Dotaz

Založil Plutoone, 23.05.2013, 17:39:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj,
Mám takovou prosbičku. Byl jsem jedním pánem požádán, jestli bych na jejich hasičský den nepostavil proděcka nějaké lego hasičské auto.
Leží mi v hlavě myšlenka, petlahve, naplněné vodou, do které bude pumpou tlačen vzduch a z druhé hadičky bude vytláčet vodu. To je mi jasné. Neví však někdo, jak inteligentně do této petky vodu zase pumpovat? Děkuji

dwo

No připojíš tam další hadicí ještě jednu (externí) petku, která bude plná vody a budeš foukat do ní a čekat až se to přečerpá.
Pokud to jde, tak vyndavací petku a jen přešroubovat víčko. Mám to tak vyřešené na vzduch, když potřebuju vyměnit malou (0,2l) a velkou petku (0,5l).  Do víčka dírka vrtačkou, vteřinkou zalepený kus trubičky, zbytek lego.
Na efekt by šlo čerpat vodu ze škopku (nasání vody do pístu, zpětný ventil nebo přepínač.. Otázka co na to neplastové součástky a jak by to bylo rychlé vzhledem k průřezu).

Měch

Tak se mrkni na ostatní...třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=B_Paz0GlXCI

Podle mě by stačilo mít jednu flašku se dvěma hadičkama ve víčku: vzduch dovnitř, voda ven.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Foton

Citace od: malý Měch kdy 23.05.2013, 18:02:24
Tak se mrkni na ostatní...třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=B_Paz0GlXCI

Ježíš to je pěkný! Já mít možnost hasit malý "požár" takovýmto  autem na dálkové ovládání, tak se o mě nemusí nikdo 3 hodiny starat! Ani kdybych byl dítě, ani teď :-)
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Plutoone

Citace od: malý Měch kdy 23.05.2013, 18:02:24

Podle mě by stačilo mít jednu flašku se dvěma hadičkama ve víčku: vzduch dovnitř, voda ven.
Tak je mi to jasné, ale jestli vyndávat petku a vždy jí nalít a zase zandat, nebo do ní nějakým způsobem čerpat.

MÍLA

Já bych navrhoval Erenu ASC16 z krabice od mléka, čerpadlo je před motorem a nádrž je ničím nekrytá za kabinou. Děcka si pohrajou a naučí se něco o historii.

Plutoone

Spíše jsem přemýšlel, že předělám Umimoga. Na kabinu V3S bych si netroufl. Plus nějaké doplňkové vozidlo k němu. Jelikož by se mi žádná kloudná nádrž dovnitř asi nevešla, udělám jí externí.  Ještě musím vymyslet, kolik bude potřeba pump k dosažení lineárního tlaku. Jedna asi ne. Takže bude dokupování.  ::)

peter

Ve tvém případě bych se vyprdnul na originalitu, což vlastně petkou stejnak porušíš a vyřešil bych to tak jako já před lety u svého Dennise. Zašel bych vrakáč, kupil tam, nebo vymontoval jedno čerpadýlko z ostřikovačů a tím tu vodu z té petky čerpal ven. Tlak to má více než dostatečný a děti si s tím budou moct blbnout do aleluja ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Plutoone

To je super nápad. Ale ostřikovače jsou na 12v. Jak jsi to vyřešil? 

peter

Na 12V sice jsou, ale v LEGU používaných 9V je také více než dostatečných, takže nemusíš mít obavy. Dostřel to má parádní ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Plutoone

Určitě se na to zaměřím. Jinak dodatečná chvála k tvému hasičskému vozu. Velmi precizně propracovaný model.

