(vlastní) Studless 8459

Založil Mellory, 12.07.2006, 11:09:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Shi-So

Citace od: MELLORY kdy 13.07.2006, 10:09:22
No vidíte - kdybych já dostal do ruky třeba 8880, 8868 a 8865 a měl bych z nich něco postavit, nepostavil bych nic, ani kdybych se rozkrájel. ;D

Citace od: Shi-So kdy 13.07.2006, 09:52:30Ale je fakt ,ze je par setu po kterejch touzim ac jsou studless ;D
Na které studless sety máš zálusk?

Ten velky zluty jerab , Enzo Ferrari a z novych ten US tahac :D
Ale asi by mi to stalo jen tak ve vitrine a to by me mrzelo....  :'(

Mellory

Ten černý tahač 8285 si přeju taky, jeho dílky totiž použiji pro stavbu předělávky 8868 >:D

Jeřád 8421 vřele doporučuji no a Enzo 8653 - to se musíš rozhodnout sám. Někdo jej zbožňuje, někde zavrhuje.... Mě osobně se líbí, má spoustu užitečných dílků a hodně technic panelů.
Nothing is true. Everything is permitted.

Shi-So

Citace od: MELLORY kdy 13.07.2006, 13:36:02
Ten černý tahač 8285 si přeju taky, jeho dílky totiž použiji pro stavbu předělávky 8868 >:D

Jeřád 8421 vřele doporučuji no a Enzo 8653 - to se musíš rozhodnout sám. Někdo jej zbožňuje, někde zavrhuje.... Mě osobně se líbí, má spoustu užitečných dílků a hodně technic panelů.

Diky za odkazy ,jsem v praci a nez bych to vsechno nasel.... ::)
No ,ten tahac asi urcite  ;D (je naprosto luxusni) ,ale pockam az bude za nejakou rozumnejsi cenu...
Zluty jerab mozna ,ale Enzo asi ne ,mel jsem F1 Ferrari a slo z domu.Jen tak opustene stalo na policce a pri nejlepsi vuli jsem netusil jak z toho vyrobit neco jineho.... :'(

otaznik

V dohledné době mi dorazí jak klasický Technic, tak i studless a myslím, že si oboje užiju, prostě miluju LEGO.  ;)

Mellory

Dnes jsem začal kompletní přestavbu této předělávky, hlavně pro celkové zpevnění, a aby se vnitřní stavba více blížila setům, než MOCům. Každopádně, navenek stejně nic nepoznáte. Návod proto čekejte až po této přestavbě, což bude asi příští týden. :)

fuli

Studless moc nemusím, ale tohle se ti povedlo.
Mám radši klasický technic, ale studless občas použiju. Studless sety se mi moc nelíbí, koupil bych si akorát 8434 a 8421
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

Mellory

Táák, dnes proběhla inventorizace této předělávky. V této předělávce najdete celkem přesně (!) 660 dílků, což je o 73 více než v původním setu 8459.

Překvapivě ovšem není nejvíc pinů (spojka), axle (oska) nebo axle pinů (český název pravděpodobně chybí), ale liftarmů. U setů se obvykle stává, že počet pinů mnohonásobně převyšuje počet lifarmů (viz 8421, 8653 atd. atd.).

Každopádně, zde máte nepřesný "rozpis" dílků (jen po skupinách):

lifarms - 143
            černých - 72
            žlutých - 67
            modrých - 4

pins - 136
         2L - 80
         3L - 38
         3L with stop bush - 8
         3/4L - 9

axles - 110
          10L - 3
           8L - 8
           7L - 7
           6L - 15
           5L - 10
           4L - 11
           3L - 21
           3L + stud - 8
           2L - 27

axle-pins - 24
                w/ friction - 17
                w/o friction - 7

bushes - 63
             1L - 30
             1/2L - 32

connectors - 32

joiners (incl. univeral joint) - 72

gears - 18

pneumatic stuff - 7

engine parts - 22

bricks - 9

wheels + tyres - 8

panels - 4

zbytek - 5

Délky pneumatických trubiček jsou orientačně:

17 cm
19 cm
36,5 až 37 cm
28 cm
9,5 cm x 2
9 cm x 2
6 cm
9 cm
1,5 cm x 2

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

expertik

Návod čekejte asi příští týden, přecejen dělat v LDdraw hadičky je dost náročná práce.
Citace

