City

Založil JaM203, 29.09.2017, 07:46:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

milanv

Ten pavouk je nový; nejenže svítí ve tmě, ale ještě k tomu je to ten nový typ, co byl doposud jen červený. Bral bych jich aspoň 15 ihned :)

V policejní stanici je puma, ve velkém dole medvěd - nějak se nám se zvěří roztrhl pytel. Škoda že nedělají taky obyčejná místní zvířata, maximálně prasata. Američani mají ještě skunka, tentokrát i v normálním setu a ne jen v CMF. Že by to ale znamenalo, že by byl dostupný (stejně jako jiné zvíře) v LB, to se ze zkušenosti bojím, že se nestane :( (U jiných dílů je to naopak pokaždé velmi zajímavá informace, že se něco z CMF objevilo i v běžném setu, právě kvůli LB.) To by bylo, kdyby obnovili kozu, byl častěji dostupný králík, nevytrácely se pomalu slepice, bylo by víc koní s "designem" běžných (tj. bez zlatých či růžových cosi apod.), i poníků,  krávy nebyly nedostatkové zboží... Prostě aby člověk mohl postavit zajímavější českou vesničku a nemusel si na to vybírat stavební spoření...
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Počkaj do leta - bude farma.

peter

Citace od: milanv kdy 20.11.2017, 21:57:13To by bylo, kdyby ... krávy nebyly nedostatkové zboží... Prostě aby člověk mohl postavit zajímavější českou vesničku a nemusel si na to vybírat stavební spoření...

Krav mám celkem dost, takže pokud bude potřeba udělat český kravín i s venkovní pastvou/loukou, tak se hlásím a ušetřím ti trochu tvé náklady ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

kryst.off

Zdravím po delší době všechny AFOLy :)

Na Bricksetu už je toho celkem dost, ale jak je bohužel v posledních pár letech zvykem, dobrého pomálu. Spousta recyklátů, málo nových nápadů.

Palec nahoru za Forrest Tractor - neokoukané, jednoduché, pěkné.

Palec dolu za Airshow Jet - je celkem jasné že Lego nikdy nebude proporčně dokonalé, ale co je moc, to je moc.

A líbí se mi barevné vyvedení tahače s helikoptérou, když už retro, tak pořádně :)
kryst.off

Valentin Dobrotivý

zajímavý polybag...

otaznik

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 09.12.2017, 15:52:56
zajímavý polybag...
Píšu si do svého seznamu setů ke koupi.  ;)

Villa Legina

Citace od: otaznik kdy 10.12.2017, 09:54:33
zajímavý polybag...

Ty vtipkár.  :D Ale v prvom momente som sa ozaj zľakla, že to môžeš myslieť vážne.

Valentin Dobrotivý

Citace od: Villa Legina kdy 10.12.2017, 19:50:42
Citace od: otaznik kdy 10.12.2017, 09:54:33
zajímavý polybag...

Ty vtipkár.  :D Ale v prvom momente som sa ozaj zľakla, že to môžeš myslieť vážne.

Myslím, že otazník nevtipkuje...já si ho do svého wishlistu napsal taky ;D

otaznik

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 11.12.2017, 15:58:35

Myslím, že otazník nevtipkuje...já si ho do svého wishlistu napsal taky ;D
Nevtipkuje. Některé sety neměřím jejich kvalitou, ale dostupností - čím nižší dostupnost, tím více ho chci mít. Ale vždy se mi musí alespoň trochu líbit.

Villa Legina

Citace od: otaznik kdy 11.12.2017, 16:19:44
...Některé sety neměřím jejich kvalitou, ale dostupností - čím nižší dostupnost, tím více ho chci mít. Ale vždy se mi musí alespoň trochu líbit.

Typické kritérium racionálneho zberateľa, mohlo ma to napadnúť. (dúfam, že to nečíta Jerzeeg, lebo by hneď povedal že "racionálny zberateľ" je oxymoron)

Pozerala som však na to svojim uhlom pohľadu (pre mňa nie je smerodatná (ne)dostupnosť a nestačí mi, ak sa mi set aspoň trochu páči).

