Společný projekt: Mistři světového filmu

Založil milanv, 05.09.2015, 19:37:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 7 Hosté prohlíží toto téma.

germik

Paráda, jen víc Cimrmana ;D
Možná bych znázornil kus dlažby - ať je vidět že je písek jen navezený. A klidně i víc lidiček. (jen škoda že jsou moduly tak nízké :( )
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

HD

Do posledního písmene souhlasím s Germik-ovým příspěvkem.
Tady je výška dost limitující, ale popral jsi se s tím na výbornou.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Foton

Za mě dobré "moře". Maximálně bych "moře" udělal o jednu řadu nižší než okolní domy + nějaké břevno. Aby bylo jasně poznat, že to není pozadí ale "plakát".
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

milanv

Citace od: Hardegon kdy 21.03.2016, 20:58:40
Snažil jsem se přinést pražanům moře. Povedlo se? Co přísná kritika?
"Přísná kritika" - to zní jako "zlá Vídeň, co nám moře dopřála jen na 30 minut" :)

Já už dva dny přemýšlím, co s touto tvoji scénkou. Přijde mi, že z tolika filmů a tolika scén v nich sis "neomylně" vybral přesně takovou, která se nehodí formátem, protože v originále je výrazně na výšku. Ale lidi ti to poznali, tak OK, měj si moře - a na celou výstavu, nejen na 30 minut :)

Ale podle mě to chce vyladit aspoň detaily - aby bylo pro lidi víc záchytných bodů, jak to poznají. Něco už ti psali ostatní: dlažbu po hlavní ploše, písek jen u plátna. Lešení nad plátnem. Já osobně bych tam rád nějakou akci z toho filmu nebo upomínku na ni, aby to nebyl jen statický dav. Ale nenapadá mě, co by se hodilo a bylo poznat. Svěráka se Šafránkovou v rozhovoru na téma vyzvednutí saka z čistírny tam těžko ztvárníš... Někde na boku část slavnostní kapely? Nevím.

Napadlo mě, že bych tě mohl dát vedle Marečku podejte mi pero a mohl bys mít scénku taky tak vysokou jako on. Tím bys získal dost místa navíc, co ty na to?

EDIT: Když umíš s těmi cheese slopes, nešel by na plátno racek? :)
Pán na Žlutém hradě

Martins

Ahoj, je to super, mě tam ale chybí Ječný a Cígler, kteří začínají systematicky rozhánět dav, kdy Ječný volá "Nezhlukujte se!" a Cígler "Rozejděte se!".

Hardegon

Citace od: milanv kdy 24.03.2016, 08:41:21
"Přísná kritika" - to zní jako "zlá Vídeň, co nám moře dopřála jen na 30 minut" :)
Já už dva dny přemýšlím, co s touto tvoji scénkou. Přijde mi, že z tolika filmů a tolika scén v nich sis "neomylně" vybral přesně takovou, která se nehodí formátem, protože v originále je výrazně na výšku. Ale lidi ti to poznali, tak OK, měj si moře - a na celou výstavu, nejen na 30 minut :)
Ale podle mě to chce vyladit aspoň detaily - aby bylo pro lidi víc záchytných bodů, jak to poznají. Něco už ti psali ostatní: dlažbu po hlavní ploše, písek jen u plátna. Lešení nad plátnem. Já osobně bych tam rád nějakou akci z toho filmu nebo upomínku na ni, aby to nebyl jen statický dav. Ale nenapadá mě, co by se hodilo a bylo poznat. Svěráka se Šafránkovou v rozhovoru na téma vyzvednutí saka z čistírny tam těžko ztvárníš... Někde na boku část slavnostní kapely? Nevím.
Napadlo mě, že bych tě mohl dát vedle Marečku podejte mi pero a mohl bys mít scénku taky tak vysokou jako on. Tím bys získal dost místa navíc, co ty na to?
EDIT: Když umíš s těmi cheese slopes, nešel by na plátno racek? :)

Já jsem nad tím přemýšlel dlouho. Tohle je první verze a pokus, jak to bude vypadat a jestli to někdo pozná. Ono je tam hrozně zajímavých scén, ale nejsem si jist, jestli by je někdo poznal nebo jestli bych je dokázal věrně ztvárnit (např škrtící se Nývlt a Macháně, rozhořčeně odcházející Cimrman od Františka, Cimrman s dětmi na cestě sportuje, scéna z patentního úřadu, vylepšování děl světových velikánů...).

Zatím to tedy neber jako finální verzi. Pracuji dál...

milanv

Citace od: Hardegon kdy 24.03.2016, 10:04:25
Tohle je první verze a pokus, jak to bude vypadat a jestli to někdo pozná. Ono je tam hrozně zajímavých scén, ale nejsem si jist, jestli by je někdo poznal nebo jestli bych je dokázal věrně ztvárnit (např škrtící se Nývlt a Macháně, rozhořčeně odcházející Cimrman od Františka, Cimrman s dětmi na cestě sportuje, scéna z patentního úřadu, vylepšování děl světových velikánů...).