Plutoone

Ještě jedna prosba, nemá někdo z vás na půjčení / prodej trup lodi. Ideál samozřejmě červený. Díky

Plutoone

Zašel jsem do obchodu pro motorek k ostřikovačům. Český stál 470kč, MADE in China 75kč vzhledem k použití (do auta bych si koupil samozřejmě Český) jsem koupil čínu. No a vydržel asi 10s více méně ihned začal protékat. Tlak vody je při 12v úctyhodný, ale půlka vody, co by měla vyletět proudnicí vyteče motorem ven >:( takže zítra jdu na vrakáč.

Woyta

Trocha epoxydu a netece.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Plutoone

Protéká kolem hřídelky motoru. Tam si myslím, že bych jej nepořídil zalepit.

MeNadruhou

Citace od: Plutoone kdy 28.05.2013, 19:21:38
Zašel jsem do obchodu pro motorek k ostřikovačům. Český stál 470kč, MADE in China 75kč vzhledem k použití (do auta bych si koupil samozřejmě Český) jsem koupil čínu. No a vydržel asi 10s více méně ihned začal protékat. Tlak vody je při 12v úctyhodný, ale půlka vody, co by měla vyletět proudnicí vyteče motorem ven >:( takže zítra jdu na vrakáč.
nebo do jakýho koliv šmelcu (kovošrotu) vybavený křížovým šroubovákem, kombinačkami a pořádným nožem - a vytáhnout z nějakého auta, to tam běžně nechávají
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Plutoone

Včera se mi povedlo zapojit motorek do starého BB. Tím, že je nižší napětí - nižší tlak. Čínský motorek nepodtéká(alespoň zatím). Momentálně řeším nějakou nástavbu, která by zakryla to klubko hadů, co mám vevnitř ze všech těch možných kabelů nadělané.

Woyta

Citace od: Plutoone kdy 29.05.2013, 08:07:37
Protéká kolem hřídelky motoru. Tam si myslím, že bych jej nepořídil zalepit.
Co to je za konstrukci, ze osicka vykukuje ven?

Plutoone

Ona nevykukuje ven, ale má to odtokový otvor a skrz něj to pak teče ven. Kdybych ho zalepil, tak bude motorek permanentně ve vodě. Otázkou je, do jaké míry by mu to vadilo. Před "výstavou" to asi udělám a budu doufat, že to ten jeden den vydrží.

Woyta

Vydrzi. Vzpomen si na ponorky z lega.

Ja strikacku resil kompresorem z velke rucni pumpy, XL motoru a jako tryska slouzila tuha z propisky s malou dirou.
Voda z nadrze sla do trysky pres pneu switch. Mohl jsem tak mit dve funkce

Plutoone

Auto je už na 99% hotové. Jen čekám na dílky, abych doladil barvy. Ještě k němu postavím vlek a loď. "Hasí" perfektně. Ale byterky vydrží v záběru tak 20sec a pak je  musím nechat vydechnout:) Možná by to vylepšily klasické 1,5v

MÍLA

Máš už nějaké fotky ?

Plutoone

Ještě nejsou publikovatelné. Až bude komplet hotovo podělím se s vámi. Ale neřekl bych, že se z toho někdo tady posadí na zadek. Dětem se to snad bude líbit.

Woyta

Tak jeste muzes vymenit baterku za nejakou modelarskou.

Plutoone

To už mě taky napadlo.

Plutoone

Včera jsem jí tam zamontoval a je to lepší.  :)

Plutoone

Omlouvám se za prodlevu, ale nějak se mi nechtělo:)
2XL jízda
1.M zatáčení, 2. majáky, 3. naviják, 4. zatáčení prounice, 4x PF světla, RC baterie pro motorek z ostřikovačů.
Všem moc díky za rady.

tomaslambo

Tak to je vážně krasavec. Smekám :o

Nebylo by nějaké videjko, nebo více fotek?

Plutoone

Díky, fotky nejsou problém. Video zatím ano. Motorek z ostřikovačů MADE IN CHINA vydržel celý jeden den:D

HD

Opravdu? Celý jeden den?

Jinak, na fotky se budu těšit... :D
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns