ICONS 2026

Založil Anatyt, 18.11.2025, 17:18:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MLT

Nevím zda to tu již někde není, ale teď na mne vyskočilo štěně zlatého retrívra

https://www.lego.com/cs-cz/product/golden-retriever-puppy-11384

Anatyt

Anatyt

otaznik

Pěkné, a i když je to auto, tak originální.

Tomik

Citace od: otaznik kdy 09.02.2026, 20:13:18Pěkné, a i když je to auto, tak originální.
Souhlas. Podobného veterána LEGO vydalo naposledy v 70. letech...
https://brickset.com/sets/theme-Hobby-Set
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Krásný model, pěkný nápad co nového (vlastně starého), zajímavé díly a nepěkná cena :)
@Tomik: No když vidím ty historické stud-krabice, tak přemýšlím nad vhodnou definicí slova "podobné"  >:D Tak velký časový odstup od posledních modelů na toto téma to je - úplně neskutečný, jak kdyby to byla jiná stavebnice...

Co mě zaujalo konkrétně kromě modelu jako celku:

* ten díl s polovinou okna si zatím neumím představit: bude to jeden díl sklo+rám? A bude to něco i jinde/jindy použitého nebo jednoúčelovka?
* vnitřek předních reflektorů vypadá stříbrný(!) - jak?
* pohled zezadu napovídá jako by byla opravdu pohonná osa protažená pod celým podvozkem: to by se možná dal ukrýt nějaký z natahovacích motorů pod kapotu
Pán na Žlutém hradě

milanv

Citace od: milanv kdy 10.02.2026, 00:32:05* vnitřek předních reflektorů vypadá stříbrný(!) - jak?
* pohled zezadu napovídá jako by byla opravdu pohonná osa protažená pod celým podvozkem: to by se možná dal ukrýt nějaký z natahovacích motorů pod kapotu
Tak to bohužel vypadá, že jsem byl natěšený moc: v reflektorech je zasazený průhledný talířek a jen se na fotkách blejskal, tak to vypadalo jako stříbrný vnitřek reflektoru. A pohonná tyč pod podvozkem vypadá, že je přerušená mezi úrovní palubní desky a přední nápravou. Takže by se to muselo upravit asi víc...
Pán na Žlutém hradě

Foton

A bude to i v červené barvě?  >:D
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Strider

Z recenzí Balázse a Jangbrickse:
- osy kol nejsou pevné - auto nepěkně "šmajdá" (originál to měl obráceně)
- z pohonné tyče upadává ozubené kolečko s násadou kvůli krátké osce (to se asi dá řešit)
- špatně se skládá střecha

Za mně moc pěkné. Jsem zvědavý na modifikace.

yoshimaka

Citace od: Foton kdy 11.02.2026, 17:59:18A bude to i v červené barvě?  >:D
"Náš zákazník může mít svého Forda v jakékoli barvě, pokud je to černá"
Lust och fägring stor

Anatyt

Lego vraj použilo v tom Forde ilegálnu techniku? :o Vie to niekto potvrdiť? Nechce sa mi veriť, že by to takto odstávalo.

Anatyt

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 17.03.2026, 17:40:37Douglas DC-3 PAN AM
Jo, tak to se povedlo.

Strider

Zaujalo mě logo Boeing na krabici, protože ten DC-3 nevyráběl.
Jak to tedy bylo:
1) Letoun vyvinula v roce 1935 společnost Douglas Aircraft (PanAm ho začal užívat v roce 1937).
2) Ta v roce 1967 fúzovala s McDonnell Aircraft do McDonnell Douglas.
3) Tu v roce 1997 převzal Boeing.

Anatyt

Síce to nieje ICONS, ale nebudem kvôli hernej konzole zakladať novú tému. ;) Ale mohli zvoliť inú hru, ako toho trápneho Hedgehoga. ;D
No ja len čakám kedy konečne spravia legendárne 8-bity!

https://brickset.com/article/131571/lego-sega-genesis-console-revealed!

Petronel

Citace od: Anatyt kdy 02.05.2026, 12:10:00Síce to nieje ICONS, ale nebudem kvôli hernej konzole zakladať novú tému. ;) Ale mohli zvoliť inú hru, ako toho trápneho Hedgehoga. ;D
No ja len čakám kedy konečne spravia legendárne 8-bity!

https://brickset.com/article/131571/lego-sega-genesis-console-revealed!

Je to už aspoň konečně funkční??  :o
 >:D

Anatyt

milanv

Jo, taky jsem na to koukal a v duchu se TLG omlouvám: nejdřív jsem byl dost nenadšený, protože nejdřív jsem viděl ta negativa (vysokááánská cena, minimum funkcí, příliš velký důraz na design), ale je pravda, že pozitiva jsou a není jich málo. Hlavní fígl je ve velikosti - to pak odůvodňuje i tu cenu, je to fakt obrovské. To na jednu stranu vypadá zbytečně, ale dává to prostor na detaily. Za mě jako stavitele je pak ještě zajímavější, jaké jsou tam nové díly. Např. že nová kola jsou z mnoha dílů, které půjdou použít i jinak (např. ty "dráty"), to velikánské ozubené kolo u šlapek se mi taky líbí...
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Když jsem viděl první neoficiálně zveřejněný obrázek silničního kola, tak jsem si myslel, že to je vtip vytvořený pomocí umělé inteligence. O to větším překvapením bylo oficiální potvrzení. Ta kola budou mít průměr kolem 25 cm a přemýšlím, jestli je zkusit použít pro nějaké "autíčko". To by ale vyžadovalo koupit si ten set dvakrát...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt

Citace od: Tomik kdy 06.05.2026, 10:54:22Když jsem viděl první neoficiálně zveřejněný obrázek silničního kola, tak jsem si myslel, že to je vtip vytvořený pomocí umělé inteligence.

Podobne! ;D Inak predpokladám, že bude nasledovať MTB. 8)

peter

Tak pro Velorex dobrý ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

mesje

Chairudo

Pěkný, až to bude za půlku tak si to kvůli těm figurkám koupím  :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Devilek

Ukázka nového LOTR setu. Půjde o Minas Tirith s 8 278 díly a gwp bude GROND!

mesje

Citace od: Chairudo kdy 12.05.2026, 18:15:13Pěkný, až to bude za půlku tak si to kvůli těm figurkám koupím  :D

Žiaľ toto vo veľkých zľavách nemožno čakať:(

Anatyt

Ale tie figy nie sú nejak out of scale? :D