(vlastní) pokus o 110ku

Založil Pavel, 23.03.2007, 00:15:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pavel

Tak jsem se dnes zaregistroval a rozhodl jsem se přispět vlastní "110kou" kterou jsem nedávno vytvořil. Většinu dílků jsem použil se setu 4512 což je jistě patrné z barevnosti lokomotivy. Boužel nemám dostatek kostek aby barevnost byla podobna reálu.
Rád si přečtu vaší kritiku a názory.

***Banana.com

Ne všichni se vyznáme v reálných lokomotivách, nebylo by foto originálu pro srovnání?

Anatyt

No vcelku pekne! Myslim, ze keby sedela farebna kombinacia, tak by to bol verny model! :) Ja som tu uz nasiel niekolko modelov realnych lokomotiv od ludi a aj tuto som nasiel:
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=750.0

Pavel

Citace od: banana.com kdy 23.03.2007, 00:48:16
Ne všichni se vyznáme v reálných lokomotivách, nebylo by foto originálu pro srovnání?

Vlastní foto originálu boužel nemám a nechtěl jsem bez svolení autora fotku sem přímo umístit a tak jsem to vyřešil proklikem na slovíčko reálu, což samozřejmě může být snadno přehlédnutelné obzvláště v pokročilých nočních hodinách  ;)
Tak tedy pro jistotu: http://www.zelpage.cz/fotogalerie.php?zobraz=ellok_110&typ=pic

Citace od: Anatyt kdy 23.03.2007, 00:49:01
No vcelku pekne! Myslim, ze keby sedela farebna kombinacia, tak by to bol verny model! :) Ja som tu uz nasiel niekolko modelov realnych lokomotiv od ludi a aj tuto som nasiel:

Tak ta samozřejmě je moc povedená a "závidím" ji tomu kdo ji má doma postavenou. Mě boužel, jelikož nemám zásoby kostiček  :'( a virtuální tvorba mě nebere, nezbylo než hodně improvizovat.

Cavelon

Ja si myslím, že na prvý pokus (a zárovaň na prvý príspevok) to vyzerá celkom dobre. Samozrejme tie farby sú dôležité, ale to si určite časom doriešiš. Ono model reálneho stroja sa nerodí jednoducho, najmä ak sa má do maximálne možnej miery briblížiť jeho skutočnej podobe. Treba špekuľovať, skúšať a meniť rôzne súčiastky, kým človek so svojím výtvorom nie je spokojný. ;)
Takže veľa chuti do prácej a vitaj medzi vláčikármi. 8)

Cavelon

Citace od: Pavel kdy 23.03.2007, 06:00:56
Citace od: Anatyt kdy 23.03.2007, 00:49:01

Tak ta samozřejmě je moc povedená a "závidím" ji tomu kdo ji má doma postavenou. Mě boužel, jelikož nemám zásoby kostiček  :'( a virtuální tvorba mě nebere, nezbylo než hodně improvizovat.

Áno, návrh je vynikajúci, ale presne v tejto podobe ju nebude mať nikto postavenú, lebo minimálne 3 dieliky v daných farbách neexistujú, resp. sa zatiaľ neobjavili. A to Blue Windscreen 2 x 6 x 2 Train with Glass, Blue Electric, Train Light Prism 1 x 4 Holder a Trans-Clear Electric, Train Light Prism 1 x 4.

Jonas

Citace od: Pavel kdy 23.03.2007, 06:00:56
Vlastní foto originálu boužel nemám a nechtěl jsem bez svolení autora fotku sem přímo umístit a tak jsem to vyřešil proklikem na slovíčko reálu, což samozřejmě může být snadno přehlédnutelné obzvláště v pokročilých nočních hodinách  ;)
Tak tedy pro jistotu: http://www.zelpage.cz/fotogalerie.php?zobraz=ellok_110&typ=pic

Lokomotiva se mi líbí, určitě je i v těchto méně obvyklých barvách snadno identifikovatelná.

