Vánoční výloha na rok 2025

Založil peki, 08.11.2024, 16:13:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Stimpi

pokud by měl někdo nad rámec výše uvedeného zájem postavit 3 modulární domy (bez chodníku) stejný systém jako pro perníkové město. Mohli bychom na naší výstavě (nebo za rok v Letňanech udělat větší město)

3 modulální domy musí zaplnit na déklu 48 studů. Tedy
3 x 16 studů nebo 32 + 16 studů

uživím několik takových stavitelů. Vždy ale 3 moduláry z toho 1 rohový.

peki

Citace od: yoshimaka kdy 14.04.2025, 14:17:16.... tak na čem bych se mohl tedy podílet?

Co je volné (pro všechny zájemce)

dům s interiérem (ale i za ním jsou ještě 2 moduláry)
B6

pokud by měl někdo nad rámec výše uvedeného zájem postavit 3 modulární domy z toho 1 rohový (bez chodníku) stejný systém jako pro perníkové město. Mohli bychom na naší výstavě (nebo za rok v Letňanech udělat větší město)

klidně i více stavitelů

peki

Stimpi

Citace od: peki kdy 14.04.2025, 15:42:48Stimpi

pokud by měl někdo nad rámec výše uvedeného zájem postavit 3 modulární domy (bez chodníku) stejný systém jako pro perníkové město. Mohli bychom na naší výstavě (nebo za rok v Letňanech udělat větší město)

uživím několik takových stavitelů. Vždy ale 3 moduláry z toho 1 rohový.

Aha rozumím, nebudu rušit, vybíral jsem z nabízených možností ...

linhi

Citace od: linhi kdy 04.04.2025, 23:17:46Vezmu A1 a A2..

Takže tohle nemám? Pokud ne tak modulární dům beru..

yoshimaka

Citace od: peki kdy 14.04.2025, 15:44:48
Citace od: yoshimaka kdy 14.04.2025, 14:17:16.... tak na čem bych se mohl tedy podílet?

Co je volné (pro všechny zájemce)

dům s interiérem (ale i za ním jsou ještě 2 moduláry)
B6

pokud by měl někdo nad rámec výše uvedeného zájem postavit 3 modulární domy z toho 1 rohový (bez chodníku) stejný systém jako pro perníkové město. Mohli bychom na naší výstavě (nebo za rok v Letňanech udělat větší město)

klidně i více stavitelů

Jo, to dám, - můžu tedy 3x16 (z toho jeden rohový)?
Lust och fägring stor

peki

Citace od: yoshimaka kdy 15.04.2025, 08:51:09Jo, to dám, - můžu tedy 3x16 (z toho jeden rohový)?
OK yoshimaka 3x16 moduláry bez podložky z toho jeden rohový

peki

Citace od: linhi kdy 14.04.2025, 21:06:52Takže tohle nemám? Pokud ne tak modulární dům beru..

Nepoptávám 1 modulární dům.

peki

Citace od: Stimpi kdy 14.04.2025, 16:58:16Aha rozumím, nebudu rušit, vybíral jsem z nabízených možností ...

Nerušíš, pořád je co stavět.

1)Stále je volný modul B6 to je těžší varianta
2) Nebo poptávám (i od více stavitelů) 3 moduláry bez podložky, z toho jeden rohový. Zatím se přihlásil yoshimaka

wynnova

Za mě vše ok.

Už mám nějakou vizi - ohledně podrobností napíšu přímo @peki
V mém otevřeném prostoru bych ráda městské, respektive "okresní muzeum"

Pro zájemce pro druhý otevřený dům mě napadlo mimo jiné třeba ... restaurace dole, nahoře ubytování- prakticky hotel na náměstí. Nebo "kulturák" - dole restaurace (nevím, jak se LEGO tváří na téma hospůdky, pivovaru atd, cokoli s alkoholem), v patře by mohla být knihovna, "vánoční besídka" ala karneval dětí v maskách.

waf

Ahoj. Já bych se rád přidal na stavbu těch modulárů 48 studů. Případně, pokud by bylo potřeba postavit něco dalšího nebo někdo vypadl...

Stimpi

Citace od: peki kdy 15.04.2025, 13:52:24
Citace od: Stimpi kdy 14.04.2025, 16:58:16Aha rozumím, nebudu rušit, vybíral jsem z nabízených možností ...

Nerušíš, pořád je co stavět.

1)Stále je volný modul B6 to je těžší varianta
2) Nebo poptávám (i od více stavitelů) 3 moduláry bez podložky, z toho jeden rohový. Zatím se přihlásil yoshimaka

Omlouvám se, špatně jsem tě pochopil. 3 moduláry bez podložky rád postavím.

