Prosím o pomoc

Založil TomB, 08.03.2009, 08:12:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomB

Mám jednu smutnou zprávu, byl bych rád kdyby mi někdo poradil jak na 9v pole Reveser.
Měl jsem svůj 9v pole reveser (budu tomu říkat PR, abych se neupsal ;)) v mechanickém relé, které zde uveřejnil Xtepn01. zničeho nic když jsem zrovna jel dopředu, auto přestalo jezdit.
Vyndal jsem z konstrukce PR a skontroloval ho jestli to nebyl jen krátký výpadek.
Zapojil jsem BB, buggy motory, a skoušel hýbat s PR manuálně.
Výsledek mi byl po pár hýbnutí celkem jasný - PR propouští proud jen jednosměrně(s autem bych vlastně mohl jezdit jen dozadu :'( :'().
Vyměnil jsem 9v PR za PF PR, a funguje.
Bohužel nedosahuji výkonů jako dříve, v akceleraci to není, ale v ovladatelnosti.
PF PR má totiž vymezené 3 polohy, 9v PR sice také, ae rozsah mezi polohami je větší, takže když jedu dlouho jedním směrem, tak se PR nevrátí do původní polohy, prostě když jsou ty gumové díly málo vychýlené, tak se to potom nevrátí.
Skoušel jsem místo 2 gumových dílů dát 4, ale pořád nic moc.
Poradil by mi tedy někdo jak mám problém odstranit :-\ :-\ :-\??
Moc díky :-*
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

peter

Já bych místo gumových dílků pro vracení, udělal něco v tomto duchu.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TomB

Dík, tohleto zařízení má táta na autu pro LTIR, nicméně mě šlo hlavně o ten switch, si myslím že je ho docela škoda, tak kdyby někdo věděl jak to opravit.... :-\.
Byl bych neskonale vděčen :)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

TomB

Nechtělo se mi zakládat nové téma, tak to píchnu sem.
Mám v hlavě nápad hemisférického pneu motoru z Lega, ale to není podstatné.
Podstatné je jedno - zdroj.
Po krátkém uvažování jsem kompresor zavrhl, a skusil jsem přemýšlet nad sifonovými bombičkami.
Narážím zde ovšem na jeden velký problém, a sice průtok vzduchu.
Kdybych totiž na sifonovou bombičku napíchl pneu válec přímo, ulítly by hadičky, a pokud ne(což silně pochybuji(i když by se daly nějak přivázat, čí připevnit drátem)) tak by hadičky prasly.
Skusil jsem tedy přemýšlet dál, a po krátkém přemýšlení, mě napadl nějaký ventil.
Lego ventil jsem zavrhl hned, IMHO by se rozlítl jak nezralá hruška.
Napadl mě nejaký ventil co se používá třeba v modelářství :-\ :-\.
Nevíte tedy o nějakém ventilu který
a) snese tlak sif. bombiček
b)je použitelný
c)je levný
d) je s regulací průtoku

???? :-\ :-\
A ještě jedna otázka. ;D
Jak dlouho dokáže podle Vás pohánět sifonová bombička 12-ti válcový pneu motor???(většinu času bych asi na to moc nešlapal, takže by to jelo jen na 6 válců)

Moc díky za odpovědi :-* :D ;).

Složení mých příspěvků:

Jindroush

Opět se odvážně hodlám znemožnit (beztak sem se zase někde seknul v řádu, zkontrolujte mě)

Na internetu JPP, že v bombičce je cca půl litru plynu při atmosférickém tlaku. 0.5dm3 ~ 500cm3

Kolik má tak jeden válec... plocha (1,2 / 2 ) ^2 * PI =~ 1.13cm2 x výška 2.8cm = 3.2cm3. Pracujeme při tlaku 2.4x vyšším než atmosférickém. Tolikrát víc plynu musíš do pístu nacpat... 7.68cm3

I kdybys to dokázal vytlačit z bombičky všechno (jako že nedokážeš) a pod správným tlakem, naplníš plynem 65 pístů, což při jednom 6ti pístovým cyklu dá pod 11 cyklů.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

TomB

Čekal jsem od těch bombiček víc ::), potvory jedny ;D.
A neznáš nějaký jiný zdroj, ketrým by se dal pohánět V12 Hemi motor?
???
Složení mých příspěvků:

Jamesek

Citace od: TomB kdy 16.04.2009, 07:21:04
Čekal jsem od těch bombiček víc ::), potvory jedny ;D.
A neznáš nějaký jiný zdroj, ketrým by se dal pohánět V12 Hemi motor?
???

Ne-lego kompresor?

eNTy

Kup si tlakovou láhev na vzduch s regulátorem, co se používá na paintball. Nejlevnější za cca 1500,-. Tahle má 0,8 litru při 200 barech. Tedy 160 litrů stlačeného vzduchu (ale ne vše kvůli klesajícímu tlaku využiješ).
S Jindrouschovým výpočtem to máme cca 20800 pístů, pro šestiválec cca 3400 cyklů. Při 2000RPM realisticky minuta ježdění.
Plnit si ji můžeš nechat u potápěčů nebo v paintball obchodech a akcích.
Jinak co se týče lego pneu motorů, jukni na hochy z LPE Power, to je jednička na trhu.

Ondrej

Citace od: xtepn01 kdy 16.04.2009, 10:10:57
Kup si tlakovou láhev na vzduch s regulátorem, co se používá na paintball. Nejlevnější za cca 1500,-. Tahle má 0,8 litru při 200 barech. Tedy 160 litrů stlačeného vzduchu (ale ne vše kvůli klesajícímu tlaku využiješ).
S Jindrouschovým výpočtem to máme cca 20800 pístů, pro šestiválec cca 3400 cyklů. Při 2000RPM realisticky minuta ježdění.
Jinak co se týče lego pneu motorů, jukni na hochy z LPE Power, to je jednička na trhu.

Pěkně udělaný, rád bych to viděl v reálu. I ten mustang pěkně vypadal.

mirek

Svého času se prodávaly spraye se vzduchem k tlakovým klaksonům. Používaly se na stadionech.
Nevím, zda se to ještě dělá.

Ondrej

Doma mám dva spreje Humbrol  pro stříkací pistole
http://www.twenga.co.uk/offer/15608/3374624667691029350.html
cena 175 Kč

Nevim jestli by to dokázalo něco hnát, je to jen pro stříkací pistole, jen mě to tak napadlo, že je mám doma a ještě jsem je nepoužil.

TomB

Citace od: xtepn01 kdy 16.04.2009, 10:10:57

Kolik stojí takové jedno naplnění? 100,- asi?
;)
Jinak moc diky za všechny odpovědi, snad bude něco, čím budu moc ten plánovaný motor pohánět :-\ :D ;).
Složení mých příspěvků:

eNTy

Citace od: TomB kdy 16.04.2009, 14:31:08
Kolik stojí takové jedno naplnění? 100,- asi?

Na paintballových akcích v rozmezí zdarma až 50Kč.

TomB

To je bezva, ale začíná mi v hlavě tkvít nápad o nelego kompresoru, přece jen 1500kč za jednu flašu je dost :-\.
Složení mých příspěvků:

mirek

Citace od: mirek kdy 16.04.2009, 11:02:40
Svého času se prodávaly spraye se vzduchem k tlakovým klaksonům. Používaly se na stadionech.
Nevím, zda se to ještě dělá.

Prodávají se:   http://www.zbozi.cz/?r=hint&q=sprej+se+stla%C4%8Den%C3%BDm+vzduchem