vánoční výlohy na rok 2024

Založil peki, 14.12.2023, 15:43:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Prosba o pomoc,

Vypadl dodavatel 4 podzemních modulů. Našel by se někdo kdo by dodal podzemní modul/moduly. Materiál na modul mám:
1) dodám
2) nebo by jsem vnitřek modulu = scénka, nainstalovat do modulu před/při instalaci.

Případně uvítám i nějaký nápad. Podzemní moduly mohou být i nějak jinak proházené. Zatím je místo - 2 patro pod náměstím a -1 patro pod
kolotoči.

Aktualizovaná mapa:

peki

Včera večer jsem se domluvil se šipkou zkusí dodat 2 podzemní moduly, budou pod náměstím (obchůdky) z těchto modulů se bude vstupovat do metra (robkterýten) - 2 patro

Prosím MilanaV o souřadnice kde bude na náměstí vstup do podzemí (metro)

Prosím šipku a robkterýten aby se domluvili mezi sebou kde bude naznačen přechod (vstup/výstup) z 1 patra do metra -2 patro

Stále hledáme dodavatele 2 podzemních modulů

peki

Botanická zahrada, modul vy výstavbě.

Inspirováno továrním setem.

peki

Jak jsou na tom ostatní? Splněno mají zatím:

Nadzemní moduly
Hardegon
Chikos
Chairudo

Modularní domy
Pomocník 3
Peki 2 + 2 rohové
SharkaBriks 3
Jaromír Procházka 3
Mattes(pifík) 3+ 1 rohový

Podzemní moduly
Ryxe 4
Šipka 2

Stromeček
Vasyk

tomas.

Citace od: peki kdy 30.09.2024, 13:11:47Jak jsou na tom ostatní? Splněno mají zatím:

Nadzemní moduly
Hardegon
Chikos
Chairudo

Modularní domy
Pomocník 3
Peki 2 + 2 rohové
SharkaBriks 3
Jaromír Procházka 3
Mattes(pifík) 3+ 1 rohový

Podzemní moduly
Ryxe 4
Šipka 2

Stromeček
Vasyk

Ahoj,
mám ještě předělávat, nebo to takhle půjde? Díky

bombero

Ahoj, můj a bráchy modul je hotový.
Je to takhle v pořádku, nebo je potřeba něco upravit?

peki

Kolik je tam motorů? Vidím jednu atrakci (dotaz kvůli počtu konektorů)
Za mne supr

Prosba:
bylo by možně tu pravou stranu doplnit o nějaké figy/stromky (chodník atd.) tak any se k ní mohly přirazit rovnou domky? To znamená že by jste dořešili (nenásilně) přechod mezi poutí a modulárním městem.

Dotaz:
Pojedete do Olomouce?
Pokud ano vejdou se vám modulu perníku do auta? Potřebju vyřešit dovoz/odvoz

peki

Citace od: tomas. kdy 30.09.2024, 15:49:29Ahoj,

Máme čas do instalace, čili pokud je chuť je pořád co zlepšovat. Pokud bych to měl "oznámkovat":
Prostřední dům beru, je to zajímavý půdorys/dekorace (není to kostka). Známkuju 1

Právy dům s červeno bílím (sloupem) lízátkem beru, známkuji 2.Odebral by jsem ty horní skla, udělal to jako balkóny a doplnil nějakým životem (potom dostaneš 1).

No a ten poslední co jsi předělávat zatím za 3. Zdá se mi pořád takový nedotažený. Minimálně na balkóny doplnit nějaký život, respektive ty balkony předělat aby tam bylo vidět.

Pokud do toho budeš šahat/upravovat zkusit u pravého domu změnit výšku aby nebyl stejně vysoký s tím prostředním.

Jsou to jenom nápady, když jsi se zeptal. Škoda že se neozve nikdo další co by se dalo vylepšit.

peki

Ochutnávka Olomouc,

S kým tedy mohu počítat?
1) neřeším dopravu ani odvoz do/z Olomouce
2) mohu pomoci s instalací (nebudu v neděli na deinstalaci)
3) mohu dopravit všechny moje moduly (zatím nevím kolik toho vlastně budu ještě dělat) v pátek večer. Nemohu je odvést do Prahy
4) Není asi nutné to mít za každou cenu celé, bereme to jako secvičnou, ideálně lidi co se:
- účastní Olomouce
- využít jako předání pro následnou dopravu do Prahy
5) Musíme říci Mirkovi kolik stolků má do Olomouce dovést (3 nebo 4)

Hledáme dopravce kdo by odvez moduly na instalaci do Prahy

Hardegon

Moje část s továrnou určitě nebude. Dovezu až na instalaci do Prahy.

tomas.

