(Vlastní) Domčeky od juniora

Založil Micho, 26.04.2005, 22:34:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

Tak teda idem sa pochváliť tvorbou stredného juniora. Zrejme aj vaše decká (u nás tých vekovo zrelejších) dokážu kadečo vytvoriť a zrejme aj lepšie veci, ale mne je to momentálne jedno. Môj desaťročný synátor Luky je samostatným autorom pre mňa tohoto skvostu. Vytvoril to dnes úplne bez pomoci a ja som to s manželkou obivoval, keď sme prišli z práce. Nedalo mi to a je to tu na fóre.

Micho

Tu je šťastný pochválený autor a za ním sekundant 5 ročný Adam, ktroý mu väčšinou robí zlosť a rád sa fotí. Je tu ešte domček (zatiaľ postavený), ktorý vytvoril Luky pred pár dňami a tiež sa mi celkom páčil. Vedľa neho podľa slov autora je pizéria ....

Aki

No já tedy myslím, že je to príma. Pěkně to pásne do toho vašeho kolejiště....  ;)

Radical

Me osobne se nejvic libi ten kostelik, ten me dostal..
Old lego , good lego.

Micho

Dík za autora, pochybujem, či to ale aspoň týždeň vydrží. Došli im strešné kocky a po pár dňoch sa Lukymu zrejme niečo znepáči a bude tvoriť niečo nové ... ;). Uvidíme ...

Ten kostolík som im zakázal zatiaľ zbúrať ...

Maci

Moc pěkné stavby! Zdá se, že jablko nepadlo daleko od stromu.  ;) Už se těším, až taky ta moje holka začne stavět víc samostatně. Jde jí to už docela  pěkně, ale je líná hledat potřebné kostičky a tak jí je musím podávat. Když jí něco dojde klidně to vyláme z mých staveb...

Radical

JoJo hledani kostek, to je opruz vzy kdyz neco stavim tak 2/3 casu hledam dilky..........A to jich mam este melo.......... >:(
Old lego , good lego.

Micho

Citace od: Maci kdy 26.04.2005, 22:48:02
Když jí něco dojde klidně to vyláme z mých staveb...

To by som chcel vidieť ako to zvládaš a riešiš  ;D ;).

Radical

Znam lidi co to taky tak delaj a uz sou dospeli.. ;D ;D
Old lego , good lego.

Rob

fakt se povedly!

moc se mi líbí jak vyřešil ty ?slunolamy? (nebo jak se to jmenuje - věc nad okny zastiňující je) u té pizzerie.  Jen mi tam chybí stolky pro posezení venku...

.... ale je fakt že piknikovat se dá u toho kostela :)
Rob

Micho

Citace od: Rob kdy 27.04.2005, 10:00:42
moc se mi líbí jak vyřešil ty ?slunolamy? (nebo jak se to jmenuje - věc nad okny zastiňující je) u té pizzerie. 

V slovenčine sa tomu hovorí - markízy  ;).

Maci

CitaceKdyž jí něco dojde klidně to vyláme z mých staveb...

To by som chcel vidieť ako to zvládaš a riešiš   
Plácám jí přes ručičky a nadávám že mám málo kostek. ;)

Aki

Citace od: Micho kdy 27.04.2005, 10:03:06
V slovenčine sa tomu hovorí - markízy  ;).

V češtině také!  ;) ;D

Radical

Slovenstina je prekrasy jazyk..... ;)
Old lego , good lego.

Micho

Čeština také resp. čeština tiež. Hlavne mumor je v češtine super - veľmi dobré a výstižné slovné spojenia. Mám rád aj staršie české filmy ... ;).

Radical

Treba: Vyte jaka je vyhoda impotence??

Neni dedicna. ;D ;D ;D
LOL LOL ;D

Jooooooo uz sem bazant

ADMIN: Nebudu to opakovat víckrát - pokud neumíš česky, používej kontrolu gramatiky. Další podobné zprávy půjdou rovnou do koše. To tlačítko tam není jen tak pro srandu.
Old lego , good lego.

muzzo

Citace od: Micho kdy 26.04.2005, 22:45:59
Dík za autora, pochybujem, či to ale aspoň týždeň vydrží. Došli im strešné kocky a po pár dňoch sa Lukymu zrejme niečo znepáči a bude tvoriť niečo nové ... ;). Uvidíme ...

Ten kostolík som im zakázal zatiaľ zbúrať ...

Rekni klukum at ho udelaj vetsi, tohle je spis nejaka kaplicka ze hrbitova ( cintoryn ) :D

Akinom

Prosím jen radu, kolik krabic z Legacku bych mela koupit, aby dcera mohla zacit stavet takove skvosty jako mate tady...

