Vánoční výloha na rok 2025

Založil peki, 08.11.2024, 16:13:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

poMOCník

Citace od: Hardegon kdy 25.08.2025, 19:41:27První 3 krabice z deseti roztříděné.

V jednom z prvních pytliků na mě vypadl tenhle zmasakrovaný kus.

Že tys dostal chuť na tu karamelkovou barvu!

Hardegon

Všechno je vytříděné. Zítra začnu odesílat první balíky. Zbytek připravím na předání.

Hardegon

Koukněte, případně mě opravte:

Odesláno 29.8.:
Izabela + Werny
Vasyk
yoshimaka
Stimpi

Předání v Plzni:
Wynnova
Hardegon :)

Domluveno předání na výstavě v Lysé:
Daniel

Pražáci (stáhne peki):
Chikos
igorus
Jaroslav Procházka
poMOCník
Pool
waf

Jihočech (stáhne peki):
linhi
Šipka

peki

Citace od: Hardegon kdy 29.08.2025, 09:24:24Pražáci (stáhne peki):
Chikos
igorus
Jaroslav Procházka
poMOCník
Pool
waf

Jihočech (stáhne peki):
linhi
Šipka

1) Ahoj zatím je v plánu 2.9 vyzvednutí v Plzni (Peki) a 4.9 to přivezu k MilanV cca po 12:00

2) Pomocníkovi doporučuji poslat pokud nebude v Kostelci

3) POZOR TERMÍN INSTALACE
31.10 nejpozději nebude se odkládat
protože je to nejzazší termín kdy tam bude předchozí instalace. LEGO by bylo rádo kdybychom mohli dříve, což jsem zatím vyloučil.

Důrazně žádám všechny vystavovatele aby po obdržení materiálu začali stavět (pokud již nestaví ze svého)

Děkuji moc Hardegonovi za vytřídění.  Věřím že se nám podaří postavit opět pěknou a zajímavou výlohu

peki

Oprava instalace 31.10 tedy nejpozději konec října  8)

Izabella08

Lugbulk dorazil...děkujeme:)

yoshimaka

Kostky jsou doma, díky moc za vytřízení i odeslání.
Lust och fägring stor

Hardegon

Pro info hlášení z kopcové zóny 8-12 ... Probíhá komunikace, vše máme dohodnuto, sněhové podmínky ideální, už se staví hory, domy, strom...

Fotky brzo přidáme.

peki

Ve čtvrtek 4.9 bude cca od 12:00 u MIlanv pro :
Waf
Pool
Jaroslav Procházka
Igorus
Chikos
Pomocník (má to někdo/igorus někam posunout? Leří tam ještě nějaká stavebnice)

3.9 bude předáno Šipka (+ linhi)

Prosím aby všichni začali stavět a přemýšlet nad logistikou před instalací.

Izabella08

Máme dotaz ohledně základového podkladu...z čeho bude jednotně složen?...white plate+DBG brick+baseplate? Anebo tomu bude jinak?

peki

Brick je dark Red cihlobrick, jako loni. Ostatní baseplate 48x48 a plate bílá 16x16 OK.

peki

Prosím všechny dotazy směřovat sem ne SZ. Jde o to že často věci na které se ptáte mají význam i pro ostatní, nebo souvisí s tím co staví vaši sousedi.
dík

Jaroslav Procházka

Ahoj Všem,

mam jen malý dotaz na provedení stavby, já mám velkou desku a uprostřed rozměrově velikost modulárního domu.
Ohledně tématu a zasazení v prostoru mě napadlo udělat.

3 patrová budova, kde by byl takový ten SKI Rental o mají na horách, kavárna a obchod s lyžařským vybavením.
Před budouvou takový ten APRESKI BAR.

Je to realné?

A mám dotaz na napojení cest, silnic a chodníků. Je už nějaký ucelený vzor na to jak to budeme k sobe skládat?
Abych pak to neudělal jinak barevně nebo tak. nebo se mam přímo spojit kdo na mě navazuje?

A během stavby posílám foto aby se nějak to neubralo jiným, něž společným směrem.

Děkuji moc za informace a hezký den všem
Jarda

peki

Citace od: Jaroslav Procházka kdy 03.09.2025, 11:56:44Ahoj Všem,

mam jen malý dotaz na provedení stavby, já mám velkou desku a uprostřed rozměrově velikost modulárního domu.

3 patrová budova, kde by byl takový ten SKI Rental o mají na horách, kavárna a obchod s lyžařským vybavením.

Je to realné?

A mám dotaz na napojení cest, silnic a chodníků. Je už nějaký ucelený vzor na to jak to budeme k sobe skládat?
Abych pak to neudělal jinak barevně nebo tak. nebo se mam přímo spojit kdo na mě navazuje?

A během stavby posílám foto aby se nějak to neubralo jiným, něž společným směrem.

Jarda

stavíš A6

plocha na chodníky viz tento obr.

