kolejiště na půdě (POZOR použito modifikací LEGO dílů)

Založil mirek, 14.01.2008, 10:19:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

mirek

Přehledné uspořádání kostek v zásuvkách. Po čase jsem dělal pořádek v kostkách.
Krabiček jsem si objednal minimální množství 100 ks v domění, že jsem to přehnal. Nepřehnal... ještě chybí.

mirek

Vstupní pohled do království " Trains by Mirek ".
V popředí jsou plexyboxy v polystyrénových krabicích připravené k transportu na výstavy.

mirek

Zvýraznění motoráku ...

sohibil

Aké HDV má byť na tej druhej fotke? Najviac mi to pripomína Rakvu ale má to akosi priveľa podvozkov.

Inak dúfam že ešte nemáš v úmysle nasledovať rozhodnutie Správy Železnic a zaviesť výhradný ETCS provoz. :)
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

mirek

Regulátor otáček motorku, případně intenzity osvětlení ...

mirek

Dvě varianty pro připojení periferie ... 1) prostý drát                                           
                                         2) LEGO 9V konektor

mirek

Regulátor otáček, či osvětlení periferií na kolejišti.

[/b][/size]

mirek

"BARDOTKA" se zvukovým modulem pro výstavy 2026

milanv

Mirku, zvuk je skvělý. Jak to bude ve finále? Regulátor takhle velký bokem a Bardotka v dioramatu? Nebo bude modul v lokomotivě a místo regulátoru bude ovládání napětí v kolejích?

Jinak mě dostala mašina jako taková: konečně někdo s méně nápadnými tyčemi kolem dveří. Ale tím pádem nelego, předpokládám - takovéto tyčky v legu nejsou, ne? A ty "základny páček" jsou také lakované, aby byly v těchto barvách? A stříbrné dalekohledy na střeše?
Pán na Žlutém hradě

otaznik

Citace od: milanv kdy 19.08.2025, 21:29:56Ale tím pádem nelego, předpokládám - takovéto tyčky v legu nejsou, ne? A ty "základny páček" jsou také lakované, aby byly v těchto barvách? A stříbrné dalekohledy na střeše?
Můžou to být flex táhla (cable), ale to je asi jedno.

mirek

Citace od: milanv kdy 19.08.2025, 21:29:56Mirku, zvuk je skvělý. Jak to bude ve finále? Regulátor takhle velký bokem a Bardotka v dioramatu? Nebo bude modul v lokomotivě a místo regulátoru bude ovládání napětí v kolejích?

Jinak mě dostala mašina jako taková: konečně někdo s méně nápadnými tyčemi kolem dveří. Ale tím pádem nelego, předpokládám - takovéto tyčky v legu nejsou, ne? A ty "základny páček" jsou také lakované, aby byly v těchto barvách? A stříbrné dalekohledy na střeše?

Regulátor bude pod pod kolejema v náspu.Diorama bude jen pro Bardotku (bude vrčet a svítit, včetně návěstidla na stůj).
Bude to klasická krabice z plexi. na délku tří rovných kolejí. Odnímatelná přední stěna aby byl slyšet zvuk stroje.    Z krabice bude po straně vyvedena osa otočného kondenzátoru a napájení na 12V. To bude pro výstavy.
Na kolejišti bude odstavná kolej, kde si bude stát Bardotka a bude si vrčet. Potenciometr bude na ovládacím panelu.     

Madla jsou LEGO dílky... modifikované ... odstřiženy z antény (2569) konce na obou stranách. Jeden konec byl opatřen kuličkou   
Ano, jinak barevně sladěné odpovídajícím sprayem.

mirek

Citace od: otaznik kdy 21.08.2025, 18:38:15
Citace od: milanv kdy 19.08.2025, 21:29:56Ale tím pádem nelego, předpokládám - takovéto tyčky v legu nejsou, ne? A ty "základny páček" jsou také lakované, aby byly v těchto barvách? A stříbrné dalekohledy na střeše?
Můžou to být flex táhla (cable), ale to je asi jedno.

