Tolik Lega, tak málo času

Založil eNTy, 09.08.2008, 22:20:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

V poslední době na Lego není moc času (až na LTTT), takže se mi doma začínaj hromadit MISBy, které jsem si nechtěl nechat ujít. Těším se na pár klidných večerů...

MasterWindu

To je fakt pravda, fotku teraz síce nemám, ale za-MISB-ované mám zatiaľ 4 nové SW CW + asi 10 ďalších SW vrátane UCS ISD + 3 modular houses. Toho času fakt není a keď už je tak je človek rád, že si trochu odpočine.
Z tohto dôvodu a aj z nedostatku miesta som bol nútený všetky sety + MISB-y presťahovať bráchovi na barák, budúci týždeň mu tam vezem ďalšiu várku plného combi...človek by rád staval ale není kedy to jo  :-\
Dark ages forever ...

TomB

ten 8294 máš z usa?
u nás se totiž myslím bude prodávat až v 2009 :'(
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Jose

Souhlasím... Času mám dost, ale místo není. Šetřím teď na pořádnou polici abych to měl kam dávat. Doma na hromadu mám asi tak 25 MISBů... Těším se až je otevřu a poskládám. Ach to bude dlouhá noc a bude jich ještě moc - "a k tomu bez pití..." :-\

MwK

"Tolik Lega, tak málo času"

To je starý známy fakt,mám momentálne 28 MISBov a vôbec netuším kedy si ich pootváram,nieto ešte postavím... ::) :P

EDIT:
Prepočítal som to,je ich 31... :P
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

eNTy

Citace od: TomB kdy 10.08.2008, 09:15:52
ten 8294 máš z usa?
u nás se totiž myslím bude prodávat až v 2009 :'(

Německý S@H

Mellory

Citace od: TomB kdy 10.08.2008, 09:15:52u nás se totiž myslím bude prodávat až v 2009 :'(
Cože?
Nothing is true. Everything is permitted.

otaznik

Citace od: Mellory kdy 10.08.2008, 13:08:09
Citace od: TomB kdy 10.08.2008, 09:15:52u nás se totiž myslím bude prodávat až v 2009 :'(
Cože?

Co "cože"? Stačí jen trochu sledovat dění (a třeba i ceníky, které zde Jindroush uvádí).

To říkáš, že se zajímáš o studless?  >:D

Marty713

;D ;D ;D
Vaše problémy bych chtěl mít. Kromě nějakejch Jedi duelů a Final duelů nemám MISB žádnej. To bych nevydržel na to koukat a nepostavit. Chápu, že to někdo nechce rozbalovat (pokud to má 2x), ale nemít půl hodiny nebo hodinu na pohodové sestavení?

Hele a neni to škoda peněz? Nakupovat v řádech tisíců (nebo desetitísíců), postavit to a konec?
Smyslem stavebnice je stavba. Chápu sběratele, ale... dát 5000, za hoďku to postavit a tim to končí.
To musí časem omrzet...

eNTy

Citace od: Marty713 kdy 10.08.2008, 15:54:14
... ale nemít půl hodiny nebo hodinu na pohodové sestavení?

Pohodové sestavení velkých Technic setů se pohybuje okolo 6-12 hodin.

TomB

U mě to spíš platí naopak-málo lego moc času ;D
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

otaznik

Chápu sběratele, ale... dát 5000, za hoďku to postavit a tim to končí.

Tak chápeš sběratele nebo nechápeš?  >:D

Jose

. Chápu sběratele, ale... dát 5000, za hoďku to postavit a tím to končí.
To musí časem omrzet...

Mno tedy hodinku jsem set za takovou cenu rozhodně nestavil. Nejkratší doba byla zatím asi 30minut ;D
Si to musíš umět vychutnat... ;)

Člověče mě to pořád baví. Pokaždé se těším až otevřu krabici a dám se do toho. Asi to bude tím, že nemám momentálně místo. Čili omrzení zatím nehrozí.

