(vlastní) Western diorama

Založil Kuba, 28.10.2013, 13:35:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

První část. - Fort LEGOREDO

Zasílám první nástřel pevnosti kavalerie Fort LEGOREDO (její čelní stranu). Není to žádný obr... (postavená strana ma cca. 70cm), ale musím vše přispůsobit počtu hnědých dílů a mým možnostem. Postupně budu přidávat další fotky ze stavění. Pevnost bude čtvercového tvaru, uvnitř bude umístěna štábní budova, menší stáje a nádrž na vodu, nebo větrné čerpadlo na vodu. Po dokončení pevnosti mám zálusk ještě přistavět indiánskou rezervaci.

Izmael10

Pekne sa to vyvíja. Teším sa keď to bude hotové.  :)

Mtron

western je prima téma, Málo lidí z něj staví. Už teď to vypadá honosně. Držím palec ať se ti podaří sehnat další dílky a práce jde od ruky. Těším se na další fotky. Hodila by se do rohu a z obou boků útok indiánů. Zleva od jejich vesnice a zprava by jela posila do pevnosti. Koně s jednotkami a vozy.  ;)
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Mr. Cube

Tak na toto se těším. Na Westernu jsem kdysi ujížděl, měl jsem všechny zásadní sety, kromě právě Legoreda (které měl kámoš). Těším se na výsledek.  :)

Kuba

Nemáte nějaké tipy na to, kde sehnat malé plátěné americké vlajky? Např z nějakých modelů? Budu potřebovat jednu na stožár uprostřed pevnosti a jednu ještě asi na věž? Nechci to řešit nálepkou, to je až krajní řešení.

Citace od: Mtron kdy 28.10.2013, 19:52:42
Hodila by se do rohu a z obou boků útok indiánů. Zleva od jejich vesnice a zprava by jela posila do pevnosti. Koně s jednotkami a vozy.  ;)

Bitva vojáku a indiánu by byla fajn :) , ale tolik indiánských minifigů zase nemám.  ;) Navíc plocha mezi indiánskou vesnicí a pevností nebude moc velká, tak by to působilo přeplácaně. Vesnice indiánu bude také oddělená skalou. Nebo vymyslím něco jiného, aby to nepůsobilo hloupě, že je tak blízko pevnosti.

Mtron

Ještě mě napadla jedna věc. Osada Asinobojců  ;D Jak je napadá drzá a smradlavá banda kovbojů. Na kopci by seděl indián a dával smluvený kouřový signál do pevnosti, že je porušena mírová dohoda. Do pevnosti by zrovna přijížděla kolona s vozy  6718 set a vojáky ze setu 79106 LONE RANGERS. Kolona by obsahovala 2 vozy s děly 3 jezdce na koních, a 6 pěšáků s praporem. Je to návrh. Myslím, že indiány nebude problém sehnat.

Kuba

No uvidíme, Mám 2 vozy. Ty tak jako tak, měly do pevnosti vjíždět, nebo vyjíždět :), Banditů mám také dostatek. Co se týče vojáku Lone Renger, ty používat nebudu. Doma mám původní vojáky ze setů z 90. let.
Jen pevnost není stavěna tak, aby mohla být v rohu vitríny. už je situována tak, aby byla v přímce s indiány a dalším okolím. Tedy čelní stranou na návštěvníky.
Viz. předběžná mapka ve vlákně Lipno 2014:
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=42220.0

Včera jsem stavěl do noci a už mám další stěnu a stáje.  ;)

Kuba

Pevnost se pomalu rozrůstá. Pokud pujde vše podle plánu, mohlo by být na konci listopadu hotovo a pak začnu pomalu s indiánskou vesničkou.

;)

Kuba

čekám na pár důležitých dílků, takže je čas zaměřit se na drobnosti. Myslím, že tohle do správné westernovské pevnosti taky patří  ;D

Foton

AU! Ta hranátá hovínka musela bolet!
Koukám že kadibudky se stali oblíbeným motivem (Kašper, Zábavní park ...). ;D
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Kuba

Vojáci se budou snažit, aby se do výstavy naučili kadit kulaté hovínka.  ;D

No to je pravda, že se kadibudky staly poměrně populárními. Aspoň se u Kostkařských MOCU přestává zapomínat na jednu ze základních lidských činností.  ;D

Aki

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 06.11.2013, 12:04:31
Aspoň se u Kostkařských MOCU přestává zapomínat na jednu ze základních lidských činností.  ;D
A ono se tu na to dříve zapomínalo?
Např. JardaL nebo

Kuba

Ok, ale to jsou MOCY, které se zaměřují čistě na onu věc  ;)
Spíše jsem to ale myslel tak, že větší díla, kde je zřéjme, že mají spoustu obyvatel, tato účelná budka ne-zřídka chybí. Co pátrám v paměti, tak si vybavuji třeba i Hrad Orlík, kde byl také zabudován záchod.
U moderních městských MOCU, to samozřejmě hodotit nejde. Zde je zřejmé, že jsou prostě uvnitř budov.

Frco

Vyzera to super. Western je vynikajuce tema.