Pool

Citace od: peki kdy 14.04.2025, 15:41:01
Citace od: Pool kdy 14.04.2025, 15:32:44Mě by se líbil ten 4) parkový modul B7
OK
máš ho mít mužem se domluvit po telefonu. Ty moje nápady ber jako návrhy čili se do dá posunout, ale nepředstavuji si že tam bude pouť :) cílem je ukončit město a zajistit přechod k přírodě. Nějaký krtinec pro sáňkování dětí by byl supr 

Vycházel jsem se zadání a udělal podrobnější plánek. Nahoře aby to nebyla jen taková rovina s navezený menším kopečkem na sáňkování, tak mě napadlo, aby ten kopec nerovnoměrně vycházel z horní části (tedy bude to část kopce, nahoře nebude ukončený ta vyšší část). Ale musel bych asi oželet jeden ten malý baráček, aby to tam nebylo moc zase na sobě všechno nalepené. Zeleně jsou naznačeny stromy, případné keře jsem ani neznačil.
Pěší cestička či chodník by mohl z města vést okolo domku dolů do parku a z parku zpátky do města nalevo. Pak otázka bude, jestli chodník nenaznačit či přímo neudělat i napravo k sousedovi. Na pravou stranu by chodník mohl vést buď na tom horním modulu nebo na tom dolním, asi lepší spíš na tom dolním, pokud tam má být ta hájovna u souseda, tak by i soused mohl tu cestičku dovést až k ní.
Dole jsem naznačil park, takový konvenční jak jsem to pochopil, takže cestičku, okolo stromy, keře, pár laviček a třeba lampy osvětlení. Park by mohl být i ohrazen nějakou hezkou zídkou.

peki

Kopec ano, tak jsem to myslel. Jen půlka kopce.
U těch domků musíš navazovat nebo vynechat domek. Modulár nemusíš stavět, stačí nechat místo. V sousednímbloku je počítáné 8 studů na chodník, ten nemusí být. POtom by stačilo u tebe nechat místo 8 studů a vejde se modulár (16 studů pohledově). Jen je úotřeba domluvit jestli moduláry na náměstí budou pohledové pouze z 1 strany nebo ze 2 stran.

linhi

Už mě to připadá že mě tady prostě nechceš,nechápu proč jsem nedostal to o co jsem psal a modulární domy postavím klidně dva, tak mě prostě příděl něco co chceš abych vytvořil.

peki

Citace od: Pool kdy 15.04.2025, 19:02:23Vycházel jsem se zadání a udělal podrobnější plánek. Nahoře aby to nebyla jen taková rovina s navezený menším kopečkem na sáňkování, tak mě napadlo, aby ten kopec nerovnoměrně vycházel z horní části (tedy bude to část kopce, nahoře nebude ukončený ta vyšší část). Ale musel bych asi oželet jeden ten malý baráček

Plánek je potřeba přiložit k sousedním modulům města A,B 6 a tomu se podřídit. Park navazuje na město ne obráceně.

K diskusi je jak kus města ještě přetáhnout do modulu A,B 7 aby se rozbila symetrie města.  Ty baráky které staví někdo jiný (něco stavitel A,B 6 , něco volné moduláry) se tam mohou posadit, pokud bude připravená plocha a domluví se co bude rohový modulár. Mohlo by tam být i něco se stánkem na punč (místo moduláru).

Směrem k lesu bych byl opatrný. Na ten les zatím vychází pruh, šipka se bude muset domluvit s Vasykem jak to pojmout aby to dávalo smysl (asi i u Vasyka nějaký les). Čili bych neměl úplně ambice jim to komplikovat cestičkou z parku. 

peki

Citace od: linhi kdy 17.04.2025, 07:20:19Už mě to připadá že mě tady prostě nechceš,nechápu proč jsem nedostal to o co jsem psal a modulární domy postavím klidně dva, tak mě prostě příděl něco co chceš abych vytvořil.

Rozdělil jsem zatím práci mezi +-17-20 lidí. Ano na některé se nedostalo to co si napsali na 1 dobrou. Někdo trefil (yoshimaka) modul který chci stavět sám :) Některý modul je podle mne šitý na míru někomu kdo něco podobného stavěl Otevřený modulár s interiérem (wynova, MilanV (nepřihlásil se)) nebo náměstí Izabella/werny, MilanV (nepřihlásil se), někde jsem dal přednost staviteli se kterým se pravidelně potkávám na každém společném projektu (včetně instalace/deinstalace starých společných projektů (Igorusovi před Linhi).

Rozhodne v tom není nic osobního a už vůbec že bych někoho nechtěl.

Je to taky "test" porozumění zadání (ale nevylučuji že to píšu pořád blbě) Tak se tě zeptám znova:
pořád je co stavět.

1)Stále je volný modul B6 (to je těžší varianta)
růžová budovy
červená budova s otevřeným interiérem je vidět dovnitř(dodáme/domluvíme osvětlení)
- něco jako sousedi a vánoce (horní patro, dole třeba restauace nebo obchod
- nebo zajímavá budova(muzeum) kde se to hemží scénkami/nápady. Muzeum staví wynová

2)Nebo poptávám (i od více stavitelů) 3 moduláry bez podložky, z toho jeden rohový. Zatím se přihlásil (yoshimaka,stimpi,waf) = beru  jednoho stavitele ještě také uživím. 

