Otázky a Odpovědi

Založil germik, 17.07.2010, 12:24:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

germik

Citace od: germik kdy 16.11.2010, 20:46:22
Mno s těma kolama nevím, jediný co jsem našel, jsou ty použitý tady - http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=15798.msg74433#msg74433. Mohla by to být velikost cca 68, ale nevim nevim... :-\ :)
A ještě tady - ty vypadají že jsou velikosti 81 ;)
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=4539285
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

TomB

Citace od: germik kdy 16.11.2010, 22:01:25
Ahoj, stavím auto - jako předlohu jsem si vybral Tatru 810, 6x6. Potřebuji poradit - našel jsem že velikost pneumatik originálu je  365/80 R 20. A potřebuju to přeložit do normálního jazyka :-[ >:D - takže - jaký průměr mají tyto pneumatiky? Děkuju moc, snad nevadí že to není přímo Lego >:D

Edit: myslel jsem Tatru 810, sorry za omyl

Průměr 80cm, pokud děláš měřítko 1:10, tak ti skvěle padnou pneumatiky 81mm
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Pieters

Ahoj, stavím auto - jako předlohu jsem si vybral Tatru 810, 6x6. Potřebuji poradit - našel jsem že velikost pneumatik originálu je  365/80 R 20. A potřebuju to přeložit do normálního jazyka :-[ >:D - takže - jaký průměr mají tyto pneumatiky? Děkuju moc, snad nevadí že to není přímo Lego >:D

Edit: myslel jsem Tatru 810, sorry za omyl

Poradím ti jen že R20 by měl být průměr disku(asi palce???), 365 je šířka pneu a 80 je výšku pneu k poměru šířky. Ale jak se to počítá nepovím :D

edit: tak už to máš vyřešené

germik

Citace od: TomB kdy 16.11.2010, 22:22:47
...

Díky, ale chci použít pneu 56ky, takže to bude docela mini, a zjevně jen 6x4... Chci se jen trochu vyblbnout a pocvičit s motorama
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Arheonx

Stavám moje prvé 4x4 vozidlo (niečo ako truck trial). Mám tam 2 motory M. Jeden vpredu a druhý vzadu. Chcem sa spýtať ako mám sprevodovať tieto motory tak aby nebola rýchlosť príliš veľká a aby naopak sila bola veľká.

Kiko97

Fairytale

Citace od: Arheonx kdy 17.11.2010, 11:43:41
Stavám moje prvé 4x4 vozidlo (niečo ako truck trial). Mám tam 2 motory M. Jeden vpredu a druhý vzadu. Chcem sa spýtať ako mám sprevodovať tieto motory tak aby nebola rýchlosť príliš veľká a aby naopak sila bola veľká.
De o to jak je tvůj truck velký a jaké kola si použil, rozpohybovat M motorem 2kg monstrum asi bys u jízdy usnul.

Arheonx

Mám tam 2M motory a kolesá z off roadera je dlhý cca 29 cm

Fairytale

Spíše si vyzkoušej jak to jede a zpřevoduj to tak jak ti to vyhovuje (malé kolo na velké) ... moc síly taky není dobré aby se ti nerozlámali některé díly.

TomB

Citace od: germik kdy 16.11.2010, 22:32:39
Citace od: TomB kdy 16.11.2010, 22:22:47
...

Díky, ale chci použít pneu 56ky, takže to bude docela mini, a zjevně jen 6x4... Chci se jen trochu vyblbnout a pocvičit s motorama
Pokud budeš stavět TT auto, tak do toho AWD nenacpeš tak, aby to něco vydrželo. Pokud  budeš dělat ale pouze pro zábavu, tak tatrácké polonápravy (LEGO varianta není moc pevná, zato je malá) by se ti tam vejít měli.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Arheonx

Ja už mám 1 deň spravené tie nápravy aj s uzávierkami

germik

No tak na kola z Off roadera 2x M motor  :-\. to bude pomalý... Ale záleží kolik to bude vážit... ale stejně  :-\

Arheonx

Keby mám XL motory tak by som tam dal tie ale nemám :( .

dwo

Citace od: Arheonx kdy 17.11.2010, 22:02:32

Vhodný čas napsat si o XL pod stromeček  ;D

Pieters

Citace od: dwo kdy 17.11.2010, 22:41:35
Citace od: Arheonx kdy 17.11.2010, 22:02:32

Vhodný čas napsat si o XL pod stromeček  ;D

Děláš letos Ježíška?  :D

Woyta

XL motory jsou narozdil od buggy motoru celkem levne.
Ja ale osobne preferuji 2x M misto jednoho XL.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Pieters

Citace od: Woyta kdy 18.11.2010, 07:29:36

A vysvětlení ?

qeatser

Podľa mňa je to preto, lebo je výhodnejšie použiť 2 M motory ako 1 XL motor a to preto, lebo M motory sú rýchlejšie a nie je potrebné mať príliš vela sily a naopak, XL motory majú vela sily a nie sú až také rýchle.Ale tie M motory nenahradia úplne XL.XL motory sa hodia na veľké stroje v ktorých je potrebné mať vela sily a nie je až také potrebné mať vysoké otáčky.
Pravda má len jednu výhodu.Nemusíš si pamätať čo si povedal.;D ;D ;D

Woyta

Citace od: Pieters kdy 19.11.2010, 01:15:21

A vysvětlení ?

