Neví někdo proč na některých Lego fotkách má červený nákladní vagon s posuvnými dveřmi na jednom konci umístěnou bednu s mřížkou ( myšleno jako chladící agregát?) a v novém setu, který jsem koupil takovouto bednu vagon nemá?
Povím ti můj pohled na věc

Osobně tomu říkám
"šizení lega"!!! Poslední dobou jsou totiž (nejen) city sety výrazně "jednodušší" než tomu bylo dříve. Kostky s potiskem jsou už dnes vzácností, sety oplývají samolepkami otřesné kvality

. Lego vše mazaně vyřešilo snížením věkové hranice (třeba vlaky degradovalo z 8+ na 6-12)... Ať si o tom myslí kdo chce, co chce, mně se to nelíbí - proto jsem třeba Emerald (14+) uvítal s nadšením.
Domnívám se, že fotky vznikly o hodně dřív, než byla rozjeta masová produkce setů. (V době pořízení snímků asi nebyl zcela dožešen nový IR MOTOR.) Utvrzuje mě v tom i fakt, že na fotkách mají všechny loko STARÝ 9V MOTOR!!! V IR PODVOZKU

(osobně jsem z tohoto byl zmaten daleko víc, než z chladícího boxu). V krabicích byl už ale nový IR MOTOR i s vyndávacími technic oskami...
Myslím si, že prvotním zájmem bylo předvést nové vlaky veřejnosti - byť za cenu použití starého motoru v nových podvozcích.
Jak šel čas, lego začalo zjednodušovat detaily - chladící box musel ustoupit.
Řešení bez něj je jednodušší co se týče rozmanitosti kostek a samotnou stavbu vozu výrazně usnadňuje...
S novými (aktuálními) fotkami si už pak v legu nikdo hlavu nelámal, všude otiskli ty staré (neodpovídající a matoucí)!! 
Z mojí strany to vnímám jako selhání.
*
BONUS: Všimni si podvozku na obr. 001 a srovnej s návodem na samotnou stavbu 002. Rázem zjistíš, že to cos dostal v krabici je 3. verze toho samého vagonu

Mezi podvozkem a nárazníky je/není vložená černá kostka 1x2 (s tím souvisí i použití plate délky 4study - původně 6 studů)...
No, asi tak

Za ne moc kvalitní SROVNÁVACÍ rychlofotky se omlouvám, jako dokumentačka postačí. Kdyby chtěl někdo vykoukat ještě něco navíc, vše je nádherně vidět na krabici 7898 a návodu č. 6