Madla jsou LEGO dílky... modifikované ... odstřiženy z antény (2569) konce na obou stranách. Jeden konec byl opatřen kuličkou   
Ano, jinak barevně sladěné odpovídajícím sprayem.

milanv

Jasně, ta anténa mě nenapadla. Vypadá to o hodně líp než ta tlustá Madla!  >:D
Pán na Žlutém hradě

mirek

Rozpracované diorama pouze pro Bardotku. Bude v plexi krabici.
 s odnímatelným deklam, aby vynikl zvuk.
Bude na náspu, bude vrčet a bude svítit včetně návěstidla na stůj.
V náspu bude elektronika.

mirek

Mladí LEGO vláčkaři z Ostravy.  Jendo (Samy405) jsi výborný učitel !

mirek

Kostkování velice děkuji.  ... zveřejněno před třemi léty.

😎🎤😎 ROZHOVOR S MIRKEM ENDRLEM 😎🎤😎
...Mireček je celou svojí duší vláčkař. Jeho doslova až pohádkové kolejiště vybudované doma na půdě navštívily stovky dětí a jejich rodičů. Je nám velkou ctí, že tohoto příjemného, pracovitého, vtipného a vzdělaného stavitele osobně známe.

🔴JMÉNO - BYDLIŠTĚ - PROFESE ❓
🟢Miroslav Endrle - Beroun - textilní inženýr, po restituci drogista, na vojně technik vrtulníkové letky

🔴CO STAVÍŠ NEJRADĚJI❓
🟢LEGO vlaky podle skutečných reálných lokomotiv ČSD i cizích. Vybavuji je funkčním osvětlením reagujícím i na změnu směru jízdy. Při stání v nádraží lokomotivy svítí.

🔴TVÁ NEJ STAVBA ❓
🟢LEGO modelové kolejiště na půdě o rozloze 25 m2, plně funkční, elektrifikované na 9V, včetně šesti nádraží, metra, elektricky ovládaných výhybek, působivého osvětlení a dalších prvků, které má mít klasické modelové kolejiště.

🔴TVŮJ NEJVZÁCNĚJŠÍ LEGO SET, FIGURKA ❓
🟢Set 690 letadlo "Spirit of St.Luis" a domek se stromkem a televizní anténou, který poslal švagr z Kanady
v roce 1972 pro naše malé kluky. Je také součástí kolejiště. Tento dárek nastartoval zájem celé rodiny o LEGO.
Minifig sestavený a vybavený vlastnoručně vytvořeným potiskem. Slouží jako moje vizitka.

🔴LEGO A TVÉ DĚTSTVÍ ❓ 
🟢Až do mých čtyřech let plastové LEGO neexistovalo, v padesátých letech budování socializmu po vzoru SSSR rodina živnostníka byla ráda, že má co jíst, když nedostávala ani potravinové lístky, natož se zajímat o LEGO.
LEGO do rodiny vstoupilo rokem 1972, kdy švagr z Kanady poslal našim klukům malý LEGO domeček se stromečkem a televizní anténou.

🔴LEGO A TVÉ DĚTI ❓
🟢Kluci jako malí (1969 + 1971) dostávali LEGO ke všem příležitostem... vysvědčení, svátek, narozeniny, vánoce.
Kreativita s jejich LEGO výtvory se přenesla i do jejich profesí ... majitelů a programátorů svých úspěšných počítačových firem tvořících nejen herní programy.

🔴LEGO A TVŮJ PARTNER ❓ 
🟢Manželka mi zajišťuje dokonalý servis po všech stránkách, takže si mohu hrát... i snídaně mi chutná.

🔴STAVEBNÍ PLÁNY DO BUDOUCNA ❓ 
🟢Stavím na zakázku plošinové kontejnerové, kotlové a vagony pro návěsy, které vyrábí in natura fa NYMWAG v Nymburce, ve spolupráci s reklamní firmou PRESTIMA. Tvořím návody, které graficky na PC upravuji. To zabírá spoustu času i do budoucna.
Rád se zúčastňuji LEGO výstav, kde je krásné pozorovat rozzářené oči malých, ale i dospělých návštěvníků.

🔴TVÉ ZÁJMY KROMĚ LEGA ❓
🟢Kreslení, fotografování, plastikové modelaření, práce s PC ...

Daniel

Pěkný rozhovor ;)  .
Jen drobná poznámka: Jsem si zkoušel ze zvědavosti vygooglovat set č.690 a vyhodilo mi to čerpací stanici, kdežto zmíněné letadlo jako č.661, nebo č.456.