LEGO Technic Rally - diskuze

Založil Shmade, 08.01.2009, 05:48:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Povolit v letošním ročníku i auta s více nápavami - pro trucky/speciály?

Ano
36 (87.8%)
Ne
5 (12.2%)

Celkem hlasů: 41

Mareken

Citace od: Troll-hornet kdy 31.12.2009, 19:04:38
pokud se podíváš přes tu masku, je tam vidět pohon z buggy 12z na 24z na diferenciálu - tzn. 2:1 a protože ...
Jak koukám tak tam máš 20tizub na 12tizub,ale asi jsem slepej..
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Sugarfree

Předtim jsem to moc nestudoval, ale mám taky takový pocit že máš pravdu Mareken :)
Čím to budeš živit? kolik budeš mít BB na 4 buggy motory?
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Měch

Je tam "sloup" 12z na 20z na 12z na 24z. Trochu složité ale funkční a dostanu ty motory NAD úroveň řízení.
Ty 4 motory proto, ze chci rychlost i sílu zároveň >:D a mám na to baterky. Budou tam teda 4 BB když dobře.Když se to bude rychle vybíjet dám tam 2 a 2 budou náhradní.

Ale mám tu defekt:odpružení je docela slabé, to proto že je tam zavěšení z 8466. Zítra to vyměním za zavěšení z 8297- je o 1díru kratší- lepší páka- zlepšení tlumičů ale to až zítra. Teď se jdu dívat na ohňostroje ;D. Vám taky přeju hezkou podívanou.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

jakpet

Zdravim všechny! Já už mam dostavěnej svůj LTR speciál se vším všudy ( ten starej jsem rozebral ještě ten samej večer po závodě, byl na nic...). Co se koncepce týče, je to poháněný dvouma buggy motorama, pohon všech kol, dva diffy, zatáčení jeden M motor, rychlost cca 7 km/h. Ale mam problém: Na závody budu potřebovat dva kabely ( auto s váhou BB navíc a ještě proudovim omezenim z receiveru by bylo fakt nanic), bez nich nemůžu jet. A jestli nestihne přijít, tak i CV joint. Najde se někdo tak ochotný a pučí mi tyto díly na závod? Jinak kabely bych rád i koupil, na ceně bychom se domluvili...

Jakpet

SMYK!

Měch

CV jointy vezmu náhradní s sebou tak bych ti mohl pučit ale káblí mám sám málo :D :(
PS to auto máš podobně jako Shmade??
Fotky

Shmade

Tak podle použitých motorů (2 buggy a medium) má to auto podobné asi skoro se všema... :)

...nevím kdo všechno chcete jet, tak se mi prosím hlašte do SZ, jestlil to bude váš první závod, tak napište i číslo, jméno jezdce a národnost, ať můžu udělat samolepky...  Díky

Měch

Nevím co je SZ  :P tak to napíšu sem
pojedu prvně....tak třeba číslo 13, popř. 00 nebo 88, co bude volné - přesně v tomto pořadí.
Jméno: Martin Chlud , národnost: Čech
a jestli budeš psát i přesdívky, nešlo by tu na Kostkách změnit nick, nebo musím zrušit toto a založit nový účet?
PS : jak budeš rozdávat samolepky, tak musím mít místo na přilepení - hladké plates nebo stačí mít nachystané polo-piny na přicvaknutí?
Fotky

Mareken

Tak jsem zase testoval na sněhu a mám špatné zprávy,auto jede na sněhu dost špatně,vůbec nevím čím to je,na normálním povrchu jede dobře,a když najedu na sníh tak hrozně zpomalí. A tak se chci zeptat těch,kdo pojedou 4.rally,zda už zkoušeli auto na sněhu, moje auto je 4x4 2XL 20 na 12 a na nový diferáky, kola 94,8
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Shmade

SZ - soukromá zpráva...

Jinak dříve jsem samolepky rozdával už rovnou na přilepené tiles, ale nejsem si jist, jestli jich budu mít ještě dostatek, takže kdo jede prvně, tak ať má pro jistotu připraveny dvě tile 6x1 a čtyři 2x2.

SMYK!

shmade stavím buggy ale nevím jáké jsi měl převody na zatačení u buggy

Měch

To mareken: taky se mi to stávalo, je to špatný výkon motorů - zkus změnit převod nebo zmenšit kola(to by mohlo být řešení)
Auta z XL motorama jsem už měl byl tam XL motor na každou nápravu + 2.generace diferenciálů a kyvadlové zatáčení a celkový převod  byl 12z na 20z a s tím jsem byl spokojen, jo a ještě kola taky 94.8. Jak čtu to tvoje, máš to moc do rychla. Ale je to rally tak je to asi dobře. Ale podle mě takové kola potřebujou víc síly....nevím je to na tobě.

Dneska odpoledne jsem taky zkoušel sníh a 5cm prašanu není problém, taky takové to autama rozježděné a ztvrdlé na ledové kry (až 10 čísel hrbolky ale pevné - díkybohu za žluté pružiny ;D).
No ještě to nemá vychytané mouchy, tak se tomu večer pověnuju.
A pro zajímavost CV jointy vydržely i náraz do obrubníku při plné rychlosti a kola se začaly protáčet :D jupí.
Fotky

SMYK!

chtěl jsem se zeptat stavím buggy na nový diferencial a na napravy z 8297 nevím jestli udělat pohon na přední kola nebo na zadni myslím že na zadní kola to vyjede víc ale když to je na přední tak to na sněhu nejvíc flokuje ale poradtě mi na ktere kola pohon

Měch

přední pohon je lepší ale složitější na stavbu
Fotky

Shmade

Jen takový dodatek k pravidlům: Sněžné řetězy nejsou povoleny.
Ani nevím jestli to teda někoho napadlo, ale třeba mě jo, ale pak jsem si řekl, že by to byla velká výhoda oproti těm, co by řetězy neměli, tak snad nikomu nebude vadit když to takhle zakážu plošně...

jakpet

Mě to napadlo už dávno ;D . Jinak fotky sem dávat nebudu, ať je nějaká konkurence, ne? Na svoje řešení jsem dost hrdý a myslim, že by měl každý stavět podle sebe, nezlobte se. Jinak malá rada pro troll-hornet. Ty 4 buggy pojedou dobře jen s čtyřma BB a brát si 8 sad je trochu moc...