Konecne som sa tak trochu dostal na kostky a nestacim sa divit :-))) Neviem sa dockat toho navodu. Mam originalny a tento bude original II :-)))
P.S.: Si predstav, ze po 2 mesiacoch som si v mojej banke (Tatrabanka) vynutil pisomne ospravedlnenie a nahradu vsetkych financnych strat z toho obchodu s tym Nemcom....viac Ti napíšem neskôr do súkromnej pošty.
P.S.: Ten báger je perfektný...a aj ja stále zabúdam, že máš "iba" 14 :-)

JardaL

Většinou nepíšu zbytečné poznámky oslavného typu, "SUPER, SQELLY, PARADA A tp.", ale tentokrát se neubráním a musím znovu říci: "úžasný, jen tak dál. Moc ti fandím, a závidím ten dostatek času. :-)) Doufám, že až bude setkání AFOLu v Ústí nad labem, podaří se ti třeba taky přijet.  ;)
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Mellory

Já mám do AFOLa dost daleko (teda jen 4 roky...) ;D Bohužel mimo můj rodný Chomutov se obvykle nemám šanci dostat. Takže ačkoliv bych moc rád chtěl, do toho ústeckého setkání nebudu moci dorazit.... :'(

Jinak já jsem moc rád, že mám teď 2 měsíce volna a můžu se s legem vyřádit. Jakmile mi opět nastane povinnost každodenně navštěvovat gymnázium, ode mě dlouhou dobu opět nic neuvidíte...

Ohledně návodu:

Instrukce budou bez pneumatických hadiček. ::) Omlouvám se, ale jinak to nakonec nešlo. Ale nebojte, nafotím nějaké fotky.

Pokud vše proběhne hladce, instrukce by mohly být hotové už... Ále, nechte se překvapit. :P ;D

JardaL

Já myslím, že je nakonec dobře, že "mladá generace" objevuje po svém kouzlo studless Techics. Nám starším se nemusí studless líbít - začínali jsme se studama, jsme na něco jinýho zvyklí, ale o nás asi moc nejde.  :( Nakonec to znamená, že ani se studless řešením LEGO nezanikne, bude se prodávat dál a další generace budou objevovat jak geniálně je Lego vymyšlený.

P.S: To Mellory: S tim CHomutovem je to stejně myslím řešitelný. Až to bude aktuální, tak se nějak dohodneme. OK?
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Mellory

Přátelé, instrukce na 8459 studless předělávku jsou hotovy! :D

Klikni na mě.

Předem se omlouvám za neuvěřitelné zpoždění, návod byl hotový už před dvěma týdny, nicméně kvůli chybám, designu a osobním důvodům se zpozdilo jeho vydání.

Popravdě, návod není moc blbuvzdorný, a stále ještě obsahuje pár chybek. Bohužel se nestihlo zakomponovat pneumatický systém, ale až mi od expertika dojdou dílky k finálnímu zkompletování tohoto modelu, nafotím spoustu fotek.

Zájemci mohou najít .ldr soubor v hlavním adresáři studless 8459.
Instrukce navrhl a zrealizoval Robin Huurman, můj známý.

Doufám, že si stavbu či jen prozkoumávání této studless předělávky užijete. 8)

Micho

Ufff. Smékam všetky klobúky čo mám. Tak tomu sa hovorí návod!!!  :o :o :o  8) 8) 8)

PS. Tak to sa teda mám čo učiť.  ;)

Mellory

Díky za pozitivní komentář. Mimochodem, aktualizoval jsem počet dílků v příspěvku výše. ;)

Předělávka je sestavena z 660 dílků. 8) (přesný počet)

Citace od: Micho kdy 11.08.2006, 09:19:26
Tak to sa teda mám čo učiť.  ;)
Učit renderovat obrázky, nebo učit studless techniky a jejich použití? :)

MildaPajda

Citace od: MELLORY kdy 11.08.2006, 10:37:13
Předělávka je sestavena z 660 dílků. 8) (přesný počet)

mohl jsi tam dat jeste nejake svetylko, bush nebo neco podobneho a mel bys opravdu dabelske cislo 666 :)

jinak myslim, ze pokud ti tohle vydrzi, taxi do budoucna zazadej o misto v design tymu v TLC! .. ;)
nezbyva nez tise zavidet!
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)