(vlastní) Studless 8868 - HOTOVO!!!

Založil Mellory, 30.07.2006, 12:19:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mellory

Aktuální info na čtvrté straně.

Rozhodl jsem se, že udělám takový mini seriál o stavbě studless reinkarnace setu 8868. Co to znamená? Že se s vámi budu dělit o informace a o fotky z průběhu stavby. Uvidíme, jestli se to "ujme", tj. jestli bude mít smysl pokračovat až do zakončení stavby.

Mohlo by to být oboustraně výhodné: Vy byste mohli vidět mé stavební techniky a triky, já bych od vás dostával pozitivní i negativní feedback v podobě návrhů, připomínek (příp. i obdivu ;D) apod.

Při větším počtu zavrhujících příspěvků nechám toto téma smazat.

FAQ:

Vo co go?

Budu se snažit postavit model, kterému bychom mohli říkat právoplatný nástupce 8868. Kompletně ve studless, a s vlastnostmi, kterými se ani původní 8868 nemohla chlubit. Tyto vlastnosti budu postupně odhalovat, až se k nim dostanu v průběhu stavby. Měřítko bohužel nezůstane stejné, bude o něco větší.

Kdy bude předělávka hotova?

Až bude, tak bude. Budu se snažit, abych vše stihnul do začátku příštího školního roku, tj. do konce srpna. Relativně nereálné budu muset proměnit na iracionálně relevantní.

Bude návod? *slint*

Návod čekejte jako dárek k Vánocům. Smích? Ne, to není vtip, myslím to úplně vážně. Už při realizaci návodu studless 8459 proběhly jisté komplikace, kvůli kterým se vydání rapidně spozdilo. Prostě a jednoduše - návod dřív než v listopadu nebude.

Nepošleš autogram?

Na tuto otázku není (a pravděpodobně ani nebude) odpověď, neboť se na ní ještě nikdo nezeptal (ani nezeptá).

Tak to by bylo pro dnešek vše, každých pár dní očekávejte nějaké ty fotečky a komentáře. :)
Nothing is true. Everything is permitted.

Hansel

Nevadí, hlavně pak nezapomeň na návod. 8868 jsem vždy chtěl a nikdy neměl, tak až koupím 8455, tak si to postavím :D
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

otaznik

Já bych byl pro, abys studless 8868 postavil ve stejném měřítku jako original a aby se originalu i co nejvíce podobala.

MildaPajda

jsem taky pro stejne nebo alespon podobne meritko jako je 8868 ... :)

jeste bys mohl zkusit studless 8880 ... ;)

na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Mellory

Citace od: MildaPajda kdy 01.08.2006, 14:44:33

Tak dobře, začnu úplně odznova a v menším měřítku, než je 8285 (tj. trošku větším, než 8868). Práce na nové studless 8868 začnout v pátek.

Citace od: MildaPajda kdy 01.08.2006, 14:44:33jeste bys mohl zkusit studless 8880 ... ;)

Spíš mě láká předělat 8466. No, ale až postavím studless předělávky většiny zajímavých studded setů, vrhnu se možná i na tu 8880. ;)

JardaL

Citace od: MildaPajda kdy 01.08.2006, 14:44:33

jeste bys mohl zkusit studless 8880 ... ;)

s meritkem 8868 souhlasim. A když to Mellory vezme na Usteckou hospodu, muzeme to rovnou postavit proti sobe- Original a Melloryho Original. :_))

8880 ve studless pres vsechnu snahu nehrozi. :-))))))) Sorry.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Mellory

Citace od: JardaL kdy 01.08.2006, 22:46:10
s meritkem 8868 souhlasim. A když to Mellory vezme na Usteckou hospodu, muzeme to rovnou postavit proti sobe- Original a Melloryho Original. :-))

Jó, tak to zas tak rychlej nebudu (teda záleží na tom, za jak dlouho se uskuteční ústecké setkání). Kažopádně mojí studless 8868 se budu snažit nadopovat i funkcemi, kterými originální 8868 nedisponuje (možná stabilizátory, možná pneumatické zvedání přední "kapoty" atd.)