Ta druha stena, kde nie je brana sa mi zda kratsia ako ta "branova" stena. Je to z dovodu nedostatku dielikov? Ak nie, mohol by si ju predlzit a spravit tak stvorec.

Kuba

Stranu už jsem prodloužil včera o 8 studu :) hned to vypadá lépe. Ještě to netvoří úplný čtverec, ale už to tak asi nechám.  ;)

Kuba

Důležitá součast. Větné vodní čerpadlo a nádrž na vodu. Ještě to trochu uhladím, jinak už to asi zůstane víceméně stejné.

wolfram

to vodní čerpadlo je hoděn dobré :-)

Systematik

Ohledně vlajek mne napadá jako výchozí surovina bílý kapesník, který se naškrobí a potiskne (pomaluje) a následně zafixuje bezbarvým lakem.

Ale to je jen, snad přínosné či inspirativní) teoretizování.

Mtron

Tak jak pokračuje stavba?  Našel jsem ti ještě nějakou inspiraci. http://www.mocpages.com/moc.php/289294
Jinak to větrné čerpadlo dobrý nápad možná ta vodní nádrž je malá pro takový objem vojáků a koní :-)

Kuba

Citace od: Mtron kdy 23.11.2013, 18:05:36
Tak jak pokračuje stavba?  Našel jsem ti ještě nějakou inspiraci. http://www.mocpages.com/moc.php/289294
Jinak to větrné čerpadlo dobrý nápad možná ta vodní nádrž je malá pro takový objem vojáků a koní :-)

Stavba pokračuje dobře, je hotovo z 85% (viz. fotky)
Co se týče inspirace co jsi poslal, vypadá to na pohled z dálky hodně dobře. Jen to pak nemá moc uhlazené. Určitě nestavím Western pevnost naposledy, takže děkuji za odkaz  ;)  Popřípadě se příště zaměřím více na realitu. Byly mi přes SZ upřesněny nějaké informace o pevnostech Kavalerie. Především fakt, že pevnosti z palisád byli spíše vyjmečné. Nejvíce se vyskytovaly ubikace bez opevnění.
Vodní nádž mi příjde Ok, těch vojáku v pevnosti zase tolik nebude.  ;D Max. bych ji mohl ještě trochu zvýšit.

Foton

Kuba

Foton

Není to bezpečnostní díra?

Kuba

Citace od: Foton kdy 26.11.2013, 17:29:38
Není to bezpečnostní díra?

No možná to nesplňuje tehdejší parametry BOZP :)  ...

...Ale druhý vchod je stavěn především z důvodu, kdybych sehnal dalšího pro výstavbu dioramatu. Na tu cestu by se poté napojila příjezdová cesta do případného westernového městečka. Zatím není kdo by městečko postavil, Já budu po té dělat indiánskou vesnici a na městečko asi nevyjde čas a hlavně materiál. Zatím se přidali pouze Kubos.cz s vlakovou stanicí a Peki postaví vlak.

PS: ve westernovém světe ve Španělské Almerii, kde se natáčelo spousta westernových filmů, Mají taky pevnost s dvěma vchody (viz 4 obrázek) :) : http://cestovani.idnes.cz/almeria-spanelsko-0mh-/kolem-sveta.aspx?c=A130628_092228_kolem-sveta_hig

Foton

OK, dva vchody vidím. Sice je to "kašírovaná" pevnost pro tůristy, ale budiž :-)

Kuba

Ono je to stejně s tou bezpečností hodně diskutabilní. Jak jsem se již zmiňoval, byl jsem znalejšími historie USA v 19.stol  poučen o pevnostech Kavalerie. A nejčastěji se právě vyskytovaly "pevnosti", které vůbec opevnění neměly, Byly to ubikace a kasárenské baráky uprostřed ničeho. S praporem na tyči. viz. pevnost ve filmu Tanec z Vlky, která údajně i existovala.

Typ pevnosti co stavím, byla jak jsem se taky dozvěděl, v USA vyjímkou. Dřevěné pevnosti, jako ochranu proti indiánům, stavěli spíše první osadníci v první polovině 19. století. Armáda USA je později odkupovala. Snad jsem to napsal dobře.  ;)

Hardegon

Být tebou, neřešil bych takovéhle historické detaily. Jak to máš je dobrý a každý "obyčejný" návštěvník si tak tu pevnost představí.  ;)

Kuba

Pevnost je z 99% procent hotová, chybí pár tiles, kousek zábradlí, sloupy pod věž a  pár vojáku, drobností a dalších obyvatel pevnosti pro oživení... ... vše musím dokoupit :)  Na stožár umistím USA vlajku. Stále jsem nevymyslel jak ji udělat, bohužel dojde asi na papír.  ;)

Nyní "hurááá" na indiány :)

Mtron

vypadá to velmi dobře. Jenom mám trošku problém s nekrytými bočními pal posty. Ale co. Chválím. Jsem zvědav na celé dokončené dioráma včetně Indošů. Držím palec a to nejsem velký znalec.

Kuba

2 část: Indiánská vesnice

Dnes jsem započal se stavbou indiánské vesnice. Indiání budou sídlit v zazelenalém údolí s potokem a jezírkem. Vesnici bude od prérie oddělovat skála. Do skály umístim i malý starý zlatý důl.  ;)