Výloha k propagaci nové řady F1

Založil peki, 08.11.2024, 15:55:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

sharkabrick

Ahoj já zatím takto:

Vznáším dotaz jak řešit přední stranu. Nechat všech 16bricků otevřených? to se mě osobně nelíbí.
Mě se líbí takto. Naznačit roletu a její ovládání na středovém sloupu. Ale asi by to mělo být jednotné...

Prosím o info zda někdo bude vyrábět nálepky pro všechny? hodily by se na horní monitory (mohu je mít na tile plochy 2x4, 3x4 či 4x4), dále mám velkou TV 6x6 a super by bylo na zadní stěnu dát býky...Nebo zda si mám nálepky zajisti nějak své? BL moc vhodného nenabízí/lego nevydalo.

Váhala jsem pod stropem tahat kabaly, či hadice, ale přijde mi že to bude první co tam bude nesmyslně viset a možná narušovat tu čistotu boxů (kde je pořádek na prvním místě). Též mají stáje přímo světlo nad stáním formule, ale to mi ten model ruší, navíc svítit budem od jinud. Mám v plánu ještě nějaké vybavení, ale není kam uchycovat, aby nepřekáželo "pohybu".
Budu ráda za Vaši inspiraci a názory.

Peki je třeba někde vzadu nechávat při stropě díru pro osvětlení?

Stáj bych ráda zesvětlila do modré cash app, pokud dostupnost dá, kostkaři potvrďte mi prosím myšlenu že cash app má : dark azur blue? Děkuji

sharkabrick

Ohledně pit stop, myslím že tu kci před sloup by měla mít každá stáj a asi jednotně. Určitě tam nikdo nemá monitor apod jako má lego set 60443.

Pokud nikdo nevzal ty vršky, prosím upřesnění kce, promyslím možnosti. Opět stavit na baseplate? Nebo 2x kce z plate 16x16, čili 18ks plate? Tady já naražím na své zásoby "desek", které prostě nemám. Ale pokud by to bylo na baseplate nebude to na prvním patře držet.

Ok by byla restaurace i stánek pro fanoušky - vlajky, čepice...

peki

Citace od: sharkabrick kdy 24.02.2025, 08:39:22Ahoj já zatím takto:

Vznáším dotaz jak řešit přední stranu. Nechat všech 16bricků otevřených? to se mě osobně nelíbí.
Mě se líbí takto. Naznačit roletu a její ovládání na středovém sloupu. Ale asi by to mělo být jednotné...

Prosím o info zda někdo bude vyrábět nálepky pro všechny? hodily by se na horní monitory (mohu je mít na tile plochy 2x4, 3x4 či 4x4), dále mám velkou TV 6x6 a super by bylo na zadní stěnu dát býky...Nebo zda si mám nálepky zajisti nějak své? BL moc vhodného nenabízí/lego nevydalo.

Váhala jsem pod stropem tahat kabaly, či hadice, ale přijde mi že to bude první co tam bude nesmyslně viset a možná narušovat tu čistotu boxů (kde je pořádek na prvním místě). Též mají stáje přímo světlo nad stáním formule, ale to mi ten model ruší, navíc svítit budem od jinud. Mám v plánu ještě nějaké vybavení, ale není kam uchycovat, aby nepřekáželo "pohybu".
Budu ráda za Vaši inspiraci a názory.

Peki je třeba někde vzadu nechávat při stropě díru pro osvětlení?

Stáj bych ráda zesvětlila do modré cash app, pokud dostupnost dá, kostkaři potvrďte mi prosím myšlenu že cash app má : dark azur blue? Děkuji

Vždy jsi s dotazem o krok napřed :) . Aspoň někdo komunikuje.
Dneska odešli dílky (vážil a třídil jsem s Lenkou o víkendu).

Volné spodní patro by bylo v případě (ale ještě prodiskutujeme) že by se nestavělo (zatím ) to horní patro.

Dneska zase upřesním (zatím je čas dílky jsou na cestě) ten spodek je kromě posledních 3 horních řad bricků jasný. Stále počítám s osvětlením spodního patra (proto stavíme do výšky 16 bricků.
Ano aby byl prostor ma:
-Naznačit roletu a její ovládání na středovém sloupu. Ale asi by to mělo být jednotné...
- současně to schová konstrukci světla

sharkabrick

Citace od: peki kdy 24.02.2025, 12:43:34
Citace od: sharkabrick kdy 24.02.2025, 08:50:17Pokud nikdo nevzal ty vršky, prosím upřesnění kce, promyslím možnosti. Opět stavit na baseplate? Nebo 2x kce z plate 16x16, čili 18ks plate? Tady já naražím na své zásoby "desek", které prostě nemám. Ale pokud by to bylo na baseplate nebude to na prvním patře držet.

nerozumím na co se ptáš

Vrškem bylo myšleno horní patro (2NP, na zakrytí stájí). Jak jsi se ptal zda by někdo udělal restauraci, malou tribunu... Kdyby to bylo potřeba nějak to časově zvládnu, jen budu muset ověřit jak jsem na tom s deskami (plate 16x16) příp. objednat.

