Návhr a stavba kolejiště pro výstavu Roztoky 2010

Založil peki, 11.11.2008, 23:41:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Rhox

Nedávno jste se tu sháněli po nějakým modulovým domku. Mám jeden v tomto stylu a po menší konzultaci s pekim ho předkládám...
Pokud se líbí,tak by nebyl problém ho přestavit na baseplate...

peki

Citace od: Rhox kdy 04.02.2010, 17:17:23
Pokud se líbí,tak by nebyl problém ho přestavit na baseplate...

Čím více MOC tím lépe  ;).

Hana129

Určitě pěkný domek, jsem zvědavá jaká z toho vzejde zajímavá ulice.  ;)

Ještě Peki taky musím domek přestavět - na kraj baseplate, ale chtělo by to tu přesné umístění  spojovacích technik bricků http://www.peeron.com/inv/parts/3700 na baseplate, aby to pak nedělalo problémy a daly se domky spojovat.

Igorus

Zdravím všechny.

Rozhodl jsem se přispět i mojí troškou do mlýna pro výstavu v Roztokách. O víkendu jsem dokončil můj první skutečný MOC a tak přikládám fotky pro vaše podněty a reakce  ;D

Pro výstavu bude upraven chodník před domem a dodán technic brick pro spojení s ostatními domy.

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Hana129

Jo mě se to líbí, další soused, supr. Na tu uličku co vznikne  jsem fakt zvědavá.  ;)

peki

Jen upozornění aby šli domky dobře spojit:
1) hrana domku je na začátku base plate
2) chodník se bude dělat na baseplate silnice
3) možnost propojení technik pinem - rozteč jako u modulárních domu (např CC)

Příklad podle Jonase:

mirek

"Komu se nelení, tomu se zelení", aneb desky na kolejiště ( přízemí) jsou nařezány a natřeny.

Pokud někdo při pohledu na fotky prohlásí : "...ty krávo", naprosto s ním souhlasím.
                                                            Je jich plná jídelna našeho obchodu.

cendix

To jsou pěkné baseplate, jen škoda, že jsi sehnal jen tile a ne brick ;)

Hana129

No tak to je celkem síla, pěkné zásoby zeleně  ;)

Chci se zeptat, protože jsem se začala tento týden taky tak trochu  zajímat o stoupací rampu v kolejišti a k tomu do zatáčky, jestli máte i toto vyřešený.
Manžel(stolař) mi to vysvětloval, ale říkal, že z dřevotřísky to do oblouku a nahoru je komplikované a náročné.  Jednodušší je použít jiný stolařský materiál.   K tomu by se dalo vymyslet nějaké podobné krytí http://picasaweb.google.com/hana.pustkova/20100227Rampa?authkey=Gv1sRgCPrtv7y02_ro4AE#5442893927422225458, že by ani žádný legopurista nepoznal, že to není z lega.

mirek

Stoupání bude na podpěrách, které jsou na fotkách. Stoupání z dřevotřísky je vyzkoušené na mém "kolejišti na půdě".
Ano. Peki počítá s tím, že se svahy, případně opěrné zdi z boku stoupání dostaví Legem.

Hana129

Tak to je supr, když to je odzkoušený, on mi říkal, že dřevotříska do oblouku a nahoru právě někdy "praská" nebo něco takového, jako stolař by to udělal  trochu jinak  ;).

mirek

Vracím se ještě ke stoupacímu oblouku, který cendix z důvodu úrazu nemůže postavit.
Dnes dopoledne jsem natřel stoupací desky (včetně desky místo cendixova stoupání) a patro.

Přesto mi to nedalo a zkusil jsem postavit díl stoupacího  oblouku pouze z Lega.
Je jednoduchý, jen nemám dostatek kostek a čas, který nyní plně věnuji konstrukci kolejiště.
Najde se ještě někdo ?

peki

Před zahájením prvního stáčecího víkendu, musíme s Mirkem vybudovat podkladovou desku pro kolejiště. Vzhledem k velikosti kolejiště a váze jednotlivých modelů jsme se rozhodli budovat kolejiště poměrné nízko nad zemí. Je to proto, aby bylo možné po podkladové desce bezpečně chodit a pohodlně instalovat jednotlivé prvky.

Shmade

To bude dobrej kolos, už se těším. Budování nízko má podle mě výhodu i v tom, že i malé dětí budou lépe vidět na vše co se na kolejišti objeví.

Matošo

No pane jo, hustý !!

Každym dnem se tešim víc a víc !

