S krabicemi, nebo bez??

Založil otaznik, 27.05.2005, 12:41:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

S krabicemi, nebo bez??

a) Krabice vyhazuji, příp. rozstříhám a schovám jen část.
8 (7.8%)
b) Pokud se hodí na skladování, nechávám si je. Jinak jdou pryč.
14 (13.6%)
c) Originální krabice hlídám jako oko v hlavě, použité sety bez krabic neberu.
10 (9.7%)
d) Použité LEGO beru i bez krabic, ale radši bych je měl.
61 (59.2%)
e) Je mi to srdečně jedno.
10 (9.7%)

Celkem hlasů: 97

otaznik

EDIT: tato diskuse vznikla vydělením z debaty o ceně Metrolineru

Metrolinera jsem hrozně chtěl, koupil jsem si ho přes Ebay MISB za 109 EUR, ale dá se sehnat i za 100 EUR.

Citace od: Colonel32 kdy 27.05.2005, 08:24:46

1) pokousis se koupit velkej set s krabici... pokud potrebujes i krabici, tak ses jak pihlavek

Co je špatnýho na tom chtít krabice?

peter

Citace od: otaznik kdy 27.05.2005, 12:41:09
Citace od: Colonel32 kdy 27.05.2005, 08:24:46

1) pokousis se koupit velkej set s krabici... pokud potrebujes i krabici, tak ses jak pihlavek

Co je špatnýho na tom chtít krabice?

To by mě také zajímalo. Pokud budu mluvit za sebe, tak Lego se snažím mít výhradně s krabicemi. Prostě pro mě Lego bez krabic, to není ono.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Panther

V tomto se přidám ke klukům. Asi 80% mých stavebnic má krabice a většinou se snažím sehnat stavebnici i s krabicí. Myslím si, že krabice je součástí stavebnice a je škoda ji nemít (jestliže je máš kde skladovat  :) ).

Jindroush

Krabice je kus papundeklu, ze kterýho se nedá nic postavit, takže se dá rovnou vyhodit. 8)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Magesan

Treba takova krabice k Mindstorms, to se snad neda vyhodit.  ::)

Jinak je mi jedno, jestli krabici mam ci nemam, ale kdyz ji mam, nevyhazuju ji  ;)

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 27.05.2005, 13:57:57
Krabice je kus papundeklu, ze kterýho se nedá nic postavit, takže se dá rovnou vyhodit. 8)

Je to součást LEGO stavebnice a pro mě, jako pro sběratele, ne jako stavitele, je také důležitá.

chadzi

krabice jsou fajn, ale kdyz se casto stehujes (jako ja) tak je to dost problematicky

Jindroush

No vidíš, a já se zbavím i Mindstormový krabice, ať mám konečně trochu místa.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Panther

Citace od: chadzi kdy 27.05.2005, 14:09:22
krabice jsou fajn, ale když se často stěhuješ (jako ja) tak je to dost problematicky

Jestliže máš stavebnice jen na stavění a nemáš je kde skladovat (viď Jindrouši  :) ), tak to plně chápu. Já Lego stavebnice sbírám i si stavím a proto je pro mě důležitá i krabice.  ;D

Colonel32

nesla by udelat anketa? kdyz uz se to separovalo... - ne jako hlasovat prispevkama, ale vrazit do zahlavi...

a) Krabice vyhazuji, pripadne rozstriham a schovam jen cast, vyjimkou jsou takove krabice, ve kterych se lego dobre skladuje

b) Originalni krabice hlidam jako oko v hlave, pouzite sety bez krabic neberu

c) Pouzite LEGO beru i bez krabic, ale radsi bych je tam mel

d) Je mi to srdecne jedno...

muzzo

Ja bych se priklonil k posledni variante. Krabice pro mne nic neznamena akorat je mi lito je vyhazovat, tak je strkám pod postel a tam si na nich brousi drapy kocka :D

