Rada k setu 8043

Založil Plutoone, 14.08.2010, 18:37:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj všichni,
určitě se mezi vámi najde spousta stavitelů, co si pořídila, nebo se chystá pořídit si set 8043. A vsadím se, že spousta vás je, nebo bude po postavení zklamána pohybem ramene- myslím tu část, která je ovládána 2 LA. M-motor je totiž zpřevodován moc dorychla a má se zvedáním celého ramene až moc práce. Jediná skulinka, která se mi povedla najít je v druhé části návodu na straně 24, kde je rozvod od motoru na 2 LA. Začína 12z na 20z, z něj zpět na 12z a ten je mezi dvě 20z kolečka, která už tvoří výstup pro LA. Z přiložených fotek můžete okouknout, jak jsem na to od lesa šel já ;D pokud bude mít někdo nápad, jak to vylepšit, dejte vědět.

Jonas

Z druhého obrázku mám dojem, že zuby těch ozubených kol do sebe zapadají jen tak tak, takže bych nevěřil tomu, že to přenese potřebný moment.

Jinak 8043 je sice super model, ale stížnosti na něj jsou velké - viz Eurobricks
http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=43895&st=101
Jonas - Můj Brickshelf

Plutoone

Vím, že to na obrázku vypadá všeljak, ale funguje to mnohem lépe, jak originál. Ráno jsem chtěl ve lžíci zvednout švícarský nožík a ani jsem si "neprdl" a po přestavbě to jšlo jako by nic. prostě kdo neochutnal nepochopí. P.S. absolutně nic nepřeskaluje. jen musíte místo T liftramu použít 3 lifrtam, aby 24z kolo nebrousilo. 

JIRKA9

Vysavač, nejhorší nepřítel Lega

Plutoone

Nechci se nějak chvástat, ale myslím, že moje řešení je lepší, než nějaká gumička ;D Ještě by to chtělo nějak vychytat pojezd. Ten je totiž ve srovnání s buldozerem tragickej.

Anatyt

Tak som si poctivo prečítal tie medzinárodné fóra, kde sa píše o problémoch tohoto setu a som prekvapený. Keď som ho u kamoša videl, tak som si neuvedomoval tieto nedostatky. Ale takto spätne keď sa zamyslím, tak je to tak, ako tam píšu. Pomaly aby LEGO začalo vydávať nejaké - vyjadrím sa v programátorskej hantýrke - "fixi" pre tieto Technic "bugy". 8043 v1.0, 8043 v1.5, 8043 v2.0... atd. No ale je to smutné...  :-[

JIRKA9

Koupime si 8043 patch balicek s navodem, prevody, gumickami a soucastkami navic  ;D (mohl by obsahovat hlavne XL 2x)

Jonas

TLC dočasně stáhla set 8043 z prodeje, jak se píše na EB a jak lze zjistit na S&H.
Jonas - Můj Brickshelf

Plutoone

Citace od: JIRKA9 kdy 18.08.2010, 16:25:32
Koupime si 8043 patch balicek s navodem, prevody, gumickami a soucastkami navic  ;D (mohl by obsahovat hlavne XL 2x)
2XL By mu hodně prospěli.

Plutoone

Citace od: Plutoone kdy 18.08.2010, 19:49:14
Citace od: JIRKA9 kdy 18.08.2010, 16:25:32
2XL By mu hodně prospěli.
prospěly samozřejmě :-[

Anatyt

Citace od: Jonas kdy 18.08.2010, 19:46:42
TLC dočasně stáhla set 8043 z prodeje, jak se píše na EB a jak lze zjistit na S&H.

Nejaká linka na ten oznam?

Jonas

Citace od: Anatyt kdy 18.08.2010, 19:56:32
Citace od: Jonas kdy 18.08.2010, 19:46:42

Nejaká linka na ten oznam?

Více zde http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=45378&st=0
Jonas - Můj Brickshelf

JIRKA9

Předpokládám že stažením z prodeje stávají se naše polofunkční (pomalufunkční) bagříky sběratelskou raritou  ;D (tedy v případě že TLC 8043 překounstruuje, ne že přijdou na to že jsou v nich zmetkové M-motory nebo LA >:( ) Dále potvrzuji že čím víc ho trápim, tim hůře funguje, LA při zatížení tlakem hodně brzdí náhony, asi to trochu přimáznu ...

Anatyt

No tak to som zvedavý, čo s tým spravia.  :o

JIRKA9

Tak jsem namazal LA a musím říct že je to znatelně lepší, z rychlosti "želva" je změna na "běžící myš"  ;D žádnej zázrak ale alespoň něco

Plutoone

Mně pohyb ramene po přestavbě vyhovuje. Jen jsem trochu rozčarovanej z pojezdu pásů.  :P

Plutoone

Citace od: JIRKA9 kdy 18.08.2010, 22:53:25
Tak jsem namazal LA a musím říct že je to znatelně lepší, z rychlosti "želva" je změna na "běžící myš"  ;D žádnej zázrak ale alespoň něco
LA si rozebíral a promazal, nebo jsi jen máznul tu část pístnice, co vyjíždí?

