Společný projekt: Mistři světového filmu

Založil milanv, 05.09.2015, 19:37:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

HD

Bohužel, netuším. (nutné je však jedním dechem přiznat, že za znalce tvorby kinematografické se považovat nemohu, a stojím tak na opačné straně barikády než Milanv; ach, ten alibismus) Nicméně, už teď smekám nad nutným vybavením komůrek štěstí - ( tvarově snad všude sjednocené, až na malé geografické odchylky) ty se Ti se vyvedly výtečně.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

peter

Citace od: HorcikDesigns kdy 13.04.2016, 20:58:56Bohužel, netuším. (nutné je však jedním dechem přiznat, že za znalce tvorby kinematografické se považovat nemohu, a stojím tak na opačné straně barikády než Milanv;

Buď v klidu, já taky nevim. Ono obecně mi přijde, že jak se tady ty modely objevovaly a objevují, tak těch opravdových "hvězdných" příspěvků, které pozná opravdu každý tu bohužel podle mne moc není, takže úspěšnost v hádání je a možná i bude slabší :-\
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

hawran

Čau, to jsem rád že nejsem první kdo to nepoznal :)
Tak co to je za film? :)
Bricks Forever!

davroman

Že by akční True Lies (Pravdivé lži)?  Ale tam byl akce na WC účasten jen jeden děda, tak asi ne.   :)
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

šipka

za synátora poskytnu malou nápovědu a sice že jde o českou klasiku ;D

edit: co pan Camel aka springtownská bestie ?

Sanna

No, tak já taky vůbec netuším o jaký film by se mohlo jednat  :( .

Igorus

Tak díky druhé nápovědě už vím  ;D

Pěkné  ;)

peki

Citace od: šipka kdy 14.04.2016, 08:51:33

Je v názvu této klasiky číslo?

šipka

Citace od: peki kdy 14.04.2016, 13:25:47
Citace od: šipka kdy 14.04.2016, 08:51:33

Je v názvu této klasiky číslo?

jasan  ;)

jetaM

Já vám teda řeknu co to je. Scéna z filmu Čtyři vraždy stačí drahoušku. Scéna kdy pan Camel jde v baru na záchod.  :)

Izabella08

Škoda, že si příspěvek čtu až nyní...já to poznala hned!

Je to fakt sranda...zvlášť, že jde zrovna o záchody a ne třeba o dveře či skříně:)

Dobré a vtipné :)

milanv

Jiné téma: příští středu jedu do Norimberka a předpokládám, že už ve středu večer nafotím Pick a Brick Wall. Odkaz na fotky pak dám do vlákna Vesnice.
Pán na Žlutém hradě

davroman

Představujeme náš příspěvek k filmařům ...  ;)

To milanv: Je ta stropní lampa takto OK?

matka

Pěkné a jasné. Pokud mám něco "vypíchnout", pak se mi líbí dobře vymyšlený a pečlivě udělaný obsah skříněk.

U pokusů o Pata a Mata je vždy otázkou, jak udělat čapky. Mě k tomu pomohl Pryb darováním modré gumičky (ještě jednou díky), dovoluji si přidat ukázku.
Paní na Žlutém hradě

milanv

Jo, to se povedlo. Čepičky jsou problém, to je jasné. Lampa je v pohodě - možná tu "šňůru" šedou, ale to je jen nápad.  Ale jinak: vybavení místnosti, zápletka a celkový dojem - na jedničku. Ani by člověk nemusel vidět ty postavy a poznal by to. Vítej v mapě!
Pán na Žlutém hradě

HD

Citace od: milanv kdy 17.04.2016, 16:45:21
Ani by člověk nemusel vidět ty postavy a poznal by to.
Do slova a po písmene.
Škoda jen, a to je jenom subjektivní dojem menšinové perfekcionalistické části mojí osobnosti, probuzené enormní věrností reprodukce, že v přijímači televizního signálu není ,alespoň samolepkou (sám nevím, jak mě to napadlo  ::)), naznačena díra, která, ve chvíli, kdy se na scéně objevily štafle, již byla dávno, rozhodně však omylem, vytvořena. Ale to je jenom detail, který jsem odhalil až po (prvním) shlédnutí originálu (mockrát díky, sám nevím, jak mi mohl tento díl utéci) a rozhodně vůbec neubírá na faktu, že jsi atmosféru P'n'M vystihl dokonale.