Citace od: JardaL kdy 01.08.2006, 22:46:10
8880 ve studless pres vsechnu snahu nehrozi. :-))))))) Sorry.

Myslíš, že bych jí nezvládl? U mě je spíš problém, že bych nechtěl. 8880 mě nějak neláká.

Raistlin M

Já osobně si myslím, že ne všechno se dá postavit v původním měřítku studless. Jak už mockrát padlo, některá spojení se logicky na "bezčudlu" nevytvoří a tím je to měřítko deformované.
Osobně si myslím, že původní velikost 8868 ve studless bude bránit věrnosti napodobení a opačně.
Co se 8880 týká, tak si reallizací studless nejsem příliš jistý. Dle mého by z toho vznikla "hrachovina" , nebo nechutné monstrum.

Mellory

Citace od: Raistlin M kdy 02.08.2006, 09:18:20
Já osobně si myslím, že ne všechno se dá postavit v původním měřítku studless. Jak už mockrát padlo, některá spojení se logicky na "bezčudlu" nevytvoří a tím je to měřítko deformované.
Osobně si myslím, že původní velikost 8868 ve studless bude bránit věrnosti napodobení a opačně.

To je důvod, proč musím stavět ve trochu větším měřítku než je pův. 8868. Ve stejném bych to nezvládl. Podle odhadů to tipuju na velikost menší než 8285, ale větší než 8868. Prostě kompromis.

Citace od: Raistlin M kdy 02.08.2006, 09:18:20
Co se 8880 týká, tak si reallizací studless nejsem příliš jistý. Dle mého by z toho vznikla "hrachovina" , nebo nechutné monstrum.

Kouzlo 8880 by se předěláním do studless úplně vytratilo a bylo by z něj "úplně obyčejné" superauto. Chyběla by mu hlavně ta hranatost a karoserie jen z technic bricků. Studless součástky, např. panely a flexible axles, by 8880 úplně zabily. Takže proto se raději vrhnu na předělávku 8466 než 8880.

JardaL

Citace od: MELLORY kdy 02.08.2006, 09:29:19
Takže proto se raději vrhnu na předělávku 8466 než 8880.
Ale to zase moc nechápu. Vždyť 8466 už je v zásadě studless set. Pravda, je na půli cesty,  má to základní kontstrukci ve studovem provedení, ale zbytek je už studless. Tak co mnoho na tom předělávat? Tedy ta šestistupňová převodovka ve studless, hmmm.
p.S: ten model ještě nemám, takže nemůžu plně sloužit, ale už je na cestě. Přijde přístí týden, vydražil jsem ho právě na E-bayi za skvelých 45€.

expertik

Citace od: JardaL kdy 03.08.2006, 22:13:45
Citace od: MELLORY kdy 02.08.2006, 09:29:19
Takže proto se raději vrhnu na předělávku 8466 než 8880.
Ale to zase moc nechápu. Vždyť 8466 už je v zásadě studless set. Pravda, je na půli cesty,  má to základní kontstrukci ve studovem provedení, ale zbytek je už studless. Tak co mnoho na tom předělávat? Tedy ta šestistupňová převodovka ve studless, hmmm.
p.S: ten model ještě nemám, takže nemůžu plně sloužit, ale už je na cestě. Přijde přístí týden, vydražil jsem ho právě na E-bayi za skvelých 45€.

Ale aj tak si myslim, ze Mellory by sa do tej 8466-ky mal pustit....
P.S.: Ja som ju vydrazil predcasom za 44 EUR uz aj s dopravou.... :P
Odkaz pre Melloryho, pneu sajrajtik co mam pre Teba Ti poslem az spolu s BL vecickami...  ;)

Mellory

Citace od: JardaL kdy 03.08.2006, 22:13:45
Vždyť 8466 už je v zásadě studless set. Pravda, je na půli cesty,  má to základní kontstrukci ve studovem provedení, ale zbytek je už studless. Tak co mnoho na tom předělávat? Tedy ta šestistupňová převodovka ve studless, hmmm.
Ano, 8466 je v zásadě studless set. Prakticky jediné, co by mohlo být ve studless velmi zajímavé, je převodovka.

