(vlastní) Studless 8868 - HOTOVO!!!

Založil Mellory, 30.07.2006, 12:19:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jarmila

Doporučuji Mellorymu založit Letní školu stavění technicu a já se hlásím jako první student. Druhým bude synek. Kostičky si přivezeme vlastní a budeme dávat větší pozor než na základní škole. A myslím to vážně.  ;)

Po kom to Ty kluku máš, tohle technický myšlení?
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

expertik

Tak rovnako aj ja čumím ako mucha Puk z Včielky Maji :-)) A to som zvedavý, keďže sa Mellory už rozhodol prerobiť aj 8880, že ako tá vypáli. Inak to s tými fotkami dostalo aj mňa. Tiež mi trvalo, kým sa mi podarilo "hubu" zavrieť, tak mi sánka spadla....:-)
Mellory, neboj, keď budeš mať túto "předělávku" hotovú, za odmenu objednáme všetky potrebné diely na ďalší projekt...  ;D

MildaPajda

Citace od: Jarmila kdy 09.08.2006, 11:24:25
Doporučuji Mellorymu založit Letní školu stavění technicu a já se hlásím jako první student. Druhým bude synek. Kostičky si přivezeme vlastní a budeme dávat větší pozor než na základní škole. A myslím to vážně.  ;)

Po kom to Ty kluku máš, tohle technický myšlení?

hele, ja se hlasim taky!.. ;)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

JardaL

Citace od: MELLORY kdy 08.08.2006, 18:11:37

No, přidal jsem battery box a motor a převodovkový systém přehazující mezi dvěma funkcemi - pohon kompresoru a pohon celého vozidla.
Podobné řešení pro přepínání mezi pohonem kompresoru a celého vozidla bude i na mojí studové! V3S. (Comming soon. :-)) ) Že bys mi kradl z hlavy nápady. :-))
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Mellory

Omlouvám se všem, že jsem nenapsal dřív. Dnešní starosti (bratr, kamarád, dvě návštěvy) mi ani nedovolily tento den pokračovat ve stavbě této předělávky...

Doporučuji Mellorymu založit Letní školu stavění technicu a já se hlásím jako první student. Druhým bude synek.
Zajímavý nápad, ale jak bychom jej realizovali? :) Jedna lekce - jeden kostky.org pub sraz? ;D

Kostičky si přivezeme vlastní...
Pouze pokud budou studless.

Citace od: expertik kdy 09.08.2006, 15:37:48
A to som zvedavý, keďže sa Mellory už rozhodol prerobiť aj 8880, že ako tá vypáli.
Jejda, při konverzaci jsem se trochu prořekl. ;D

Citace od: expertik kdy 09.08.2006, 15:37:48
Tak rovnako aj ja čumím ako mucha Puk z Včielky Maji :-)) A to som zvedavý, keďže sa Mellory už rozhodol prerobiť aj 8880, že ako tá vypáli. Inak to s tými fotkami dostalo aj mňa. Tiež mi trvalo, kým sa mi podarilo "hubu" zavrieť, tak mi sánka spadla....:-)
Mellory, neboj, keď budeš mať túto "předělávku" hotovú, za odmenu objednáme všetky potrebné diely na ďalší projekt...  ;D
Na Včelku Máju si skoro už nepamatuju. Jediné, co mi utkvělo v hlavě, jsou postavy Vilík a Mája, a taky, že znělku nazpíval Božský Kája. 8) Ještě jednou Ti děkuji za Tvou nabídku, jak jsem už řekl, určitě ji využiju. :)

Citace od: JardaL kdy 09.08.2006, 16:13:40
Podobné řešení pro přepínání mezi pohonem kompresoru a celého vozidla bude i na mojí studové! V3S. (Comming soon. :-)) ) Že bys mi kradl z hlavy nápady. :-))

Původně jsem přemýšlel o systému přepínání funkcí z 8480. ;D Od toho jsem nakonec upustil, protože mi prostě došly nápady.
PS.: Ne, studless 8480 nebude.

Citace od: Jarmila kdy 09.08.2006, 11:24:25Po kom to Ty kluku máš, tohle technický myšlení?

