LEGO Technic Rally - diskuze

Založil Shmade, 08.01.2009, 05:48:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Povolit v letošním ročníku i auta s více nápavami - pro trucky/speciály?

Ano
36 (87.8%)
Ne
5 (12.2%)

Celkem hlasů: 41

Shmade

Citace od: TomB kdy 15.01.2010, 19:36:11
Nevím jestli je to s rozpory s pravidly, protože se píše, že zdroj může být jakýkoliv, s přiměřeným napětím :)

No vim, že se to tady řešilo, ale už si nepamatuju jak to dopadlo. Každopádně v pravidlech na 1. stránce, ze kterých vycházím se píše: "Napájení motorů musí být pouze z Lego battery boxů a jim příslušných typů baterií."  Možná jsem to jen zapomněl změnit, nebo se pleteš ty a taháš sem pravidla ze snow challange, kde něco podobného tomu co jsi psal je... Kdyžtak mi najdi, kde jsem to psal tady... Osobně se mi autobaterka nelíbí, ale jestli mě přesvědčíš, že jsem to povolil, tak si jí měj, ale budu chtít vidět naměřené hodnoty, případně si je změřim na místě.

peter

Citace od: Malý Měch kdy 15.01.2010, 20:08:55
Zítra dorazím asi v 11 a s rodiči si zajdu na oběd do té "Vyhlášené hospůdky" na oběd

POZOR! pozor!, ta hospůdka je otevřená dlouho do noci, takže otevírá až od 16:00 ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Měch

Tak jestli hospůdka padá, najíme se jinde, potom ale nevím kdy přijdu.
Dotaz: závody startují ve 13:00 a musím tam být dřív, nebo je ve 13:00 teprv zápis?
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Shmade

Většinou jsme se sešli pokaždé nějak dřív, takže se kolem jedné už startovalo, ale když přijdeš v jednu, tak to určitě ničemu něvadí.

TomB

HU, jsem špatně četl, no ale já si ji stejnak vezmu.... času na blbnutí bude víc než dost :-).
Ale něco tam o tom alternativním zdoji je, ne?
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Měch

BLBNUTÍ !! to se těším  >:D na to si beru ta kola co jsem psal ve snow challange (z buldozera obalené pásem), taky beru pneu z 8466 a pneu z 8880 ať vyzkoušíme obří pneu a hladké(závodní) pneu na sněhu ;D
Fotky

Jamesek

Právě jsem otestoval prototyp podvozku. Kola z offroadu můžu rovnou vyřadit, protože stačí minimální nerovnost a nejede to.  Jinak by to jezdilo hezky rychle - ale jen po rovině nebo z kopce. Jak znám ale shmadeovy tratě, budu radši jezdit na menších klasických kolech. Sice na hvězdě není ani minimální kopec, ale co...
Už se moc těším, myslím, že závod bude velmi náročný a dobře prověří každé vozidlo a řidiče ...

TomB

Tak co jsem četl, tak jsem si to opravdu spletl s LSR :'( :'(.
Takže zase baterky co se vybijou hned při první RZ... :-\
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Měch

Citace od: TomB kdy 15.01.2010, 21:23:50
Takže zase baterky co se vybijou hned při první RZ... :-\

;D ;D Uvidíš ;) ;D ;D ;D
Fotky

TomB

No uvidím... když bude taková klendra....
To abych si do BBoxů zařídil vyhřívání ;D.
Složení mých příspěvků:

Jamesek

Zkusmo a pro informaci případným divákům, které jsem zval, jsem založil událost na FB
LTR - Rally white hill

Shmade

Mám na vás prosbu závodníci, mohl by někdo vytisknout předtisky pro zápis (4 stránky)? Mě došla barva v tiskárně...  Kdyžtak napište sem jestli se toho někdo ujmete, stačí to jen jednou... :)

http://shmade.sweb.cz/LTR/LTR_tabulky.xls

Díky. My s TomBem za chvilku vyrážíme připravovat...

peter

Team Monster je připraven a už se nemůže dočkat, až vyzkouší svoji novou koncepci ;)

Citace od: Shmade kdy 16.01.2010, 10:02:21
Mám na vás prosbu závodníci, mohl by někdo vytisknout předtisky pro zápis (4 stránky)?

Zajistíme ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Sugarfree

Budou i nějaké fotky a video ze závodu? :)

To peter: Pěkný káry ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Jamesek

Citace od: sugarfree kdy 16.01.2010, 17:41:14
Budou i nějaké fotky a video ze závodu? :)

To peter: Pěkný káry ;)
Videí je kopec, nějaké fotky taky problikly ... ;)

Závody byly super - klidně bych udělal poslední závod rally taky na sněhu - dokud je možnost ...

hadato

Už se těším na fotky a videa, muselo to být super, zkoušel jsem jezdit taky na sněhu a bylo to super.
Fakt závidím těm, kdo se byli podívat a hlavně zúčastněným.

Sugarfree

To jsem rád ;) Doufám, že se sem zachvíli bude hrnout jeden odkaz za druhým :)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

smiky

Všem závodníkům moc děkuji za pěkný zážitek s pěkným zakončením ve Studně...příště přijdu určitě taky.