Myslím však, že sa ti páči to, ako je to na polybagu odprezentované - ale ak si odmyslíme celé to atraktívne aranžmá vyvolávajúce príjemné pocity - terén, zurčiaci potôčik, rastlinky atď. - tak to, čo ostane je vlastne iba nič nevyjadrujúci legový odpad, nemám v tejto časti pravdu?
Ale rešpektujem.

Mr. Cube

No jako dát do centra obrázku v podstatě "nic" - to už jsem dlouho u žádné hračky neviděl.

Anatyt

Aspoň nie trubky majú možno vzácnu farbu.

otaznik

Citace od: Villa Legina kdy 11.12.2017, 18:45:48
to, čo ostane je vlastne iba nič nevyjadrujúci legový odpad, nemám v tejto časti pravdu?
Ale rešpektujem.
Máš pravdu, ale stejně to chci.  ;)

klubo

Citace od: Mr. Cube kdy 11.12.2017, 20:01:44
No jako dát do centra obrázku v podstatě "nic" - to už jsem dlouho u žádné hračky neviděl.

jo taky mi to tak přijde, ideální český název by mohl být "Lego které svět neviděl"

Valentin Dobrotivý

Citace od: klubo kdy 12.12.2017, 09:42:43

jo taky mi to tak přijde, ideální český název by mohl být "Lego které svět neviděl"

No...než začnete dělat předčasné soudy, tak je potřeba se nejdříve podívat na to, co je vlastně v tom pytlíku zabalené. Podstatnou část obsahu totiž tvoří rozkládací obrázek s řekou, který je o tom polybagu vyfocený...tedy něco jako "hrací deska", k níž patří fig, pes, klády atd., a na níž lze hraním rozvíjet příběh....takže ono je to zobrazení vlastně v pořádku, ne?

Villa Legina

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 12.12.2017, 10:59:13
...než začnete dělat předčasné soudy...Podstatnou část obsahu totiž tvoří rozkládací obrázek s řekou...na níž lze hraním rozvíjet příběh...

Je to skrátka vskutku velmi sofistikovaný set  ;)

Pravdepodobne výsledný produkt dlhodobého bádania stoviek odborníkov v miliardovom výskumnom projekte Lego inštitútu vo vývoji trvalo udržateľných a ekologických materiálov, setík, ktorý zminimalizuje ekologický odtlačok a pozitívne bude vplývať na našu planétu  :-X Som viac ako presvedčená, že tím expertov - snáď i s ďalšími teamami externých partnerov - tvrdo pracovali aby dokázal tento setík s alternatívnym materiálom (papierom) uzrieť svetlo sveta  :-X

Čerpám z týchto zdrojov:  ;) :

http://www.manager-magazin.de/unternehmen/artikel/lego-investiert-134-millionen-gruene-materialien-gesucht-a-1040580.html

v češtine:

https://ekonom.ihned.cz/c1-64251540-kosticky-bez-plastu-lego-investuje-miliardy-do-vyvoje-ekologictejsich-materialu

https://magazin.aktualne.cz/lego-investuje-do-vyzkumu-chce-pri-vyrobe-nahradit-plast/r~b2501fe015bf11e5a43f002590604f2e/

Valentin Dobrotivý

Proč by to mělo být extra sofistikované? Je to pro 6ti leté děti ;)

Mr. Cube

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 12.12.2017, 10:59:13
Citace od: klubo kdy 12.12.2017, 09:42:43

No...než začnete dělat předčasné soudy, tak je potřeba se nejdříve podívat na to, co je vlastně v tom pytlíku zabalené. Podstatnou část obsahu totiž tvoří rozkládací obrázek s řekou, který je o tom polybagu vyfocený...tedy něco jako "hrací deska", k níž patří fig, pes, klády atd., a na níž lze hraním rozvíjet příběh....takže ono je to zobrazení vlastně v pořádku, ne?

