Návhr a stavba kolejiště pro výstavu Roztoky 2010

Založil peki, 11.11.2008, 23:41:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Hana129

Njn, když se Peki nedostal k meilu, tak bylo aspoň překvapení pro vytrvalce. Další pak objevili asi až v neděli odpoledne. ;)

Jinak té zeleně se mi zdá nakonec opravdu požehnaně, něco z toho bych přemístila možná do města. To listí u těch stromů mělo být na těch stromech  ;).  U těch menších to nevadí, akorát na ten jeden velký strom bych ho dala, ať nevypadá jako pahýl.

Je vidět, že ještě někdo zelení přispěl, některé stromy ve vesničce nepoznávám nejsou mé.

Co mě překvapilo tak je remízka, zrovna tu jsem si v kolejišti neuměla vůbec nikde představit a podle fotky to tam i celkem zapadne.

hobby

Citace od: Hana129 kdy 08.03.2010, 14:30:43
Jinak té zeleně se mi zdá nakonec opravdu požehnaně, něco z toho bych přemístila možná do města.
Ano, také jsem to navrhoval, ale to se uvidí, až bude město postavené. Ještě tam zbylo dost tvého materiálu.
Citace od: Hana129 kdy 08.03.2010, 14:30:43
.... některé stromy ve vesničce nepoznávám nejsou mé. 
Nepoznáváš, protože -jak jsem již řekl- některý strom (hlavně ty z tenkých válečků) např. padl, upadl, rozbil se na prvočinitele a musel se postavit znova. No a už vypadá jinak, což nám doufám odpustíš. Možná jsou stromy ještě odjinud, dva jsou moje.
Jinak, co jsem viděl, kvalitativní úroveň všech exponátů se zvyšuje s každou novou výstavou 8) 8).

mirek

Pro Hanku 129 přikládám detailní záběr na její stromy.

Colonel32

Podle fotek a rozhovoru s hanou jsem přesvědčen, že mi byly nakradeny stromy určené pro hradové diorama.

Doufám, že jste důsledně zaznamenali, co ze které krabice berete, protože já chci svoje stromy zpátky (a to do posledního dílu)

Colonel32

Původně jsem měl v plánu, že je stihnu vybalit. Nepovedlo se. Ale když byly všechny Haniny krabice důsledně popsány, zatímco tahle jedna byla bez popisu, a schovaná přímo pod hradní věží, předpokládal jsem, že to musí stačit. Netušil jsem, že mezi legaři platí pravidlo - co je bez popisu, s tím si dělám co chci, a ne co je bez popisu, to je cizí a na to nešahám. Současně mě překvapuje, že ty stromy podle fotek nikdo nepoznal.

Ale to je jedno.

Zásadní otázka - použili jste jen díly z té konkrétní krabice, nebo jste to smíchali všechno dohromady i s haninými a vlastními díly?

peki

MOC modulárních domů se nakonec sešlo málo. Takže se dostane i na origo LEGo sety. I to by bylo málo, ještě že LEGo udělalo další kousek  ;D

Igorus

Pěkný úlovek Peki ;D Při pohledu na nápis SHOP a umístění kolem nádraží Opava mne napadla myšlenka - což místo originál nápisu nebo na střechu umístit nápis BREDA? Je to spíš něco pro fajnšmekry, ale nemuselo by to být marné.

peki

Citace od: Colonel32 kdy 08.03.2010, 18:00:32
Ty díly jsou moje, a to že jste je omylem použili na kolejiště vám nedává žádné právo si je tam nechat.

1) Doteď jsem netušil že stromy jsou tvoje.  :-X  sorry když stavím tak stavím neni čas se ptát, rozkaz zněl jasně -"zastavit muže s brašnou" (dílky/stromy z krabice nikdo nemíchal mělo by jít tedy oddělit).
2) Konstatuji že to je komplikace.
3) Předpokládám že svoje stromy poznáš a vytrháš. Stromky hanka 129 jsou nafocené.
4) Vesnice tím pádem bude poničená - holt se nedá nic dělat.
5) Nebo se těmi stromy můžeš "zapojit do stavby kolejiště   >:D a další stromy můžeme udělat v sobotu pokud bude matroš na kmeny.
6) navrhuji zakopat válečnou sekeru  8) a připadnou další komunikaci vést pře SZ

Večer to tu pak smažu.

Hardegon

Citace od: Jonas kdy 06.03.2010, 21:56:04
Měl jsem dnes možnost na vlastní oči vidět, jak se rodí kolejiště. Myslím, že to co vzniká, překoná všechna očekávání.