8466 je jedním ze setů, u kterých jsem překousl přítomnost bricků, a to z několika důvodů, např. již výše zmiňovanou poloviční studless konstrukcí. Má ovšem pár chybek (spíš nedostatků) a ty bych chtěl opravit. No a protože by se mi to blbě dělalo v klasickém čudlovém stylu, předělám celou konstrukci do studless. Suché, že?

Budu se ovšem snažit změnit pár věcí, jako je např. šířka (v drtivé většině studless setů dosahuje šířka ve studech lichých hodnot, tj. používají se více liché axles a jsou třeba jinačí techniky; no a právě "lichou šířku" bych chtěl použít v tomto setu) a pevnost (8466 není zas tak pevný a odolný set). Po těchto úpravách s 8466 budu spokojen - budu vlastnit téměř bezchybné studless superauto. :D

P.S.: Dnes proběhla další část stavby této studless předělávky. Info ještě dnes večer!

Mellory

Můj 100. (slovy stý) příspěvek zasvětím mé 8868 předělávce. Takže co jsem dneska udělal?

Zesílil jsem zavěšení kol a dodělal vršek a přidal boky zadní části.

Také jsem postavil základ podvozku, kterým jsem si stanovil pevné měřítko.
Model bude dlouhý něco přes půl metru, což je určitě víc než délka 8868, ale stále o cca 10 cm méně než 8285.

<obrázky odebrány>

Máte nějaké návrhy nebo připomínky? Sem s nimi! 8)

JardaL

Hergot, já stále nevěřím, že Mellorymu je 14.  ;D

Mellory

Hansel či banana.com Ti to můžou potvrdit. ;)

Hansel

Citace od: MELLORY kdy 06.08.2006, 19:23:31
Hansel či banana.com Ti to můžou potvrdit. ;)

Potvrzuji ;D Taky jsem nevěřil :)
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

Colonel32

nezkusil bys udelat studless 6086?

Tomášek

Citace od: Colonel32 kdy 06.08.2006, 22:24:33
Ale jo...máš dobrej nápad... ;D .....zajímalo by mne, jak by vypadali koně,nebo minifigové....to by byl mazec.... ;D >:D ....myslím si, že vzhledem k tomu, co nám tady MELLORY předvádí by to pro něj neměl být problém...
Procházím DARK AGE.

Mellory

Citace od: Colonel32 kdy 06.08.2006, 22:24:33

Letmo jsem si zkoušel něco takového představit - a bylo by to minimálně šílené:

Základní problém vidím ve stabilitě, která by předěláním do studless značně utrpěla. Jelikož studless (technic) baseplate nejsou, musela by celá konstrukce stát na mříži z liftrarmů. Aby si zachovaly zdi hladký efekt, musel bych je postavit z liftarmů otočených hladkou stranou ven. Takto bych ovšem nedocílil efektu "různobarevnosti", neboť doposud žádná liftarm nemá potisk. To by mě nutilo k použití non-pure technik, jako je technika custom nálepek či spreje. >:D Další problém vězí v měřítku - technic minifigy jsou o dost větší než ty klasické a tomu by se muselo přizpůsobit celkové měřítko. Tímto sice bych eliminoval problémy s koňmi, které bych ve větším měřítku navrhl snáze, jenže bych vyzdvihl jeden nepřehlédnutý problém - absenci tolika součástek. Musel bych koupit minimálně ještě dvakrát všechny své sety, abych docílil požadovaného množství studless součástek. No a teď se dostáváme k hlavnímu bodu - navrhnout a postavit studless 6086 by bylo nejen velmi nákladné, ale také čas požírající, nervy drásající, no prostě úplně zbytečné a nanic.  >:D ;D

Každopádně díky za tip, až budu shnít v blázinci s nadbytečným mnoužstvím technic elementů, zkusím to. >:D ;D

PS: Konec offtopicu, prosím. ::)

Mellory

Již třetím dnem stavím předělávku setz 8868. Co se mi dnes podařilo?

