S krabicemi, nebo bez??

Založil otaznik, 27.05.2005, 12:41:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

S krabicemi, nebo bez??

a) Krabice vyhazuji, příp. rozstříhám a schovám jen část.
8 (7.8%)
b) Pokud se hodí na skladování, nechávám si je. Jinak jdou pryč.
14 (13.6%)
c) Originální krabice hlídám jako oko v hlavě, použité sety bez krabic neberu.
10 (9.7%)
d) Použité LEGO beru i bez krabic, ale radši bych je měl.
61 (59.2%)
e) Je mi to srdečně jedno.
10 (9.7%)

Celkem hlasů: 97

TomG

Ja krabice vyhazuju, nechavam jen to co je urceno k prodeji nebo se mi dana krabice hodi na skladovani kostek. Pze je mivam roztridene podle typu kostek a u tech vic pouzivanych i podle barev.
Only the best can survive.

MildaPajda

Pouzivam system krabice v krabici a v te jeste pokud mozno dalsi krabice...;)
takze v podstate mam "jen" obri krabice od velkejch technic setu a v nich je zbytek...
Pak mam jednu VELKOU krabici od 19" monitoru tam jsou ty co se nevesly do tech technickovejch...;)
zatim nemusim krabice placatet, ale zena rika, ze se na to stejne jen prasi, a ze neveri, ze bych to nekdy chtel prodat... ;)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Hansel

Mně je líto krabice vyhazovat, takže je skladuji v rohu pokoje. Snažím se je nějak využívat - skladuji v nich katalogy, návody, skici, prostě je to další úložný prostor. Hodně z nich ještě používám k uskladnění LEGA, protože jsem ještě neobjevil ideální systém skladování, jsou tedy dost opotřebované.
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

J_BOB

ja som lego skladoval v dakych starych Bionicle tubach, ked som to ako mensi kupil.....a jedna sa mi tak srandovne pokrutila....asi od slniecka  ;D
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

MildaPajda

Citace od: J_BOB kdy 03.03.2006, 21:42:10
ja som lego skladoval v dakych starych Bionicle tubach, ked som to ako mensi kupil.....a jedna sa mi tak srandovne pokrutila....asi od slniecka  ;D

tak me napadlo: nemate nekdo volne a zbytecne krabicky od bajoniklu? docela dobre se v nich uchovavaji drobny technic dilky...
mam sam bohuzel jen jednu (pac bajonikl nemam rad), ale krabky jsou to good... ;)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Numbi2

kdysi dávno jsem krabice stříhal na obrázky a teď s odstupem času mě to samozřejmě štve ... takže momentálně všechny nové skladuju a až je nebudu mít kam dávat ... tak prostě nevím co dál  :P :P a asi se zblázním  >:D
... back on track - ale chvíli to trvalo :) ...

Jenčula

Krabic od nového LEGA nemáme tolik, proto je schováváme (i dceři od Dupla). Použité LEGO zvládnu i bez krabice, ale co bych za to dal, mít všechny krabice od mých starých setů...

Shi-So

Ja schranuju jen krabice od LEGA co sbiram napr. HP ,ale treba od creator jdou pryc ,nemam tolik mista.... :'(

Dansson

Mě je to líto vyhodit, takže mám v garáži pěknou sbírku krabic v obrovské krabici z Ikei, ale nevím, jestli je někdy na něco využiji.  ::)

JardaL

Krabice z mých starých setů jsou už dávno na pravdě, zbyli z nich jen vystřižená čela a návody. Ale i dneska sbírám a uchovávám jenom starý poctivý krabice öd Technic, který sami o sobě měli nějakou hodnotu. Nový Technic krabice stříhám a vyhazuju.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

***Banana.com

No, kupodivu nadpoloviční většinu krabic z mých dětských let mám díky pečlivé mámě (až teď to oceňuji:-) ) zachovalou. Pokud nakupuji, snažím se raději s krabicemi, ale záleží na ceně, a na co ten set chci, zda jako set komplet, či na díly...Líbí-li se mi set jako takový, raději s krabicí..Od nově koupených setů krabice schovávám, je to výhodnější hlavně pro další případný prodej..Jinak samy o sobě ty krabice jsou z čím dál tenčího papíru...

Panther

Krabice od setů si schovávám u nových setů automaticky a u starých když jsou. Ale nebráním se koupi starých setů bez krabic. Ale musím uznat, že už skoro docházejí prostory.

fuli

Krabice si schovávám,zatím nemám tolik setů,aby mi krabice překážely. Sety kupuji i bez krabic ale raději bych je měl. Myslím,že krabice je tak nějak součást setu a ke sbírce patří.
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

Valentin Dobrotivý

Vždycky jsem si schovával u malých setů přední a zadní stranu krabice a to proto, že na zadní straně krabice vždy byly fotky alternativních modelů toho kterého setu, které jinde obvykle nebyly (až na pár výjimek v návodech). Velké krabice jsem si nechával také proto, abych měl ty rozstříhané kam dávat. Dneska se snažím sety shánět i se starými krabicemi, ovšem je to problém...to asi vědí všichni..
VD

Colonel32

krabice zbytecne zabiraji misto, a jejich uzitecnost se velmi blizi nule...
takze pokud se mi nejake pouzite lego dostane do ruky i s krabici, a ja si to lego nechavam do sve sbirky, krabice se stejne vetsinou prodava

hobby

Je třeba si uvědomit, že set s originální krabicí a bez, je cenový rozdíl, často velký. Stačí se podívat na ebay. Pokud bych něco kupoval, tak jasně s krabicí, než bez. Zase ale chápu, že v malém bytě nelze štosovat donekonečna krabice od lega. Proto odpověď na tuto otázku nemůže být univerzální, ale u mne je jasné s krabicí. Hodně krabic lze rozložit do plochy a pak je silážovat ve skříni. Dobré je, když sestavený set se vejde do původní krabice (např. u vlaků), protože uskladnění je nutné kvůli prachu (zaprášené lego je hrůza). 
Na svoje MOCy si vyrábím krabice na míru.

otaznik

Citace od: hobby kdy 21.05.2006, 15:41:23
Je třeba si uvědomit, že set s originální krabicí a bez, je cenový rozdíl, často velký. Stačí se podívat na ebay.

Z mojí zkušenosti bych řekl, že cenový rozdíl je to naprosto zanedbatelný. O ceně na Ebayi rozhodují jiné věci než je krabice.

betakaroten

Tak to tady po dlouhé době oživím..... tohle mě fakt dostalo
LINNNNNK
Omyl vyloučen, to je fakt mánie!