Aki

Citace od: Colonel32 kdy 03.06.2005, 21:05:59
nesla by udelat anketa? kdyz uz se to separovalo... - ne jako hlasovat prispevkama, ale vrazit do zahlavi...
Určitě šla, tak proč jí neuděláš?  ??? Však jsi suprák, tak už máš oprávnění je dělat..... >:D

Colonel32

jako nove? ale ja myslel zpetne ji vrazit do tohoto threadu... a to IMHO muze udelat jen clovek, s moderatorskymi pravy - pac ten muze editovat cizi prispevky, a nejsou snad udeje o ankete soucasti prvniho prispevku?

betakaroten

Zpět ke krabicím: mně je líto vyhazovat je úplně, ale zase nemám dost místa na ukládání, takže si schovávám přední a zadní stranu (případně ještě seznam dílků); slepím je k sobě a vznikne cosi jako "karta". Bohužel některé krabice neznámo kam zmizely, a jako na potvoru jsou to ty "vzácné" (Basic 350, Basic 550, vlak 7722, vlak 7715, vagon 4547-chybí zadní strana). Nemáte tu někdo tyhle škatule a zároveň velký scanner?

Maci

Taky je mi krabic líto, ale na jejich skladování nemám prostory. Jeden čas jsem je placatila, pak vystřihovala pěkné obrázky nebo seznam dílků a teď už jdou bez milosti do popelnice. Je to škoda a určitě to snižuje hodnotu mojí zbírky, ale já stejně nebudu v životě lego prodávat, tak nač se s tím skladovat.

Rob

Citace od: Colonel32 kdy 04.06.2005, 00:34:38
...jako nove? ale ja myslel zpetne ji vrazit do tohoto threadu... a to IMHO muze udelat jen clovek, s moderatorskymi pravy..

jo, dobrej nápad - přidal jsem anketu. můžete hlasovat. Nicméně rozepsat se můžete taky..
Rob

Rob

Já jsem na tom dost podobně jako Maci. Větší krabice z Technic setů jsem přeměnil na skladovací prostory, zbytek jde nemilostrdně do koše. Dokonce uvažuju že se zbavím i kyblíků - mají špatný tvar, krabice se skladují lépe.
Rob

Micho

Ja mám pocit, že sa v tej ankete pletú 2 rôzne otázky.
a, Čo urobíte s krabicou z nového Lega (ktoré ste si sám kúpili, alebo dostali)?
b, Kúpite použité Lego aj bez krabice?

Neviem totiž na anketu odpovedať. Ja z nových setov krabice na 90% nechávam v pôvodnom stave, neskladáme ich (zatiaľ ich nemáme zďaleka toľko ako J.). Vyhadujeme len obaly zo základných setov (napr. basic kocky ...) alebo nejaké relatívne nezaujímavé obaly (podľa môjho posúdenia). Z obalov, ktoré vyhadzujeme vystrihnem (vysekám na rezačke vo firme) nejaké zaujímavejšie časti - napr. zoznamy kociek.

Teraz sme boli s kolegom v CZ v Písku a brali sme nejaké 9V vlaky. Mali pre mňa oveľa väčšiu cenu, keď ten pán nám ich všetky dal v pôvodných obaloch, ktoré boli vo vynikajúcom stave. Totiž ja ich použijem na darčeky pre decká. Predstavte si, že by ste niekomu dali bonboniéru bez obalu ..., teda u mňa plnia obaly z použitých setov aj darčekový účel a viem si predstaviť, že keď to náhodou budem niekomu predávať, tak ho ten obal poteší. Záleži teda aj na tom, na aký účel to chce použiť. Zatiaľ mám miesto. Pokiaľ už nebudem mať kde dávať tie obaly, tak určite sa rozhodnem niektoré zrušiť podobne ako J. Beriem ich ako estetické diela, ktoré majú svoju určitú hodnotu, ale keď budú zavádzať, tak pôjdu do kontajneru. Keďže zbierame hlavne vlaky, tak tie by som nerád likvidoval ...