Pánové, bojim se jenom jedný věci - až o uvidim na živo, tak asi nebudu chtít odejít domů ....  >:D

Ryxe

;D.Ty palety jsou mi nějak povědomé. To bude pěknej kolos.

Hana129

Tak mě taky velmi potěšilo, že kolejiště bude níž, měla jsem strach, že přes naše "vysoké" nádraží nebudou vidět domky. Taky na stromy je lepší pohled shora, k tomu koukám, že i Mirkovy tile vyšly o kousek delší, tak nakonec i ten přerostlý strom tam bude mít  uplatnění. 

Ještě mě teď napadlo - nádraží nese zatím pořád název Opava-východ, klidně ho můžete  změnit - výměnou nálepek. Pokud chcete něco jiného  ;).

peki

Dneska jsem si hrál se stoupací rampou, také bylo hodně odbíhání, telefonování. Musím říci, že plocha na kolejiště se mi zdála velká do doby než se na ní umístil Cendixův most  ;D

Hana129

No zíram co to v té BŠ provedli s tím nádražím  ;D, kde je ten kolos? Tam se to tedy úplně ztrácí a teď mě pořádně mrzí, že jsem nedodělala ještě ty dvě postranní budovy k tomu.
Zároveň jsem si oddychla,  že se podařilo zkompletovat. 

okerol23

Moje vyjadrenie k tejto modulovej stavbe je, že je to super, aspoň teraz tak vyznieva, ale verím, že to dotiahnu chlapíci na čele s Mirkom do konca.

peki

peki

Dneska jsem dokončili stoupací rampy. provedli orientační rozmístění města.

Jonas

Měl jsem dnes možnost na vlastní oči vidět, jak se rodí kolejiště. Myslím, že to co vzniká, překoná všechna očekávání.

Jeden krásný postřeh:
Na stavbě svorně vedle sebe makají dva úhlavní ideoví nepřátelé: Mirek a Otazník. Jeden řeže a montuje non-Lego díly, druhý staví terén z kostek, a oba si velmi dobře rozumějí. :D
Jonas - Můj Brickshelf

otaznik

Miminko je přece na prvním místě. A vypadá moc dobře, určitě se bude mít k světu.

AdamKo

Nádherný caprt 8)

Už se těším, jak po ní budou dunět vlaky na most...zvlášť po tom, co jsem viděl na vlastní voči v Roztokách :o ...nemohl jsem tím nadšením ani mluvit ;D

peki

Fotky míst kde je zapotřebí udělat tunely:
1-2) výjezd  ze skrytého nádraží pod velký most a příjez na nádraží. Klidně dva jednokolejné, tlačit se spíše k desce vymezující horní patro, ale není zásadní problém vrch rozšířit dle potřeby pomocí base plate

3)- silnice vedoucí z města  mělo by se vejít na výšku 18 bricků, šířka na silnici na base plate

4) zadní tunel pod pravou zadní skálou není. Je tam trochu vidět něco by to chtělo
5 pokud bude síla čas a materiál je možné udělat upgrade tohoto tunelu postaveného na místě (čelní pohled na na kopec s Jonas rozhlednou)

peki

V neděli se budovala vesnice, komponovala se zeleň. Při té příležitosti jsme objevil sladkosti které přibalila hana129  ;D Děkuji zbylo i na přístí stavěcí víkend  >:D

hobby

Hana 129:
Kromě lega umíš také výborné cukroví, což jsem konstatoval již v Banské Štiavnici. Takže děkujeme, že na nás myslíš i po této stránce. Pro svoje děti jsem si s dovolením vzal 3 krásné perníkové panáčky :-*.
Jinak, zeleně bylo dost, ani jsem to nečekal. Sice dokáže pěkně potrápit, jak to všechno při nepatřičném dotyku odpadává a bortí se až k destrukci (pochopitelně za to nemůžeš Ty, ale Lego TC), až jsem si říkal, že to snad začnu k sobě lepit ;). Ty stromy nemají špatné, ale tohle by měli lépe domyslet. Každopádně dík, bez zeleně by to s vesnicí bylo špatné.

Igorus

Dámo a pánové, smekám klobouk. Během neděle jste s tím výrazně pohnuli. Kolejiště nebude mít v naší zemi a blízkém okolí konkurenci  ;D

Daniel

Teda Cendixi, ty tunely jsou vážně super - jsem čuměl na ty konstrukce zevnitř, jak to tam vlastně máš a opravdu promakaný :o