Citace od: peki kdy 01.10.2024, 08:48:37
Citace od: tomas. kdy 30.09.2024, 15:49:29Ahoj,

Máme čas do instalace, čili pokud je chuť je pořád co zlepšovat. Pokud bych to měl "oznámkovat":
Prostřední dům beru, je to zajímavý půdorys/dekorace (není to kostka). Známkuju 1

Právy dům s červeno bílím (sloupem) lízátkem beru, známkuji 2.Odebral by jsem ty horní skla, udělal to jako balkóny a doplnil nějakým životem (potom dostaneš 1).

No a ten poslední co jsi předělávat zatím za 3. Zdá se mi pořád takový nedotažený. Minimálně na balkóny doplnit nějaký život, respektive ty balkony předělat aby tam bylo vidět.

Pokud do toho budeš šahat/upravovat zkusit u pravého domu změnit výšku aby nebyl stejně vysoký s tím prostředním.

Jsou to jenom nápady, když jsi se zeptal. Škoda že se neozve nikdo další co by se dalo vylepšit.

Díky za zprávu. Jsem rád, že se hudební klub líbí (prostřední).
U toho napravo se mi právě líbilo to zakončení těmi zaoblenými okny, pche byly pékně drahý ;D
Myslel jsem, že zadání je max. 25 bricků na výšku, proto je mám všechny plus minus stejně vysoký...
Takže ho jestě můžu o jedno patro zvednout a zakončit balkonem.
A s tim nalevo si zkusím ještě pohrát.

peki

Citace od: tomas. kdy 01.10.2024, 09:23:29Díky za zprávu. Jsem rád, že se hudební klub líbí (prostřední).
U toho napravo se mi právě líbilo to zakončení těmi zaoblenými okny, pche byly pékně drahý ;D
Myslel jsem, že zadání je max. 25 bricků na výšku, proto je mám všechny plus minus stejně vysoký...
Takže ho jestě můžu o jedno patro zvednout a zakončit balkonem.
A s tim nalevo si zkusím ještě pohrát.

jasně postupně se to upřesňuje, poznámka Pomocníka že je stejná výška je správě. Ptal jsi se co změnit. U těch "drahých oken" návštěvník to neocení, pokud bude na balkóně nějaký život (místo okna) určitě to oživí. Ale někdo jiný by doporučil třeba něco jiného. Blbé je že tu nikdo nic nenapíše, prý aby se někdo náhodou neurazil.
Sem myslel že konstruktivní kritiku = návod co vylepšit unese každý. 

sharkabrick

Ahoj,
jo Peki je to přesně tak. Člověk nechce urazit a já si třeba nepřipadám mezi Vámi tak zaběhlá na dávají negace. Tak jsem včera psát reakci zavrhla. Ale když je vítaná. Tak teď k Tomášovi, který se i aktivně na názor sám psal.

Prostřední dům beru jako výrazně odlišný, skoro až přeplácaný (mě tam neladí ty bílé výplně oblých oken, upozaďují tu skvělou hudební "masku", trochu s nimi splývá), ale proč ne. Bude se vyjímat a určitě najdeme fajn domy co se vedle něj budou hodit...

Pravý dům s čokoládovým obložením je za mě super tak jak je, já bych nechala i ta oblá skla nahoře, myslím že by stačili rozsvítit něčím světlý za nimi. Je přes ně celkem dobře vidět, co dát za okna postavičku, světlý malířská stojan, ptáčka na bidýlku či cokoli jiného - prostě světle zařídit intriér?

Levý dům s tím se peru celou dobu, ta balkonová zábradlí jsou hodně tmavá a vlastě vůči figurce i vysoká a nevím zda ten dům a jeho možnosti nebrzdí. Za mě bych je zrušila a nahradily světlými zábradlímy (např. zdobná od elfů/ninjaga), či to co jsem si mohli objednat), či i jen dílky s nopy dopředu a ty zas ozdobit např. 4mi listy jako čtyřlístek, nebo těmi zmrzlinami...myslím že levý dům potřebuje rozbít tu tmavost a hnědou plochu balkonů. Možná by na balkony šlo je jen jakoby porůst bílými větvemi...V kontextu těchto 3 domů by i levý mohl dostat více červené. Horní řada kulatých nopů by určitě mohla být na střídačku červená a bílá, né jednolitý řádek. Snad můj názor něčemu pomůže ;)

Já své 3 domy do Olomouce povezu. Pokud nebude zajištěn odvoz zpět, vezmu je i domů a v pondělí do Prahy. Ale pořád nevím zda dostanu dovču. Víc modelů určitě do auta nepoberu, ale s demontáží a balením mohu pomoc.