Tak pokud to je herní podložka a ne jen pozadí, tak samozřejmě beru to "nic" zpět. ;)

papluh

niečo z francúzskych veľkoobchodov  ;)
-L'aéroglisseur arctique - arktické vznášadlo
-Les explorateurs de l'Arctique - arktický výskumníci
-Le véhicule arctique - arktické vozidlo
-L'hélicoptère arctique - arktická helikoptéra
-Le véhicule à chenilles d'exploration - prieskumné pásové vozidlo
-La base arctique d'exploration mobile - arktická základňa
-Le train de passagers télécommandé - osobný vlak na ovládanie
-Le train de marchandises télécommandé - nákladný vlak na ovládanie
-Le calendrier de l'Avent - adventný kalendár
-Ensemble de figurines - Les aventures en plein air - zábava v ... zdá sa že vonku / divočine a pod
-L'hôpital - nemocnica
-Rails et virages - žeby koľaje a zátačky ??

ešte sa píše o žel. prejazde a stanici

STARHAWK

Som zvedavy na nemocnicu a vlakove sety. Vlaky nejak zanedbavaju a pritom decka ich miluju na vystavach.

Brickuška

Co se týče vlaků, tak by udělali nejlépe, kdyby krom velkých vlakových setů za několik tisíc byly i nějaké menší setíky, kterými by se dalo kolejiště doplnit - třeba několik setů s různými druhy vagonů... protože jako dřív nebo později většina dětí k některým vánocům rodiče ukecá, aby jim set s vlaky koupili - ale pak není kam rozšiřovat. Nebo třeba překladiště, přejezd, malá vlaková stanice, atp atp ... rázem by se i mimo "velkou investici" dalo něco koupit, aby si dítko rozšířilo město (a věřím, že by to potěšilo i AFOLy :D). Protože když teď přijdou třeba prarodiče s tím, že dítě má malé kolejiště, zbožňuje vlaky a že by k tomu chtěli něco v cenové relaci 500 - 1 000, tak dneska moc možností není  :-\ 
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

STARHAWK

Citace od: Legavdome.cz kdy 04.01.2018, 10:03:11
Co se týče vlaků, tak by udělali nejlépe, kdyby krom velkých vlakových setů za několik tisíc byly i nějaké menší setíky, kterými by se dalo kolejiště doplnit - třeba několik setů s různými druhy vagonů... protože jako dřív nebo později většina dětí k některým vánocům rodiče ukecá, aby jim set s vlaky koupili - ale pak není kam rozšiřovat. Nebo třeba překladiště, přejezd, malá vlaková stanice, atp atp ... rázem by se i mimo "velkou investici" dalo něco koupit, aby si dítko rozšířilo město (a věřím, že by to potěšilo i AFOLy :D). Protože když teď přijdou třeba prarodiče s tím, že dítě má malé kolejiště, zbožňuje vlaky a že by k tomu chtěli něco v cenové relaci 500 - 1 000, tak dneska moc možností není  :-\

Uplny suhlas. Zatial mam len 3 vlaky (2 posledne nakladne a biely rychlovlak). Ten aktualny biely rychlovlak som chcel rozsirit, tak som kupil druhy ked bol asi v 25% zlave a z neho som vedel dat 2 komplet vagony takze mam rychlovlak s predkom,zadkom a 3 identickymi vagonmi ale zbytocne mi ostal napr ovladac a ine suciastky, takze ak by sa dal kupit ten 1 vagon samostatne tak by to bol super set.
Kludne by mohli spravit City - Train ako bolo kedysi. Klony lega s tym nemaju problem predavat to po vagonoch.
Teraz fak clovek nema moznost rozsirovat train temu inak ako celym drahym setom co je presne ako pises na skodu.