JIRKA9

Přimáznutí pístnice moc nepomohlo, tak jsem přimáznul náhon zespodu a to bylo ono. Chce to aby to tam trošku zateklo aby se namázlo axiální ložisko které se při stlačení LA mezi prsty (zatížení shora) brzdí. Chvíli jsem protáčel nenamontovaný LA motorem i s pístnicí aby se mazivo dostalo všude a pak sem vše co bylo navíc utřel do sucha. Dal jsem tedy kapku do pístnice a kapku zespodu. Použil jsem syntetický olej na mazání řetězu motorky.

Plutoone

Citace od: JIRKA9 kdy 19.08.2010, 14:41:55
Přimáznutí pístnice moc nepomohlo, tak jsem přimáznul náhon zespodu a to bylo ono. Chce to aby to tam trošku zateklo aby se namázlo axiální ložisko které se při stlačení LA mezi prsty (zatížení shora) brzdí. Chvíli jsem protáčel nenamontovaný LA motorem i s pístnicí aby se mazivo dostalo všude a pak sem vše co bylo navíc utřel do sucha. Dal jsem tedy kapku do pístnice a kapku zespodu. Použil jsem syntetický olej na mazání řetězu motorky.
No jo, ale my Guzzisti máme kardan ;D Ne to bylo mimo. Děkuji za radu.

Jonas

Citace od: JIRKA9 kdy 18.08.2010, 22:53:25

Je ABS resistentní vůči oleji?
Jonas - Můj Brickshelf

JIRKA9

Jestli je odolný to nevím, každopádně je to v autech všude a drží to. Kdyby se mi LA zničily tak to dám vědět  ;D . Moto kozy dobrý, kardan závidim.

Anatyt

Ak dobre vidím na obrázku, tak Ducatti tiež nie je na zahodenie.  >:D
Ale to už sme off-topic.

JIRKA9

Citace od: Anatyt kdy 19.08.2010, 22:22:23
Ale to už sme off-topic.

ani Škoda 1000MB v pozadí  ;D

Anatyt

Citace od: JIRKA9 kdy 19.08.2010, 23:21:51
Citace od: Anatyt kdy 19.08.2010, 22:22:23
Ale to už sme off-topic.

ani Škoda 1000MB v pozadí  ;D

1000 MBX by bola väčšia frajerina.  :D

Ondra

Lego už se vyjádřilo k tomuto problému, http://technicbricks.blogspot.com/2010/08/faulty-motorized-excavators-8043-new.html .

Jak to tak vidím, tak buď začnou mnohem více kontrolovat kvalitu zpracování postavených modelů, nebo je nebudou dělat tak moc složité.Dva po sobě jdoucí kiksy, co se týče hlavních technic setů, se už nedají nazvat náhodou.

A ještě by mě zajímalo, jak chtějí informovat obyčejné zákazníky, kteří kupují lego dětem na hraní...

Anatyt

No som zvedavý, aké náhradné diely vydajú a na základe čoho ich budú distribuovať. XL motory to ale asi nebudú.

Plutoone

To by mě taky zajímalo. Podle mě budou ty servis packy normoš prodávat. Nedokážu si představit, že bych na www.4kids.cz napsal: Dobrý den, koupil jsem si u Vás 8043 a chci zaslat zdarma servis pack. Nebo co bude daný balíček obnášet. Na zabudování 2 XL motorů by se musela překopat celá záď. Takže ty to asi nebudou. A hlavně by to bylo moc drahé. No a jestli si nějakým jiným způsobem pomůžou na pojezd pásů, tak to jim držím palce. Protože to je na celým excavátoru asi to nejhorší :P

Ondra

Citace od: Plutoone kdy 25.08.2010, 15:51:14
To by mě taky zajímalo. Podle mě budou ty servis packy normoš prodávat. Nedokážu si představit, že bych na www.4kids.cz napsal: Dobrý den, koupil jsem si u Vás 8043 a chci zaslat zdarma servis pack. Nebo co bude daný balíček obnášet. Na zabudování 2 XL motorů by se musela překopat celá záď. Takže ty to asi nebudou. A hlavně by to bylo moc drahé. No a jestli si nějakým jiným způsobem pomůžou na pojezd pásů, tak to jim držím palce. Protože to je na celým excavátoru asi to nejhorší :P
Určitě budou na těch neznalých situace hřešit.Každý si pomyslí že je to hračka a dál to řešit nebude.
Packy lidem co si set koupili, nemůžou prodávat.Jsem zvědav, jak budou řešit komu to poslat aby se nenašel nějaký vychcánek a hrál si na majitele bagru.

U ostatních setů to předělají(Přibaleným service packem) a hůra zpátky do oběhu.Motory nové jisto jistě nebudou a jestli jo, tak až u předělaných setů.

Měch

a jak poznáš starý bagr od nového (se service packem) např. v internetovém obchodě  ??? to se mi nějak nezdá
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Ondra

Citace od: malý Měch kdy 25.08.2010, 17:50:56
a jak poznáš starý bagr od nového (se service packem) např. v internetovém obchodě  ??? to se mi nějak nezdá
Nijak, teda pokud ti šlo o český trh.Pokud se ti jedná o shop at home, tak tam máš jedinou jistotu jelikož je bagr stažen z prodeje a to takovým způsobem, že pojem 8043 systém nezná a slehla se za bagrem zem ;D.
Jestli se tam vůbec ještě vrátí  :P.