Výloha k propagaci nové řady F1

Založil peki, 08.11.2024, 15:55:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Citace od: Borun kdy 27.02.2025, 11:04:22...... Těch figů bude nakonec kolik ? Ať připravím
plate pro uchycení .
Figurek do stáje dostanete 15. POkud nebudete řešit zastávku v pitstopu (více figurek před garáží) můžete je potom zapůjčit na plochu za bezpečnostní zdí, Kde bude dalších 5 figurek /bude mít peki) z dané stáje.

Řešení osvětlení, včetně uchycení řeší MilanV. Prosím o trpělivost dostal materiál také v tomto týdnu. Protože budeme potřebovat osestovat na 2-4 stájích věříme že se domluvíme s někým kdo bude schopen dodat i druhé patro. Finál uchycení potvrdí MilanV

peki

Citace od: Stimpi kdy 27.02.2025, 21:51:49Ano i ne, pri kvalifikaci a trénincích je to standard a občas i při závodu, dojde-li k odstoupení. Zároveň tam jsou náhradní elementy, většinou komplet čumák. Nicméně, až tak do detailu bych to nerozpitvával ... auta budou rozstřelený různě po ploše, tak aby to vypadalo dobře. Závod jako takovej je celkem nudnej, uděláme to lepší :D

Stimpi (respektive všichni) pro fotky momentek supr nápad a máte volné ruce. Pro instalaci do výlohy platí víše oznámaný postup:
1) všechny formule na dráze (probíhá závod)
2) 2-4 fomlule v pitstopu (za ochranou zdí) výměna kola, tankování opouštění pitstopu, další možnosti .... (zjednodušeně řečeno formule před stájí a figurky okolo)
pitstop řeší
-stimpi
-šipka
-borun
- poslední volné místo má někdo zájem(nemusí být využito)?

Stimpi

peki

Citace od: Borun kdy 27.02.2025, 11:04:22Ten detail na uchycení světla je správně? Technik brick je v 16 řadě. 13  a 14 Stud od rohu ? A uchycení(plate) pro vrchní patro bude jen pro těch  3x 16x16 a dále už stačí tile?  Těch figů bude nakonec kolik ? Ať připravím
plate pro uchycení .

brick musí být  s otvorem pro tehnic axle (tedy křížek). potřebujeme 2 bricky na každé světlo, osičky bude vytažená přes Oba bricky v obvodové zdi. Výška (Milan doplní) rampa na světlo nesmí bránit položení a uchycení druhého patra. Pokud dáš na obvodovou zeď tile nesmí černý nosník převyšovat tuto tile, protože na ní bude položeno druhé patro.

milanv

Uchycení světelné rampy

Pán na Žlutém hradě

Borun

Ještě  k pitstopu. Bseplata +brick + tile 6x6 . Někde výš je rozměr pitstopu 16x48 .To ,ale podle fotky třech tile vychází 18x 48. Až kde stavět? I tu zeď ? A rozdeleni dráhy viz foto červeno bílé?

peki

Citace od: Borun kdy 28.02.2025, 11:06:00Ještě  k pitstopu. Bseplata +brick + tile 6x6 . Někde výš je rozměr pitstopu 16x48 .To ,ale podle fotky třech tile vychází 18x 48. Až kde stavět? I tu zeď ? A rozdeleni dráhy viz foto červeno bílé?
Vy nic kromě stáje červené kolečko (baseplate 48x48) nestavíte(nyní první patro, později pokud nestíháte i druhé patro). Ve stáji/nad stájí(druhé patro) si rozmístíte figurky jak chcete

V případě pitstopu dodáte obrázek/fotku (ideálně) jak  rozmístit figurky na prostory postavené někým jiným zelená kostička (staví peki). Podle fotky to rozmístíme při instalaci. Předpokládám že většinu figurek rozmístíte před stáj kolem formule.

Borun

Ok. V tom případě jsem téměř hotov.Počkam na figurky,nafotim a začnu řešit odeslání. Termín pro vrchní část pro Letňany je kdy?

peki

Citace od: Borun kdy 28.02.2025, 11:33:21Ok. V tom případě jsem téměř hotov.Počkam na figurky,nafotim a začnu řešit odeslání. Termín pro vrchní část pro Letňany je kdy?
Odhaduji okolo 2 měsíců od instalace 11.3. Budu vědět přesně po instalaci.

sharkabrick

Peki plate 16x16 na druhe patro dostaneme? Přišly už. Pokud bych je mohla obdržet s figy zkusim stihnout i druhé patro, ale objednávat 18 plate z BL a pak je dostat se mi nechce. Druhé patro bude opět zastřešené či otevřené? to by byla střecha dalších 6 či 12 plate...Dle požadované odolnosti kce...

