Rada k setu 8043

Založil Plutoone, 14.08.2010, 18:37:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

soused.m

Zdravim vas zkuseni stavitele,
k vanocum jsem dostal tento super bagr. Je jiz z nove serie, protoze na nej pritelkyne cekala, a prisel na posledni chvili nekdy pred vanocemi a jeste ji usjistovali, ze cekaji na upravene modely.
Rikal jsem si, ze u toho vylepseneho modelu, budou vychytany vsechny ty popsane neduhy a ejhle, po sestaveni, kdyz tocim vezi kolem dokola, tak se mi lehce pohybuji pasy. Pri otaceni vezi na jednu stranu je pohyb plynuly, ale pri otaceni na druhou stranu, to chvilku jede, ale cca po pul otacce se pohyb zacne zadrhavat.
Jizda vpred i vzad se mi zda trhava a cely bagr tak jako poskakuje.
A posledni co se mi nezda je, ze v navodu je psano na D.O. ovladacich nastavit kanal 1 a 4 to mam, ale na ovladaci, kterym ovladam pohyb vpred i vzad musi byz jeste ta malinka packa na levy pas nastavena na opacnou pozici nez ty ostatni, jinak mi pojezd nejede vpred a vzad, ale toci se dokola.
Dekuji za odpoved od zkusenesjsich stavitelu.

germik

Aby vychytali trhavej pojezd, museli by tam dát XL motory ;)  >:D . S ostatním ti neporadím, nemám ho :'(
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

OtaH

S pohybem pásů při otáčení věže nejde nic přijetelného udělat (přidat motory do podvozku, k nim další BB, reciever a ovladač, ale to by cena stoupla aspoň o 1000 kč). U té věže, na jakou stranu se to zadrhává? Ta malinká páčka na ovladači funguje jako "otočení polarity", takže ji můžeš nechat v opačné pozici a nic se nestane. Jinak bagr mám taky a žádný z těchto problémů nemám.

soused.m

Citace od: OtaH kdy 27.12.2010, 13:31:00
S pohybem pásů při otáčení věže nejde nic přijetelného udělat (přidat motory do podvozku, k nim další BB, reciever a ovladač, ale to by cena stoupla aspoň o 1000 kč). U té věže, na jakou stranu se to zadrhává? Ta malinká páčka na ovladači funguje jako "otočení polarity", takže ji můžeš nechat v opačné pozici a nic se nestane. Jinak bagr mám taky a žádný z těchto problémů nemám.
Je to pri otaceni do prava mysleno z pohledu ridice z kabiny.
Jo tyvim, ze mala packa prepina polaritu, mam uz buldozer, a tam to musim mit taky prepnute a myslel jsem si, ze u buldozeru je to narmali diky opacnemu ulozeni motoru. Tady jsou motory ulozeny ve stejnem smeru a musi to taky byt prepnute. Aspon tedy v navodu jsem nic o prepinani nevycetl, ani u bagru ani u buldozeru. Divne mi taky prislo, kdyz jsem na youtube videl jak nekdo ovlada bagr, tak mi to prislo divne, ze mu vsechny packy chodi obracene nez me... 

Plutoone

Citace od: soused.m kdy 27.12.2010, 14:11:11
Citace od: OtaH kdy 27.12.2010, 13:31:00
Je to pri otaceni do prava mysleno z pohledu ridice z kabiny.
Jo tyvim, ze mala packa prepina polaritu, mam uz buldozer, a tam to musim mit taky prepnute a myslel jsem si, ze u buldozeru je to narmali diky opacnemu ulozeni motoru. Tady jsou motory ulozeny ve stejnem smeru a musi to taky byt prepnute. Aspon tedy v navodu jsem nic o prepinani nevycetl, ani u bagru ani u buldozeru. Divne mi taky prislo, kdyz jsem na youtube videl jak nekdo ovlada bagr, tak mi to prislo divne, ze mu vsechny packy chodi obracene nez me... 
Co se týče otáčení polarity, tak já mam u 1. pátky přepínač dolu, u druhé nahoru, 3. nahoru a u 4. dolu.
Pojezd je trhaný, ale otáčení mně funguje bezproblémově. Do podvozkové části jsem jeětě přidal převod 12z na 20z myslím, že je nyní pojezd lepší.

soused.m

Jo ten pojezd je horsi, mas nekde foto te upravy??
Co se tyce tech malinkejch pacek tak je mam taky tak.
Jen je to divny s tim pohybem veze, pul otacky do prava to bezi a pak se to zacne pocukavat....

barco

Ja som mal podobny problem, a poriesil som to orezanim drobnych ciastociek po okrajoch ozubenych koliecok, co tam zostali od vyroby. A potom doporucujem nemontovat kolecka na tesno ale na volnejsie, aby sa lahucko tocili.

tRilobit

Myslíš na 20z takové ty podélnější části na jednotlivých ozubech? To bych neořezával, určitě to není výlisek, ale nevím k čemu to slouží. Ikdyž 8043 nemám, tak si myslím, že pojezd se dá upravit jinak.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

barco

Mam na mysli 20z, ale nie vystupky na kazdom zube, ale na bokoch koliesok boli 4 vystupky a zjavne to boli pozostaky vylisku  ;)

MeNadruhou

U te věže je to daný tím, že po té půlotáčce se vymezí vůle v přechodu z věže do podvozku a začne jeden pás popojíždět. Hřídele pojezdu ve věži vůči ní jsou v klidu, ale když se věž otáčí, tak vůči podvozku jsou v pohybu. Jediný způsob řešení je zatím korigovaný subtractor, ale kam by se nacpal by mi bylo záhadou.