Taky jsem si kolejiště prohlížel. Docela mě zaujali mosty svou velikostí a velmi mile mě překvapilo, že do celku skvěle zapadají. O kvalitě provedení neni třeba mluvit.  ;)

peki

Dneska byla dokončena stoupací rampa kolem vesnice, do města přidána hasičárna a obchodní dům. Berounské nádraží doplněno o ulici od Hobbyho. Na trati nainstalováno několik tunelů.

hobby

K novým fotkám:
Dobrá práce. Cendix s popálenou nohou zasluhuje zvláštní uznání za obětavost. Hlavně ať se povede vyřešit s Colonelem  tu záměnu a zmatek kolem stromů k oboustranné spokojenosti.
Dobře, že se mezi koleje a novou ulici vešly silnice. Malá připomínka: jeden z těch mých domů je třeba otočit lícem do ulice.

AdamKo

Teda Páni kluci, kolejiště je vážně bomba.  Rodí se něco vyjímečně překrásného.  Udělali jste pravdu velký kus práce od položení palet (a to není stále ještě hotové).  Velká pochvala pro všechny, kdo přiložili ruku k veledílu! ;)

Ty jako betonové portály tunelů jsou bezkonkurenční - ne že by ty ostatní nebyly - Pražáci určitě poznajó své "Nové spojení" 8)  a pan inženýr Patrik Kotas bude mít radost.

peki

Děkuji všem kteří přiložili ruku k dílu druhý stavební víkend. Přikládám pár momentek. Kolejiště je nyní z 90 procent hotovo. Zbývá usadit zeleň, figy. Rozmístit pár drobností. Teréní úpravy jsou hotové.

Animace:
jezdí všechny vlaky kyvadlový pohyb na "slepých" kolejích
- 2 vlaky v depu
- 2 vlaky nákladní vlečka
- 1 vlak parní čerpání vody
- 1 vlak v myčce myje dlouhý rychlíkový vagon
- 1 vlak u rafinerie
- 1 vlak lokálka u nádraží Benešov.

Dále:
- točí se kolotoč
- točí se 2 vrtule větrné elektrárny
- zvedají se závory u nádraží Benešov (reagují na průjezd vlaku jdou v předstihu dolu a po projetí se zvednou)
- bliká policejní autíčko a sanitka

Nyní probíhá oživování okruhů

AdamKo

Teda! Vy ty vagony mejete i s lidima!? :P

V rámci zkracování už tak "dlouhých" oběhů vozů se koukám šetří, kde může >:D

A propo, kde je zbytek soupravy...na šrotišti? ::)

mirek

Včera pokračovaly práce na oživování úseků kolejiště, které prováděl Peki. I elektrifikace patří do kategorie stavba kolejiště.
Byly zprovozněny všechny vlečky a koleje v depu. Je fascinující pohled na zajíždění a výjezd lokotek z depa. Sledovat pohyb všech parních  lokomotiv je světovou jedničkou. Na žádném videu jsem to ještě neviděl.
Kolejiště jsem opouštěl po 12té hodině. Peki už se začínal balit na odjezd do ČB.

Kolejiště se ovládá zatím jedním tlačítkem. Po jeho stisku trvá provoz na kolejišti po dobu 2 minut.
Točí se větrné elektrárny i kolotoč. Soupravy s cisternami, pivem, Santa Fé i Metroliner se střídají v jízdě po kolejišti. Po 2 minutách STOP. Vše se zastaví. Je nutno opět stisknout tlačítko.

Tlačítko jsem si stiskl snad stokrát. Vždy na povel od Pekiho, který ladil úseky, měnil koleje, izoloval výhybky a pod. Řekl bych: "Jeden mačkal, druhý makal!"

peki

Chtěli bychom instalovat takový malý řídicí pult (několik tlačítek) umožňující řízení resp. samostatné zapnutí jednotlivých částí kolejiště např.:

- okruh I
- okruh II
- okruh III
- rafinerie, vlečky,depo,lokálka,myčka atd.