Hardegon

Figurky do stájí připraveny. Zítra předám pekimu.

Opět se omlouvám za úpravy vašich nominací. Zároveň opakuji, že to byla nutnost. Po 2 měsících čekání nějaké díly nebyly nebo bylo omezení 10ks na objednávku. Vybral jsem nejméně blbou alternativu.

Každý tedy dostane 20x nohy, 20x torzo, 20 různých hlav, 10x helmy/čepice v barvách stáje (viz foto) a 10x mix vlasů.

šipka

Tak hotovo. Peki mrkni zda OK.

Hardegon

Citace od: šipka kdy 01.03.2025, 11:22:58Tak hotovo. Peki mrkni zda OK.

To vypadá fakt skvěle!

Borun

Citace od: Hardegon kdy 28.02.2025, 16:55:24Figurky do stájí připraveny. Zítra předám pekimu.

Opět se omlouvám za úpravy vašich nominací. Zároveň opakuji, že to byla nutnost. Po 2 měsících čekání nějaké díly nebyly nebo bylo omezení 10ks na objednávku. Vybral jsem nejméně blbou alternativu.

Každý tedy dostane 20x nohy, 20x torzo, 20 různých hlav, 10x helmy/čepice v barvách stáje (viz foto) a 10x mix vlasů.
Omlouvám se ,ale dovolím si malý spam. Chápu ,že to je maximum co dokážeme dát momentálně dohromady z dostupných dilků. Kdyby si Lego dalo tu práci a při výrobě speedů F1 nám dali z každého týmu figurky ,tak by to vypadalo úplně jinak. Týmy mají téměř barevně shodné kombinézy jako jezdci. Tohle vypadá jak parta od Modré Ústřice 🙂. No budeme se s tím muset nějak smířit.

Hardegon

Citace od: Borun kdy 01.03.2025, 11:37:35
Citace od: Hardegon kdy 28.02.2025, 16:55:24Figurky do stájí připraveny. Zítra předám pekimu....

Omlouvám se ,ale dovolím si malý spam......

Naprosto souhlasím. Taková blbost jako figurky bych čekal, že pro ně bude snadné nám dodat. Bohužel není, tak pracujeme s minimem, děláme maximum.

Ale doufám, že až dáte do stáje 20 stejných figurek, že tam nějaký náznak týmu bude vidět.

Stimpi

Mám takovej nápad ohledně figurek. Vim že u nich jde o ochrannou známku, ale co kdybychom na torza vytvořily nálepky v podobě potisku originálních figů z SC? Vzhled stejný s originálem by nemusel nutně porušovat ochrannou známku.

Hardegon

Tribuna hotová.
Max výška je 47 bricků. Horní patro začíná ve výšce 32 bricků.

sharkabrick

Ahoj, představuji stáj pro Cash App snad se i Vám libi. Doladim už jen pár detailů.
Figy mě také mrzí, ale je mi jasné že se dělalo maximum pro to nemít figy vzhledu space 🙃 věřím že časem torsa seženeme a vyměníme

milanv

Pán na Žlutém hradě

werny

Stáj McLaren

Werny+Izabella

peki

Citace od: Hardegon kdy 01.03.2025, 17:07:15
Citace od: Borun kdy 01.03.2025, 11:37:35
Citace od: Hardegon kdy 28.02.2025, 16:55:24Figurky do stájí připraveny. Zítra předám pekimu....
Omlouvám se ,ale dovolím si malý spam......
Naprosto souhlasím. Taková blbost jako figurky bych čekal...

Rozumím vaším pocitům, proto mi dovolte malé vysvětlení. To, co je pro Vás 1 LEGO (všemocná organizace pro kterou není nic nemožné - tedy pokud jde o materiál/sety), je ve skutečnosti několik organizací, ve kterých fungují různé projektové/obchodní skupiny. Co je potěšitelné, že si tyto organizace a skupiny předávají kontakt na kostky.org, protože jak říkají, je s námi bezva spolupráce.