Hardegon

@peki Prosím čas instalace v Praze 21.10.?

poMOCník

Citace od: peki kdy 01.10.2024, 09:06:08Ochutnávka Olomouc,

S kým tedy mohu počítat?
1) neřeším dopravu ani odvoz do/z Olomouce
2) mohu pomoci s instalací (nebudu v neděli na deinstalaci)
3) mohu dopravit všechny moje moduly (zatím nevím kolik toho vlastně budu ještě dělat) v pátek večer. Nemohu je odvést do Prahy
4) Není asi nutné to mít za každou cenu celé, bereme to jako secvičnou, ideálně lidi co se:
- účastní Olomouce
- využít jako předání pro následnou dopravu do Prahy
5) Musíme říci Mirkovi kolik stolků má do Olomouce dovést (3 nebo 4)

Hledáme dopravce kdo by odvez moduly na instalaci do Prahy

Já domy do Olomouce beru, na instalaci se nedostanu, takže bych je po někom pak potřeboval poslat.

Colonel32

Citace od: peki kdy 01.10.2024, 08:48:37No a ten poslední co jsi předělávat zatím za 3. Zdá se mi pořád takový nedotažený. Minimálně na balkóny doplnit nějaký život, respektive ty balkony předělat aby tam bylo vidět.

Já bych navrhnul ten dům zbourat úplně a zkusit postavit něco jiného. Přijde mi, že celá ta koncepce se od začátku prostě nějak nepovedla a ta snaha to nějak dotáhnout, vylepšit, dozdobit se pořád míjí účinkem. 

peki

Děkuji za reakce, jsem rád že se diskuse začíná rozbíhat. Beru to jako kdyby jste byli návštěvníci, něco vás zaujme, něco ne, něco tahá za oči nebo ruší. Cílem je tedy to v rámci možností vyladit, aby to bylo "dokonalé".
Chápu že pokud někdo něco postaví tak ho postihuje taková ta "autorská slepota" a nevidí to.

SharkaBrick to trefila poměrně přesně, a musím dát za pravdu i C32, že někdy je lepší postavit něco jiného něž za každou cenu něco vylepšovat.

Obecně by jsem k tomu dodal že je lepší stavět stavby 16-20 studů pohledová délka. Než monotóní stavbu na pohledové délce 32 studů. Když dám vedle sebe 2 domy 16 studů šířky od 2 autorů tak to většinou samovolně bude působit členitěji než jedna 32 studů pohledová délka stavba.

Neberte to prosím jako buzeraci, berte to tak že tento projekt nás má reprezentovat.

Budu rád pokud se do diskuse přidají i další.

peki

Aktualizovaná mapa,
MilanV, Šipka (obchodní pasáž downtown), Robkterýten (stanice metra) domluvit se na přechodu z náměstí do podzemí -1 a z podzemí -1 do podzemí -2.

peki

Citace od: Hardegon kdy 01.10.2024, 14:10:48@peki Prosím čas instalace v Praze 21.10.?

začni od zavíračky ta je v 21:00. Instalovat můžeme dříve díky zastěně před výlohou. Navrhuji tedy na 18:00.

První půjde socha perníčka
jako druhý stolek a modul továrna dort a podzemní moduly pod továrnou.

Dále bude inslalace pokračovat vždy po stolku který je na 2 moduly 48x48.
Poslední tedy bude pouť Chairudo moduly.

Je to takto OK?

Chairudo

Citace od: peki kdy 02.10.2024, 11:26:03Je to takto OK?

za mě ok  :)

Má někdo z moravy v plánujet na instalaci? Předpokládám že pojedu, můžeme případně domluvit společnou cestu.

Kdo chce předat svůj model v Olomouci pište prosím, ať víme kolik toho bude, ideálně rozměry krabice ať to můžu vzít já nebo někdo jiný kdo bude mít místo.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

bombero

Citace od: peki kdy 01.10.2024, 08:47:55Kolik je tam motorů? Vidím jednu atrakci (dotaz kvůli počtu konektorů)
Za mne supr

Prosba:
bylo by možně tu pravou stranu doplnit o nějaké figy/stromky (chodník atd.) tak any se k ní mohly přirazit rovnou domky? To znamená že by jste dořešili (nenásilně) přechod mezi poutí a modulárním městem.

Dotaz:
Pojedete do Olomouce?

Motor je jeden.
Okraj teda ještě upravím, aby navazoval na město.