Chválím i za příkladné dodržování netikety, v tomto případě tedy za poctivý odkaz na zdroj obrázku.
Jonas - Můj Brickshelf

TomG

No nevim, ale dost chybejicich dilku se da poresit samolepkama nalepenyma na origo dilky.
Viz moje cernomodre santafe na vystave.
Only the best can survive.

peki

Citace od: banana.com kdy 23.03.2007, 00:48:16

Tady je poměrně pěkný web se spoustou obrázků (někdo ho tu už někde publikoval) LOKOMOTIVY. Před googlem se toho taky moc neschová  >:D

Mates

Citace od: Cavelon kdy 23.03.2007, 07:09:24
Áno, návrh je vynikajúci, ale presne v tejto podobe ju nebude mať nikto postavenú, lebo minimálne 3 dieliky v daných farbách neexistujú, resp. sa zatiaľ neobjavili. A to Blue Windscreen 2 x 6 x 2 Train with Glass, Blue Electric, Train Light Prism 1 x 4 Holder a Trans-Clear Electric, Train Light Prism 1 x 4.
Je tedy zřejmé, že je možné udělat jen barevnou kombinaci černá, tmavě šedá, zelená a červená. :-\ Je pravdou, že je to velká omezenost a kdyby byly další oblíbené barvy, tak by to jistě uvítalo hodně lidí z řad vláčkařů.
Taková žlutá, modrá a třeba i tmavě modrá by se hodily ;)

Cavelon

Citace od: Mates kdy 23.03.2007, 11:58:25
Taková žlutá, modrá a třeba i tmavě modrá by se hodily ;)

Buď to treba nejako nahradiť pomocou iných dielikov alebo čakať, možno sa raz dočkáme. Nedávno napr. vďaka 7898-ke pribudlo to okno v zelenej farbe. 8)

Mates

Ano, to máš pravdu. Možná se toho někdy dočkáme..., pokud půjde vývoj vlaků kupředu :D

Pavel

V mém případě šlo především o maximální využití setu 4512 + případné doplnění z našich volných kostiček. Proto jsem se ani tak nepokoušel přiblížit originálním barvám lokomotivy, ale vymyslet alternativní model setu který je podoben nějakému originálu. Moje komplexnost využití jedné krabice se odráží i na vagónech které vzhledem k nedostatkům jsem chtěl raději utajit. Pro úplnost jsem si to rozmyslel a přikládám fotky.

Cavelon

Ten prvý vagón mi niečo pripomína. ;D

***Banana.com

Citace od: peki kdy 23.03.2007, 11:51:34
Před googlem se toho taky moc neschová  >:D

Já Google používám, jen jsem netušil, zda 110ka je jakési hovorové označení užívané mezi vláčkaři, či oficiální typové označení. A když nevíš, co googlovat, je to špatné  ;D.
Pravda, přehlédl jsem ten odkaz, co tam byl už v noci.. :-[

Pavel

Citace od: Cavelon kdy 23.03.2007, 17:15:20
Ten prvý vagón mi niečo pripomína. ;D

Chvilku mi to trvalo než jsem to našel (doufám že je to ono). Ano je možné že proběhla podvědomá inspirace  ;)
Tyto stránky již nějakou tu dobu sleduji jako občasný čitatel, obzvláště pak tuto větev.

Citace od: Cavelon kdy 23.03.2007, 07:01:43
Ja si myslím, že na prvý pokus (a zárovaň na prvý príspevok) to vyzerá celkom dobre. Samozrejme tie farby sú dôležité, ale to si určite časom doriešiš. Ono model reálneho stroja sa nerodí jednoducho, najmä ak sa má do maximálne možnej miery briblížiť jeho skutočnej podobe. Treba špekuľovať, skúšať a meniť rôzne súčiastky, kým človek so svojím výtvorom nie je spokojný. ;)
Takže veľa chuti do prácej a vitaj medzi vláčikármi. 8)

Chtěl jsem jen namítnout tu reálnou barevnost.  ;D ;D ;D
http://trainweb.cz/foto/lokomotiva-110-006-4-chomutov-4825

Cavelon

Citace od: banana.com kdy 23.03.2007, 17:42:27
jsem netušil, zda 110ka je jakési hovorové označení užívané mezi vláčkaři, či oficiální typové označení.

Hovorové označenie je Žehlička. 8)