Já nevím. Máma je technický antitalent, táta je na tom o něco lépe, ale taky by si se studless technikem neporadil.

Mě se zdá stavění se studless neuvěřitelně jednoduché. Všechno u mě probíhá spontánně, hned vím, co, kam a jak mám dát, přemýším, jaký důsledek to bude mít pro další postup, odhaduji, kterým směrem se bude ubírat dašlí stvění atp. Babička tomu říká fantazie. Nevím, až nakolik je spojena fantazie se stavěním v praxi, ale pokud má babička pravdu, tak má fantazie k případné realizaci dost blízko (což je relativně iracionální :P). Možná je to tím, že můj první studless set jsem dostal už v 9 letech a nějak se mi to vsáklo do krve. :)

Citace od: Colonel32 kdy 08.08.2006, 19:47:22
tak to proste ziram...

nejen ze nam tu 14lety prcek chrli jednu za druhou konstrukce, ktere by klidne mohli prodavat jako sety, ale navic s mobilem foti lepsi fotky, nez vetsina lidi s digitalem....

lidi, od nej si berte priklad, tenhle clovek ma budoucnost...

Na věci, co mě hodně překvapily, nevím, jak reagovat. U srdce mě to velice hodně zahřálo, ale neumím to autenticky projevit.

Každopádně, děkuju moc vám všem za podporu. *upřímný smajlík*

Nothing is true. Everything is permitted.

Mellory

Konečně jsem se po delší odmlce dostal k Legu. Moc jsem toho sice neudělal, ale je to pořád lepší než nic.

Položil jsem základy superstruktury a ramena s chňapadlem. Navrhnout ideální rameno a poté jej správně umístit, aby byla superstruktura dobře vyvážená, zabralo překvapivě hodně času.

<obrázky odebrány>

Táákže, máte nějaké návrhy nebo připomínky? Sem s nimi! 8)

Michal Moučka

Čím dál, tím lépe.... Zkrátka, kdo umí, ten umí!!! ;)

Pepan

Vypadá to výborně  ;) Mi by se ta škola stavění se studless technicem hodila, jsem zvyklý na studový a s tím novým Mindstorms NXT, které je komplet studless docela dost zápolím...  :-\ Doufám, že nebude moc dlouho trvat, než to dostanu trochu do ruky  8)

Mellory

Přemýšlím o zavedení naučného tématu na pokračování s návzem Melloryho průvodce studless technikem.. Kdo je pro? 8)

PS.: Ach jo, ach jo, všichni mě nechtěně nutíte koupit si NXT. S ním bych byl ve studless ráji. ;D

Pepan

Citace od: MELLORY kdy 12.08.2006, 15:23:39
PS.: Ach jo, ach jo, vąichni mě nechtěně nutíte koupit si NXT. S ním bych byl ve studless ráji. ;D

Určitě by sis vyhrál, kromě toho softweru, který podle mě stojí za prd a brzo jej nejspíše vyměním za NBC, je to docela fajn hračka  ;D

Hansel

Citace od: MELLORY kdy 12.08.2006, 15:23:39
Přemýšlím o zavedení naučného tématu na pokračování s návzem Melloryho průvodce studless technikem.. Kdo je pro? 8)

To je dobrý nápad. Mohl bys to demonstrovat na nějakém jednoduchém modelu. Nejde ani o nějaké složité konstrukce, spíš by to chtělo detaily, se kterými se člověk potýká při normálním stavění - jak se používá ta a ta spojka atd... Dá se to vykoukat z návodů, ale to není ono :)
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

Mellory

Můj Lego život se konečně vrací do starých kolejí. Podotýkám, jen Lego život, v osobním životě jsem stále na úplně jiné koleji.

Dnes jsem téměř dokončil celou superstrukturu (konkrétně jsem dodělal boky a zvětšil kabinku), takže už zbývá jen dokočit přední část a vybavit model pneumatickým systémem.