Zatím to tedy neber jako finální verzi. Pracuji dál...
V pohodě - proto jsem si dával s odpovědí načas. Lidi to poznali už takhle a když dostaneš ty skoro dva bricky na výšku navíc, tak už bude líp vidět, že domy jsou vyšší než to plátno, že je to plátno na lešení... A pak už je jen otázka, jestli do toho ztvárnit ještě nějakou scénu. To by byl samozřejmě majstrštyk: třeba ty dva policajty na koních, dav před nimi odchází, vzadu plátno už jen napůl a bokem mračící se Svěrák se Šafránkovou zavěšenou na rámě... To už úplně zní, jak psal MartinS: "Neshlukujte se!" "Rozejděte se!".
A to je jen první nápad. Stejně tak jde mít plátno celé a přidat k tomu minifiga v bílém, jak si prohlíží plátno zblízka...

Rozhodně, kdybys chtěl tuhle scénu, tak to podle mě jde. A ty bricky navíc ti rád dám, bude se to skvěle hodit, jak budete s "Marečkem" vedle sebe...

Tak si řekni.
Pán na Žlutém hradě

Marty713

Citace od: Marty713 kdy 26.02.2016, 10:17:28Co takhle "Jára Cimrman ležící, spící" (např. scéna s českým mořem)?

Tak jsi to přece zkusil :)

Určitě bych zakončil "moře" nějakým břevnem, jak psal Foton, a trochu ho snížil (nebo zvýšil budovy). Ještě víc zalidnit (schválně zkus udělat český lidový kroj), přidat prapory a stužky a možná bys tam mohl dostavět i malý balkón s Dr. Holubem... Já vím, já vím, to se nám to kecá ;D >:D

Formy_Tinus

Ahoj kolegové, tak jsem se pokusil něco vytvořit z filmu, kterej snad znáte všichni :) . Příprava byla poctivá, jen ta moje idea je na hony vzdálená té realitě. Určitě ještě na tom budu dělat, je to taková prostorová studie :)

HD

Jej, v tom je velký potenciál!
Určitě bych ale použil síť jako síť, a ne tuto. Hned to bude vypadat lépe a reálněji ;)
A ještě bych osobně zvážil natočení chalupy a "soustromí" vůči ortogonální matrici baseplate-u (nebo ono by stačil posunout dozadu vnitřní/dopředu vnější strom...), takto to na mě působí příliš (až nepřirozeně) pravoúhle.
Ale jako celek se mi to velice líbí a rozpoznatelné to je už teď na výbornou.
(Do kočárku by se možná velikostně více hodil prcek od indiánky z CMF S15, ale to už je jenom štourání se v detailech)

Formy_Tinus

Citace od: HorcikDesigns kdy 27.03.2016, 20:10:53
Jej, v tom je velký potenciál!
Určitě bych ale použil síť jako síť, a ne tuto. Hned to bude vypadat lépe a reálněji ;)
A ještě bych osobně zvážil natočení chalupy a "soustromí" vůči ortogonální matrici baseplate-u (nebo ono by stačil posunout dozadu vnitřní/dopředu vnější strom...), takto to na mě působí příliš (až nepřirozeně) pravoúhle.
Ale jako celek se mi to velice líbí a rozpoznatelné to je už teď na výbornou.
(Do kočárku by se možná velikostně více hodil prcek od indiánky z CMF S15, ale to už je jenom štourání se v detailech)

Tak to díky :) Hawran mě hecnul, tak jsem to chtěl už nahrát, abych měl před ním náskok :) Mimino i síť mám připraveno, stromy i kočár určitě ještě rozpracuju.

milanv

Opravdu povedený základ! Podrobné tipy jsem ti poslal v SZ. Jsem rád, že ses přidal k projektu, bude to zábava - vidíš, že tvůj film je poznat už teď, z konceptu!
Pán na Žlutém hradě

hawran

Hoši vy mi jdete normálně na nervy! Formy má (skoro) hotovo a já mám zatím z celýho projektu akorát depku a jednu zelenou baseplate!!! :)
Bricks Forever!

