Zachranovani zniceneho lega - diskuse

Založil Colonel32, 11.07.2005, 11:55:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

***Banana.com

Citace od: zubrasd12 kdy 10.10.2008, 12:06:19
To ja som zas sa pokusal bielit (resp. modrit) kocky modrej farby a po 48 hod. macania sa mi z toho stalo light blue.
Fotky dodam. Co z toho vyplyva - nebielit farebne kocky (ani sive). Koncentrat som pouzil 2/3 savo 1/3 vody

No, kdyby jsi si pročetl Kostky, tak by jsi zjistil, že to nemá cenu zkoušet..Já takhle kdysi zlikvidoval asi 20 old gray hradních stěn, ale zase získaly skvělý camou design - každý flek jiného odstínu  ;D

Iam333

Prosim neviem ci to tu bolo. ak ano tak sa ospravedlnujem:
Mam problem z helmami...uz mi nejdu na minifigou stale sa uvolnuju a odpadavaju. Neviete nekto co s tym? Je to pre mna dost surne.
Dakujem vopred za odpoved a prajem vekny vikend.

Colonel32

zjistit, zdali je chyba v tom, ze jsem moc vychozene study na hlavach, nebo diry v prilbach, a poskozene dily dokoupit.

(a Mirek by ti mozna doporucil lepidlo  ;D >:D )

Iam333

Citace od: Colonel32 kdy 26.10.2008, 13:50:27
zjistit, zdali je chyba v tom, ze jsem moc vychozene study na hlavach, nebo diry v prilbach, a poskozene dily dokoupit.

(a Mirek by ti mozna doporucil lepidlo  ;D >:D )
Problem je v helmach.
A nad lepidlom som rozmyslal, ale to je na mna moc a svojich trooperou som si nechcel znicit. ;D

gearcs

Dá se to taky řešit tak, že do helmy vložíš malinký kousek velmi tenkého papírku ;) Mám to vyzkoušené

Colonel32

no, ja mam jeste vyzkousene, ze ne kazda hlava a ne kazda prilba maji uplne stejnou velikost, takze kdyz mi jedna helma nedrzi na jedne hlave, na druhou nebo treti si vetsinou sedne dobre.

Iam333

Citace od: gearcs kdy 26.10.2008, 17:33:20
Dá se to taky řešit tak, že do helmy vložíš malinký kousek velmi tenkého papírku ;) Mám to vyzkoušené
Dik za radu idem vyskusat;-)
Potom napisem ako to funguje.

Iam333

Citace od: Iam333 kdy 26.10.2008, 19:12:05
WOW :o
To fakt funguje!!! TO by ma nenapadlo dat  tam papierik^_^
Ale ked to spravim tak tvar je o par milimetrou nizsie...ale hlavne ze to drzi^_^

Aki

Citace od: Iam333 kdy 26.10.2008, 19:12:05
Někde dřív tu byla rada, použít tenkou vrstvu bezbarvého laku (třeba na nehty) na vyšoupané místo. Pak to bude trvanlivější než vložení papírku...

cembry

Fintu s lakem jsem pouzil minuly tyden pri potizich s drzeni hlavy minifiga na krku. Porad to samovolne vypadavalo. Protoze jsem nemel po ruce bezbarvy lak, pouzil jsem rychleschnouci bily lak na nehty (jesteze to nekdo doma nutne potrebuje a muze mi to pujcit v pripade nouze  ;D ). Natrel jsem jen malou plosku v predni casti krku, behem deseti minut to bylo zaschly a hlava drzi jak pribita. Je pravdou, ze kdyz ji chci sundat, tak to jde trosku ztuha, ale jde to. A hlavne to drzi. A neni to lepidlo  ;D

Blake

Potřeboval bych poradit jak vyřešit tuhle prasklinou. Jaký postup, lepidlo zvolit, aby to vypadalo jako před tím. Má někdo zkušenost s opravou? Kam s tím teď to vím   :-\ , ale chci se pokusit o záchranu. Díky

otaznik

Citace od: Blake kdy 29.10.2008, 22:37:15
Potřeboval bych poradit jak vyřešit tuhle prasklinou. Jaký postup, lepidlo zvolit, aby to vypadalo jako před tím. Má někdo zkušenost s opravou? Kam s tím teď to vím   :-\ , ale chci se pokusit o záchranu. Díky
Já bych to zkusil zevnitř sekundovým lepidlem.

Ale samozřejmě nejlepší by bylo jí prodat a koupit si neprasklou.  :-X

Colonel32

Citace od: otaznik kdy 29.10.2008, 23:23:32

zavisi na tom, jak moc jsi staviltel a jak moc sberatel, ale taky bych to zevnitr vzal vterinakem...

Blake

Citace od: Colonel32 kdy 30.10.2008, 00:31:22

zavisi na tom, jak moc jsi staviltel a jak moc sberatel, ale taky bych to zevnitr vzal vterinakem...

To je právě ono, tak trochu obojí. Stavitel, kterej nemá rád repas a poškozené díly.

Díky za návrhy, bude se lepit. Ale čím, teď nemám žádné lepido. Do teď jsem měl revel proffesional, ale reději bych vyzkoušel něco jiného.

Ondrej

Citace od: Blake kdy 30.10.2008, 23:46:52
Citace od: Colonel32 kdy 30.10.2008, 00:31:22

To je právě ono, tak trochu obojí. Stavitel, kterej nemá rád repas a poškozené díly.

Díky za návrhy, bude se lepit. Ale čím, teď nemám žádné lepido. Do teď jsem měl revel proffesional, ale reději bych vyzkoušel něco jiného.