čili co se ti tam vejde je na tobě, jen si ověřte pomocník wynová jak velké domy stavíte

Chodníky cesty zatím navržené nejsou, přimlouvám se za jednoduché řešení připomínající zasněženu cestu/chodník (čerstvě napadlým sněhem) mnělo by to být co nejvíce zasněžené = původní chodník je pod sněhem jako v horském městečku

Pool

Citace od: peki kdy 17.04.2025, 11:17:25

Ke konci se tam ještě domlouvalo, že domy budou zasahovat i do modulu 7, aby to bylo pestřejší. Já tedy počítal jako finální tuhle variantu. Ale stavět začnu až teď o víkendu, tak to můžu udělat jakkoli.

peki

Citace od: Pool kdy 03.09.2025, 15:03:14
Citace od: peki kdy 17.04.2025, 11:17:25

Ke konci se tam ještě domlouvalo, že domy budou zasahovat i do modulu 7, aby to bylo pestřejší. Já tedy počítal jako finální tuhle variantu. Ale stavět začnu až teď o víkendu, tak to můžu udělat jakkoli.

supr takže se spolu (jako sousedé domluvte) :
- místa je dost
- je to o tom kterým směrem vystrčit ten bar = může zasáhnout do "poolova" prostoru po dohodě
- stejná domluva tuším s wynová

chodníky čekám na návrh pokud se vám nezdá bílá dost zajímavá

linhi

Náčelníku nechci vypadat jako kverulant,ale stavím tedy 3,2,1 modulár? Jen že bych začal,tak ať vím.

peki

Citace od: linhi kdy 17.04.2025, 12:29:10Ok a děkuji, rád vezmu práci na 3 modulárech.

Stavitele  volných modulárů celkem 48 studů z toho jeden rohový ( 3x16 nebo 16+32)
linhi
waf
stimpi
yoshimaka stavý otevřený modulár

Je to jasnější?

linhi (waf,stimpi) stavý celkem 3 moduláry do 48 studu celkem. Z toho jeden rohový ( 3x16 nebo 16+32)

wynnova

Zprávy a dotazy z otevřené budovy (B3)

- rozvrh v hlavě už mám hotov, po víkendu na tom začnu pracovat
- přesahy do mé plochy prosím neplánujte (ad Peki a Isabela od náměstí) - mé budovy budou členitější
- otázku osvětlení si proberem  tento víkend v Kostelci s Milanem
- Muzeum by mělo mít 3 patra (přízemí s pokladnou, wc, prodejnou + 1 patro přírodovědná expozice + 2 patro expozice horolezectvi, zimních sportů a sklářství (inspirace v Deštné - sklářství v horských oblastech je v ČR tradice :)
- další dvě budovy: jedna bude obytná a druhá bude mít v přízemí nějaký obchod

- jak velikost budov? Modulární měřítko? Jedná se mi o výšku pater v obyč budovách. Muzeum si upravím podle toho.
- jsem pro sjednocení takových detailů jako městské osvětlení (lampy), odpadkové koše
- jak moc má být propracovaná pohledová strana mých budov směr Chikos?
- jak moc je reálné/dovolené potištěné kostky (například brick s nápisem Expozice )
- otázka na městské stavitele - co vše plánujete do města? Kavárna, cukrárna,
Restaurace, obchod? Nebo jen obytné budovy? Konkurence na náměstí je fajn, ale kavárna jedna vedle druhé postrádá smysl :))

peki

Otázka: Jak velikost budov? Modulární měřítko? Jedná se mi o výšku pater v obyč budovách. Muzeum si upravím podle toho.

RE: Ano je to jediný způsob jak udržet v rámci projektu kompatibilitu = pokud dáte váš dům vedle továrního moduláru musí to přibližně sedět. Některé domy mohou mít jen 2 patra  jiné mohou být vyšší.

Co se obvykle stane. Chci postavit nějaký detail nebo realizovat nápad. Zjistím že to budě pěkné když to udělám v nějaké velikosti. Je potřeba od začátku počítat s měřítkem tovární modulár. Je tím dané provedení detailů ne samotná velikost budov např. 21 bricků.

Rozumíme si (stavitelé domů)?

Detail fasády který je nepohledový může být opravdu jednoduchý, fajn budou okna, pokud dodáte i nějakou práci s barvou tak supr.

Otázkou je jestli tyto komplikované společné projekty budou cestovat po výstavě (víkendovka) a pokud ano jek to bude s umístěním a tedy pohledovou stranou. Primárně by jsme počítal s tím že model má poue 1 (hlavní) pohledovou stranu. dále musí být vyřešeno (už do výlohy) ukončení z leva (Hardegon/Dan) a z prava (peki/igorus)

peki

Osvětlení ještě se týká yoshimaky (otevřený modulár) a DAn podzemní modul pod sjezdovkou

Daniel

Já mám v podzemí poměrně malou "hloubku", takže dovnitř bude celkem dobře vidět i bez osvětlení (viz pracovní foto). Ale pokud bude požadavek, můžu vynechat opět díru, jako u podzemních perníků. Kdyžtak si řekni.

p.s.: nevím, jestli by osvětlení naopak nebudilo "Blanické vojsko"? :-)

A z boční strany (konec výlohy) počítám s DBG stěnou.