A kolik minimalne tech stresnich dilu?

Chci začít co nejdřív.... V duplu už nemám co kupovat.  :D

Micho

V princípe ľahká odpoveď - čím viacej. Chlapci už majú mix z kadejakých stavebníc, ale základom sú klasické kocky - teraz napríklad bežia 1000 kociek v balíku 4421 a 4423 (800 + 200 bónus). Daj si do vyhľadávania na fóre postupne tieto čísla setov a vyhodí Ti odkazy na tieto balíky, popísalo sa tam toho o nich viac. My sme zobrali za posledný mesiac 2 x 4421 a 1x 4423 - fakt dobré kocky. Plus nejaká ta podložka.

O strešných dieloch sa popísalo viac - daj si vyhľadať tu na fóre 9265. Okná a dvere - 9274. Z tých by sa ti hodilo po jednom. Škoda že Eduxe (www.eduxe.cz resp. sk) prestalo robiť ten výhodný set strešných dielov 2000685, myslím, teraz majú ale nový mix strešných dielov a okien - treba pozrieť.

Aki

Ale ostře skolpené střešní díly, se shánějí hůř. To je asi nejlepší se domluvit s někým kdo nakupuje na S@H.
Jo a neškodilo by vzít nějakou tu bonanzu...  ;)

peter

Citace od: Micho kdy 27.04.2005, 20:14:58
Škoda že Eduxe prestalo robiť ten výhodný set strešných dielov 2000685, myslím, teraz majú ale nový mix strešných dielov a okien - treba pozrieť.

No takže set číslo 2000685 nejsou střechy ale ty okna a dveře. Střechy stále mají pod číslem 2000686, na který jsem již dříve upozornil tady, každý též stále za 445,- Kč ;) Jinak co se týká 45° střech tak na ty v dnešní době je opravdu vynikající ta vila Bonanza.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Micho

OK, pardón za chybu, ponáhľal som sa ... a neoveril som si to poriadne. Ďakujem Ti Peter za opravu a upresnenie.

Pridám ešte jeden obrázok malého detského mestečka, ktoré si postavili dnes chlapci po škole. Kostolík je trochu natlačený s tým domčekom, ale inak je to v pohode.

Mates

Micho, je to docela povedené a myslím, že si chlapci dost vyhráli. Pokud ale budeš kupovat kostky a LEGO stejným tempem jako doposud, tak jsem zvědavý, co nám tady ukážeš třeba příští rok po Vánocích...  ;D :D >:D

Aki

Jo a zvlášť dobrý nápad je ta ohrada - parkoviště - technický dvůr (či co) pro další techniku. Něco podobného by potřebovalo Rdk city!  ;) - Určitě by tím alespoň částečně vyřešil tu šílenou zácpu!

rdk

Ten šílenej dopravní kolaps sem vyřešil tak, že sem většinu dopravních prostředků rozebral na součástky  ;) ;D

Mates

rdk: Já bych taky věděl, jak vyřešit tvůj šílenej městkej kolaps... mohl bys nám to rozprodat...  :D  ;D >:D

Citace od: Aki kdy 28.04.2005, 08:28:19
Jo a zvláą» dobrý nápad je ta ohrada - parkoviątě - technický dvůr (či co) pro daląí techniku. Něco podobného by potřebovalo Rdk city! ;) - Určitě by tím alespoň částečně vyřeąil tu ąílenou zácpu!
Tady je vidět, že se opravdu fantazii meze nekladou...  ;) Vážně se těším na to, co nám tady zase někdo vystaví. Až budu mít místo a čas, tak si zasednu a postavím také svoje malé město...už aby to bylo ;D

Micho

Takže Luky mestečko sa predminulý víkend začalo znovu stavať a postupne dopĺňať. Sú to 2 satelitné mestečká Luky a Tomi spojené cestou, ktoré pretína železnica. City Luky je ladené religiózne, ale má tam aj políciu a novú benzínku Octan ... City Tomi je ladené priemyselnejšie a je tam prvý menší hypermarket.

Všeobecný letecký pohľad ...

Micho

Nová benzínka Octan síce má len jednu čerpačku, ale vraj sú už objednané ďalšie. Vedľa si rozložil stánok predávač zeleniny. Má tam aj citróny a kiwi, červené paradajky mu došli - sú už na ceste.

Aki

Citace od: Micho kdy 19.05.2005, 22:09:04
a je tam prvý menší hypermarket.
Neboli samoška  ;D
pěkně se to chlapcům rozrůstá, víc domečků než aut. To je skvělé!
Musíš je hodně pochválit!  :-*

Micho

Mestečku City dominuje kostolík a prémierová (G) ;) vilka.

Aki: posuniem architektom ... ;)