Tomik

Pěkná a čistá stavba. Mám k tomu jen dvě poznámky (náměty na vylepšení):
1) čepičky - ten baret by vypadal lépe, kdybys použil tu čepici, co má na fotce matka a čepku s bambulí bych zkusil udělat z kuželu s round plate / tile na vršku (snad to nebude moc vysoké)
2) žlutá mikina v kombinaci se žlutou hlavou a rukama vypadá, jako kdyby byl dotyčný (nevím, jestli to je Pat nebo Mat) svlečený do půlky těla... :o
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

HD

Citace od: Tomik kdy 18.04.2016, 09:52:39
2) žlutá mikina v kombinaci se žlutou hlavou a rukama vypadá, jako kdyby byl dotyčný (nevím, jestli to je Pat nebo Mat) svlečený do půlky těla... :o

Co jsem vypozoroval, tak žlutý je Pat.
Nicméně, jak na to Tomik upozornil, tak v zájmu co nejpřesnějšího ztvárnění se přidávám na vznikající stranu zastánců "light flesh" hlav. Ale nemám tušení, jestli existuje i s tímto obličejem, který bych osobně na této scénce rozhodně neměnil (i za cenu zachování neurčitosti zda-li je jeden z hlavních protagonistů do půli obnažen, či nikoli)

Marty713

Většina hlav v tělový barvě je buď vousatá, nas*aná, nebo má dva obličeje. Nejlíp by asi posloužily tyto výrazy (starej dobrej Luke a trochu vzácnější pleťová varianta běžný tváře):

Ale vždy už je tam nějaká specifická mimika, která se k tomu prostě nehodí.
Anebo to zkusit úplně obejít a dát mu torzo v pískové nebo té nové žluté?

davroman

Díky všem za reakce a náměty k vylepšení.

To matka: Skříňky, jejich barevné podání a obsah nám daly nejvíce zabrat. Konstrukční řešení a výběr barvy podléhalo jedno druhému. Díky za námět s čepičkou z gumičky, to nás nenapadlo, vyzkoušíme. Ten baret jsme zkoušeli, ale moc se nám nezdál - jak velikostí (čepičky mají PaM spíše komicky malé), ale i tvarem (Pat pak vypadá spíše jako lupič). Nakonec tedy vyhrála varianta modrého kulatého Tile.

To milanv: Barvu šňůry lampy změníme, díky i za doporučení změny barvy štaflí na Tan - vyzkoušíme, snad ale nesplynou se zdí.

To HorcikDesigns:  Jo, jo, díra v televizi by už měla být, ale šla by jedině samolepkou, jinak by TV byla moc velká.  ;)
Popravdě ale řečeno, je tam více kompromisů. Třeba TV by na scénce vůbec být neměla, protože ve scénce je na protilehlé straně než jsou zadní skříňky, stejně jako třeba krb. Bojovali jsme zde s dostupným prostorem - mezi Reddish Brown malou skříňkou a Dark Orange velkou skříní v pravém rohu by ještě měla být černá knihovna a výstupek zdi, což by ale znamenalo posun dveří až na okraj modulu, což už nepůsobilo opticky hezky. Zároveň jsme nechtěli jen samé skříňky, proto jsme oba kraje oživili něčím jiným - vlevo věšák, vpravo TV.

To Tomik:  Kužel s Tile je moc vysoký.  Ano, barva Pata splývá, ale dosud nám to nějak nevadilo. Zkusíme kouknout po dostupných hlavičkách a ručičkách v Light Flesh.

To Marty713: Díky za analýzu Light Flesh hlaviček, zapátráme v zásobách doma a dostupných hlavičkách. Torzo v nové žluté? Na BL vidíme jen žluté nebo oranžové? Můžeš blíže specifikovat?

peki

Prosba o pomoc.
potřebuji vyřešit invalidní vozík pro minifiga do scénky. Jako ideální mi přišlo použít kolečka o byciklu, ale zatím jsem nepřišem na způsob jak je uchytit.