Je pravda, že bagr nepracuje tak, jako na tom videu
, co tu bylo.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Plutoone

Citace od: soused.m kdy 29.12.2010, 15:53:25
Jo ten pojezd je horsi, mas nekde foto te upravy??
Co se tyce tech malinkejch pacek tak je mam taky tak.
Jen je to divny s tim pohybem veze, pul otacky do prava to bezi a pak se to zacne pocukavat....
Dnes už se mi nechce, ale zítra vám to nafotím. Co bych ti ale 100% doporučoval, je úprava, která je hned v přvním příspěvku tohoto fóra. Tím se zlepšilo zvedání ramene nepopsatelně.

Plutoone

Zde je slibovaná fotka podvozku. Jednotlivé náhony, jsou barevně odděleny pro přehlednost. Hlavně pozor u "modrého" náhonu, aby nedošlo k propojení os mezi sebou. Musí bát zapojeny tak, jak jsou na obrázku. Snad to bude podle fotky jasné.

soused.m

Citace od: Plutoone kdy 03.01.2011, 18:53:28
Zde je slibovaná fotka podvozku. Jednotlivé náhony, jsou barevně odděleny pro přehlednost. Hlavně pozor u "modrého" náhonu, aby nedošlo k propojení os mezi sebou. Musí bát zapojeny tak, jak jsou na obrázku. Snad to bude podle fotky jasné.
Super, dekuji za fotku, jen co budu mit chvilku mrknu na to a prekopam...
Jeste jednou diky :)

kucin

Ahoj vsem, take jsem uvazoval o koupi tohoto bagru, nez jsem zjistil ze v cele republice uz neni ani jedna krabice k mani. Nic mene jsem nasel pomerne zajimavou upravu. Pokud zde uz nekde je publikovano tak se omlouvam. Manik to vzal pomerne z gruntu. Dodal dalsi dva motory M a XL (celkem tedy 6 motoru) a tim padem i treti IR, svetla a Li-Po baterku. Cimz cenu modelu zdvojnasobil. Obladani predelal do realistictejsi podoby coz vypada opravdu cool.

Tady je predvadecka na youtubu
http://www.youtube.com/watch?v=e4La2-epwoQ&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-13-HM

a jeste stranky kde ma foto-navod na stavbu 
http://www.jurgenstechniccorner.com/instructies.html

Jaky

Bagr 8043 mají například na www.znackovehracky.cz za 3988,- Kč.

Anatyt

Otázka, či pôvodnú verziu, alebo fixnutú. Dá sa to nejak zistiť podľa krabice?

vdave

Ta Ultimate verze vypadá opravdu výborně, takhle by to mělo fungovat již v základu ale to by to nestálo 4 tisíce ale 6  ;)

Jaky

Měla by to být verze fixnutá, protože prodejci - např. Pompo - set 8043 stahovali někdy září - říjen, a v prosinci distribuovali fixnutou verzi. Já osobně jsem odevzdal krabici a igelitku s rozloženým setem a dostal nový set, takže krabice nemohu porovnat. Nevylučuji různý přístup prodejců.

MeNadruhou

To se pozná podle návodu. v tom servisním pytlíku byla jedna stránka (jak tu chybu napravit) a ta by už měla být obsažená v návodu.
Ale je to jenom moje úvaha, protože sám nevím co mám a nechce se mi se dívat...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Anatyt

No ano, ale pri MISB krabici sa to asi nedá zistiť, nie?

MeNadruhou

Citace od: Anatyt kdy 16.01.2011, 17:48:16
No ano, ale pri MISB krabici sa to asi nedá zistiť, nie?

to jsem se chtěl taky dozvědět :(

Viliam6666

Chcem sa opýtať ,že keď mám set 8043 zo starými LA a chcel by som postaviť B model alebo úplne niečo  z fantázie tak či tie LA budú nejak vadné alebo budú brániť v funkcií .

Ospravedlňujem sa ,že túto tému otváram znovu , ale nedá mi to nespýtať sa.
Milujem LEGO TECHNIC

Viliam6666

ospravedlňujem sa , ale stále mi nikto nedal odpoveď
Milujem LEGO TECHNIC

OtaH

Ty nový LA se liší jen tím, že mají menší tření (tj. neni potřeba tak silný točivý moment, ale rozdíl je minimální). Takže ty staré můžeš použít.

Viliam6666

ďakujem ,veľmi pekne za odpoveď  ;D ;D ;D ;D ;D
Milujem LEGO TECHNIC