City

Založil JaM203, 29.09.2017, 07:46:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

BlazejHolen

Myslím si že oba sety jsou povedené. People pack o něco víc, protože se mi přirozeně líbí všechny ty nové dílky a potisky které si dovolím za nižší cenu než nemocnici. Na každý pád beru nemocnici jako to lepší (a to mílovými kroky) co City série v poslední době nabízí. Líbí se mi poctivá dávka figů (civilisti i zdravotní personál), líbí se mi že je tu víc detailů uvnitř a že je to celkově takový komplexní set. Pravda mohla by být trošičku větší ale to nevadí....

Architektonicky to sice není kdovíjaká krása, ale odpovídá to v zásadě dnešní realitě. Na druhou stranu co čekat od City setů... Město to aspoň oživí o modernější styl :)

Jezevec

Citace od: BlazejHolen kdy 25.04.2018, 16:24:49Pravda mohla by být trošičku větší ale to nevadí....

Tak ona i tahle nemocnice hádám bude stát tak litřík pod ceny moduláru, možná o něco méně (odhaduju lehce nad cenu Sanctum sanctorum, tedy nad tři - za lidové tři a půl možná?). A je to určitě s ohledem na prodejnost. V legu určitě vědí, že úměrně s nárůstem ceny klesá i počet lidí, kteří ten set sobě nebo dítěti koupí. Kdyby byla dvakrát taková za nějakou sedmičku, tak pro efekt lepší, ale koupí to méně lidí. Nějaký zanícený afol si pak stejně koupí více setů a udělá si custom svoji velkou. O tom to je... :)

Jinak mně osobně se nemocnice líbí (sto lidí sto chutí), spíš se bojím toho, že moje peněženka tohle léto snad ani nepřežije - city tomu dává, arctic, nemocnice, creatory, to abych loupil banku. :D :D
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

papluh

Cena v Nemecku má byť 80 Eur
Počet dielov a plocha stien zodpovedá tej Friends,  ale tým že je uzavretá do rohu je tam o 1/4 menej podlahy. Pridaním pár dielov (8x8 na podlahy,  pár brickov dostredu na podporu)  sa bude dať roztiahnuť na veľkosť tej z Friends.
Sanitka zodpovedá iným City 6studovym autám, trebárs Pizza van. 
Helikoptéra je len klasický doplnok,  zodpovedá obdobným City stavbám. Dokonca aj tým z čias Town.  Väčšia má  samostatný 2018H1 set 60179.
Rozumný človek si pozre aktuálnu ponuku Juniors a dôjde mu to...

Chairudo

Každopádně spousta krásných figurek do města, to se vždycky hodí  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

sohibil

Tá nemocnica nie je taká hrozná. To ste ešte nevideli, čo kvasí u nás v Bojniciach. Hovoríme tomu mäsiareň.

Takže podľa mňa je lepšie keď nemocnica pôsobí čisto až sterilne, ako kebz mala vyzerať jak jatky.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

janopr

otaznik

Skyder

No takto na fotke ktorá je poriadne rozostrená vyzerý ten nákladný vlak super
Skyder

mirek

Pokud mne zrak neklame, tak ovládač je nový typ. Otočná kolečka jsou nastojato oproti dřívějším ... ležatým.
Toto řešení je podle mne lepší ... modelovější.

peki

Ano + bude mírně upraven i bateribox (jiný konektor na kabel)

peki

Anatyt

Tak tá lokomotíva nákladného vlaku je hnus velebnosti!

MiHo

Anatyt

peki

Nějaké drobnosti

Unexpectedly, a collection of five very interesting polybags made their appearance: Article on "LEGO xtra" sets that appeared in Brand Stores

They are called:

40309 – Food Accessories
40310 – Botanical Accessories
40311 – Traffic Light
40312 – Streetlamps (includes the new lantern element)
40312 – Bicycles

and priced €3.99 each

papluh

Zatiaľ je to len v kamenných obchodoch. Posledne bola Viedeň dosť vykradnutá.
V návode je odkaz ešte aj na nové kartónové podložky.

Icewalker

Jo, pamatuju v devadesátkách, jak se podobné sáčky s doplňky (včetně space/castle/technic aj.) daly sehnat ve speciálce v Praze (myslím, že někde u Národní třídy). Ze skromného kapesného jsem jako malej kluk koupil celkem asi 2 nebo 3, a byl jsem šťastnej jak.... malej kluk ;D
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Pool

Viděli jste někde srovnání těch nových a starých kolejí? Lego v ofiko popisku píše kompatibilitu jen k těm novým setům  :o, tak by mě zajímalo, jestli se dají spojovat s těmi staršími.

papluh

Ja som pozeral len výhybky a čísla dielov boli rovnaké až na tie žlté páky...

peki

Citace od: Pool kdy 04.07.2018, 22:46:43
Viděli jste někde srovnání těch nových a starých kolejí? Lego v ofiko popisku píše kompatibilitu jen k těm novým setům  :o, tak by mě zajímalo, jestli se dají spojovat s těmi staršími.
Daji, jsou stejné.

Pool

Všem díky za info.