ICONS 2026

Založil Anatyt, 18.11.2025, 17:18:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MLT

Nevím zda to tu již někde není, ale teď na mne vyskočilo štěně zlatého retrívra

https://www.lego.com/cs-cz/product/golden-retriever-puppy-11384

Anatyt

Anatyt

otaznik

Pěkné, a i když je to auto, tak originální.

Tomik

Citace od: otaznik kdy 09.02.2026, 20:13:18Pěkné, a i když je to auto, tak originální.
Souhlas. Podobného veterána LEGO vydalo naposledy v 70. letech...
https://brickset.com/sets/theme-Hobby-Set
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Krásný model, pěkný nápad co nového (vlastně starého), zajímavé díly a nepěkná cena :)
@Tomik: No když vidím ty historické stud-krabice, tak přemýšlím nad vhodnou definicí slova "podobné"  >:D Tak velký časový odstup od posledních modelů na toto téma to je - úplně neskutečný, jak kdyby to byla jiná stavebnice...

Co mě zaujalo konkrétně kromě modelu jako celku:

* ten díl s polovinou okna si zatím neumím představit: bude to jeden díl sklo+rám? A bude to něco i jinde/jindy použitého nebo jednoúčelovka?
* vnitřek předních reflektorů vypadá stříbrný(!) - jak?
* pohled zezadu napovídá jako by byla opravdu pohonná osa protažená pod celým podvozkem: to by se možná dal ukrýt nějaký z natahovacích motorů pod kapotu
Pán na Žlutém hradě

milanv

Citace od: milanv kdy 10.02.2026, 00:32:05* vnitřek předních reflektorů vypadá stříbrný(!) - jak?
* pohled zezadu napovídá jako by byla opravdu pohonná osa protažená pod celým podvozkem: to by se možná dal ukrýt nějaký z natahovacích motorů pod kapotu
Tak to bohužel vypadá, že jsem byl natěšený moc: v reflektorech je zasazený průhledný talířek a jen se na fotkách blejskal, tak to vypadalo jako stříbrný vnitřek reflektoru. A pohonná tyč pod podvozkem vypadá, že je přerušená mezi úrovní palubní desky a přední nápravou. Takže by se to muselo upravit asi víc...
Pán na Žlutém hradě

Foton

A bude to i v červené barvě?  >:D
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Strider

Z recenzí Balázse a Jangbrickse:
- osy kol nejsou pevné - auto nepěkně "šmajdá" (originál to měl obráceně)
- z pohonné tyče upadává ozubené kolečko s násadou kvůli krátké osce (to se asi dá řešit)
- špatně se skládá střecha

Za mně moc pěkné. Jsem zvědavý na modifikace.

yoshimaka

Citace od: Foton kdy 11.02.2026, 17:59:18A bude to i v červené barvě?  >:D
"Náš zákazník může mít svého Forda v jakékoli barvě, pokud je to černá"
Lust och fägring stor

Anatyt

Lego vraj použilo v tom Forde ilegálnu techniku? :o Vie to niekto potvrdiť? Nechce sa mi veriť, že by to takto odstávalo.