Marty713

Takhle...

Pro Joseho: Já už si nějakej lepší set nekupoval ani nepamatuju (Exoforce šly z pytlíků rovnou na roztřídění do zásob, ani jsem to nepostavil a ty mini-creatory byly fajn, ale nic extra).
Ale... ale máš pravdu, že ještě teď, když si vzpomenu jak jsem si nesl tu krásnou krabici, co vydává ty nejkrásnější zvuky na světě když s ní jen trochu zatřepeš... :D hmmm... :)

Ale od doby, co už si s legem nedokážu hrát, mě set po sestavení nezajímá. I když je hezkej na pohled, vydržim se jím kochat tak 5 minut, pak to hned rozeberu.

Pro xtepn01: Technic neznám, nekupuju, nevim. Nejdýl mně trval asi Tantive IV (Rebel Blocade Runner) - to bylo kolem 8 hodin čistýho času (a pak kolem 20 hodin když jsem ho ručně dílek po dílku čistil a rozebíral >:D ). Ale když vidim, většinu těch setů... hodinka denně by se našla, ne? A to na jeden set střední velikosti stačí...

Pro TomBa: Neboj, nejseš jedinej :-\

No a pro otazníka: Jasně, chápu sběratele obecně, i když sám nic nesbírám (teď myslím sběratelství jako vyloženě "sběr" - jinak jsem modelář... ale to je něco jiného, když na jednom kousku do sbírky děláte půl roku). To chápu...
Ale myslím, že u LEGA, chápaného jako objekt sběratelství je veliký nepoměr, mezi cenou a uspokojivým výsledkem u větších setů. Teď asi naštvu hodně lidí, ale jáko stavitel mám radost z několika dílků za pár stovek, ze kterých neustále tvořím nové a nové věci. Kdežto třeba z 2000 dílků, které by mě stály několikanásobně víc a po jednom sestavení bych na ně už nesáhl, bych radost neměl.
Takže tohle, jako stavitel a modelář a omezeným finančním přijmem nechápu.

Samozřejmě mít tisíce navíc... začal bych horlivě sbírat.. ale opět bych to nenechal jen tak ladem ve vytrýně.

Prostě myslím, že z pohledu obyčejného člověka, nezasvěcence, je 20 tisíc za pár hodin srandy moc.

P.S. To je můj názor. Na druhou stranu jak se trochu pohybuji v prostředí militárii a jejich sběratelů vím, že dát za znehodnocený samopal třeba až 80 000 a pak vám to jen visí na zdi, nebo to vytáhnete jednou za rok, když je v Lešanech tankový den není nic vyjímečného... inu, lidé mají různé úchylky.

Jose

Marty713: Jasný. Naprosto tě chápu, že pro tebe pak set ztrácí smysl. Občas mám u některých taky pocit, že..hm pěkné, ale co s tím... Jelikož prakticky nestavím tak se alespoň kochám vitrínou. Ale ten pocit, konečně ho mít v ruce a zatřást s ním, to je k nezaplacení. ;D

BTW. taky s už jaksi s Lego neumím hrát... :-[ Díky.

Colonel32

Jose

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 10.08.2008, 20:46:21
s legem se da hrat?  :o

Já si tedy občas s LEGEM hraju.  :D Nakládám s buldozerem, vysypávám sklápěčku.

Colonel32

kdyz o tom uvazuju, tak pridelat na pullback motor draci kridla a zkouset, jak daleko doleti hrani vlastne je, co?

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 10.08.2008, 21:18:41
kdyz o tom uvazuju, tak pridelat na pullback motor draci kridla a zkouset, jak daleko doleti hrani vlastne je, co?

No jasně!  ;)

Marty713

Jsem "stavitel", jak se tomu tady říká, takže si vlastně hraju. Ale jen co to postavím, dám to do vytrýny. Mám z toho radost, protože je to moje dílo, realizace mého nápadu...