Zde přikládám foto z mobilu....(chybí Peter pokud se nemýlím [nemám zmáknuté jména všech  ;D] )

eNTy

Díky Shmadeovi za další super závod. Sníh byla fakt prča. Šel bych do toho zas.

Měch

Závody byly fakt super (můj první), jenom škoda, ža nebylo pořádné závěrečné blbnutí, ale někteří byli zmrzlík tak to chápu)
Fotky

peter

I já moc děkuji za vynikající závody. Jak možná někteří vědí, tak původně jsem chtěl Rally uspořádat místo Trialu já. Nyní jsem však moc rád, že se toho Shmade ujal, jelikož všechny závody byly naprosto perfektní - ještě jednou moc díky.

A nyní něco málo fotek z úvodu, jelikož poté mi to už mé prokřehlé prsty nedovolili :-[

peter

a ...

hadato

Jak jsem viděl, tak všechny auta jsou super.
Zajímalo by mě ale jak je řešen pohon u té Tatry, je tam pohon jenom na zadní hola nebo je na všechna 4?

Měch

pohon je na zadní kola u té  tatry...
na té fotce vypadám jako zlitý až za roh....
a na fotkách chybí TomBovo auto
Fotky

Shmade

Díky všem účastníkům i divákům, byl to super závod. Ze začátku jsem se fakt bál jak to na sněhu dopadne, nakonec se zadařilo a většina aut sníh zvládlo. Nejvíce podmínky potrápily auto Jakpeta, který nakonec po několika prvních RZ ze závodu odstoupil, ale vydržel s námi až do konce jako divák. Druhým kdo měl velké trable byl TomB, do závodu nastoupil s autem, které mělo třírychlostní pneumatickou převodovku a pohon předních kol. Převodovka, ať už zimou, či konstrukcí, vypovídala službu a přední náhon na autě s vahou rozloženou spíš dozadu také moc nefungoval. Ač přestavby auta během závodu jsou proti pravidlům, tak jsme byli benevolentní a TomB v "polních podmínkách" převodovku vymontoval a dokonce přidal náhon zadní nápravy, ztráta byla už moc velká, aby to mělo nějaký vliv na umístění. Pěkný vstup do seriálu předvedl Malý Měch, který se svým autem získal krásné druhé místo, jeho stroj pracoval bezchybně. Staronový účastník Mareken alias Sweet Bongo předvedl opravdu silný vůz, kterému k lepšímu umístění chyběla jen větší rychlost. Xtepnova Tatra se prala také statečně a posádce zbýval čas i na trýčky, kdy v jedné RZ předvedla doposud neviděný frontflip s čistým dopadem. Peterův tým Monster nastoupil do závodu s druhým vozem stáje, jehož náhon 4x4 byl hnán masivním agregátem 4 XL motorů. Tento pořádný výkon dotáhl vůz na celkové třetí místo. Jamesekův vůz dostal nový podvozek a možná i díky tomu projel soutěž bez větších problémů, menší zádrhel měl vůz jen při technické přejímce, kdy mu k minimální váze chybělo 16 gramu, ale přimhouřili jsme oko. Mechanici stáje Shmade tentokrát neopomněli údržbu a tak se vůz ladící s povrchem dostal bez technických problémů na první místo.

Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem za účast a i za pomoc během soutěže, za pomoc ve vytyčování tratí, za časomíru, za kameru, za startéry, za nosiče, snad jsem na nikoho nezapomněl... :) Doufám, že jste si užili zábavné odpoledne, podle reakcí to vypadá že ano, to je to hlavní. Budu se těšit až se sejdeme opět někdy v březnu u tentokrát opravdu posledního závodu první sezóny LTR.

(ještě doplním penalizace a odstoupení v tabulce s časy, jsem v práci a papíry jsem zapomněl doma)

Ondra

To je neuvěřitelné o kolik se časy liší  :D .

Co TomBe náhon na předek tě asi docela zklamal, když se tak dívám na výsledkovou listinu  ;) .

TomB

JJ, nejvíc ale mě samého dostalo to přestavění v půlce závodu na 4x4 ;D.
Musím si to tady promazat... FWD už nechci vidět ani omylem ;D >:D :P.
Složení mých příspěvků:

Shmade

O tři příspěvky výše jsem doplnil tabulku časů o odstoupení z RZ (červeně čas) a penalizace za pomoc autu v situaci, kdy nemohlo jet dál (každá tečka 10s, již započítáno v času).

Shmade

Tady předkládám tabulku s porovnáním jednotlivých aut...

Jen ještě poprosím fotografy a fotokameramany, aby někam nahráli pořízený materiál a poslali mi odkaz. Díky

Heretic

Doufám, že bude nějaký video nebo aspoň fotky ze závodu. :) Jinak jsem se chtěl zeptat, někde jsem tady četl, že šlo o poslední či předposlední závod. Tím je myšleno v rámci jedné sezóny nebo už prostě víc závodů nebude? Plánoval jsem se v budoucnu zúčastnit...