Ake su moznosti tlmocit toto legu ? Skusi napisat na customer service alebo ze by to predniesol ambasador aby sme dostali nejake ofiko vyjadrenie ci take nieco chcu/planuju alebo absolutne nechcu.

yoshimaka

Nestačím zírat! Tedy.. pokud jsou zprávy nekachnoidního typu! Znovu arctic? Inu, proč ne (bude lední medvěd, prosím, prosím), nemocnice? Tak - a teď mne, TLC, překvap, moc se těším! A vláčky... hm... to je letos dilema.. No, zklidním hormon a počkám až jak to bude vypadat. Třeba ušetřím  8)
...třeba ale také ne  ::)
Lust och fägring stor

klubo

jen doufám že to nejsou zprávy cca 3 roky staré nebo kdy to byl naposledy arktik, ale to zase nebyla nemocnice a vlaky jsou tuším starší

yoshimaka

Citace od: klubo kdy 04.01.2018, 10:48:45
jen doufám že to nejsou zprávy cca 3 roky staré nebo kdy to byl naposledy arktik, ale to zase nebyla nemocnice a vlaky jsou tuším starší

Taky mne to napadlo, ale ta nemocnice mi tam také nesedí do starých zpráv.
Lust och fägring stor

ThomasMorta

Citace od: Legavdome.cz kdy 04.01.2018, 10:03:11

Souhlasím - v devadesátkách, kdy jsem byl ještě malý duplofig, měly vlaky vlastní část katalogu, bylo tam nádraží, vykládací stanici, železniční přejezd, ke slavnému metrolineru prodávali samostatně dvoupatrový vagon - podle chytré knížky prý jediný dvoupatrový vůz, který oficiálně vydali. A jednou měli i technické vozidlo, které umělo přepínat mezi koly a kolegovým podvozkem.
Ale aby se jim vyplatilo do toho investovat, tak by buď musely ty doplňkové sety fungovat i samy o sobě, nebo by by musely mít nějaký ultralevný starterkit (u vlaků mi ultralevný přijde třeba za 1500, i do dvou tisíc by to šlo, ale víc už je za psycologickou hranicí) a na něj to nabalovat...

Ty jo, úplně jsi mě navnadila zkusit někdy v budoucnu postavit parní lokomotivu pro příšeráky do Nexo Knights... Bohužel pro technorytíře se mi klasické kolejové vlaky nehodí, protože oni tam používají takové ty vznášedlové, co létají na magnetickém polštáři:-(
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

papluh

Všetky tie veci čo mali francúzsky názov sa dajú/dali nájsť ako link do francúzskych obchodov a väčšinu som z nich som osobne skúsil
napr. https://www.borntobekids.fr/achat/produit-lego-le-calendrier-de-l-avent-lego-city_370132
Medzičasom sa zmenili názvy setov pri položke na Confidential a ostali už len v texte linku
Predpokladám, že niekto predčasne nahral veci z katalógu, takže ak to neboli krycie názvy tak by to malo byť ono
Cenami by som sa zatiaľ netrápil, maximálne porovnával ako pomer, tj advent je polovica "zábavy v ..." a nemocnica je dvojnásobok "zábavy v ..."

BlazejHolen

Citace od: yoshimaka kdy 04.01.2018, 10:44:21
Nestačím zírat! Tedy.. pokud jsou zprávy nekachnoidního typu! Znovu arctic? Inu, proč ne (bude lední medvěd, prosím, prosím), nemocnice? Tak - a teď mne, TLC, překvap, moc se těším! A vláčky... hm... to je letos dilema.. No, zklidním hormon a počkám až jak to bude vypadat. Třeba ušetřím  8)
...třeba ale také ne  ::)

Podle zdrojů z Eurobricks by měl být "Arktik" pojatý prehistoricky (ne jako posledně) a mezi novými moldy se má objevit šavlozubý tygr a mamut.

Mr. Cube

BlazejHolen: Tak to zní dost kryptozoologicky.  :D To budou cestovat časem nebo někde najdou poslední přežívající mamuty? Ještě lepší by bylo téma přímo z pravěku, s pračlověky atd. To by bylo skvělé a pralidi z CMF by našli svůj "domov". A příští rok antické téma a budu spokojený.  :D

Jezevec

A kdy že to bude v prodeji? V druhé polovině roku nebo nějak jinak?
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.