(Vlastní) Středověké předměstí

Založil Vysky, 28.11.2025, 14:26:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vysky

Zdravím přátelé. Rád bych prezentoval svůj model středověkého předměstí. Víceméně tak, jak byl naposledy k vidění letos v Olomouci. Ještě déle než samotná stavba, trvalo přikročení k nafocení modelu a pak hlavně odhodlání se model prezentovat a vstoupit tak mezi stavitele, jejichž kreace na těchto stránkách už roky obdivuji...
(Šířka: 1900, hloubka: 1100, výška po korouhev: 750 mm.)

Hardegon

Já bych řekl že hodně dobrý MOC a skvělý začátek se tu prezentovat.  ;) Vidim tam spoustu zajímavých provedení detailů.
Cenim stavební partu na svačině. >:D

Petronel

Paráda! :o
Velmi pěkný kousek. Děkuji i za to, že nahráváš na kostky. Už to všichni trochu flákají  ;D

Stavba je opravdu povedená plná detailů, až budu mít víc času tak si to pořádně prohlédnu.

Jediné co bych snad vytknul či poradil je ta lime barva v zelených plochách. Úplně mi tam nesedí, je to takové hodně kontrastní. Ale třeba to tak vidím jen já.

Každopádně to je jen můj názor, jinak dokonalý kousek! 8)

Borun

Můj oblíbený model na posledních výstavách . Pořád je na co koukat . Pokaždé přibude něco nového . Moc pěkné! Jen tak dál !

Anatyt

šipka

Je na co se koukat. Moc povedené!

milanv

Tak tohle je podle mého gusta! Základ je hodně povedená stavba a k tomu tolik pěkných i vtipných scének - celý model úplně pulsuje životem, prostě pecka! A tomu povedená sada fotek tady na Kostkách (celek i detaily, z různých stran...)

Ano, napadá mě pár tipů do budoucna, ale to jenom protože je to tak pěkné, že to člověku okamžitě podpoří fantazii ve smyslu: "Šmarja, to je pěkné, tam by ještě šlo..." :D

Prostě parádní model a chybí mu za mě jediné: abych si ho mohl prohlédnout naživo :D
Pán na Žlutém hradě

linhi

gearcs

Je to pěkně propracované, a když se člověk dobře dívá, najde i vtipné detaily. Těším se na další tvorbu.

Aki

Jak řekl Milan - je to pecka. To si budu muset někdy prohlédnout i na živo. Snad to někdy stihnu.

Vysky

Díky, moc díky za zhodnocení. Snad to není závazek stavět víc a častěji, protože času se bohužel nedostává.  ::) Model bude s největší pravděpodobností k vidění ještě letos v Ostravě. I se všemi vadami a nedodělky, které na fotkách ještě víc vynikají. A pokud se - jak má ve zvyku - cestou nerozsype.
Proti běžnému pořadí jsem ještě vyštrachal fotky z chaotické výstavby a první výstavy původní koncepce.
(Foceno mobilem, kvalita příšerná.)
20231110_181624.jpg20231110_181634.jpg20231029_194102.jpg20231029_194048.jpg20231119_170359.jpg20231118_173803.jpg

Borun

Je to tak velká stavba,že vždycky najdu něco nového.

Chikos

Krásná stavba. Radost pohledět!

Daniel

Díky i za tyto fotky z výstavby - je zajímavé vidět, jak kdo postupuje se stavbou. Třeba já bych předpokládal, že jsi prvně stavěl hradní část a předhradí se stromy až nakonec. A ono je tomu přesně opačně ;)
Jak jsme se v Ostravě bavili - moc podařená stavba, plná života a detailů.

Aki

A pohledy z vnitřní strany hradeb by nebyly?

Vysky

Citace od: Daniel kdy 15.01.2026, 12:14:38Díky i za tyto fotky z výstavby - je zajímavé vidět, jak kdo postupuje se stavbou. Třeba já bych předpokládal, že jsi prvně stavěl hradní část a předhradí se stromy až nakonec. A ono je tomu přesně opačně ;)
Jak jsme se v Ostravě bavili - moc podařená stavba, plná života a detailů.

Nevím, co stavím první, ale vím, že většinou končím až v den výstavy...  ;)
Věřím, že se v Ostravě zase potkáme!

Vysky

Citace od: Aki kdy 17.01.2026, 17:16:49A pohledy z vnitřní strany hradeb by nebyly?

Bohužel nebyly. Z druhé strany je to Potěmkinova vesnice... Vyfotit to můžu, ale opravdu si chceš kazit tu kouzelnou iluzi?  ;)  :D

Původní záměr ale skutečně byl z druhé strany postavit za branou strážnici a frontu domů (místo tam je, hotový je terén a původní lem modelu). Po první výstavě se ale ukázalo jako praktičtější zachovat pohledovost jen ze tří stran. Model jsem místo do hloubky rozšířil do šířky, pootočil hlásku a navazující hradbu a palác/baštu nalepil až na okraj. Proto je hradba v linii, místo do oblouku.

Pohrávám si ale pořád s myšlenkou doplnit za hradby alespoň hřebeny střech domů...

Lego town

Pekná stavba plna detailov! V Olomouci mňa zaujala i friends stavba ta bola tiež veľmi pekná! ;)