Formy_Tinus

Citace od: milanv kdy 28.03.2016, 23:31:38
Opravdu povedený základ! Podrobné tipy jsem ti poslal v SZ. Jsem rád, že ses přidal k projektu, bude to zábava - vidíš, že tvůj film je poznat už teď, z konceptu!
OK, díky za rady. Jen najít ten čas :)

Formy_Tinus

Citace od: Formy_Tinus kdy 29.03.2016, 08:57:16
Citace od: milanv kdy 28.03.2016, 23:31:38
OK, díky za rady. Jen najít ten čas :)
Tak určitě :) Ty furt nemáš čas se potkat :)

milanv

Citace od: hawran kdy 29.03.2016, 08:34:11
Hoši vy mi jdete normálně na nervy! Formy má (skoro) hotovo a já mám zatím z celýho projektu akorát depku a jednu zelenou baseplate!!! :)
To teda nic moc. To ani nefoť :)
Pán na Žlutém hradě

Ravenhorn

CitaceHoši vy mi jdete normálně na nervy! Formy má (skoro) hotovo a já mám zatím z celýho projektu akorát depku a jednu zelenou baseplate!!! :)

To teda nic moc. To ani nefoť :)

Aspoň tam nahoď všude trávu a aspoň jeden strom(eček) a hned ta zelená baseplate bude veselejší a foto neurazí  ;D
Castle, Pirates a Star Wars.

Izabella08

Přeji všem pohodový víkend :)

HD

To je perfektní! Na první pohled chaotické uspořádání, vlastní každé podobné místnosti, při bližším prozkoumání je však vše na svém místě.
"Technic vložka" na stolku drží silou vůle? Možná bych osobně starší typ osmizubky zkusil nahradit novým (viz. obrázek) A nové půlpodložky naopak staršími (obrázek 2). Důvodem je větší členitost.

Izabella08

Ano, beru...určitě to bude vypadat lépe.
Každopádně, pokud  bude lepší nápad na vytvoření toho zvířátka v kleci + červené čepičky u jednoho člena party...ráda uvítím pomoc :)

Ale jinak d.ě.k.u.j.i.

matka

Je na tom vidět pěkný kus práce. Za mě jednička. Obzvlášť se mi líbí - nemůžu jmenovat - ta postava v okně, je perfektně vystižená, a bod i za vlajku. Naopak postava vlevo má teda ksichtík dost divnej, podle mého. Celkově super.
Paní na Žlutém hradě

Izabella08

...vím, vím...jde o ženský obličej...nahradím hned, jak seženu lepší mužský-klučičí, těch v tělových barvách mám pomálu.
Nechci synovi brát např. ze SW :)
Matko, od Tebe si obzvlášť cením Tvoji odpověď :D

HD

Jo, ještě bych měl jeden dotaz - co to kouká dopředu za díl pod lebkou z té 5ti-studové kostičky?

Izabella08

tak to je záhada :)...jsem mimo domov...hned jak dorazím domů...podívám se.
Je to zvláštní, vypadá to jako nějaká pryskyřice s bublinkou nahoře...každopádně lepidla opravdu nepoužívám
Dám vědět.

HD

Tak jako tak, jsem pro to (aťjetocochce) tam nechat. Neruší, což by se o téměř každém jiném řešení říci asi nedalo.

milanv

Pavlíno paráda! Ještě jsi to vylepšila a KlíčovýPředmět je skvělý - udělala jsi mi velkou radost, že jsi ho naznačila legově a ne samolepkou na bricku 1x1 Round. Když vidím, jak je hned každému jasné, co to je, navrhuji oficiální odtajnění a slavnostní umístění do mapy!
Pán na Žlutém hradě

Izabella08

Děkuji Vám za zařazení do naší společné filmotéky:)

Ten zlatý předmět pod lebkou je malý zlatý růžek :D

milanv

Čas kvapí, a tak je potřeba se domluvit na finální podobě a velikosti projektu. Jak vidíte na současné mapě, bude potřeba ji rozšířit podle počtu zúčastněných. A tudíž je potřeba termín:

Termín dokončení místností

Závazný termín je neděle 15. 5. 23:59:59. Do této doby je potřeba, abyste měli ode mě schválenou konečnou podobu vaší scénky a zanesenou do společné mapy. Jinými slovy v tuto dobu uzavírám mapu. Samozřejmě že je nesmysl, abyste do té doby mlčeli a pár minut před půlnocí mi poslali první fotku. Posílejte co nejdřív, ať máme jak vy, tak já, čas se o tom pobavit a pak víme, že o té "zavírací půlnoci" už je scénka OK nebo máte se mnou v dostatečném předstihu domluvenou výjimku. Zkrátka, že víte, že jste "v mapě".

Následně vyrobím podstavce už na danou velikost.
Pán na Žlutém hradě

jetaM

Mám hotovo. Zkuste uhádnout co to je. ;)

milanv

Díky za fotky! Nejsem samozřejmě dobrý vzorek hádací populace, protože vím název filmu. Ale o to víc jsem se pobavil. Chechtám se tu na celé kolo - a k tomu je to krásná čistá stavbička! Jen ten koberec je na mě moc křiklavý.

Edit: a výšku máš jen 7,3 bricku, jestli počítám dobře.
Pán na Žlutém hradě