Měch

doufal jsem že to shmade nenapíše, řetězy už mám vyrobené tak je brát nebudu :'(
Fotky

Shmade

No můžem se o tom bavit...  kdyby je měli všichni, tak by to bylo taky fér, ukaž jak jsi je měl udělané... případně ostatním pro inspiraci...

Měch

Tady je ukázka možností pásů:
zleva: a)kolo stylu Pepek Námořník ;D- náročné na gumičky
          b)kolo potáhnuté gumovým pásem - nutnost vlastnit gumový pás správné velikosti(na kole 94.8 drží
             dobře) je krapet užší a tak pneumatiku trochu zmáčkne, ale jen uprostřed, takže ani nesjíždí z ráfku           
          c)kolo 81.6 potáhnuté šedým technic pásem -pás nesjíždí - opět je trochu užší než kolo (průměr kola se zvětší
             na cca 94.8 tedy na průměr velké pneumatiky
          d)to samé jenom s větším kolem -kolo je pak ale zbytečně velké

Jako další možnost kterou jsem po Smadeho úpravě pravidel neuváženě rozložil bylo kolo omotané provázky a na nich byly navlíknuté dílky typu 2X1, vysoké se dvěma nebo jednou dírou v boku a podobná skrumáž. Teď se mi to nechce kvůli fotce skládat.
Co říká organizátor na typ B) ?? počítá se taky jako "sněžný řetěz" nebo jako "pneumatika" je to totiž něco mezi tím...a mě se momentálně líbí ze všech nejvíc
Fotky

Shmade

Já osobně jsem uvažoval jen o provázcích...
Nevim jak rozhodnout. Jestli se tady ozve někdo další, že by chtěl "řetězy" - víceméně cokoliv přidělané na pneumatikách povolit, tak udělám anketu a bude jasno. Za současného stavu by asi ani B neprošlo.

Jamesek

Citace od: Shmade kdy 08.01.2010, 20:41:57
Já osobně jsem uvažoval jen o provázcích...
Nevim jak rozhodnout. Jestli se tady ozve někdo další, že by chtěl "řetězy" - víceméně cokoliv přidělané na pneumatikách povolit, tak udělám anketu a bude jasno. Za současného stavu by asi ani B neprošlo.

Já chci klouzat bez řetězů ... ;)

Shmade

Já si právě taky myslim, že to bude větší sranda... :)

jakpet

Já jsem zásadně proti řetězům! Pod pojmem "kolo s řetězy" si už fakt můžem představit cokoli... Jinak jestli řetězy, tak bych byl pouze pro ty, co by byly čistě z lega...

jakpet

Jo, kardan potřebovat nebudu - už přišel. Ale kabely pořád nemam :'(

Měch

Citace od: Shmade kdy 08.01.2010, 21:14:20
Já si právě taky myslim, že to bude větší sranda... :)

Když to berete takhle, jsem pro bez řetězů bude větší prča. Doufám že tam bude pořádně dlouhý svah, do kterého budem vyjíždět popř. klouzat zpátky dolů  ;D.
Fotky

Shmade

Svahy moc nečekejte, spíš rovinky, do kopce nám to nejezdí skoro ani na suchu. :) 

Měch

Neštěstí ve stáji Měch !!

Dnes v časných ranních hodinách při tréninku na novém typu automobilu se staršímu z bratrů Drakeových, Todd, náhle udělalo nevolno a musel být převezen do místního zdravotnického zařízení s vážnými příznaky na zánět žaludečních stěn.Podle lékařů nebude minimálně týden schopen jízdy a tudíž se nemůže zúčastnit závodů.
Místo něj pojede v novém automobilu jeho mladší bratr, dvojče Terence, který do této doby jezdil s bratrem jako navigátor.

Pro Kostky.org Malý Měch
Fotky

peter

Obecně jsem tak trochu doufal, že se rally odloží až současná sněhová nadílka opadne a místo ní se uskuteční sněžný závod, pro který možná už lepší podmínky letos v Praze a okolí nebudou. Zatím se tak nestalo a nejspíše už nestane, takže doufám, že se najde alespoň místo, kde sníh bude hodně ušlapán a nebude ho mnoho, jinak si asi moc nezajezdíme :P
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Shmade

Dodržuju harmonogram no... Snad vyjdou podmínky i na sněžné speciály, já doufám, že jo.   Jinak válec na úpravu tratí je připraven, takže poježdění by mělo být v pohodě, jen si budem muset víc hlídat kam šlapeme, aby po prvním závodníkovi nezbyly místo tratě jen stopy...

Ondrej

Doufám, že brácha dneska sežene ty Buggy motory, aby měl tým ještě šanci pokračovat a nedopadnul jako naše posádky na dakaru. Jinak jestli bude něco potřeba pomoci s tratí nebo tak, není problém a přijel bych pomáhat, stačí napsat SZ.