Baráky se budou hodit na přesrok do Leťnaň, kde je větší výloha. Letos tam budeme prvně s perníkama tak uvidíme. Pokud bude prostor tak kromě města budeme moc rozšířit i přírodu.

linhi

Ok a děkuji, rád vezmu práci na 3 modulárech.

Pool

Citace od: peki kdy 17.04.2025, 11:17:25Plánek je potřeba přiložit k sousedním modulům města A,B 6 a tomu se podřídit. Park navazuje na město ne obráceně.

K diskusi je jak kus města ještě přetáhnout do modulu A,B 7 aby se rozbila symetrie města.  Ty baráky které staví někdo jiný (něco stavitel A,B 6 , něco volné moduláry) se tam mohou posadit, pokud bude připravená plocha a domluví se co bude rohový modulár. Mohlo by tam být i něco se stánkem na punč (místo moduláru).

Směrem k lesu bych byl opatrný. Na ten les zatím vychází pruh, šipka se bude muset domluvit s Vasykem jak to pojmout aby to dávalo smysl (asi i u Vasyka nějaký les). Čili bych neměl úplně ambice jim to komplikovat cestičkou z parku. 

Samozřejmě není problém to uzpůsobit městu. A jestli chápu dobře tuhle variantu, co mají být domky a chodníky, tak by to mohlo pak vypadat následovně. Jak jsem to domaloval tak jsem tam ještě červeně přeškrtl chodník, který by tam asi nemusel být a o to zvětšit pak park.

peki

Pool v podstatě ok. B6 staví yoshimaka. Dořešíme plánek domů.

bombero

Ahoj, je ještě možné se přihlásit a něco postavit?

peki

Citace od: bombero kdy 18.04.2025, 11:34:29Ahoj, je ještě možné se přihlásit a něco postavit?

Už je vše obsažené.

Chikos

Peki máš nějakou představu o tom, jak by měli domky na náměstí vypadat? Ideální hodit sem nějakou fotku reálných domů, abychom všichni měli alespoň podobný styl. Ať to není každý pes jiná ves. :)

peki

Nechci "diktovat" úplně vše :)  Myslel jsem stavebně zajímavé domy. Např. náměstí:
Telč
Kutná Hora
Krumlov
Kroměříž
České Budějovice.

Domy za náměstím by mohly mít podloubí. Hodila by se 1 radnice. Ale nemusí jít o reálnou budovu.

Věřím že v každém městě je plno zajímavých staveb.

Ale klidně diskutujme (chvilku)

14 něj náměstí

peki

Co nominace dílků? V nominační vlákně je ticho.

poMOCník

Citace od: peki kdy 20.04.2025, 08:55:08Nechci "diktovat" úplně vše :)  Myslel jsem stavebně zajímavé domy. Např. náměstí:
Telč
Kutná Hora
Krumlov
Kroměříž
České Budějovice.

Domy za náměstím by mohly mít podloubí. Hodila by se 1 radnice. Ale nemusí jít o reálnou budovu.

Věřím že v každém městě je plno zajímavých staveb.

Ale klidně diskutujme (chvilku)

14 něj náměstí

Já bych stavěl tentokrát bez podloubí. Přijde mi, že už tak budou domy vzadu a tím podloubím se v podstatě ztratí detaily na jednom patře. Daleko efektnější je stavět směrem do náměstí (různé stříšky a výlohy, posezení a tak) než zanořit fasádu do nory. Viz originální modulár "náměstí s kašnou".

peki

Klidně bez podloubí, v přízemí mohou být obchody.

Matthes_CS

Jestli je ještě nějaký modulární dům volný, tak bych jeden postavil. Klidně i s podloubím. U nás v Jaroměři bylo podloubí přes celou délku náměstí, ale asi u dvou domů ho zastavěly a daly tam obchody, takže je tam přerušené (takže se může i kombinovat).

poMOCník

Citace od: Matthes_CS kdy 22.04.2025, 11:51:14Jestli je ještě nějaký modulární dům volný, tak bych jeden postavil. Klidně i s podloubím. U nás v Jaroměři bylo podloubí přes celou délku náměstí, ale asi u dvou domů ho zastavěly a daly tam obchody, takže je tam přerušené (takže se může i kombinovat).

To už jsem taky někde viděl, ale nejsem si jistý, že proto je argument platný :)

peki

Citace od: Matthes_CS kdy 22.04.2025, 11:51:14Jestli je ještě nějaký modulární dům volný, tak bych jeden postavil. Klidně i s podloubím. U nás v Jaroměři bylo podloubí přes celou délku náměstí, ale asi u dvou domů ho zastavěly a daly tam obchody, takže je tam přerušené (takže se může i kombinovat).

Ahoj už je vše rozdané.