Další skutečností je pořizování dílků. Jsou 2 možnosti:
- nakoupit a potom řešit vypořádání nákladů (nepreferuji)
- snažit se o 1 centrální dodávku hlavního stavebního materiálu přes LEGO (preferuji).
U této varianty se pak jede metodou LUGBULK, kdy záleží jestli mám přístup do aktuální objednávkové databáze (jako při LUGBULKU) nebo ne (v loni). Pokud přístup není, objednávka jde na slepo podle dostupnosti dílků na Shop & Home (Pick a Brick). Dále je problém při přechodu na nový rok že je poměrně dlouho v LEGU uzavřený sklad kvůli inventurám a nastavování cen na nový rok. NA to jsme letos narazili prvně protože jsme nikdy nestavěli v tomto termínu.

Dostupnost dílků jak přes LUGBULK tak Pick a Brick se řídí obecnými pravidly, která není možné obejít. Tím chci říci, že i pro různé skupiny v LEGU je nemožné sehnat např. 20 figurek od každé stáje (před uvedením setu na trh). Ano šlo by dodat 20 setů do každé stáje, což by se nepříznivě promítlo v rozpočtu projektu, respektive dalších projektů (místo několika by se řešil možná 1).

Snažím se volit vždy kompromis. Věřte mi, že za tou výlohou cca 1m od skla do bude vypadat taky pěkně. 

Ano pořád je možnost to vylepšit. Slovy klasika - a to to nejlepší není dost dobré. 

peki

Citace od: Stimpi kdy 01.03.2025, 17:07:38Mám takovej nápad ohledně figurek. Vim že u nich jde o ochrannou známku, ale co kdybychom na torza vytvořily nálepky v podobě potisku originálních figů z SC? Vzhled stejný s originálem by nemusel nutně porušovat ochrannou známku.

Stimpi klidně. Potom by jsem se přimlouval za 1 tvůrce pro všechny. S tím že to potom při instalaci bude připraveno k použití (nepovinné) 

peki

peki

Citace od: sharkabrick kdy 01.03.2025, 19:15:35Ahoj, představuji stáj pro Cash App snad se i Vám libi. Doladim už jen pár detailů.
Figy mě také mrzí, ale je mi jasné že se dělalo maximum pro to nemít figy vzhledu space 🙃 věřím že časem torsa seženeme a vyměníme

Garáž supr, k figům jsem se už vyjádřil  ;)

peki

Citace od: šipka kdy 01.03.2025, 11:22:58Tak hotovo. Peki mrkni zda OK.
Garáž perfektní.

peki

Citace od: werny kdy 02.03.2025, 16:00:22Stáj McLaren

Werny+Izabella

Paráda, je fajn vidět že k tomu každá stáj přistupuje po svém někdo může "machrovat" poháry z předchozích sezón :)

Stimpi

Citace od: peki kdy 03.03.2025, 08:43:27
Citace od: Stimpi kdy 01.03.2025, 17:07:38Mám takovej nápad ohledně figurek. Vim že u nich jde o ochrannou známku, ale co kdybychom na torza vytvořily nálepky v podobě potisku originálních figů z SC? Vzhled stejný s originálem by nemusel nutně porušovat ochrannou známku.

Stimpi klidně. Potom by jsem se přimlouval za 1 tvůrce pro všechny. S tím že to potom při instalaci bude připraveno k použití (nepovinné) 

Ok, mrknu na to. Jinak foto stáje jsem ještě neposlal ale klube se (skoro stojí, zavážim vercajk :)).

peki

1) Jak jsou na tom ostatní?
2) Dneska pošlu figy (pouze tam kam sem posílal kostky, nikdo další adresu neposlal = další možnost tedy Praha nebo při instalaci). palte 16x16 se mi tam asi nevejdou.
3) začneme domlouvat druhé patro potřebuji aspoň 2-4 moduly kvůli otestování osvětlení
- šipka
- sharkabrick
- igorus ?
- nějaký dobrovolník ?

druhému patru jsem se věnoval v tomto vlákně
odkaz

peki

Citace od: Stimpi kdy 03.03.2025, 08:49:35Ok, mrknu na to. Jinak foto stáje jsem ještě neposlal ale klube se (skoro stojí, zavážim vercajk :)).

Já to vlákno beru jako komunikační, takže fotky jak se to rýsuje jsou fajn (Aspoň se něco děje)

Hardegon

Citace od: peki kdy 03.03.2025, 08:44:02
Citace od: Hardegon kdy 01.03.2025, 17:13:59Tribuna hotová.

Boží. Kolik bricků je výška?

Díky.
Max výška je 47 bricků. Horní patro začíná ve výšce 32 bricků.