Ale za mě myslím že odkrytá dispozice min. z části bude hezčí (nevím jak budou opět lidé u výlohy poklekat).

Stimpi

Citace od: sharkabrick kdy 24.02.2025, 08:39:22Prosím o info zda někdo bude vyrábět nálepky pro všechny? hodily by se na horní monitory (mohu je mít na tile plochy 2x4, 3x4 či 4x4), dále mám velkou TV 6x6 a super by bylo na zadní stěnu dát býky...Nebo zda si mám nálepky zajisti nějak své? BL moc vhodného nenabízí/lego nevydalo.

Nálepky použiju ze starších setů a pro jistotu jsem pořídil ještě Pit stop set 60443. Co se týče log teamů a značek tak si nejsem jistý do jaké míry můžeme použít.

Jinak potvrzuju doručení materiálu.

peki

Finální zadání na spodek stáje.

1) do OC Černý most vystavujeme jenom spodní (otevřenou část stáje). Pokud by někdo vyřešil i horní patro (mám zájem o velkou prosklenou část budovy, která by byla vedle tribuny) můžeme otestovat řešení osvětlení. Ideálně 2-4 kusy.

2) Oproti (mým) horním obrázkům, kde jsem prezentoval zadání dělám tuto modifikaci:
- první řada prostřední zdi bude široká 4 study (původně byla 2 study) Je povinné pro všechny stáje
- první řada levé a pravé strany bude široká 3 study (původně byla 2 study)
- hloubka těchto obvodových zdí je 2 study.
- poror v zadní části na uchycení rampy pro světlo ideálně brick s dírou na technic axle (pokud nemáte dodáme)

3) termín je reálné 6.3 instalace? znamenalo by to včetně dopravy. Nemá to jít a úkor kvality stavby. Můžeme posunout o týden do 13.3 (každopádně to znamená všichni o tomto víkendu stavět. ne že to někdo bude řešit vzhledem k možnosti posunu 12 večer.

4) naznačení vrat. pro instalaci v OC černý most neřešíme = nebude. Zbytečně by to bránilo v prostoru.

5) ostatní Věřím že vše ostatní je možné řešit v rámci dokončení modelu (tedy řešení 2 patra do OC Letňany.

6) rozměry modulu
- výška stáje (bez podstavce = baseplate + brick + plate) 16 bricků + 1 plate (nebo tile bude složit na uchycení horního modulu) barva světle šedá, zde schválně jiná pro zvýraznění, pokud nemáte je potřeba vyřešit hlavně to  co je vidět (v zakryté části použít co máte (tuto vrstvu plate a tile) budeme řešit až s instalací horního patra.

peki

Je to takto pro stavitele stájí srozumitelné?  Pokud ne ptejte se nebo mi cinkněte. Důvodem je aby bylo možné schovat tento typ dekorace (pokud ho využijete). POkud ho nevyužijete tak budete mít vnitřek stáje na každé straně o 1 stud širší. Ale pohledově budou první 2 řadu studů u všech stejné.

Jsou s tím takto všichni OK?

peki

Uchycení panáčků v garáži (pokud butede dělat) prosím chytit na plate, nestavět na tile.

peki

Lego posunulo instalaci na 11.3.2025 (to je úterý). Nicméně prosím opravdu začít stavět (nečekat na poslední chvíli). Házet sem průběh ať se domluvíme co a jak.

Pokud zvládnete focení nějaké scénky/situace (s formulí) určitě se využije (LEGO/KOSTKY atd.)

Borun

Mám arch nálepek k týmu Red Bull.Něco z těch mensich bych chtěl použít na vnitřní stěny stáje. Nedocetl jsem se jestli jsou nálepky povoleny.

šipka

Tak opraveno a stavba jede dál.

sharkabrick

Za mě rychlá reakce:
Peki příp. i jiní prosím o reakci.

1) co udělat středový sloup široký 6? pokud bude 4 tak je otvor na vrata lichý a to je na řešení vrat blbý rozměr. Sudá šířka by nám dala mnohem víc možných technických řešení vrat.
Pokud dáme stáje vedle sebe, bude vždy šedá šířka 6.

2) ze předu bych všechny bricky nechala šedé. Bude to vizuálně hezčí, celá řada ladit. I v reálu je celý předek šedý a zdobí se jen vnitřek stájí, což není přední brick. Pokud pak osadíme někdy vrata, bude u nich z jedné strany prosvítat jiná barva - to nebude dobré...

Stimpi

1) myslíš 3st. po stránách a 6st uprostřed? Aby bylo vždy mezi vraty 6st.? To my dává smysl.

2) jj jsem pro exteriér jednotný, max se nad garáž dává jméno jezdce ale nejsem si jistej jestli všude. A interiér si teamy "laděj" podle sebe, většinou je to hala, kde mají svoji vestavbu

sharkabrick

Ano myslím 3 po stranách a 6 středový sloup.

peki

Ukončil by sem diskuse 3 4 3viz zadání. Jak to má šipka.
Ano čelní stěna celá šedá.

sharkabrick

Když tu visí otazník nad samolepkami, vyřešila jsem zadní stěnu místo býku logo F1 z kostek, to snad neni problém?...