Napadá vás něco?

Nebo použít jiné kolo?

Dík 

janopr

Citace od: peki kdy 18.04.2016, 12:49:18
Prosba o pomoc.
potřebuji vyřešit invalidní vozík pro minifiga do scénky. Jako ideální mi přišlo použít kolečka o byciklu, ale zatím jsem nepřišem na způsob jak je uchytit.

Napadá vás něco?

Nebo použít jiné kolo?

Dík

Jangbricks ve svém modelu Bugatti má kola od motorky, uchytil je pomocí nějaké starší verze kytičky.
Video zde:
https://www.youtube.com/watch?v=q7u9h3CGx6E (detail uchycení kola 2:34)
(Edit: Na Bělehrad?)

germik

Prosba o pomoc.

Napadá vás něco?

Nebo použít jiné kolo?

Dík

Ten nápad s uchycením přes kytičku mi přijde docela dobrý, mohl by fungovat i u bicyklového kola ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Marty713

To Davroman:   Asi nejlepší příklad kombinace Yellow a Bright Light Orange (ale je i Bright  Light Yellow, popř. by šlo i torso v tan nebo orange)

To peki:   Já věděl, že už jsem ten nápad někde viděl. Použij díry v "plate 1x1 with vertical clip":

milanv

Jako ideální mi přišlo použít kolečka o byciklu, ale zatím jsem nepřišem na způsob jak je uchytit.
Ve Slepičím úletu je mám uchycené v dírce starého hasičáku ("Tap"). Pasují přesně a pevně.
Pán na Žlutém hradě

peter

Citace od: Marty713 kdy 18.04.2016, 13:32:46
To peki:   Já věděl, že už jsem ten nápad někde viděl. Použij díry v "plate 1x1 with vertical clip":

Ano, toto řešení jsem využil i já u svého stánku pro cukrovou vatu. Jediné na co si dovolím upozornit, že ty dírky nejsou všude stejné, takže doma jsem musel projít cca 30kusů toho dílu abych našel dva, v kterých to bicyklové kolo drželo ;)

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

davroman

Citace od: Marty713 kdy 18.04.2016, 12:07:55
Většina hlav v tělový barvě je buď vousatá, nas*aná, nebo má dva obličeje. Nejlíp by asi posloužily tyto výrazy (starej dobrej Luke a trochu vzácnější pleťová varianta běžný tváře):

Ale vždy už je tam nějaká specifická mimika, která se k tomu prostě nehodí.
Anebo to zkusit úplně obejít a dát mu torzo v pískové nebo té nové žluté?

Tahle hlavička bude nejlepší . Teď už ji jen sehnat.   ;)

HD

Jo, tu jsem měl na mysli.  :P ( A už budu mlčet )

Marty713

Citace od: Davroman kdy 18.04.2016, 21:18:48
Tahle hlavička bude nejlepší . Teď už ji jen sehnat.   ;)

Já jsem si říkal, že jsem viděl minifigy v SW i s tímhle výrazem... Tak to se omlouvám za mystifikaci :P (a teď se s mlčením tiše přidám k Horcikovi)

peki

Citace od: janopr kdy 18.04.2016, 13:13:13
Jangbricks ve svém modelu Bugatti má kola od motorky, uchytil je pomocí nějaké starší verze kytičky.
Video zde:
https://www.youtube.com/watch?v=q7u9h3CGx6E (detail uchycení kola 2:34)
(Edit: Na Bělehrad?)

Díky za rady. Nakonec jsem to vyřešil trošíčku jinak (ale nic jsem nelepil ani neřezal a to byl cíl). Mimochodem jsem zjistil že ačkoliv vypadají konce koleček pro kolo a motorku stejně, tak stejné nejsou. Kolečka od motorky jde podle přiloženého odkazu na video opravdu uchytit do staré kytičky (nezáleží na barvě). Kolečka od kola nikoliv jsou ještě mečí a stále vypadávají.