Print, White Arms, Blue HandsWhite973c27h28pr47616267984Bricklink

náhradní varianta:
Torso Tracksuit Jacket, Pockets, Zipper Print, White Arms, Yellow HandsMedium Blue973c27h01pr47986270820Bricklink

pokud budete brát i nohy tak tyto:

Hardegon

Barva formule a torza nemusí být asi na 100% totožná. Je možné si pak ještě pohrát s doplňky, detaily, čepicí na hlavě, barvou vybavení garáže... Nikdo to tam (předpokládám) nebude zkoumat.

Hardegon

linhi - Williams

Torso, Emblem with Mountains, Bright Pink Sky, Orange Sun, Dark Blue Collar print, Dark Blue Arms, Yellow HandsDark Azure973c05h01pr63766427516Bricklink
Hips and Dark Blue Legs with Medium Azure/Orange Stripes/Straps printDark Blue970c05pr24796434777Bricklink
Torso, Jacket, Dark Azure Zipper, Trim print Medium Azure  White Arms, Dark Azure HandsWhite973c27h04pr68836470963Bricklink
Hips and White LegsWhite970c279327Bricklink

Borun

Borun - Redbull

Hips and Dark Blue LegsDark Blue970c054162916Bricklink
Torso, Conductor Uniform, Gold Buttons, Trim, Trains Logo print, Dark Blue Arms, Yellow HandsDark Blue973c05h01pr68406463580Bricklink
Torso, Bright Light Blue Police Badge, Whistle print, Dark Blue Arms, Yellow HandsDark Blue973c05h01pr64216430668Bricklink

Hacislav

Citace od: Hardegon kdy 26.11.2024, 22:24:29Potřebuju tady finální rozhodnutí.

Tak ho máš.
Promazal jsem vlákno...

Hardegon

@martindavid - BWT Alpine
@Igorus - Ferrari
@Robkteryten - Mercedes

Prosím, vyberte si vy tři na PaB Torso + 1 náhradní pro váš tým do garáže.

Hardegon

Citace od: Robkteryten kdy 28.11.2024, 21:54:39Snažím se, ale je to marný.

Musíme pracovat s marností. Co toto?

Torso, Race Suit, Dark Blue/White Patches, 'PAGANI' print, Black Arms, Dark Bluish Gray HandsBlack973c03h12pr65556438063Bricklink
Torso Armor, Dark Purple Sash Belt Print, Black Arms and HandsBlack973c03h03pr45106250891Bricklink

Hardegon

Citace od: Robkteryten kdy 30.11.2024, 21:13:30to byla jedna z mozností, napis paganini neva?

ještě jsem přemýšlel na tímto
https://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=973pb5525c01&in=S

Jak jsem psal... nikdo to tam zkoumat nebude. Figurky budou v boxu metr od skla výlohy. Detaily jako nápis nebudou vidět.

Pokud to není na PaB, velmi pravděpodobně nebudeme moct objednat od lega.

Robkteryten

Finale Mercedes / Robkteryten

1/ torso
Torso, Racing Suit, Dark Turquoise/Black/Silver Markings print, Dark Turquoise Arms, Black HandsFlat Silver973c46h03pr67726455691Bricklink

nohy černé MINI BODY LOWER PART BLACK ID:

2/Torso je MINI UPPER PART, NO. 6843 6467071
Torso, Dark Bluish Grey Racing Suit, Coral Trim, Dark Turquoise Lightning Bolts print,  Black Arms, Dark Bluish Gray HandsDark Bluish Gray973c03h12pr68436467071Bricklink

k tomu nohy MINI LOWER PART, NO. 2659  ID:6482894
Hips and Flat Silver Legs with White Laces, Toes, Dark Turquoise Straps printFlat Silver970c30pr00016482894Bricklink

Stimpi

Hele to bych asi tolik neřešil ... jednat to nebude čitelné a kdyžtak tam třeba povyměnim ručičky(stejně to plánuju) za červené aby tam byl trochu rozdíl. Výběr je dost omezený, a stáje jsou celkem daleko od sebe.