Colonel32

Může někdo z těch, co tam stále jezdí potvrdit, že se hrady jednou za čas hýbají?

mirek

Citace od: Colonel32 kdy 23.03.2010, 11:19:32
Může někdo z těch, co tam stále jezdí potvrdit, že se hrady jednou za čas hýbají?
Když jsem se tam byl mimořádně podívat v 23:00, hrady se nehýbaly.
Ve středu se podívám, zda neodešly.

mirek

První amatérské krátké video z kolejiště. Byl použit triviální fotoaparát s možností videozáběru. Prostě zkouška.

http://www.youtube.com/watch?v=8vJ1ck-zO7o

peter

Citace od: mirek kdy 23.03.2010, 11:43:06
Citace od: Colonel32 kdy 23.03.2010, 11:19:32
Když jsem se tam byl mimořádně podívat v 23:00, hrady se nehýbaly.
Ve středu se podívám, zda neodešly.

Záleží kdy jsi se tam byl dívat, pokud myslíš pondělí, tak to by se hýbat nemělo nic. Pondělí má muzeum vyhrazeno pro údržbu a tak je zavřené, tj. ani hrady ani letiště nejsou v provozu. V ostatní dny by však vše mělo být občas v chodu.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

mirek

mirek

Úsměvná momentka zachycující čůrajícího Pepíčka na koleje.

mirek

Přikládám ještě fotky staveb.

mirek

Hardegon

Citace od: mirek kdy 25.03.2010, 22:17:24
Prosím kochejte se pohledem na pohyb na kolejišti LEGO HRAČKA I HOBBY, ROZTOKY 2010.
http://www.youtube.com/watch?v=IXxJEPFxXYY
http://www.youtube.com/watch?v=rY-J8rp2KNA
http://www.youtube.com/watch?v=fmPUsKRT2Go

Prostě jste skvělí pánové. Radost pohledět.

Jen mě trochu rozptylovaly ty větrné elektrárny. Chvílemi to vypadá, jako když tam startuje vrtulník. Nešlo by to zpomalit, aby vypadaly, že se točí ve větru a ne v tajfunu?  >:D

mirek

Na kolejišti se prohání tyto lokotky:

gearcs

Videa úžasná, ani si nedovedu představit, jakou práci to muselo dát všechny mašiny takhle synchronizovat. Co mě ale nedá - nic nebude jezdit přes cendixův most a stoupací rampu?

peki

Citace od: gearcs kdy 26.03.2010, 13:57:59
Videa úžasná, ani si nedovedu představit, jakou práci to muselo dát všechny mašiny takhle synchronizovat. Co mě ale nedá - nic nebude jezdit přes cendixův most a stoupací rampu?

Ale bude. Nedovedu si představit dramatičtější zážitek než velké vlakové neštěstí uprostřed mostu, kdy po nárazu vlaku dojde postupně i ke zhroucení mostu a následné vlakové katastrofě i na kolejích pod mostem  ;D

Okruhy  (oba vnitřní) na mostě mám už "zadrátované" , ale minulý týden jsme s Mirkem pracovali na "řídicím" pultu. Zatím co Mirek má v drogerii jedno tlačítko tak v muzeu jich je celkem 6  >:D Jsou dokonce (vždy po 3) v jiném rohu kolejiště = dětí může být na řízení více nebo musí přebíhat. Cílem je poskytnout více prostoru pro "řízení" vlaků. Když se vše  (18-20 vlaků) rozjede po stisknutí jednoho tlačítka tak to tak nevynikne. Kromně toho pokračuje doplňování stafáže (stromy, kytky, figové, jeřáby autíčka atd. )

V muzeu se dá reálně pracovat pouze v pondělí nebo vždy až po zavírací době. Mirek může potvrdit jak se malý chlapeček rozčiloval, když kolejiště nejelo, protože Mirek fotil mašinky m ;D 

Dále musím vyřešit problém s RCX kostkama mám jich sice hodně ale zjistil jsem že do 4 mi nejde nahrát z nějakého důvodu firmware. Takže mi asi bude zatím 1 RCX chybět.

mirek

Citace od: peki kdy 26.03.2010, 14:31:22
V muzeu se dá reálně pracovat pouze v pondělí nebo vždy až po zavírací době. Mirek může potvrdit jak se malý chlapeček rozčiloval, když kolejiště nejelo, protože Mirek fotil mašinky m ;D 
Díky tomu chlapečkovi jsem dost kmital při focení jednotlivých lokomotiv. Při tom jsem trnul, aby se fotky zdařily.
Peki je donesl před kolejiště (vůbec jsem mu to nezáviděl - tancovat mezi kolejemi a brát z nich lokotky).
Já je vynášel na lavičku před muzeem, abych měl patřičné světlo a zase zpět Pekimu.
Chlapeček nás nenechal oddychnout.

David B.

Sobota dopoledne 27.03.