Do Olomouce jedu. Perníčky vezmu sebou. Myslím si, že by neměl být problém odvést nějaké další perníčky do prahy na instalaci. V dodávce budeme mít dost místa.

Chairudo

Citace od: bombero kdy 02.10.2024, 12:57:31Do Olomouce jedu. Perníčky vezmu sebou. Myslím si, že by neměl být problém odvést nějaké další perníčky do prahy na instalaci. V dodávce budeme mít dost místa.

Paráda, v tom případě bych asi instalaci asi vynechal, žena bude radši když na chvíli pohlídám děti  >:D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peki

Citace od: Chairudo kdy 02.10.2024, 13:07:16
Citace od: bombero kdy 02.10.2024, 12:57:31Do Olomouce jedu. Perníčky vezmu sebou. Myslím si, že by neměl být problém odvést nějaké další perníčky do prahy na instalaci. V dodávce budeme mít dost místa.

Paráda, v tom případě bych asi instalaci asi vynechal, žena bude radši když na chvíli pohlídám děti  >:D

Instalaci ověříme v Olomouci,
vypadá to na 4 stolky (bez modulu továrna s dortem)
Z podzemních modulů nebude šipka pod náměstím (bude ještě stavět)
MIlanV má dodat náměstí

Nevím jak jsou na tom kluci co nejdou do výlohy:
Samy/yoshimaka nadzemní moduly do Ostravy jaro 2025 potřebuji mít hotové

Dany má potvrdit jestli a kolik bude stavět podzemních modulů má materiál na 4 nebo vrátit co nejdříve materiál (ideálně po někom poslat do Blanska)

peki

Citace od: bombero kdy 02.10.2024, 12:57:31
Citace od: peki kdy 01.10.2024, 08:47:55Prosba:

Dotaz:
Pojedete do Olomouce?

Motor je jeden.
Okraj teda ještě upravím, aby navazoval na město.

Do Olomouce jedu. Perníčky vezmu sebou. Myslím si, že by neměl být problém odvést nějaké další perníčky do prahy na instalaci. V dodávce budeme mít dost místa.

Nanukové stromy pokud se nevejdou vzít s sebou, určitě bychom je někam dáme.

Hardegon

Citace od: peki kdy 02.10.2024, 11:26:03
Citace od: Hardegon kdy 01.10.2024, 14:10:48@peki Prosím čas instalace v Praze 21.10.?
začni od zavíračky ta je v 21:00. Instalovat můžeme dříve díky zastěně před výlohou. Navrhuji tedy na 18:00.
První půjde socha perníčka
jako druhý stolek a modul továrna dort a podzemní moduly pod továrnou.
Dále bude inslalace pokračovat vždy po stolku který je na 2 moduly 48x48.
Poslední tedy bude pouť Chairudo moduly.
Je to takto OK?

Zvídavý soused Karásek: "To jsem chtěl vědět todleto."

Takže se bude moje část instalovat zase první, tak dorazit ideálně na 18:00.

Díky za info  ;)

peki

Citace od: Hardegon kdy 02.10.2024, 14:30:29Zvídavý soused Karásek: "To jsem chtěl vědět todleto."

Takže se bude moje část instalovat zase první, tak dorazit ideálně na 18:00.

Díky za info  ;)

Jestli bude nějaké příště, tak poslední je vždycky ten v levo :) (platí pro výlohu v OC Černý Most)

peki

Instalace pro Olomouc.

Stále nemám potvrzeno co bude k dispozici od 19.10 (2 dny před instalací v OC Černý MOst) od:
- igorus
- Dan
- linhi
- Milanv (minimálně náměstí, druhou prioritou jsou podzemní moduly)

Perníkové domy
roko 86 hotovo?
WAF hotovo?
Kuba děláš nějaké úpravy?
Skirider bude něco?

Jak s dopravou do Olomouce?

Skyrider

Svůj perníkový modulár, 32st. na délku, klidně mohu vzít už na instalaci do Olomouce. Vezmu mu i zvlášť krabičku, aby mohl jet potom s ostatními stavbami rovnou do Prahy na instalaci do výlohy.

Pool

Já trochu přestavuji a vylepšuji. Do Olomouce to nemám po kom poslat, tak s tím dorazím na instalaci do CCM.

Daniel

Citace od: peki kdy 02.10.2024, 15:35:38Stále nemám potvrzeno co bude k dispozici od 19.10 (2 dny před instalací v OC Černý MOst) od:
19.10. budu mít hotovo, ale do Olomouce nejedu (jedině bych mohl případně předat někomu, kdo by jel okolo Jihlavy/ případně na benzínce na D1).