PF M 405rpm 11nm
PF XL 220rpm 40nm
Po zprevodovani na stejne otacky mas od 2x M trochu vice kroutaku.
Take dva mensi motory se mi zastavuji do ramu lepe nez jeden velkej.

Pieters

Citace od: Woyta kdy 19.11.2010, 08:16:00

A vysvětlení ?

PF M 405rpm 11nm
PF XL 220rpm 40nm

Díky, mě by ani nenapadlo použít dva M místo XL :-)

Mareken

Citace od: Woyta kdy 19.11.2010, 08:16:00

A vysvětlení ?

PF M 405rpm 11nm
PF XL 220rpm 40nm

Obojí mi přijde jako hloupost. Při zpřevodování (dolů) ztratíš ten minimální náskok + ty dva M motory musíš ještě spojit přes ozuby, což je další ztráta a riziko prasknutí atd. Jinak do rámu se upevňuje XL o mnohem líp, má víc míst, kde se dá připevnit, kdežto M můžeš připevnit jen u výstupu (pevně).
Samotné buggy motory lze na Bl koupit i za méně, než XL. Tak momentálně už ne.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Mareken

Ahoj,
potřebuju poradit. Potřebuju napájet jeden motor z obou kanálu na receivru,ale receiver musí ovládat i dva jiné motory. V praxi to chci použít na pneumatický rameno, receiver ovládá switche a zároveň 1 motor na pumpu. Vždycky jsem narazil na problém s tim, že se receiver "jakoby" spojil oba kanály. Proto potřebuju nějak poradit. Přes switche to nechci dělat. Předem dík

Woyta

Spis bych udelal automaticky kompresor. Po poklesu tlaku by opet napumpoval vzduch do nadrze.

Maraken: Kdo rika, ze je zpomaluju? Vetsinou spise zrychluju. U M mi vetsinou rychlost staci. XL je pro me pomale. Buggy bych rad 2ks poridil.  Prostorove vyhodnejsi je pro me 4x M vyhodnejsi nez 2x XL.

Mareken

Citace od: Woyta kdy 20.11.2010, 18:04:40
Spis bych udelal automaticky kompresor. Po poklesu tlaku by opet napumpoval vzduch do nadrze.

Ale tím odpadá možnost "jemné práce", tím bych měl jen vysunuto/zasunuto, možná něco mezi tím. Tím mým bych si mohl písty krásně nastavit.

Arheonx

A vedel by si sem dať fotku podvozku kde si niečo také spravil ?

germik

Citace od: Mareken kdy 20.11.2010, 18:37:54
Ale tím odpadá možnost "jemné práce", tím bych měl jen vysunuto/zasunuto, možná něco mezi tím. Tím mým bych si mohl písty krásně nastavit.
Tak to právě ne... ???
Lepší je tam dát něco takovýho - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=422265 - ušetříš tím jeden motor - a když to správně zpřevoduješ, tak by tam i ta přesnost mohla být...

Mareken

Citace od: germik kdy 20.11.2010, 21:10:29
Tak to právě ne... ???
Lepší je tam dát něco takovýho - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=422265 - ušetříš tím jeden motor - a když to správně zpřevoduješ, tak by tam i ta přesnost mohla být...

Ta axle co má otáčet se otočí asi 7x než přehodí switch. Přesnost?  ;D. Samozřejmě že se to dá zpřevodovat, ale to bych u toho usnul.

germik

Při rychlosti M motoru je to asi tak vteřina  ;) , potom to dáš do pomala na píst a je to - pumpuje pomalu a tím pádem se to dá IMHO lépe ovládat  ;)

Mareken

Citace od: germik kdy 20.11.2010, 21:55:23
Při rychlosti M motoru je to asi tak vteřina  ;) , potom to dáš do pomala na píst a je to - pumpuje pomalu a tím pádem se to dá IMHO lépe ovládat  ;)
Když se 7x zmáčkne malá pumpička, tak píst vyjede do půlky. Jinak to bude hrozně pomalý  :) a to bude k h*.  Kdyby někdo vymyslel jak zprovoznit ten můj systém(kterej vlastně funguje,ale jen pro jeden píst), tak sice tam bude o jeden motor víc, ale zato to bude rychlý a přesný.

germik

V tom případě mě napadá jen jedna možnost, i když to asi spadá pod "přes switche to nechci dělat" a to jest to, že motor pohánějící píst bude zapojen z Bboxu přes polarity switch (bez receivru) a ten bude ovládán tím, že se změní poloha jednoho pneumatic switche. Vím že to zní hrozně ,a nwm jestli by to fungovalo, ale snad jo, když by se nad tím někdo zamyslel >:D  :P.