Dokončil jsem pneumatický systém, který otáčí superstrukturou, přidal boční nádrže a začal stavět "to za kabinou".

Počasí fotkám nepřeje, je stále zataženo. Redukce šumu způsobeje celkové rozmazání, takže jsem ji tentokrát nepoužil.

<obrázky odebrány>

MildaPajda

Citace od: MELLORY kdy 07.08.2006, 20:23:10

Jo, koukej udelat nejakej blbuvzdornej navod! Todle by se mi libilo si to postavit!  >:D
Je to fakt dobry! Klobouk dolu!
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Raistlin M

Citace od: MildaPajda kdy 08.08.2006, 09:46:57
Citace od: MELLORY kdy 07.08.2006, 20:23:10

Jo, koukej udelat nejakej blbuvzdornej navod! Todle by se mi libilo si to postavit!  >:D
Je to fakt dobry! Klobouk dolu!

Ty jsi ještě nezačal stavět? Tohle je něco ve stylu televizní kuchařky....Ti ujel vlak. ;D ;D ;D ;) ;D ;D ;D

Mellory

Ach jo, ach jo. Dneska nebyl můj šťastný den.

No, přidal jsem battery box a motor a převodovkový systém přehazující mezi dvěma funkcemi - pohon kompresoru a pohon celého vozidla.

Ale připadá mi, že se mi to dnes prostě nepovedlo. Ve čtvrtek se to pokusím nějak přestavět. Pokud máte nějaké návrhy, jak stávající stav vylepšit, napište je, budu za ně moc vděčný. I studless mistr je někdy v koncích (nebo si myslí, že je v koncích).

<obrázky odebrány>

Táákže, máte nějaké návrhy nebo připomínky? Sem s nimi! 8)

Micho

Nejaká chybička sa vlúdila. Všetky odkazy idú na jedno foto ...  ;)

Micho

Ja síce ako townár a vlakár neporadím, ale tu dokumentáciu si rád poprezerám. Perfektné kompozície, ostré zábery, názorný popis. Proste vynikajúco technicky zvládnuté, čo sa týka prezenácie smerom von. To všetko aj mne neznalcovi pomáha si vytvoriť veľmi slušnú predstavu, čo sa to rieši ...  8)

Keď s tým pôjdeš na Brickshelf, tak to budú zo záujmom prezerať mnohí starí kozáci nevediac, aký mladý mozog za tým je.  :D

Mellory

No představ si, že když jsem Tvůj příspěvek četl poprvé, tak jsem si myslel, že to je vtip, protože já se považuju za mizerného fotografa. ;D

Celý týden je zataženo, takže fotky jsou takové tmavé se šumem, a navíc fotím mobilem. Třese se mi ruka (asi nadšením ;D), takže i přes automatické zaostřování není fotka úplně ostrá, zejména na okrajích. Fotím to, co mi přijde významné, a taky klasické pohledy shora, zboku atd. Prostě fotograf k pohledání. Jediné, co by mohlo být na těch fotkách opravdu uměleckého, je můj malý skromný popis na každém obrázku. ;D

Ále, díky za pozitivní názor. :)

Micho

To som netušil, že to fotíš mobilom. Čo za mašinka to je?

Inak tie fotky sú živým dôkazom, že nezáleží len na technike, ale vo veľkej miere aj na zvládnutí jej ovládania. A niekedy fakt málo stačí na dosiahnutie slušného efektu. A oplatí si preštudovať aj návod ...

Mellory

Sony Ericsson K750i, výborný mobil, a také skvělý foťák pro nenáročné - 2 MPx, automatické zaostřování.  Ve správných rukou fotí skvělé fotky. :)

Colonel32

tak to proste ziram...

nejen ze nam tu 14lety prcek chrli jednu za druhou konstrukce, ktere by klidne mohli prodavat jako sety, ale navic s mobilem foti lepsi fotky, nez vetsina lidi s digitalem....

lidi, od nej si berte priklad, tenhle clovek ma budoucnost...

Pepan

Opravdu MELLORY klobouk dolů, je to opravdu velmi dobré  :D