Izabella08

Wernerovci hlásí, že kostky dorazily...již stavíme, debaty sledujeme a po víkendu zveřejníme.
Sami vlakem pak model do Prahy dovezeme:)
Werny + Izabella

Borun

Ta středová stěna musí být po celé délce nebo stačí několik studu u vjezdu a pak třeba dva sloupy?

milanv

Noc, svítání a den v jedné opuštěné dvojgaráži - porovnání s hlavním světlem v obýváku.

Všechny garáže budou spolu na jednom (profi) zdroji + přijímač na ovládání zvenčí. Můžeme stát před výlohou a rovnou vidíme, co nastavujeme. Pochopitelně řídit to jde jen ovladačem předem spárovaným s naším systémem, aby si s tím nehráli cizí lidi :) Uvidíme pak v těch obchodních centrech, kolik bude potřeba toho světla.
Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: Borun kdy 26.02.2025, 21:11:32Ta středová stěna musí být po celé délce nebo stačí několik studu u vjezdu a pak třeba dva sloupy?

Nemusí být po celé délce, záleží na vás

peki

Citace od: milanv kdy 26.02.2025, 22:32:42Noc, svítání a den v jedné opuštěné dvojgaráži - porovnání s hlavním světlem v obýváku.

Milane supr.  A jsme kompletní, představit se osvětlovač :) Poslední rozsvítí :)

Cílem je dotáhnout osvětlení společných projektů. Loni jsme otestovali na perníčkách (děkuji Mirkovi). Nevýhodou bylo použití mnoha LEGO 9V traf. Nyní půjdeme cestou ne LEGO profi trafa. A jednotlivé led pásky budou zapojeny sériově.   

peki

Návrh druhého patra. Mnělo by jít o velkou prosklenou budovu. Bylo by fajn něco plus mínus takového dodat pro 2-4 stáje. Abychom si v malém otestovali nový typ osvětlení.

Další moduly horního patra  (jak jsem psal dříve)
- nějaká verze tribuny
- "placka" s občerstvením

peki

Citace od: sharkabrick kdy 26.02.2025, 17:20:23Když tu visí otazník nad samolepkami, vyřešila jsem zadní stěnu místo býku logo F1 z kostek, to snad neni problém?...

Věřím že je to OK (ověřím).
Dále stavíme to i pro naše akce, takže pokud nebude něco možné použít kvůli "přísné politice LEGO" ve výloze, tak na naší výstavě si to vytuníme jak budete chtít.

logo F1 by mnělo být v pohodě neboť prezentujeme spolupráci F1 a LEGO (ale já nejsem zam. LEGO, tak se pro jistotu zeptám).

sharkabrick

Peki, chápu to teď dobře že 2 patro bude jen na hloubku 16studu? Za vysokou prosklenou stěnou zůstane otevřený prostor ať je vidět do garáži?

Borun

Ten detail na uchycení světla je správně? Technik brick je v 16 řadě. 13  a 14 Stud od rohu ? A uchycení(plate) pro vrchní patro bude jen pro těch  3x 16x16 a dále už stačí tile?  Těch figů bude nakonec kolik ? Ať připravím
plate pro uchycení .

Stimpi

Peki, dostal jsem nápad.
s Pit stopem počítám, nicméně napadlo mě formuli co mám postavit do stavu částečně odstrojeného, jako přípavu před závodem. Něco jako na obrázku. Dobrej/špatnej nápad?

sharkabrick

Mě se ten nápad líbí. Také jsem myslela třeba do stáji postavit náhradní "čumák či křídlo", ale nemám ho kam umístit. . Ale pokud znázorňujeme závod, měli by být formule sestavené celé.

Stimpi

Ano i ne, pri kvalifikaci a trénincích je to standard a občas i při závodu, dojde-li k odstoupení. Zároveň tam jsou náhradní elementy, většinou komplet čumák. Nicméně, až tak do detailu bych to nerozpitvával ... auta budou rozstřelený různě po ploše, tak aby to vypadalo dobře. Závod jako takovej je celkem nudnej, uděláme to lepší :D

Hardegon

Figurky do stájí mi dorazily. Pověřim nějaké dítě sestavením.

peki

Citace od: sharkabrick kdy 27.02.2025, 06:41:37Peki, chápu to teď dobře že 2 patro bude jen na hloubku 16studu? Za vysokou prosklenou stěnou zůstane otevřený prostor ať je vidět do garáži?

Ne, druhé patro kompletně zakryje parkovací stání, proto řešíme osvětlení viz ukázka milanV. Může přidat na intenzitě světla (délce pásku), pokud se zdá málo. Je to první pokus.

Ukazuji co je na horním patře důležité:
1) společní pruh 16x48 pro pohyb figurek.
2) návrh řešení vysoké prosklené budovy (řešení čelní pohledové stěny). Boky ,záda a strop jsem pro nedostatek času nestavěl :) Je to jasnější?