Ale straštně se mi stýská po těch dobách, kdy jsem si s legem opravdu hrál... :'( :-\

MildaPajda

Citace od: Marty713 kdy 11.08.2008, 10:22:05
Ale straštně se mi stýská po těch dobách, kdy jsem si s legem opravdu hrál... :'( :-\

no ono to zas tak davno neni, co? ...  viz vek v profilu... ;)
dost si protirecis... tak kupoval jsi, nebo nekupoval? Novej EXOforce, nebo creator setiky? ...
a postavil (tedy hral) jsi si s tim, nebo ne? ...

porid si nejaky vetsi set - 8275 a uvidis jak si s nim "vyhrajes" ....  >:D
a to urcite neni staveni "na hodku" !!!  ::)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Marty713

Bohužel si neprotiřečim vůbec, snad to pochopíš:

Dobrých 5 let jsem si s legem nehrál.

Když jsem nedávno stavěl diorámu ( http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=18335.msg84228;topicseen#msg84228 ) byla to pro mě zábava, ale nehrál jsem si. Takhle je to pokáždé když stavím. Baví mě to, ale nehraju si. Jako když lepím modely - to neni hraní.

Koupil jsem nějaký EXOforce protože na ně byla 50% sleva. Návod jsem ani neotevřel, dílky jsem po vysypání z pytlíků hned roztřiďoval podle barev a dával do krabic. Přijde ti to jako hraní nebo stavba? Mně ne :-\

A ty dva mini-creatory? Tady je vidět, co jsem z nich zplácal: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=17873.msg82685;topicseen#msg82685 - úplně dole.
Stavba všech 6 modelů podle návodu trvala celkem asi hodinu. Ale už během stavby jsem věděl, že hned po dokončení to opět rozeberu. Takže mě to nebavilo a zábava začala až když jsem začal svoje vlastní návrhy.

A jestli jsem někde výše napsal, že LEGO nekupuju, myslel jsem to takhle:
Nedávno se na krámech objevily nový Star Wars sety z Clone Wars. Všechny se mi strašně líbí a myslím, že i cenově jsou velice výhodné. Ale nemám důvod si je kupovat. Sběratel nejsem, dílů mám dost a abych si koupil něco, co pro mne bude znamenat pouhou hodinku zábavy, na to nemám peníze.

Když jsem řekl, že si už neumím hrát, myslel jsem tím ty celodení hry, kdy jsem mluvil za figurky, dělal zvuky letadel, aut, střelby atd. Vymýšlel si příběhy a situace, scénky... a já jsem měl a mám velkou fantazii. Vyrostl jsem s legem. Od 3 let do teď.

Ale už nejsem dítě a nedokážu sedět na koberci v ruce držet minifig Dartha Vadera a řvát: "Jsem tvůj otec, Luku." :-\

Marty713

Tak jsem si dneska koupil 2x klonovej battle pack z epizody III, protože v tom novym Republic Gunshipu, kterej sem si koupil k tomu je málo figurek. ;D

Krásně to chrastilo. :D Je to fakt krásnej kousek :-* Do třetice: krasavec!

Jenže, já na to peníze neměl, takže to šlo z rodičovskejch financí. Dávno jsou ty časy, kdy stačilo říct "děkuju" a lego byla vaše... Samozřejmě, že jsem plný vděku poděkoval, ale taky souhlasil s podmínkou, že si celou částku odpracuji na stavbě. ;Dneslušné slovo...

Jde o cca 5000. Mám 50Kč na hodinu (což je ještě slušný) a denně nadiktovanejch 8 hodin pracovní doby. Vychází to na 13 dní práce a to s tím, že dokud si to neodpracuji, na LEGO nesáhnu. Zatím jde o plnění kontejnerů sutí, nevim kolik desítek kubíků tam toho je, ale pohled na tuny cihel a kačírku dává legu nový rozměr, ne?

Na práci se těšim.

TAK CO?! Myslíte, že si neumím vychutnat lego? ;D ;D >:D