Ani se mi nechce věřit, že stavím teprve šestým dnem. :o

<obrázky odebrány>

Hansel

Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

stepan

expertik

Citace

Všetko je super, len mňe osobne to rameno pripadá voči superštruktúre veľmi tenké, subtílne, to je len môj osobný subjektívny pocit... ;)

Mellory

Už je to týden, co stavím. 8) (s několika přestávkami). Za ten týden jsem toho prožil relativně dost (osboní problémy apod.), ale hlavně - úspěšně jsem dostavěl cca 2/3 této předělávky! ;D 8)

Dnes jsem se rozhodl přestavět celou prostřední část podvozku, neboť jsem s ní, jak už jsem myslím zmínil, nebyl spokojen. Jak se mi to povedlo, můžete zjistit na těchto fotečkách, které nyní obsahují více textu než kdykoliv předtím:

<obrázky odebrány>

Jak změnila moje předělávka vás?

chadzi

super komentare na fotkach  8) nejsem sice technic fanda ale zaujal jsi me a budu sledovat vyvoj dal  ;)

fuli

ta předělávka 8480 by ale vypadala skvěle ;)
Já bych ji na tvém místě zkusil(ale mám cca 10 studless kostek)
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

Mellory

V plánu je několk předělávek, jen ne 8480. Ne, že bych na to neměl  >:D, ale protože prozatím Lego nevyrobilo studless elektrický přepínač ani studless mikromotor. Do té doby mám smůlu. Já totiž ve všech předělávkách používám jen aktuální díly (tj. ne díly, co se dlouhou dobu nevyráběly).  ;)

Díky chadzimu za kometář. :)

myth

Super stavba. A tiež musím pochváliť komentáre :D. Som zvedavý, ako to nakoniec dopadne :), a hlavne, ako vyriešiš výmenu batŕií v battery boxe.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Mellory

Děkuju moc. :)

Jsou dvě možnosti: Buďto bude výměna baterií přímo v modelu (takže se otevřou boky battery boxu a baterie se vyjmou), anebo bude battery box vyjímatelný. Obojí má nevýhody, ale spíš se prikláním k první možnosti. No sám jsem zvědav, jak se mi to nakonec podaří. 8)

ass

Tak pak taky udělej nějakej úplně-MOC. Jinak je to dobrý a kecy k tomu taky  :) <teaser> Zrovna jsem zjistil, že studless je lehkej, takže už od středy stavím (MOC)  >:D. </teaser>

Mellory

A sakra - nežádoucí konkurence. ;D

Čistý MOC bude asi až v době, co dostanu NXT. :P ;D 8) >:D

Mellory

Než zítra obdržím dílky od expertika, rozhodl jsem se zapracovat na problému z battery boxem.

Problém je vlastně už vyřešen: Battery box je nyní zasazen do cartridge, která se do modelu zasunuje zboku.

<obrázky odebrány>

Máte nějaké návrhy nebo připomínky? Sem s nimi! 8)

Pepan

Musím uznat, že je to velmi dobré řešení. Jsem zvědav jak to bude pak vypadat ve výsledném modelu  :)

Mellory

Zase já. Divím se, že toho nemáte dost, obzvlášť když poslední dobou jsou updaty trpasličí. ;D

Začal jsem pracovat na finálním designu střední části. Doufám, že je to poslední verze, abych pak mohl pokračovat ve stavbě dál - ještě mi chybí předek a vybavit model pneumatikou.

<obrázky odebrány>

Máte nějaké návrhy nebo připomínky? Sem s nimi!  8)

Mellory

Dneska to bude fakt rychlé, protože zas tolik jsem toho neudělal.

Střední část je téměř hotova.

<obrázky odebrány>

Máte nějaké návrhy nebo připomínky? Sem s nimi!  8)

Raistlin M

Všechny fotky jsou stejné...zase asi nějakej zásek. ;)

EDIT: Už to funguje......nekomentuji to, neboť bych jen opakoval všechnu tu chválu. Je to paráda. ;D

Robbed

Velmi pěkné  :D Nemůžu se dočkat až to bude hotové celé.
Ty boční kryty (Technic Panels) na superstruktuře se tam perfektně hodí a zmnohonásobují krásu celé zadní části  ;)

Mellory

Děkuju moc. :)

PS.: Hotové to bude doufám dřív, než začne škola.