Keď kupujem použité Lego z eBay viac menej pre seba, krabicu v dobrom stave privítam, ale nie je podmienkou. V princípe nie som ochotný za ňu zvlášť zaplatiť, jedine, že by som ju potreboval na nejaký darček ...

Takže, podľa mňa je to jedno, čo s tým obalom spravíte. Keď máte málo miesta, tak ho logicky vyhodíte prípadne si vystrihnete to čo chcete. Keď si ho necháte a budete Lego niekedy predávať, je pravdepodobné, že narazíte na ľudí, ktorý to ocenia.

Prikladám foto štosovania obalov na seba popri stene. Napriek tomu, že nie sú prichytené nijak, zatiaľ nespadli.

Colonel32

Micho

podle tveho popisu bych to videl na odpoved "D"

Micho

To som aj dal, bolo mi to najbližšie. Ale nehovorí to o nových krabiciach ...  ;)

Pixie

Já zatím krabice schovávám, jelikož se mi ještě vejdou...ale časem asi dopadnu jako Maci - t.j. začnu je placatět. Úžasné by bylo, kdybych je jednou musela začít vyhazovat, protože by jich bylo tolik, že by se už nevešly...no, uvidíme!

Jinak Micho to napsal přímo nádherně! Nezbývá, než souhlasit.

Mates

Micho i já s tebou souhlasím a přijde mi jako nejlepší varianta volba "D".
Zatím mám krabice kde dávat, nemám jich tolik, ale už se těším, až se přestěhuju do většího, tam si zaberu celé podkroví a tam budu řádit jak černá ruka....  ;D :P >:D ;D

rdk

Já dlouho odolával a krabice schovával v celku, jen sem cpal malé do velkých, ale pak jsem musel začít placatět...

Nedávno sem si koupil do obýváku sedačku, která je shodou okolností rozkládací (což sem ani nechtěl, ale když už to tam je  ;D). No a až dodatečne jsem zjistil, že se do toho prostoru na peřiny vejde 6 velkých otevíracích krabic typu 4504 Millenium Falcon. A SPOUSTA dalších zplacatělějch krabic  8)

Krejna

ja krabice někdy vyhazuju ,protože zabírají strašně moc mista a nemam misto na ukládaní kostek.jediny misto kam je mohu dávat je šuplík pod postelí který se dá vytahovat.

J_BOB

chyba mi moznost, "Krabice mam vsetky odlozene, pouzite lego najradsej s krabicami"
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

myth

Citace od: J_BOB kdy 13.02.2006, 20:49:18
chyba mi moznost, "Krabice mam vsetky odlozene, pouzite lego najradsej s krabicami"

Pozri možnosť c). Úplne vyhovuje Tvojej požiadavke ;) .
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

J_BOB

to nieje celkom to iste....ja uz som zobral kopu pouzitych lieg, ale ani jedno som neulovil s krabicou, takze to nebude ono  :( ;)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Tomášek

Me ty krabice nevadi-posledni 2 roky kdy se opravdu venuji legu poradne a jsem do toho zblazneny sbiram navody a krabice-krabice se snazim davat do sebe napr. do krabice od obri sklapecky se toho veslo plno.
Procházím DARK AGE.

Llevelyn

Zatím skladujem papírové krabice od setů systémem"krabice v krabici". Plastové a basicové slouží na kostky, baseplates a tak.

Kdo má plastové boxy od basic kostek a chce se jich zbavit...sem s nimi. My se o ně doma perem ;D ;D ;D ;D
Plastikových boxů není nikdy dost.... :P
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

sam.no

Já zatím z krabic od dupla vystřihuji seznam dílků a začala jsem si krabice fotit, protože duplo většinou nemá návody a na krabicích jsou různé způsoby stavění setu. Schovávat je není možné, byla bych zavalená krabicema. Lepší krabice s víkem si nechávám jako další úložné prostory.
   Z pár setů lega, co jsem zatím rozbalila, mám krabice splácnuté. Zbytek mám nerozbalený, takže i s krabicí.  ;) A až je vybalím budu si je schovávat složené. I když možná krabic od kolejí se asi zbavím.  :-\