Chikos

Já mám prodejnu lyžařského vybavení a restauraci.

Jaroslav Procházka

Citace od: Chikos kdy 05.09.2025, 16:57:41Já mám prodejnu lyžařského vybavení a restauraci.
Ahoj,

Psal jsem již pár dní zpět, jak mám naplánováno ten velký dům na A6

Mám tam Apre ski bar, půjčovnu lyžařskou půjčovnu vybavení a nahoře i obchod.

Nově s Pool jsme spolu dohodli na nás přesah sáňkařskou půjčovnu a jak na kopci děti sáňkuji.

Jak jsem blízko už kopci a sjezdovce, plánoval jsem to k tomu.

Tak aby jsme tam toho neměli moc?

Děkuji za info
Jarda

Chikos

Citace od: Jaroslav Procházka kdy 05.09.2025, 17:07:30
Citace od: Chikos kdy 05.09.2025, 16:57:41Já mám prodejnu lyžařského vybavení a restauraci.
Ahoj,

Nově s Pool jsme spolu dohodli na nás přesah sáňkařskou půjčovnu a jak na kopci děti sáňkuji.

Děkuji za info
Jarda

Ahoj, zmiňoval jsem to v příspěvku už 7.6. ;) Ale klidně si to přehodím třeba na hračkářství.

Jaroslav Procházka

Citace od: Chikos kdy 06.09.2025, 07:41:36
Ahoj,

Děkuji za info
Jarda

Ahoj, zmiňoval jsem to v příspěvku už 7.6. ;) Ale klidně si to přehodím třeba na hračkářství.

Ahoj,
Tak to se omlouvám to jsem přehlédl já🤭

Nechám to na tobě, psal jsi první. Já to bral že jsem blízko kopce a sjezdovky, tak aby to tam nějak sedlo.

Tak kdyžtak do těch páteř něco vymyslím jiného, nebo tam udělám takové ty apartmány  s balkony, co mají na horách.

Tak si řekni ty a rozhodni to🤣👍

Děkuji moc
Jarda

Chikos

Citace od: Jaroslav Procházka kdy 06.09.2025, 08:24:34
Ahoj,

Děkuji za info
Jarda

Ahoj,

Nechám to na tobě, psal jsi první. Já to bral že jsem blízko kopce a sjezdovky, tak aby to tam nějak sedlo.

Tak kdyžtak do těch páteř něco vymyslím jiného, nebo tam udělám takové ty apartmány  s balkony, co mají na horách.

Děkuji moc
Jarda

Nic se neděje, vymyslím něco jiného. Tobě se to tam bude hodit víc. Já těch variant mám mnohem více.

poMOCník

Citace od: peki kdy 03.09.2025, 14:09:35

Je to realné?

Jarda

stavíš A6

čili co se ti tam vejde je na tobě, jen si ověřte pomocník wynová jak velké domy stavíte

Chodníky cesty zatím navržené nejsou, přimlouvám se za jednoduché řešení připomínající zasněženu cestu/chodník (čerstvě napadlým sněhem) mnělo by to být co nejvíce zasněžené = původní chodník je pod sněhem jako v horském městečku

Já jsem si nějak neuvědomil, že ten chodník mezi námi vlastně už není na "mém pozemku" a nechal jsem ten svůj dům trochu vystupovat do boku :/ Kdyby to vadilo, že zabírá kousek chodníku, tak ho můžu ještě posunout a zanořit víc do svého pozemku, ale pak už zbyde na druhý domek fakt úzký prostor.

20250906_105231.jpg

20250906_105559.jpg

Jaroslav Procházka

Citace od: Chikos kdy 06.09.2025, 10:33:19
Citace od: Jaroslav Procházka kdy 06.09.2025, 08:24:34
Ahoj,

Děkuji za info
Jarda

Ahoj,

Děkuji moc
Jarda

Nic se neděje, vymyslím něco jiného. Tobě se to tam bude hodit víc. Já těch variant mám mnohem více.

Ahoj,
 Tak dobře děkuji, vracím se k původnímu plánu 🤣👍

Hezký den Jarda

Chikos

Citace od: poMOCník kdy 06.09.2025, 11:04:54
Citace od: peki kdy 03.09.2025, 14:09:35

Je to realné?

Jarda

stavíš A6

Já jsem si nějak neuvědomil, že ten chodník mezi námi vlastně už není na "mém pozemku" a nechal jsem ten svůj dům trochu vystupovat do boku :/ Kdyby to vadilo, že zabírá kousek chodníku, tak ho můžu ještě posunout a zanořit víc do svého pozemku, ale pak už zbyde na druhý domek fakt úzký prostor.

20250906_105231.jpg

20250906_105559.jpg

Vypadá to famózně. Ostatně jako vždy tvé výtvory. To si zase nasadil laďku vysoko  ;D
Jak vysokou plánuješ mít tu druhou stavbu směrem k mému domu, kde se máme spojovat zdmi? Díky