Myslím že revell lepidlo by to trochu rozleptal, měl jsem ulomenou přední vidlici u Lego kola a lepil jsem ji revellem a rozleptalo se to až moc.

stomcova

Já mám dobré zkušenosti se vteřinovým lepidlem firmy LOCTITE, všechny druhy prasklých LEGO kostek slepí bez problémů. Jen dát pozor na úměrnou dávku lepidla do praskliny, aby se to nerozteklo. ;)
Batman, forever...

THOR

Takový dotaz, má někdo zkušenosti s "regenerací" nelepivých nebo pololepivých stickers. Jde to vůbec nějakým způsobem napravit?

Zoufalec

Citace od: THOR kdy 01.11.2008, 10:03:43
Takový dotaz, má někdo zkušenosti s "regenerací" nelepivých nebo pololepivých stickers. Jde to vůbec nějakým způsobem napravit?

S tímto bych potřeboval poradit i já. Mám několik nálepek v bezvadném stavu, jenže jaksi již nelepí :(

stomcova

Jediný způsob je sehnat v prodejně kancelářských potřeb oboustanou tenkou lepivou pásku.
Cena zhruba 100,- tady v Praze v kancelářských potřebách na Vinohradské ulici, kousek na nám. Míru.
Batman, forever...

otaznik

Citace od: stomcova kdy 02.11.2008, 09:31:14
Jediný způsob je sehnat v prodejně kancelářských potřeb oboustanou tenkou lepivou pásku.
Cena zhruba 100,- tady v Praze v kancelářských potřebách na Vinohradské ulici, kousek na nám. Míru.
Tak nemyslím si, že je to jediný způsob, ještě by šlo např. zespodu samolepky nanést lepidlo v tenké vrstvě a přilepit na kostku.

Blake

Citace od: stomcova kdy 31.10.2008, 21:04:53
Já mám dobré zkušenosti se vteřinovým lepidlem firmy LOCTITE, všechny druhy prasklých LEGO kostek slepí bez problémů. Jen dát pozor na úměrnou dávku lepidla do praskliny, aby se to nerozteklo. ;)

Lepidlo se osvědčilo na jedničku, díky. Samozřejmě snaha o aplikaci úměrné dávky lepidla dopadla tak, že jsem řešil co s přebytkem na vnější straně  ::) . Přikládám foto po akci:

Ondrej

Já myslím že oprava dopadla dobře,až na menší šmouhu.
Vypadá to hlavně že to drží pevně a už to není skoro poznat...

Miketuk

Čau, kámoš ma taky napsasklou desku. Jakým si to prosimtě lepil lepidlem?

Colonel32

Citace od: Miketuk kdy 04.11.2008, 06:47:25
Čau, kámoš ma taky napsasklou desku. Jakým si to prosimtě lepil lepidlem?

Citace od: Blake kdy 03.11.2008, 23:15:17
Citace od: stomcova kdy 31.10.2008, 21:04:53

Lepidlo se osvědčilo na jedničku, díky. Samozřejmě snaha o aplikaci úměrné dávky lepidla dopadla tak, že jsem řešil co s přebytkem na vnější straně  ::) . Přikládám foto po akci:

Cti, nez neco napises...

Miketuk

Omlouvám se Coloneli, nevšiml jsem si citace nad tím, ale koukal jsem po Loctitech a je jich víc druhů.

Iam333

Teraz som sem zasiel a zbadal som diskusiu o tej puklinke...fak to vizera krasne ked si to opravil, uplne na nepoznanie.
Ale k veci... neviete co robit zo zlomenout podlozkou?
Tiez lepidlom?

peter

Citace od: Iam333 kdy 04.11.2008, 15:45:59Teraz som sem zasiel a zbadal som diskusiu o tej puklinke...fak to vizera krasne ked si to opravil, uplne na nepoznanie.

Trochu se z vlastní zkušenosti bojím, že při trochu větším zatížení to opět rupne (povolí). Mně osobně lepené spoje u LEGA nikdy moc nedržely.

Citace od: Iam333 kdy 04.11.2008, 15:45:59Ale k veci... neviete co robit zo zlomenout podlozkou?
Tiez lepidlom?

Viz má reakce výše. Já bych volil cestu nákupu nového dílu. Kor, když v dnešní době to již není vůbec problém.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

stomcova

Citace od: Miketuk kdy 04.11.2008, 15:06:49
Omlouvám se Coloneli, nevšiml jsem si citace nad tím, ale koukal jsem po Loctitech a je jich víc druhů.

My používáme LOCTITE 401 Instant balení je od 2 gr do 40 g podle finanční hotovosti. Uchováváme v lednici.
Batman, forever...

Blake

Citace od: stomcova kdy 04.11.2008, 19:28:07

My používáme LOCTITE 401 Instant balení je od 2 gr do 40 g podle finanční hotovosti. Uchováváme v lednici.

Lepil jsem to tímto: Loctite Super Attak Control 3g
http://www.cdrmarket.cz/detail-zbozi/10080-lepidlo-vterinove-loctite-super-attak-control-3g/

Lednice prodlouží životnost lepidla?

stomcova

Citace od: Blake kdy 04.11.2008, 21:02:29
Citace od: stomcova kdy 04.11.2008, 19:28:07

Lepil jsem to tímto: Loctite Super Attak Control 3g
http://www.cdrmarket.cz/detail-zbozi/10080-lepidlo-vterinove-loctite-super-attak-control-3g/

Lednice prodlouží životnost lepidla?

Ano, samozřejmě. Praxe ze stavění Kitů vojenských vozidel. Bydlíme na sídlišti, kde vteřiňáky vysychají jedni z prvních, i když jsou řádně uzavřená.
Batman, forever...